Προς το περιεχόμενο

SNR,Noise Margin,Profiles Παρόχων και Αλλαγές Profiles Για Σταθερότητα.

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις γύρισα σπίτι σας παραθέτω το προφίλ του vdsl μου μετά από πάρα πολλές τροποποιησεις από τους τεχνικούς της Wind.

post-359939-0-45076800-1450359916_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις γύρισα σπίτι σας παραθέτω το προφίλ του vdsl μου μετά από πάρα πολλές τροποποιησεις από τους τεχνικούς της Wind.

μια χαρα εισαι.τα margin ειναι 6 και απορω πως σου εβαλαν 6 κιολας.την καλωδιωση σου να εχεις σωστα https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

και θα εισαι μια χαρα.

μετα θα δεις καλυτερα νουμερα μονο αν παρεις απο kv

Αν κοιτάξεις το χάρτη, θα δεις ότι, όπου έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ, δεν αντικαθιστούν τις καμπίνες που βρίσκονται γύρω από το ΑΚ.

ΥΓ

Όταν λέμε Κάτω Χαλάνδρι, εννοούμε, συνήθως, την περιοχή νότια της Κων. Παλαιολόγου, αλλά αυτή είναι γεμάτη από τις νέες καμπίνες, όπως φαίνεται στο χάρτη.

Αντίθετα, γύρω από το ΑΚ, δηλαδή στο κέντρο του Χαλανδρίου, δεν υπάρχουν πράσινες πινέζες.

ναι αυτο που πετυχα ηταν ουτε 50 μετρα απο τον οτε.(πισω του πλευρα)

βάζω και εγώ την φρεσκοσυνδεμένη vdsl μου :) (τυπικά αν και 6 χιλιόμετρα μακριά μου χαχα)

ήλπιζα για 50 κλείδωμα πάντως αφού το σπίτι είναι αρκετά κοντά στο kv (243 μέτρα)

post-55704-0-70711800-1450618271_thumb.jpg

σου απαντησα στο αλλο θεμα για αυτο.

γιατι καει παει στραβα.ειτε λαθος καλωδιωση ειτε δεν ειναι τοσο κοντα το kv

η γενικα καποιο αλλο λαθος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

dsl_status.png

Ειναι καλη η γραμη;

με 46 attenuation και 8 margin ναι εισαι μια χαρα.δυστυχως πολυ μακρυα απο το αστικο κεντρο.πανω απο 4km σχεδον.

αν μπορεσεις να βαλεις vdsl απο kv καντο να δεις ασπρη μερα.

Kαλησπέρα και από μένα....Μετακόμισα πρόσφατα από φορθνετ σε οτε λόγω πακέτου ote tv και από 16800mpbs που συγχρόνιζα έπεσα στα 10650....Τους έχω ζαλίσει στα τηλέφωνα και στις βλάβες και μου είπαν ότι είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει η γραμμή μου....

Σας παραθέτω τα στοιχεία της γραμμής:

SL Type: ADSL2+ AnnexM spacer.gif

Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1021 / 10652 spacer.gif

Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1972 / 12008 spacer.gif

Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 996508 / 16360309 spacer.gif

Output Power (Up/Down) [dBm]: 14.0 / 18.0 spacer.gif

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8.5 / 15.0 spacer.gif

SN Margin (Up/Down) [dB]: 24.6 / 10.3 spacer.gif

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif FEC (Up/Down): 0 / 0 spacer.gif CRC (Up/Down): 0 / 0

Με έχουν κλειδώσει σε 12αρι προφίλ και σε snr 10.3....

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να ανέβουν τα νούμερα;

δυο ειναι τα προβληματα.

το ενα ειναι οτι σε εχουν με margin 11 μαλλον για σταθεροτητα οποτε με σχεση το 6 της forthnet εισαι αρκετα ψηλα.ο οτε το πιο χαμηλο που δινει ειναι 9 οσο ξερω.καποιοι ειχαν πει για 6 αλλα δεν ξερω αν ισχυει και αν θα στο βαλουν λογω iptv.

επισης το δευτερο προβλημα ειναι οτι εισαι σε annex m.μπες στο ρουτερ και βαλε καρφωτα annex a .

