Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ωραια καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον σου ...Θα σου πω το εξης ,δεν μου εδειξε BSOD αλλα εγινε οτι γινεται και στο BSOD δηλαδη το παιχνιδι κολλησε με τον χαρακτηριστικο ηχο ενα ιιιιιιιιιιιιι και κατοπιν τα windows εκαναν reboot και εγραψαν οτι παρουσιαστηκε ενα σφαλμα .

Το λεγομενο hang, το οποιο ειναι χειροτερο απο μια bsod καθως τα minidumps/dumps αλλες φορες σωζονται, αλλες φορες ειναι λειψα και στη χειροτερη δεν γραφονται ποτε.

Επειδη εχω ξανακανει oc στο παρελθον και ξερω οτι σε παρομοιες περιπτωσεις ηταν καποιο ρευμα που δεν ειχε επαρκη τιμη και συγκεκριμενα μου ειχε τυχει και με το QPI ,cpu καθως και με το dram voltage .Οταν ομως βρηκα τις τελικες τιμες ημουν οκ και λειτουργουσα 24/7 στα 3.6 που βλεπεις και στην υπογραφη μου .

Οταν προσφατα αλλαξα μνημες αυτες που πηρα ειχαν χαμηλοτερη απαιτηση σε dram voltage συμφωνα με τον κατασκευαστη και ετσι απο 1.62 V αποφασισα να ριξω το dram σε 1,5V. Το qpi και το cpu τα αφησα ως ειχαν δεν υπηρχε λογος αλλωστε .Ετσι οταν εγινε αυτο χθες αμεσως καταλαβα οτι εφταιγε αυτο μαλλον ,και σηκωσα το dram στο 1.6 V και εκτοτε επαιξα 3 1/2 ωρες far cry χωρις κανενα προβλημα .

Ειμαι αρκετα σκουριασμενος στο OC, το χω αφησει το αθλημα εδω και αρκετα καιρο. Κατα τ αλλα rock stable μου ακουγεσαι στα 1.6.

Βεβαια σημερα ετρεξα memtest και ΟCCT με το dram παλι στο 1.5 V για να δω αν οντως εφταιγε αυτο και μαντεψε, δεν παρουσιαστηκε σφαλμα .Παρολαυτα ξερω οτι σε oc μπορει καποια τεστ να μην σου βγαλουν σφαλμα αλλα σε παιχνιδι βαρυ να σου πεταξει τιποτα περιεργο. Το ηξερα και απο παλια oc οπου τα τεστ την εβγαζαν καθαρη και μετα σε κανενα bf3 πεταγε bsod.

Αρκετα περιεργο μου ακουγεται, i ll take your word on it. Προσωπικα προβληματικες μνημες δεν μου την εχουν γλυτωσει απο memtest. Φανταζομαι ως νορμαλ OCer, ολονυκτιο memtest, ε?

Αυτο ομως με εκανε να σκεφτω μη τυχον δεν εφταιγε η ram αλλα oi beta drivers που εχω στην nvdia αλλα δεν ξερω αν τα win8 μπορουν να σου πεταξουν σφαλμα σε τετοια περιπτωση unstable drivers. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως οπως εγραψα και στο αντιστοιχο thread λιγο πριν κανει το reboot τα χρωματα επαιζαν περιεργα με flickerings .Yπαρχει περιπτωση λες να ηταν και οι drivers της gpu ?

Τουλαχιστον σ αυτα που εκανες αναλυση, δεν υπαρχει ιχνος απο τους drivers. Το οποιο δεν σημαινει πως 100% ειναι error free, αλλα συνηθως "εμφανιζονται" μεσα στο dump, ειδικα εαν μιλαμε για beta. Κανε τον κοπο να τα ανεβασεις σε ενα rar (εδω ή σε οποιοδηποτε filehosting site θελεις) για να δω εαν μπορω να σκαψω βαθυτερα, μπας και υπαρχει κατι.

Ασχετη απορια: Γιατι δεν μενεις στα 1.6? Τυπικο "ακομα λιγο" mentallity του OCer ε? :-)

Δημοσ.

Οχι για να ειμαι ειλικρινης δεν εκανα ολονυχτιο ,παρα μοναχα ενα loop μοναχα ετρεξα .Σου επαναλαμβανω ομως οτι αφου ανεβασα το ρευμα στα 1.6 επαιζα 3 ωρες και παραπανω so ....Eκτος απο αυτο το memtest σου ανιχνευει προβληματικα modules τιποτα παραπανω ,δεν στρεσαρεται ο υπολογιστης οπως στο OCCT ή σε καποιο game .

