Προς το περιεχόμενο

Overclock σε i3 530

nike1600

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια... Εφτιαξα ενα συστημα με τον εν λογο επεξεργαστη στα 2.93Ghz και θελω να τον ανεβασω λιγο (με την κανονικη ψυκτρα) Σκεφτομαι κατι σε 3.10-3.30Ghz αλλα δεν ασχολουμαι σχεδον καθολου με overclocking οποτε θελω την βοηθεια σας... O cpu σε αδρανεια 5-10% χρηση εχει περιπου 28-34 βαθμους ενω σε full load 49-56... Παρακαλω πειτε τα οσο πιο αναλυτικα γινεται γιατι δεν πολυξερω απο αυτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχει νόημα να τον ανεβάσεις τόσο. Ή άφησέ τον όπως είναι ή πάρε μια ψύκτρα για να ασχοληθείς σοβαρά με το o/c αν σε ενδιαφέρει.

Φιλε μου θελω να αρχισω απο τοσο χαμηλα γιατι δεν χρειαζεται να αλλαξω την ταση οποτε δεν θα καψω τπτ Αν βεβαια παρω καλη ψυκτρα το ξανακοιταω... Καμια απαντηση?

Έχω τον ίδιο επεξεργαστή και τον έχω πάει μεχρι 3.6 (χωρις να πειράξω ρευματα) με αυτή την ψυκτρα http://www.skroutz.gr/s/417016/Deepcool-Theta-16-PWM.html?keyphrase=deepcool+16 και θερμοκρασία με πριμε 95 για κανα 2ωρο στους 62c.Με καλύτερη ψυξη φτάνει τα 4.2.Εγω πάντως τον γύρισα στα 2.98 και τον ανεβάζω στα 3.5 με ένα πρόγραμματάκι της μητρικής (turbokey) όποτε παίζω κανένα απαιτητικό παιχνιδι αν και δεν έχω παρατηρήσει καμια βελτίωση (όχι ότι την χρειάζεται ,αλλά λεμε).

Μπαίνεις στο bios βρίσκεις το DRAM FREQUENCY (ή κάτι παρόμοιο) και το βάζεις στο 1333 ή 1600 (ανάλογα τι μνήμες έχεις) μετά βρίσκεις το BCKL το οποίο ειναι στο 133 και το ανεβάζεις μέχρι 160 (πρώτα το πας στο 150 και μετά ανεβαίνεις ανα 3 σώζεις και επανεκκινεις κάθε φορά αν και εγω το πήγα κατευθείαν στο 160).Μέχρι εκεί έχεις συχνότητα 3.52 .Αν θες να συνεχίσεις ανεβαίνεις ανα 3 στο BCLK ,σώζεις ,επανεκκινείς και δοκιμάζεις κάποιο πρόγραμμα στρεσαρίσματος για να δεις αν είναι σταθερό το σύστημα καθώς και θερμοκρασίες(να μην είναι πάνω από 70 με τίποτα).Αν φτάσεις σε σημείο να μην μπαίνει στα windows μετά από επανεκκίνηση ,τότε θές ανέβασμα στο ρεύμα αλλά με τη μικρότερη δυνατή αύξηση κάθε φορά.Και πριν από όλα αυτά κάνε την τελευταία αναβάθμιση του bios.Επίσης απενεργοποίησε επιλογή του bios για power saving.Ελπίζω να βοήθησα.

• Like 1

Λοιπον πηγα ΒCKL στα 138 και ειμαι στα 3ghz χωρις ομως να αλλαξω τη συχνοτητα της ram εχω ομως τρ προβλημα... Στα bios λεει οτι η συχνοτητα της μνημης ειναι 1333 αλλα στο cpu-z λεει 690 και τωρα με 4-5 ανοιχτα tabs στον chrome μου παει 60% usage τι να κανω?

Το DRAM FREQUENCY αν το βάλεις στο 1333 θα σου κλειδώσει τις μνήμες στη συχνότητα αυτή .Αν οι μνήμες σου είναι 1600αρες και βάλεις την επιλογη στο dram freq στο 1600 θα τις κλειδώσει στο 1600 και ότι αλλο να αλλάξεις στο bios δεν θα περάσουν οι μνήμες τη συχνότητα αυτή οπότε δεν κινδινεύουν και να καούν.Μάλλον ανέβηκε και η συχνότητα στις μνήμες οι οποίες κανονικά είναι στα 667.Γι αυτό υπάρχει το dram freq για να κρατάνε σταθερες τις μνήμες στην συχνότητα που ορίζεις εσύ και να μην επιρεάζονται από τις υπόλοιπες αλλαγές.Βρες στο bios το dram freq(ή κάτι αντίστοιχο) και βάλτω στο 1333 και όχι στο auto

Ετσι έκαψα ένα από τα στικάκια μνήμης.Σχετικά με την συχνότητα και τα ρεύματα να συμπληρώσω ότι μπορείς να φτάσεις το επεξεργαστη στα 3,8 περίπου χωρίς να ανεβάσεις ρευμα και επομένως και την θερμοκρασία του (όχι πολύ).

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...