Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ADSL Information

Internet Downstream            Internet Upstream

SNR Margin (dB): 6.4                   10.4

Attenuation (dB): 31.0                   17.1

Output Power (dBm): 12.6            19.4

Line Speed (Kbps): 4180               584

Rate (Kbps): 3949                         509

παιδια μιας και ειμαι ασχετος θα ηθελα να ρωτησω τα εξης. αυτα ειναι τα νουμερα που μου βγαζει το ρουτερ. ενα 3com. δεν ξερω αν μπορω να το πειραξω αλλα βλεποντας τα νουμερα υπαρχει περιπτωση πειραζοντας το να βελτιωθει καθολου η γραμμη ? αν αναγκη θα παρω καποιο αλλο ρουτερ μπας και δω μια ασπρη μερα.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ADSL Information

Internet Downstream            Internet Upstream

SNR Margin (dB): 6.4                   10.4

Attenuation (dB): 31.0                   17.1

Output Power (dBm): 12.6            19.4

Line Speed (Kbps): 4180               584

Rate (Kbps): 3949                         509

παιδια μιας και ειμαι ασχετος θα ηθελα να ρωτησω τα εξης. αυτα ειναι τα νουμερα που μου βγαζει το ρουτερ. ενα 3com. δεν ξερω αν μπορω να το πειραξω αλλα βλεποντας τα νουμερα υπαρχει περιπτωση πειραζοντας το να βελτιωθει καθολου η γραμμη ? αν αναγκη θα παρω καποιο αλλο ρουτερ μπας και δω μια ασπρη μερα.

με 31 attenuation επρεπε να παιζεις σιγουρα 10 Mbit.

ερωτηση α.τι εταιρεια εχεις?

β.εχεις δοκιμασει αλλο ρουτερ?

γ.εχεις σιγουρα εως 24 mbit και οχι καποιο πιο μικρο πακετο?

δ.εχεις φιλτρα σε ολα τα τηλεφωνα?

ε.εχεις δοκιμασει κατανεμητη η στο κεντρικο πριζακι βγαζοντας ολα τα τηλεφωνα σπλιττερ φιλτρα απο παντου.

στ.εχεις βαλει φιλτρο στο συναγερμο αν εχεις/δεν στεκουν αυτα τα νουμερα με την καμια για 31 attenuation>η κατι γινεται μεσα στο σπιτι η κατι εξω με τον χαλκο του οτε.εκτος αν το ρουτερ δεν ειναι adsl2+

Δημοσ.

με 31 attenuation επρεπε να παιζεις σιγουρα 10 Mbit.

ερωτηση α.τι εταιρεια εχεις?

β.εχεις δοκιμασει αλλο ρουτερ?

γ.εχεις σιγουρα εως 24 mbit και οχι καποιο πιο μικρο πακετο?

δ.εχεις φιλτρα σε ολα τα τηλεφωνα?

ε.εχεις δοκιμασει κατανεμητη η στο κεντρικο πριζακι βγαζοντας ολα τα τηλεφωνα σπλιττερ φιλτρα απο παντου.

στ.εχεις βαλει φιλτρο στο συναγερμο αν εχεις/δεν στεκουν αυτα τα νουμερα με την καμια για 31 attenuation>η κατι γινεται μεσα στο σπιτι η κατι εξω με τον χαλκο του οτε.εκτος αν το ρουτερ δεν ειναι adsl2+

α. ειμαι στην wind στο ιλιον απ το ξεκινημα της περιπου.

β. αλλο ρουτερ ειχα παλιοτερα παλι της 3com αλλο μοντελο.

γ. εννοειται πως εχω εως 24mbit πακετο.

δ. η εγκατασταση εχει ως εξης. πρωτα απ ολα ειμαι σε μονοκατοικια. στο σημειο που ερχεται η γραμμη του οτε εχω βαλει ενα καλωδιο lan το οποιο μπαινει μεσα στο σπιτι διπλα στο ρουτερ. εκει συνδεεται στο σπλιτερ οπου παιρνω την εξοδο για το ρουτερ και συνδεω ενα αλλο ζευγαρι καλωδιων απο το lan καλωδιο και το ξαναστελνω εξω απ το σπιτι για να συνδεθει στην κεντρικη γραμμη του τηλεφωνου. ελπιζω να βγαινει νοημα. οπως καταλαβαινει η ολη δουλεια γινεται με ενα φιλτρο.