τι ρουτερ εχεις γιατι αμα ειναι technicolor ειναι ζορικο να το κανεις annex a.

για να μην τα ξαναγραφω εδω σε αυτο το θεμα μπες και θα δεις τι θεμα κανει το annex m (10 ποστ)

http://www.insomnia.gr/topic/543018-thomson585v7-sn-margin-up-down-db/ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήμουν πριν με technicolor td5136 που είχα από την forthnet και μόλις μου είπες για annex a συνδέθηκα με το speedport entry 2i που μου εδωσε ο οτε.. Τώρα έχω τις παρακάτω μετρήσεις.

p.s πως μπορώ να τρέξω την telnet στην ip του speedport entry 192.168.1.1 μιας και συνδέομαι στο pc μέσω άλλου ρουτερ σε bridge mode και βλέπει ως ip 192.168.1.69?Δεν με αφήνει να τρέξω την telnet παρά μόνο στην default ip του ρουτερ σε bridge δηλαδή 192.168.1.254....

image.png

Επεξ/σία από bakass

Γεια σας παιδια, επειδη μενω Καματερο και το σπιτι μου ειναι γενικα μακρυα απο το κεντρο εχω χαμηλη γραμμη 5-6 αν δεν κανω λαθος...

τι μπορω να κανω ωστε να βελτιστοποιησω τη γραμμη μου;Ευχαριστω!

My router's info:

http://imageshack.com/a/img908/7791/aRdPV8.png

http://imageshack.com/a/img911/9496/3nRa39.png

Γεια σας παιδια, επειδη μενω Καματερο και το σπιτι μου ειναι γενικα μακρυα απο το κεντρο εχω χαμηλη γραμμη 5-6 αν δεν κανω λαθος...

τι μπορω να κανω ωστε να βελτιστοποιησω τη γραμμη μου;Ευχαριστω!

My router's info:

http://imageshack.com/a/img908/7791/aRdPV8.png

http://imageshack.com/a/img911/9496/3nRa39.png

46 attenuation.τερμα θεου αρχες αλλαχ που λενε.

βλεπω οτι εχεις τωρα 13 margin στο down.δεν ξερω αν σε εχουν βαλει σε 13 ή αν εχεις 11 και απλα πηγε 13.κανε ενα reboot στο ρουτερ και δες ποσο ειναι.σε καθε περιπτωση παρε την Hol και ζητα να σου βαλουν 9 margin.θα παιξεις λιγο καλυτερα.μην περιμενεις μεγαλη διαφορα.μισο max 1 mbit παραπανω.μπορεις να ζητησεις και 6 αλλα εκει α.ισως εχεις αποσυνδεσεις β.μπορει να σου τσινισουν οτι δεν σου βαζουμε 6 διοτι εισαι πολυ μακρια και θα εχεις αποσυνδεσεις και μπλα μπλα.μπορεις να δοκιμασεις και 6 και αμα εχεις θεμα ξαναζητας 9.αλλα και στο 6 μην περιμενεις να δεις παραπανω απο 1,5 μαχ 2 mbit.

αν τωρα πιανουν τα χερια σου για να κανεις και τυπικα δοκιμη εξω στον κατανεμητη/χωνευτη και να δεις ποσο συγχρονιζεις εκει καντο.ετσι θα εισαι σιγουρος οτι δεν χανεις για καποιο λογο μεσα στο σπιτι.παντως με βαση το attenuation ειναι σωστη η ταχυτητα εκτος αν εχεις τοσο μεγαλο θεμα που εμφανιζει λαθος το attenuation που ειναι δυσκολο.το λεω γιατι και εσυ ειπες οτι εισαι μακρυα απο το αστικο κεντρο.εισαι πανω απο 3 km.το αστικο κεντρο ειναι στην γουναρη στο καματερο.

4

46 attenuation.τερμα θεου αρχες αλλαχ που λενε.

