Προς το περιεχόμενο

Boot-άρισμα / Windows XP SP3 GR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! : )

Θα παρακαλούσα να δείτε πρώτα το βίντεο που τράβηξα και μετά να συνεχίσετε την ανάγνωση για να μάθετε και λεπτομέρειες : P

http://www.youtube.com/watch?v=Kikg0igfy6g

Λοιπόν, στο θέμα μας.

Σήμερα το πρωί, πήρα στα χεράκια μου ένα laptop για φτιάξιμο από ένα φίλο. Το laptop αυτό δεν έκανε τίποτα. Θέλω να πω, από τι στιγμή που έδειχνε την πρώτη οθόνη (press del.. μπλα μπλα και τα λοιπά και τα λοιπά) δεν έκανε τίποτα. Πάγωνε εκεί. Ότι πλήκτρο και να πατούσες έκανε ένα σπαστικό 'μπιπ'. Το κοιτάω από τα πλάγια, και παρατηρώ ότι ο σκληρός μύριζε λιγάκι. Σκέφτομαι "κάτσε να το ανοίξω και να το δω". Το ανοίγω λοιπόν και το βλέπω μισομαυρισμένο (-.-). Λέω οκ, θα φταίει ο σκληρός και έτσι τον αφαιρώ για να δω τι παίζει. Τον βγάζω λοιπόν και ανοίγω το μηχάνημα. Όλα τέλεια. Το μηχάνημα ξεκινάει κανονικά, διαβάζει BIOS και φτάνει στην οθόνη που λέει ότι δεν έχει να boot-άρει από πουθενά. Οκ οπότε, όλα καλά. Ο σκληρός φταίει.

Στην συνέχεια, επειδή ήθελα να το σιγουρέψω ότι έχει πρόβλημα, το περνάω στο σταθερό τον υπολογιστή (μέσω SATA καλωδίου και το καλώδιο του τροφοδοτικού) και στη συνέχεια το δίνω ρεύμα.

Από τη στιγμή που το έκανα αυτό, γίνεται αυτό που βλέπετε στο βίντεο που ανέβασε.

Εδώ για τα πρακτικά να πω ότι, δοκίμασα να αποσυνδέσω το σκληρό μπας και προχωρήσει η οθόνη και μου βγάλει το σχετικό μήνυμα (ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει γιατί δεν έχει να το κάνει από πουθενά), αλλά τίποτα απολύτως! Μένει εκεί που το βλέπετε!

Ξεκινάει και ανοίγουν τα XP, ανοίγουν ακόμα και τα μπαλονάκια των ειδοποιήσεων! : P OMG δηλαδή!

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Να αρχίσω να κλαίω ή να γελάω : P

Δεν έχω ΙΔΕΑ τι γίνετε και δεν έχω ΙΔΕΑ από που να ξεκινήσω! Αν μπορείτε να μου πείτε τίποτα, θα είμαι ευγνώμων : P

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε ιδέα! :-D

Δημοσ.

Ο δισκός που είναι στο βίντεο, είναι ο δίσκος ο δικός μου. Που είχε το κουτί μου.

Δεν μπορείς να πατήσεις τίποτα. Δεν λειτουργεί κάτι! :P

Δημοσ.

Εγώ δε κατάλαβα τι παίζει τελικά. Μένει εκεί ή μπαίνει στα windows ("και ανοίγουν ακόμα και τα μπαλονάκια των ειδοποιήσεων!" :rolleyes:);

• Like 1
Δημοσ.

Εμ,αυτά παθαίνεις όταν βάζεις μισό μαυρισμένα πράγματα στον Η/Υ σου....

λογικά έδωσε κάποια λάθος τάση ο δίσκος (ή απλά πέρασε από μέσα του) και πίρε μαζί του κάτι από το κύκλωμα των γραφικών ή κάτι που το επηρεάζει τέλος πάντων.

Δημοσ.

Yea i know, η άτιμη η περιέργεια και το ότι ήθελα να το σιγουρέψω ρε παιδί μου. Μην του πω, "καμένος σκληρός" χωρίς να είμαι 1.000% σίγουρος! :P

Λέτε διορθώνετε αυτό το πράγμα ή να αρχίσω τα πειράματα με μια άλλη κάρτα γραφικών που έχω, μπας και 'στανιάρει'; xD

Δημοσ.

Έχω κάρτα. Δεν έχει on board. Καλά, οκ. Απλά ήθελα και και άλλη γνώμη. Απλά ελπίζω να μην έχει πρόβλημα ο σκληρός γιατί δεν θέλω να αγοράζω καινούριο.. -.-

Τέσπα, thanks!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλά Χριστούγεννα σε όλους.
Ήθελα απλά να επαναφέρω το θέμα και να το κλείσω.
Τελικά το όλο πρόβλημα ήταν στην κάρτα γραφικών που τα έφτυσε. Δεν λειτουργεί πλέον. Την δοκίμασα και σε άλλο μηχάνημα και δεν κάνει τίποτα.
Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν! ^^

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...