ε.πιστευω απαντηθηκε απο το δ.

στ. συναγερμο εχω αλλα δεν τον εχω συνδεσει στη τηλεφωνικη γραμμη. το ρουτερ ειναι αυτο.

να συμπληρωσω οτι στις διακοπες πασχα/χριστουγεννα πριν την πρωτη εβδομαδα που καθομαστε συγχρονιζει για 3-4 μερες στα 6mbit περιπου. και μερικες φορες διασπαρτα καθε 2-3 μηνες πιανω 5-6 mbit με διαρκεια 1 μερα.

αν δεν κανω λαθος ειμαι γυρω στα 2 με 2,5 χιλιομετρα απ τις εγκαταστασεις του. οτε.

επισης πρωτα ειχα dsl απο αλλη γραμμη στο ιδιο σπιτι (παλι απ την wind) μεχρι που εβαλα δικο μου τηλεφωνο. δεν ειδα καποια διαφορα σαν ταχυτητα.

Δημοσ.

α. ειμαι στην wind στο ιλιον απ το ξεκινημα της περιπου.

β. αλλο ρουτερ ειχα παλιοτερα παλι της 3com αλλο μοντελο.

γ. εννοειται πως εχω εως 24mbit πακετο.

δ. η εγκατασταση εχει ως εξης. πρωτα απ ολα ειμαι σε μονοκατοικια. στο σημειο που ερχεται η γραμμη του οτε εχω βαλει ενα καλωδιο lan το οποιο μπαινει μεσα στο σπιτι διπλα στο ρουτερ. εκει συνδεεται στο σπλιτερ οπου παιρνω την εξοδο για το ρουτερ και συνδεω ενα αλλο ζευγαρι καλωδιων απο το lan καλωδιο και το ξαναστελνω εξω απ το σπιτι για να συνδεθει στην κεντρικη γραμμη του τηλεφωνου. ελπιζω να βγαινει νοημα. οπως καταλαβαινει η ολη δουλεια γινεται με ενα φιλτρο.

ε.πιστευω απαντηθηκε απο το δ.

στ. συναγερμο εχω αλλα δεν τον εχω συνδεσει στη τηλεφωνικη γραμμη. το ρουτερ ειναι αυτο.

να συμπληρωσω οτι στις διακοπες πασχα/χριστουγεννα πριν την πρωτη εβδομαδα που καθομαστε συγχρονιζει για 3-4 μερες στα 6mbit περιπου. και μερικες φορες διασπαρτα καθε 2-3 μηνες πιανω 5-6 mbit με διαρκεια 1 μερα.

αν δεν κανω λαθος ειμαι γυρω στα 2 με 2,5 χιλιομετρα απ τις εγκαταστασεις του. οτε.

επισης πρωτα ειχα dsl απο αλλη γραμμη στο ιδιο σπιτι (παλι απ την wind) μεχρι που εβαλα δικο μου τηλεφωνο. δεν ειδα καποια διαφορα σαν ταχυτητα.

β.ρουτερ η wind δεν σου εχε δωσει.

δ.μισο γιατι εδω μου τα μπερδευεεις.στην αρχη λες για splitter Μετα λες για φιλτρο.η γραμμη απεξω ερχεται στο Line του splitter .απο το adsl του splitter πας στο router.και απο το Phone πρεπει να γυρνας την γραμμη πισω και εξω.εκτος αν εχεις voip οποτε την γυρνας απο το ρουτερ.εσυ δοκιμασε με το καλωδιο που ερχεται απεξω χωρις της επιστροφη.και 6 Mbit Παλι ειναι λιγα.αν το προβλημα συνεχιζει σωστο βλαβη σε wind για χαμηλο sync.ναι 2,2 km περιπου.το ιδιο με μενα σε αποσταση αλλα παιζω στα 12  με forthnet και 6 margin.εστω και με 9 margin επρεπε να ησουν κοντα στα 9-10.εκτος αν εχει οξειδωθει η ενωση εξω.απο το Utp το ζευγαρι που ερχδεται μεσα να υποθεσω ειναι του ιδιου χρωματος πχ μπλε μπλε ασπρο.δεν εχεις παρει πχ ασπρο πορτοκαλι ασπρο μπλε.???

