Προς το περιεχόμενο

Intel Pentium vs Intel Core 2 Duo vs Intel Core i3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Δυο ερωτήσεις θέλω να κάνω...

1)Ένας intel Pentium στα 2.8 ή 3 δεν έχει και πολύ σημασία, έχει διαφορά από έναν intel core 2 duo με παρόμοια συχνότητα? (πχ τον Ε6750....και ιδιαίτερα στα games)

2)Επίσης ένας Core 2 duo με έναν core i3 στα ίδια περίπου πάλι ghz έχει διαφορά (στα παιχνίδια κυρίως?)

Googlara λίγο άλλα μόνο στην κατανάλωση νομίζω ότι βρίσκονται οι διαφορές και στο μοντέλο...

Αυτά!Καλό σας βράδυ :)

Δημοσ.

Αποδοσης(καινουργια αρχιτεκτονικη που ειπαμε/τεχνολογιες,hypertheading,turbo boost)

καδουδίων(απο τα καλούδια βγαίνει :P ) π.χ ενσωματωμενη vga

Ταχυτερη προσπελαση της Ram...ddr2-->ddr3

κ.α

Γενικα στους επεξεργαστες δεν μετραει μονο η συχνοτητα ούτε οι πυρηνες.

Το ιδιο ισχυει και με τους Intel Quad Core και των ι5.

π.χ intel q6600 vs intel ι5 3570

Αλλες τεχνολογιες εχει το i5 πανο του

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Δυο ερωτήσεις θέλω να κάνω...

1)Ένας intel Pentium στα 2.8 ή 3 δεν έχει και πολύ σημασία, έχει διαφορά από έναν intel core 2 duo με παρόμοια συχνότητα? (πχ τον Ε6750....και ιδιαίτερα στα games)

2)Επίσης ένας Core 2 duo με έναν core i3 στα ίδια περίπου πάλι ghz έχει διαφορά (στα παιχνίδια κυρίως?)

Googlara λίγο άλλα μόνο στην κατανάλωση νομίζω ότι βρίσκονται οι διαφορές και στο μοντέλο...

Αυτά!Καλό σας βράδυ :)

Εκεί που googlares μάλλον δεν τα έλεγαν καλά...

1) Ο PIV είναι στα 3.6 ΜΕ HT

Pentium IV 660 vs Core2Duo e6750

http://www.anandtech...roduct/60?vs=92

2) Core2Duo e8600 vs i3-3220

http://www.anandtech...oduct/54?vs=677

(πρόσεξε μην μπερδεύεις τα lower με higher is better

Όπως βλέπεις η αρχιτεκτονική είναι πάνω απ' όλα. Οι συχνότητες είναι marketing. Γιαυτό και το OCing είναι κυρίως για benchies και για χόμπι. Real-life μικρή διαφορά...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!

Real-life μικρή διαφορά...

Άρα δεν καταλαβαίνει διαφορά ο χρήστης .... (εκτός και αν πήγαινε αυτό στο benchmark)

Αυτό που ήθελα να ρωτίσω είναι η ουσιαστική διαφορα που καταλαβαίνει ο χρήστης...και ιδιαίτερα στα games...

Οι Core 2 Duo δεν έχουν hyper theading??

Δηλαδή αυτός πχ είναι καλύτερος από τον Core 2 Duo?

Σαφώς και θα μου πείτε...νέα τεχνολογία, αλλά ο χρήστης πώς θα το ''νιώσει''?

Εκτός του ότι προσφέρουν καλύτερη vga....

Έχουν turbo boost? (Αυτό πιο πολύ για την κατανάλωση δεν είναι??

Και μια τελευταία ερώτηση για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα...

Η cache στον επεξεργαστή τι ρόλο παίζει?Εκεί αποθηκεύονται οι εργασίες που γίνονται (προσωρινή μνήμη)...?

Όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο έτσι?

Θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα για τους επεξεργαστές :)

Αυτά!Ευχαριστώ πολύ :)

Δημοσ.

Βρε Antwni από ένα κατεβατό που σου έγραψε ο Άνθρωπος εσύ αυτό κατάλαβες ?

Οι διαφορές είναι χαοτικές ένας ivy ι3 σήμερα έχει σχεδόν την επεξεργαστική ισχύ ενός ι5 2400 και παραπάνω επεξεργαστική ισχύ από έναν ι5 πρώτης γενιάς.Αν αυτό δεν είναι real life τότε δεν είναι κανένα κριτήριο από τα γνωστά που ξέρουμε και ισχύουν για το hardware real life.. ας παραμείνουμε στον P4 μιας και στα παιχνίδια τον πρώτο λόγο τον έχει η κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Βρε Antwni από ένα κατεβατό που σου έγραψε ο Άνθρωπος εσύ αυτό κατάλαβες ?

Οι διαφορές είναι χαοτικές ένας ivy ι3 σήμερα έχει σχεδόν την επεξεργαστική ισχύ ενός ι5 2400

καλά μην υπερβάλουμε.

Δημοσ.
Άρα δεν καταλαβαίνει διαφορά ο χρήστης .... (εκτός και αν πήγαινε αυτό στο benchmark)

Αυτό που ήθελα να ρωτίσω είναι η ουσιαστική διαφορα που καταλαβαίνει ο χρήστης...και ιδιαίτερα στα games..

