Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξαρτάται από το τί προγράμματα έχεις και πόσο χώρο καταλαμβάνουν. Για τα 7άρια είναι περίπου 30gb.

Σου φτάνουν 20gb για προγράμματα? Αν ναι, τότε προχωράς. Αν θες και παιχνίδια, τότε πας σε 120άρη ssd απαραίτητα.

• Moderators
Δημοσ.

Σιγα που ειναι 30GB τα Windows 7...

Ειδικα εαν κανεις τις βελτιστοποιησεις για SSD (απενεργοποιηση αδρανοποιησης, μειωση ή διαγραφη page file κτλ), παιζει να πεφτουν αρκετα κατω απο 20GB τα 7 x64...

Δημοσ.

Ειδικα εαν κανεις τις βελτιστοποιησεις για SSD (απενεργοποιηση αδρανοποιησης, μειωση ή διαγραφη page file κτλ), παιζει να πεφτουν αρκετα κατω απο 20GB τα 7 x64...

Εννοείται, αλλά αυτά δεν είναι αυτονόητα για τον καθένα. ;)

Δημοσ.

Καταρχάς συμφωνώ σε αυτό και έχεις δίκιο. Αλλά θα πω και την δική μου γνώμη.

Με έναν 60αρι είσαι κάπως οριακά... Και τι εννοώ. Κι εγώ έχω κάνει όλα τα tweaks Και όταν πρωτοέστησα το λειτουργικό με τα Apps μου ήταν-δεν ήταν όλα μαζί 40-42GB. Σήμερα όμως και μετά από σχεδόν έξι μήνες έχει φτάσει στα 54. Να μια χαζοεφαρμογή, να ένα download που ξεχνάς να το σβήσεις, να λίγο αμέλεια στα TEMP files γεμίζει. Αν ήμουν με 60αρι (έχω 120αρι) θα το είχα άγχος να ελέγχω περιστασιακά και να διορθώνω. Έτσι έχω και την άνεσή μου να χώσω και κανα game με μεγάλα loads αν γουστάρω...

Πέραν του γεγονότος που στους SSD η χωρητικότητα μετράει και στις επιδόσεις. Όσο μεγαλύτερος είναι ένας δίσκος τόσο καλύτερα αποδίδει.

• Moderators
Δημοσ.

Οντως. Δεν διαφωνησα καπου οτι ειναι στριμωγμενα με τον 60ρι.

Τα δικα μου προγραμματα ομως ειναι-δεν ειναι 20-25GB. Αρα θεωρητικα θα βολευομουν. :)

Η χωρητικοτητα μετραει για να παιζει το TRIM σωστα. Δηλαδη να μη γεμιζει εντελως. Δε νομιζω οτι εχει διαφορα αν εχει 10 ή 20+++ GB free...

Δημοσ.

George δεν εννοώ αυτό. Ισχυρίζονται οι κατασκευαστές NAND πως όσο μεγαλύτερος είναι ένας SSD τόσο πιο καλές επιδόσεις έχει (με όριο τα 256GB αφού από εκεί και πάνω δείχνει να σταθεροποιείται η κατάσταση), Έχει να κάνει κάτι με τα cells και τον controller (έχω πει πολλάκις πως οι SSD δεν είναι το φόρτε μου και οι γνώσεις μου είναι κάπως επιφανειακές).

Σου φέρνω ως παράδειγμα τους Vertex4 (αλλά ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους δίσκους).

http://www.ocztechno...#specifications

Ειδικά οι διαφορές μεταξύ 60 και 120 είναι αρκετά μεγάλες

Γιαυτό και θα δεις ότι τα περισσότερα reviews, ειδικά όταν πρόκειται για συγκριτικά (roundups) γίνονται με τα 256αρια μοντέλα.

Δεν ξέρω μπορεί να είναι και ένα κ...-marketing όλο αυτό και να πειράζουν τους controller ώστε να προωθούν τα μεγαλύτερα μοντέλα. Όπως προείπα όμως δεν το κατέχω καλά το θέμα.

Δημοσ.

Κι εγώ αυτό ξέρω. Όσο μεγαλύτερος ο ssd τόσο καλύτερες οι επιδόσεις, ακόμα κι αν ο μικρότερος ''πασάρεται'' με αυξημένες.

πχ ο vertex3 120άρης που έχω, διαφημίζει 500 και 550, ενώ δεν τα πιάνει.

Ο 256gb όμως?

Για ocz πάντα.

• Moderators
Δημοσ.

Α αυτο εννοεις. Ενταξει, ισχυει. Και γενικα οποιος μπορει να παρει 120ρη+ ας τον παρει, απλα δεν ειναι και τοσο ασχημα τα πραγματα και με τους συγχρονους μικρουληδες για "απλη" χρηση. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...