προληπτικα firmware update στο ρουτερ.

Δημοσ.

β.ρουτερ η wind δεν σου εχε δωσει.

δ.μισο γιατι εδω μου τα μπερδευεεις.στην αρχη λες για splitter Μετα λες για φιλτρο.η γραμμη απεξω ερχεται στο Line του splitter .απο το adsl του splitter πας στο router.και απο το Phone πρεπει να γυρνας την γραμμη πισω και εξω.εκτος αν εχεις voip οποτε την γυρνας απο το ρουτερ.εσυ δοκιμασε με το καλωδιο που ερχεται απεξω χωρις της επιστροφη.και 6 Mbit Παλι ειναι λιγα.αν το προβλημα συνεχιζει σωστο βλαβη σε wind για χαμηλο sync.ναι 2,2 km περιπου.το ιδιο με μενα σε αποσταση αλλα παιζω στα 12  με forthnet και 6 margin.εστω και με 9 margin επρεπε να ησουν κοντα στα 9-10.εκτος αν εχει οξειδωθει η ενωση εξω.απο το Utp το ζευγαρι που ερχδεται μεσα να υποθεσω ειναι του ιδιου χρωματος πχ μπλε μπλε ασπρο.δεν εχεις παρει πχ ασπρο πορτοκαλι ασπρο μπλε.???

προληπτικα firmware update στο ρουτερ.

αρχικα ευχαριστω που ασχολησε.

β. ρουτερ δεν γιατι τοτε που εβαλα γραμμη εδιναν κατι usb μονο. λαθος που εγραψα για φιλτρο. ολη δουλεια γινεται με το spliter.

τα χρωματα του utp τα εβαλα στην τυχη ζευγαρια. δεν ηξερα οτι παιζει ρολο. θα το δοκιμασω σωστα αν και χλωμο να εχω θεμα απο αυτο γιατι δεν εχει μεγαλο μηκος. θα με βαλεις νυχτιατικα να κρεμιεμαι στον αερα.

6mbit αραια και που τα πιανω. firmware update πρεπει να ειχα κανει καιρο τωρα.

αν επαιρνα καποιο ρουτερ που μπορω να πειραξω με το dmt θα βοηθουσε ?

Δημοσ.

αρχικα ευχαριστω που ασχολησε.

β. ρουτερ δεν γιατι τοτε που εβαλα γραμμη εδιναν κατι usb μονο. λαθος που εγραψα για φιλτρο. ολη δουλεια γινεται με το spliter.

τα χρωματα του utp τα εβαλα στην τυχη ζευγαρια. δεν ηξερα οτι παιζει ρολο. θα το δοκιμασω σωστα αν και χλωμο να εχω θεμα απο αυτο γιατι δεν εχει μεγαλο μηκος. θα με βαλεις νυχτιατικα να κρεμιεμαι στον αερα.

6mbit αραια και που τα πιανω. firmware update πρεπει να ειχα κανει καιρο τωρα.

αν επαιρνα καποιο ρουτερ που μπορω να πειραξω με το dmt θα βοηθουσε ?

τα χρωματα δεν πρεπει να ειναι στην τυχη.δηλαδη ειναι 4 ζευγαρια μεσα.εσυ δεν πρεπει να σπασεις ενα ζευγαρι στην μεση.ανα ζευγαρι ειναι και τυλιγμενο με το δικο του .δηλαδη το ασπρο πορτοκαλι ειναι τυλιγμενο με το πορτοκαλι.αν εσυ πηρες το ασπρο πορτοκαλι και το βαλες με το ασπρο μπλε ειναι μεγαλο λαθος.

β.σκοπος δεν ειναι να πειραξεις το margin αλλα αμα ειναι προβλημα να φτιαχτει απεξω.αν δεν μπορουν να το φτιαξουν η δεν υπαρχει καλυτερο ζευγαρι οκ μετα βλεπουμε τα υπολοιπα.δες ξανα προληπτικα για firmware οχι οτι θα αλλαξει κατι.και γραψε τα χαρακτηριστικα του ρουτερ.ποσο συγχρονιζει με τι attenuation κτλ.καλα μην κρεμαστεις τωρα.αυριο με το φως.