βλεπω οτι εχεις τωρα 13 margin στο down.δεν ξερω αν σε εχουν βαλει σε 13 ή αν εχεις 11 και απλα πηγε 13.κανε ενα reboot στο ρουτερ και δες ποσο ειναι.σε καθε περιπτωση παρε την Hol και ζητα να σου βαλουν 9 margin.θα παιξεις λιγο καλυτερα.μην περιμενεις μεγαλη διαφορα.μισο max 1 mbit παραπανω.μπορεις να ζητησεις και 6 αλλα εκει α.ισως εχεις αποσυνδεσεις β.μπορει να σου τσινισουν οτι δεν σου βαζουμε 6 διοτι εισαι πολυ μακρια και θα εχεις αποσυνδεσεις και μπλα μπλα.μπορεις να δοκιμασεις και 6 και αμα εχεις θεμα ξαναζητας 9.αλλα και στο 6 μην περιμενεις να δεις παραπανω απο 1,5 μαχ 2 mbit.

αν τωρα πιανουν τα χερια σου για να κανεις και τυπικα δοκιμη εξω στον κατανεμητη/χωνευτη και να δεις ποσο συγχρονιζεις εκει καντο.ετσι θα εισαι σιγουρος οτι δεν χανεις για καποιο λογο μεσα στο σπιτι.παντως με βαση το attenuation ειναι σωστη η ταχυτητα εκτος αν εχεις τοσο μεγαλο θεμα που εμφανιζει λαθος το attenuation που ειναι δυσκολο.το λεω γιατι και εσυ ειπες οτι εισαι μακρυα απο το αστικο κεντρο.εισαι πανω απο 3 km.το αστικο κεντρο ειναι στην γουναρη στο καματερο.

ναι σωστα ειπες για το αστικο κεντρο και ναι δυστυχως μενω αρκετα μακρυα... :'( οποτε το πιο λογικο ειναι να μου κατεβασουν το margin αλλα και παλι μικρη η προοδος..εγινε σ ευχαριστω!

ναι σωστα ειπες για το αστικο κεντρο και ναι δυστυχως μενω αρκετα μακρυα... :'( οποτε το πιο λογικο ειναι να μου κατεβασουν το margin αλλα και παλι μικρη η προοδος..εγινε σ ευχαριστω!

ναι μικρη διαφορα θα δεις στην ταχυτητα.δεν χανεις βεβαια κατι.το μονο που σε σωζει ειναι να μπουν τα νεα kv και να βαλεις vdsl και να παρεις το 50 αρι ή το 30 αναλογως τι θα θες.

Ήμουν πριν με technicolor td5136 που είχα από την forthnet και μόλις μου είπες για annex a συνδέθηκα με το speedport entry 2i που μου εδωσε ο οτε.. Τώρα έχω τις παρακάτω μετρήσεις.

p.s πως μπορώ να τρέξω την telnet στην ip του speedport entry 192.168.1.1 μιας και συνδέομαι στο pc μέσω άλλου ρουτερ σε bridge mode και βλέπει ως ip 192.168.1.69?Δεν με αφήνει να τρέξω την telnet παρά μόνο στην default ip του ρουτερ σε bridge δηλαδή 192.168.1.254....

image.png

α.κερδισες λιγο σε ταχυτητα οπως βλεπω.1 mbit περιπου.βεβαια δεν ξερω για ποιο λογο βλεπω annex_k_atm.
αν βρεις επιλογη μεσα στο ρουτερ για το πια πρωτοκολλα θα παιζουν βγαλε οτι εχει σχεση με annex_m για να ειμαστε σιγουροι.
το λεω διοτι συγχρονισες ενα megabit παραπανω αλλα ειναι θεμα ρουτερ ή οτι επαιξε σε adsl2+.γιατι και το annex m ειναι adsl2+.
για το Telnet τωρα για να καταλαβω γιατι με αυτα τα speedort ακουω διαφορα.
εχεις το speedport και εχει Ip 192.168.1.254 για παραδειγμα.εσυ το εχεις κανει bridge.κανονικα παλι πρεπει να εχεις ip 192.168.1.254 στο speedport και να μπαινεις στο interface του.
απο πισω εχεις ενα ρουτερ πχ με ip 192.168.1.1. αυτο δεν μας νοιαζει γιατι ειναι το ρουτερ ουτε οτι ο dhcp σου δινει gateway 192.168.1.1.
εσυ οταν χτυπας την ip του speedport πχ 192.168.1.254 δεν μπαινεις στο web interface?και απο telnet θα πρεπε να μπαινεις στο cli του.
να εχει αλλαξει η ip του speedport και να εχει αλλη Ip το cli interface που ακουγεται psycho.εφοσον η Ip του ρουτερ και του adsl router ειναι στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.χ πρεπει να σε αφησει.αλλιως μπορεις να μπεις με ethernet κατευθειαν πανω στο ρουτερ και να δωσεις καρφωτες ip αλλα κανονικα δεν πρεπει να χρειαζεται.
αν κατι δεν καταλαβα σωστα Plz εξηγησε μου γιατι με τα 2 speedport (724,2 entry θα ξεχασω αυτα που ξερω).
ο ενας το κανει bridge δεν παιζει το pppoe passthrough ο αλλος δεν βλεπει το web interface μετα απο αλλαγη σε bridge.
ενα που εκανα bridge το 724 μετα το εβλεπα αλλα δεν δοκιμασα Telnet.
οταν λες βλεπει ως Ip 192.168.1.69 λες το default gateway σε ipconfig?το λογικο ειναι οτι ασχετα αν εχεις gateway το 192.168.1.69 εσυ
θα πρεπει να τρεχεις telnet στην 192.168.1.1 που εχει το adsl router.το 1.69 ειναι του ρουτερ