Το 1.6V απλα το φοβαμαι επειδη οι corsair γραφουν πανω 1600 Mghz 9-9-9-24 στα 1.5 V. Bεβαια μου ειπε φιλος οτι δεν θα εχω προβλημα και στο 1.6 να το αφησω.Θα δοκιμασω τωρα παλι να παιξω με 1.5V να δω σημερα αν θα κανει τιποτα.Σκεψου παντως οτι τις με τις μνημες στο 1.5V πριν το far cry επαιζα το bf3 που επισης ειναι βαρυ και δεν ειχα προβλημα .

Τι ακριβως θελεις να σου ανεβασω σε rar το Dump ?

• Moderators
Δημοσ.

Οχι για να ειμαι ειλικρινης δεν εκανα ολονυχτιο ,παρα μοναχα ενα loop μοναχα ετρεξα .Σου επαναλαμβανω ομως οτι αφου ανεβασα το ρευμα στα 1.6 επαιζα 3 ωρες και παραπανω so ...

Eκτος απο αυτο το memtest σου ανιχνευει προβληματικα modules τιποτα παραπανω ,δεν στρεσαρεται ο υπολογιστης οπως στο OCCT ή σε καποιο game .

Σου υπενθυμιζω πως η ram η οποια ειναι δεσμευμενη απο το λειτουργικο σου, δεν ελεγχεται στην περιπτωση του OCCT και οποιουδηποτε αλλου παιχνιδιου. Αυτο δεν μεταφραζεται σε "φταιει η ram", αλλα σου καλυπτω ολες τις πιθανοτητες.

Το 1.6V απλα το φοβαμαι επειδη οι corsair γραφουν πανω 1600 Mghz 9-9-9-24 στα 1.5 V. Bεβαια μου ειπε φιλος οτι δεν θα εχω προβλημα και στο 1.6 να το αφησω.

Ξαναλεω ειμαι πολυ σκουριασμενος σε OC θεματα, αλλα το +0.1 στις ram εχω την εντυπωση πως δεν μπορει να προκαλεσει προβλημα.

Θα δοκιμασω τωρα παλι να παιξω με 1.5V να δω σημερα αν θα κανει τιποτα.Σκεψου παντως οτι τις με τις μνημες στο 1.5V πριν το far cry επαιζα το bf3 που επισης ειναι βαρυ και δεν ειχα προβλημα .

Δεν ξερω ποιο απο τα δυο ειναι βαρυτερο, πως συμπεριφερεται σε cpu + gpu + ram και τι χρηση του καθε part κανουν σε full stress καταστασεις. Κατα τ αλλα φανταζομαι πως ειναι κομματακι δυσκολο να χεις προβλημα και να μην σκαει στο bf3. Οποτε ειχες κολλημα επαιζες far cry 3 και μονο?

Τι ακριβως θελεις να σου ανεβασω σε rar το Dump ?

Yep

Δημοσ.

Μια φορα παρουσιαστηκε το προβλημα αυτο για το οποιο ανοιξα το thread με το far cry που επαιζα χθες . :)

Μου γραφει στην επισυναψη οτι δεν μπορω να ανεβασω αρχειο τετοιου ειδους ...Σε rar το εβαλα αλλα δεν ..

• Moderators
Δημοσ.

Μια φορα παρουσιαστηκε το προβλημα αυτο για το οποιο ανοιξα το thread με το far cry που επαιζα χθες . :)

Legit exe? Μια φορα παντως -συνηθως- ισον καμια. Εαν αρχιζει και επαναλαμβανεται αξιζει ο κοπος να το ψαξεις. Οσο μεγαλυτερο το δειγμα τοσο πιο αξιοπιστα τα αποτελεσματα ;)

Μου γραφει στην επισυναψη οτι δεν μπορω να ανεβασω αρχειο τετοιου ειδους ...Σε rar το εβαλα αλλα δεν ..

Βαλτο σε καποιο filehosting. Δεν παιζει να το δω σημερα, με την ησυχια σου.

Δημοσ.

Σε filehosting να βαλω το Image? Γιατι για αρχεια δεν ξερω πως ,δεν το εχω κανει ποτε ..και το image δεν ξερω πως να το βαλω αφου δεν μπορω να το ανοιξω .Βασικα αυτο που εβαλα το μακριναρι στο παραπανω ποστ δεν ειναι το dump file ?

• Moderators
Δημοσ.

Σε filehosting να βαλω το Image? Γιατι για αρχεια δεν ξερω πως ,δεν το εχω κανει ποτε ..

rapidshare,depositfiles, google docs, skydrive, dropbox ή οπου αλλου θελεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...