και μεγαλο μηκος να μην εχει παλι κανει θεμα.

Δημοσ.

τα χρωματα δεν πρεπει να ειναι στην τυχη.δηλαδη ειναι 4 ζευγαρια μεσα.εσυ δεν πρεπει να σπασεις ενα ζευγαρι στην μεση.ανα ζευγαρι ειναι και τυλιγμενο με το δικο του .δηλαδη το ασπρο πορτοκαλι ειναι τυλιγμενο με το πορτοκαλι.αν εσυ πηρες το ασπρο πορτοκαλι και το βαλες με το ασπρο μπλε ειναι μεγαλο λαθος.

β.σκοπος δεν ειναι να πειραξεις το margin αλλα αμα ειναι προβλημα να φτιαχτει απεξω.αν δεν μπορουν να το φτιαξουν η δεν υπαρχει καλυτερο ζευγαρι οκ μετα βλεπουμε τα υπολοιπα.δες ξανα προληπτικα για firmware οχι οτι θα αλλαξει κατι.και γραψε τα χαρακτηριστικα του ρουτερ.ποσο συγχρονιζει με τι attenuation κτλ.καλα μην κρεμαστεις τωρα.αυριο με το φως.

και μεγαλο μηκος να μην εχει παλι κανει θεμα.

οκ με επεισες θα κρεμαστω αυριο. θα ακολουθησω τις προτασεις σου και θα επανερθω .

thanks.

Δημοσ.

οκ με επεισες θα κρεμαστω αυριο. θα ακολουθησω τις προτασεις σου και θα επανερθω .

thanks.

μην το γραφεις ετσι.θα νομιζουν οτι σε επεισα να αυτοκτονησεις:P

Δημοσ.

μην το γραφεις ετσι.θα νομιζουν οτι σε επεισα να αυτοκτονησεις :P

σωστος. οπως το εγραψα ακουγεται καπως :D . ελπιζω να ξανααπαντησεις και να μην σε εχουν μαζεψει για υποκινητη αυτοκτονιας.

τελικα δεν κρεμαστηκα. ειδα οτι οντως τα ειχα ανα ζευγαρια. εβαλα κατευθειαν την γραμμη πανω στο ρουτερ χωρις σπλιτερ αλλα δεν εγινε τιποτα το ιδιαιτερο. οσο για firmware δυστυχως ειδα οτι την 3com την πηρε η hp και αντε βγαλε ακρη.λογικα θα ειχα κανει γιατι παλιοτερα το ψιλοεψαχνα με τις αναβαθμισεις.

τωρα να αρχισω να πρηζω την wind ? αραγε σε αλλη εταιρια να επαιζα καλυτερα ? δεν ειμαι και fun των αλλαγων.

Δημοσ.

σωστος. οπως το εγραψα ακουγεται καπως :D . ελπιζω να ξανααπαντησεις και να μην σε εχουν μαζεψει για υποκινητη αυτοκτονιας.

τελικα δεν κρεμαστηκα. ειδα οτι οντως τα ειχα ανα ζευγαρια. εβαλα κατευθειαν την γραμμη πανω στο ρουτερ χωρις σπλιτερ αλλα δεν εγινε τιποτα το ιδιαιτερο. οσο για firmware δυστυχως ειδα οτι την 3com την πηρε η hp και αντε βγαλε ακρη.λογικα θα ειχα κανει γιατι παλιοτερα το ψιλοεψαχνα με τις αναβαθμισεις.

τωρα να αρχισω να πρηζω την wind ? αραγε σε αλλη εταιρια να επαιζα καλυτερα ? δεν ειμαι και fun των αλλαγων.

ναι το ξεχασα για την 3com.εψαχνα και εγω firmware για 3com managed switch και αστα να πανε μεχρι να βρεις κατι.αν βρεις κανα δανεικο ρουτερ δοκιμασε το αλλιως μετα πας για βλαβη στον οτε.αν φταιει το καλωδιο του οτε αν φταιει κατι στην wind ας το δουν αυτοι.το να αλλαξεις εταιρεια αμα φταιει ο χαλκος δεν θα σου προσφερει και πολλα ακομα και αν πας σε παροχο με πιο χαμηλο snr.