Αν έχεις το ίδιο σύστημα και κλοκάρεις μία CPU από τα 3.6GHz στα 4.0GHz, οι διαφορές που θα δεις στα APPs σου, συμπεριλαμβανομένου και των games, είναι μη ορατές/συνειδητές. Το αν πάρεις 1-2 fps παραπάνω, ή ανοίγει ο Mozilla 0,06sec γρηγορότερα είναι κάτι που δεν γίνεται αισθητό. Αν βάλεις όμως 3dMark και τρέξεις, θα δεις από 8588 -> 9031 (τα νούμερα τυχαία) και θα πεις: "Α, τώρα την έχω μεγαλύτερη" (την επίδοση στο 3dMark εννοώ, μην πάει ο νους πουθενά αλλού...).

Οι Core 2 Duo δεν έχουν hyper theading??

Nope. Μετά τους Pemtium IV εγκαταλείφτηκε γιατί είχε γίνει περίγελος από τους AMD64 της εποχής. Οπότε στην νέα αρχιτεκτονική έπρεπε να αφαιρέθεί. Επανήρθε αργότερα με την σειρά i5-i7 των SB, όπου τα πράγματα είναι λίγο καλύτερά. Αν θες την προσωπική μου εκτίμηση πάλι περισσότερο marketing είναι το όλο θέμα για να σε πείσουν να πάρεις τα ακριβότερα μοντέλα.

Δηλαδή αυτός πχ είναι καλύτερος από τον Core 2 Duo?

Σαφώς και θα μου πείτε...νέα τεχνολογία, αλλά ο χρήστης πώς θα το ''νιώσει''?

Εκτός του ότι προσφέρουν καλύτερη vga....

Έχουν turbo boost? (Αυτό πιο πολύ για την κατανάλωση δεν είναι??

Καμία σχέση. Το TB είναι ένα ενσωματωμένο OCing του επεξεργαστή, που αλλάζει την συχνότητά του όταν ζοριστεί. Αυτό κι αν είναι παπαριές. Αν ψαχτείς στο Anandtech έχουν κάνει test στους Intel/AMD για να δούνε τι παίρνεις από αυτό και είναι... ~1% παραπάνω (νομίζω κοντά στο 0.8 για την ακρίβεια). Οπότε αν θες OCing, το ακυρώνεις αυτό και χειροκίνητα τον πουσάρεις

Και μια τελευταία ερώτηση για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα...

Η cache στον επεξεργαστή τι ρόλο παίζει?Εκεί αποθηκεύονται οι εργασίες που γίνονται (προσωρινή μνήμη)...?

Όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο έτσι?

ΟΧΙ (και ΝΑΙ στο πρώτο) και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ στο δεύτερο. Η προσωρινή μνήμη που λες είναι η RAM. Η cache είναι μια ακόμα πιο γρήγορη μνήμη από την RAM για να μεταφέρει στα διάφορα υποσυστήματα της CPU τα δεδομένα προς επεξεργασία. Για την ποσότητα πρέπει να βρεις το "sweet spot" Αν είναι λιγότερη απ' όσο πρέπει η CPU μένει αδρανής αφού δεν έχει τι να επεξεργαστεί (το κλασσικό πρόβλημα των Bulldozer). Αν είναι περισσότερη απ' όσο πρέπει, η διαδικασία καθυστερεί γιατί ψάχνει σε μεγάλο αριθμό blocks να βρει τα σωστά δεδομένα για να τα στείλει στο σωστό σημείο. Τις περισσότερες φορές η περισσότερη (περίσσια) cache είναι χειρότερη από την λιγότερη (ελλιπής)

Θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα για τους επεξεργαστές :)

Διάβασμα πολύ στο google. Στο Wikepedia θα βρεις πολλά άρθρα

Με λίγα λόγια να κρατήσεις αυτό γιατί εκεί νομίζω πως μπερδεύεσαι. Μην προσπαθείς να συγκρίνεις απτά στοιχεία μεταξύ δύο διαφορετικών αρχιτεκτονικών. Το αν ας πούμε ένας PIV είναι χρονισμένος στα 4.0 και ένας C2D στα 2.66 μικρή σημασία έχει. Ο σχεδιασμός του δεύτερου, και τα set εντολών που υποστηρίζει, έχουν ως αποτέλεσμα να καταφέρνει σε ένα κύκλο επεξεργασίας δεδομένων (σε 1Hz δηλαδή) να εκτελέσει πολύ περισσότερες εντολές, άρα και δεδομένα, άρα και να εκτελέσει γρηγορότερα τα πάντα. Κοινώς είναι πολύ πιο γρήγορος ;)

• Like 1
Δημοσ.
Εκεί αποθηκεύονται οι εργασίες που γίνονται (προσωρινή μνήμη)...?

Η προσωρινή μνήμη που λες είναι η RAM.

Το ξέρω αυτό...

Το περίμενα ότι αυτό θα ακουγόταν κάπως αλλά δεν μπορούσα να το εκφράσω αλλιώς... :D

Respect στο ninos :)

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...