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας,

Πρωτη φορα ασχολουμαι με ολα αυτα οποτε συγνωμη εαν κανω ερωτησεις αυτονοητες και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα:

Αρχικα τα στοιχεια της γραμμης : 

Router: Thompson 585 v8

Ολα τα παρακατω ειναι με συνδυασμο up/down μετα απο 4 ωρες λειτουργιας( του εκανα hard reset)

Max Band: 1188 / 15544

Band: 1020 / 15646

Output power [dbm] : 11.5/19.5

Line Attunuation [db]: 2.5/8

Snr Margin[db] 16 / 14.5

Fec errors : 0/135472

CRC errors: 0/1039

Hec errors: 0/ 39050

Οταν ειχα πρωτοβαλει γραμμη (1mbps οταν ειχε πρωτοβγει ) ειχα αρκετες αποσυνδεσεις, μετα απο τηλεφωνα με την τεχνικη υποστηριξη,ελαχιστοποιηθηκαν οι αποσυνδεσεις και εγινε σποραδικο το φαινομενο.
Εβαλα adsl και το ιδιο πραγμα συνεχισε και μετα απο καποιο καιρο αποφασησα να παρω router απο τη forthnet( αν και ειχα δοκιμασει 3-4 διαφορετικα router μεχρι τοτε) και ξαφνικα με το thompson σταματησαν ολα για καποιο λογο.
Τωρα εχουν περασει αρκετα χρονια και αναρωτιεμαι αν μπορω να κανω κατι να βελτιωσω τη συνδεση?

Γνωριζω απο αλλες απαντησεις οτι πρεπει να παρω τηλεφωνο τη forthnet να μου κατεβασει το Snr Margin αν θελω να ανεβει η ταχυτητα κλειδωματος και να κατεβει η "σταθεροτητα" της συνδεσης.
Αξιζει να το δοκιμασω ή απλα θα χασω το χρονο μου και θα εχω αποσυνδεσεις?
Ποσο καιρο παιρνει να γινει η μειωση ή η αυξηση μετα τη μειωση του Snr Margin  ?

Πως ειναι δυνατον να βρω εαν υπαρχει προβλημα στη καλωδιωση του σπιτιου?

Γινεται να τεσταρω καπως αν ειναι βιωσιμο το fast path για εμενα? η πρεπει να το αλλαξω και να το δοκιμασω? Ποσο καιρο παιρνει να γινει η αλλαγη σε fast path και απο fast path σε κανονικη ?

Αμα εχετε καποια συμβουλη, θα ηθελα να την ακουσω!  :)

Δεν χρησιμοποιω φιλτρακια στις αλλες γραμμες μου, αν αυτο εχει σημασια, και η γραμμη τηλεφωνου- ρουτερ δν εχει κατι αλλο πανω. Ειναι αποκλειστικα για το ρουτερ.

Και κατι ακομα, πως γινεται να βρω περιπου ποσο θα κερδισω εαν κανω αναβαθμιση σε vdsl?

Συγνωμη για το μεγαλο post.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...