Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δεί C και "λίγο" από αντικειμενοστραφή προγραμματισμό (C++, java)

Ποία γλώσσα "ζητείτε" και γενικά είναι πιο χρήσιμη για να μάθει κανείς να σκέφτεται προγραμματιστικά;

Και ποιό βιβλίο να αγοράσω (στα ελληνικά);

αν υπάρχουν παρόμοια θέματα παρακαλώ στείλτε link.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

python είναι μια καλή επιλογή, που εγώ την προτιμώ, άλλοι έχουν άλλες προτιμήσεις και καμμιά δεν είναι λάθος.

τα αγγλικά είναι must στον προγραμματισμό.

παρόμοια θέματα υπάρχουν, search insomnia ή google "νέος στον προγραμματισμό" , "ποιά γλώσσα" κτλ

έχει κουραστεί κόσμος να απαντάει.

Δημοσ.

Σίγουρα με τη C είσαι αναγκασμένος να μάθεις πράγματα τα οποία σε πιο high level γλώσσες δεν θα σε ενδιέφεραν. (τουλάχιστον σε πρώτη φάση)

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και "καλό". Γενικά υπάρχουν διάφορες πρακτικές για να μάθεις κάτι (στο κάτι εμπίπτει και η γλώσσα προγραμματισμού). Ενδεικτικά να σου αναφέρω δύο:

1. Αρχίζεις μαθαίνωντάς τα πολύ βασικά και σχηματίζεις μια σφαιρική αλλά "επιφανειακή" άποψη και μετά σιγά σιγά εμβαθύνεις.

Πχ παίρνει ένα βιβλίο προγραμματισμού, το διαβάζεις όλο μια-δύο αναγνώσεις. Και μετά το διαβάζεις και παράλληλα λύνεις τις ασκήσεις.

2. Χωρίζεις το αντικείμενο μάθησης σε διάφορους τομείς. Και αρχίζεις να μαθαίνεις (καλά όμως) τους "απλούς" και μετά σας όλο σε πιο σύνθετους.

Πχ διαβάζεις το βιβλίο και στο τέλος του κεφαλαίου λύνεις όλες τις ασκήσεις. Αν δεις ότι δυσκολεύτηκες, ξαναδιαβάζεις το/τα προηγούμενο/α κεφάλαιο/α.

Εγώ πάντως θα πρότεινα java (ή C#) γιατί είναι αμιγώς αντικείμενοστραφής, σε αντίθεση με την python και επίσης πιο "προσφιλής" σε σχέση με τη C++

• Like 1
Δημοσ.
Εγώ πάντως θα πρότεινα java (ή C#) γιατί είναι αμιγώς αντικείμενοστραφής, σε αντίθεση με την python και επίσης πιο "προσφιλής" σε σχέση με τη C++

Η Python είναι πλήρως αντικειμενοστραφής γλώσσα.

Δημοσ.

Αν και ο όρος "πλήρης oop" είναι το λιγότερο υποκειμενικός, η Python είναι multi-paradigm γλώσσα (υποστηρίζει εγγενως και oop).

Έχει κάποια θεματάκια με το encapsulation, αλλά οκ.

Δημοσ.
Αν και ο όρος "πλήρης oop" είναι το λιγότερο υποκειμενικός, η Python είναι multi-paradigm γλώσσα (υποστηρίζει εγγενως και oop).

Έχει κάποια θεματάκια με το encapsulation, αλλά οκ.

Σωστά τα λες, αλλά περί encapsulation με βρίσκει απολύτως σύμφωνο αυτό

Δημοσ.
Σωστά τα λες, αλλά περί encapsulation με βρίσκει απολύτως σύμφωνο αυτό

Ούτε εμένα μου αρέσει να μη μπορώ να έχω access όπου θέλω :) Απλώς το σχολίασα επιγραμματικά με αφορμή εκείνο το "πλήρως αντικειμενοστραφής γλώσσα" ;)

Δημοσ.

Παιδιά εννοούσα ότι δεν υπάρχουν εννοείς όπως interface, απλά κανείς μια κλάση με μεθόδους που κάνουν throw NotImplementedError, δεν βάζεις access modifiers και το "static" στις μεθόδους διακρίνεται με το αν θα βάλεις παράμετρο το self.

Αν κάποιος αρχίσει με python θα μάθει τα πράγματα λίγο "ανάποδα". Και μην μου πείτε δεν είναι ανάποδα, έτσι είναι το στυλ της γλώσσας κλπ. ΝΑΙ, ΕΊΝΑΙ ΑΝΆΠΟΔΑ, αφού σχεδόν όλες οι υπόλοιπες oop γλώσσες έχουν τουλάχιστον ένα απ τα παραπάνω

Δημοσ.
Παιδιά εννοούσα ότι δεν υπάρχουν εννοείς όπως interface, απλά κανείς μια κλάση με μεθόδους που κάνουν throw NotImplementedError, δεν βάζεις access modifiers και το "static" στις μεθόδους διακρίνεται με το αν θα βάλεις παράμετρο το self.

Αν κάποιος αρχίσει με python θα μάθει τα πράγματα λίγο "ανάποδα". Και μην μου πείτε δεν είναι ανάποδα, έτσι είναι το στυλ της γλώσσας κλπ. ΝΑΙ, ΕΊΝΑΙ ΑΝΆΠΟΔΑ, αφού σχεδόν όλες οι υπόλοιπες oop γλώσσες έχουν τουλάχιστον ένα απ τα παραπάνω

Εγώ συμφωνώ!

Κάποια στιγμή είχα αρχίσει να διαβάζω λίγο Python 3 αλλά διαπίστωσα πολύ... αναρχία (μου κάνε κάπως σαν PHP, την... αναρχοβασίλισσα :lol:) εντόπισα και κάτι inconsistencies που τώρα δεν τα θυμάμαι και την παράτησα (κάτι είχα γράψει τότε κι εδώ στο φόρουμ για κάποια από αυτά τα inconsistencies, αλλά ούτε που θυμάμαι τώρα τι και πως).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...