Δημοσ.

Ειπα να γράψω και εγω σε αυτο το θεμα να παρω γνώμες απο τους ειδικους
Wind 24αρα σύνδεση εδώ και πάρα πολλά χρονια, απο τοτε που ηταν Tellas και ειχαν πρωτο βγει οι ADSL .
Router Gennet Oxygen
Περιοχή, Αθήνα-Πεύκη
Το router συγχρονίζει στα 7400/954 kbs .Πριν ενα μηνα ειχα ζητησει να κανουν κατι να αυξηθει η ταχυτητα γιατι κλειδωνα στα 6400
Print Screen απο την κατάσταση της συνδεσης μου
stkq.jpg

Στην περιοχη μου περνάνε οπτικές ινες και καινουργια καφαο , σχεδον σε καθε τετραγωνο εχει καφαο του ΟΤΕ. Λογικα VDSL Δικτυο γιατι τοσο καιρο δεν ηταν διαθεσιμο στην περιοχη μας. Προσφατα για μια μερα δεν ειχαμε και ιντερνετ/τηλεφωνο λογω οτι κατι εφτιαχναν στο καφαο ,χαρηκα οτι θα βελτιωθει και η συνδεση μου αλλα ματαια ..
Τι μπορω να κανω για βελτιωση?τι να τους πω? Τωρα με τα νεα καφαο δεν μπορω να τους ζητήσω αυξηση?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Στην περιοχη μου περνάνε οπτικές ινες και καινουργια καφαο , σχεδον σε καθε τετραγωνο εχει καφαο του ΟΤΕ. Λογικα VDSL Δικτυο γιατι τοσο καιρο δεν ηταν διαθεσιμο στην περιοχη μας. Προσφατα για μια μερα δεν ειχαμε και ιντερνετ/τηλεφωνο λογω οτι κατι εφτιαχναν στο καφαο ,χαρηκα οτι θα βελτιωθει και η συνδεση μου αλλα ματαια ..

Τι μπορω να κανω για βελτιωση?τι να τους πω? Τωρα με τα νεα καφαο δεν μπορω να τους ζητήσω αυξηση?

Ευχαριστω

ναι στο μαρουσι πευκη αλλαζουν τα καφαο για vdsl.σε σενα δεν αλλαζει τιποτα αν δεν παρεις vdsl απο το καφαο.εφοσον εσυ παιζεις adsl απο το αστικο κεντρο δεν αλλαζει απολυτως τιποτα.με χαλκο μεχρι το αστικο κεντρο επαιζες το ιδιο και τωρα.οποτε αν θες κατι παραπανω πας σε vdsl απο το kv οταν θα δωθει για χρηση γιατι ακομα ειναι under construction.μια μερα δεν ειχες επειδη αλλαζαν το καφαο

Δημοσ.

Με τα νέα KV δεν αλλάζει τίποτε στο παλιό χάλκινο δίκτυο, πέρα από το ότι αλλάζει κουτί.

Η αλλαγή εντοπίζεται στο ότι το νέο KV συνδέεται με οπτική με το ΑΚ και με το minidslam που τοποθετείται μεταφέρεται, κατά κάποιο τρόπο το ΑΚ κοντά στο χώρο σου και μπορείς να συνδεθείς με vdsl χωρίς ουσιαστικές απώλειες. Άλλωστε, όταν θα πάρεις vdsl θα συνδεθείς μέσα στο KV, μέσω του χάλκινου δικτύου .

Δημοσ.

το μονο καλο με τα νεα kv ειναι οτι ολα ειναι συνηθως μεσα με πλαστικες ρεγκλετες οποτε γλυτωνεις σε καποιες περιπτωσεις προβληματα που ειχαν τα παλια καφαο με τις βιδες και που εμπαζαν νερα κτλ.

Δημοσ.

οποτε για την συνδεση μου δεν μπορω να κανω κατι για βελτιωση ε? Παρα μονο συνδεση σε VDSL (οταν γινει διαθεσιμο)?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...