Προς το περιεχόμενο

SNR,Noise Margin,Profiles Παρόχων και Αλλαγές Profiles Για Σταθερότητα.

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και από μένα.

Παραθέτω τα δικά μου στατιστικά με ZTE H108NS από ΟΤΕ. Πιστεύετε ότι είμαι καλά; Θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο; Η αλήθεια είναι ότι διαπιστώνω καθυστερήσεις που νομίζω ότι ωφείλονται σε συχνές αποσυνδέσεις. Παράλληλα από andoid συσκευές δε φορτώνουν καλά πολλές σελίδες ή apps.

Bandwide Down/Up(kbps)    11638 kbps / 824 kbps  

SNR Margin Down/Up(db)    10.9 dB / 11.4 dB   

FEC Down/Up                       1982 / 7   

CRC Down/Up                       15 / 0   

HEC Down/Up                        290 / 0

Παραθέτω και τα παρακάτω :

Downstream    Upstream     

SNR Margin :           10.8 dB             11.5 dB     

Line Attenuation :    48.9 dB              21.3 dB     

Data Rate :              11638 kbps       824 kbps

οτι παιζεις 11638 με 11 margin με 48 attenuation ειναι ειτε θαυμα ειτε κατι γραφει λαθος το ρουτερ(πιθανοτατα τα attenuation).

για αρχη το σιγουρο που μπορεις να κανεις ειναι να πεταξεις το zte και να βαλεις κατι αλλο στην γραμμη.αν μπορεις να δανειστεις απο κανα φιλο κανα δανεικο θα ηταν καλη φαση για να δουμε αν ειναι πραγματικο το 48 attenuation.γιατι αν ειναι πραγματικο πρεπει να παρεις καποιο καλο ρουτερ που να ειναι σταθερο στο μεγαλο attenuation.και σε αυτες τις περιπτωσεις το thomson/technicolor ειναι μια πολη καλη λυση πχ thomson 585.επισης κανε ενα Reboot και δες απευθειας αν το margin ειναι 10.8 ή αν ειναι 11.αν ειναι 11 τοτε φορας καποιο Profile οποτε θεωρητικα μπορει να παιξεις ακομα παραπανω.οι καθυστερησεις μηπως ειναι λογω wireless?το λεω διοτι το zte πασχει λιγο στο wireless οποτε αν εισαι με wireless ειτε αλλαξε καναλι για δοκιμη στο ρουτερ ειτε δοκιμασε να μπεις με καλωδιο να δεις αν το κανει.επισης θα μπορουσε να κανε καθυστερηση αν το margin επεφτε χαμηλα.αν κανει αποσυνδεση τοτε δεν θα κανει καθυστερηση αλλα δεν θα εχεις ιντερνετ.και εκει θα σβηνει καποιο λαμπακι συν οτι και μεσα στο ρουτερ αν καπου μετραει ποσο χρονο ειναι Up η συνδεση θα δεις οτι θα μηδενιζει.τωρα αυτο για το android μπορει θεμα wireless παλι μπορει θεμα να πεφτει το margin οπως ειπα να σηκωνει errors και να εχεις θεμα μπορει απλα το ρουτερ να κανει κουφα.το ρουτερ να ειναι σεταρισμενο Pppoe/llc Που λογικα ετσι ειναι.παντως παιζει και τα νουμερα να ειναι λαθος διοτι το zte κανει κατι κουφα με τα attenuation κτλ.εκτος αν εχεις κανα θεμα καλωδιωσης που παλι δεν θα εστεκε το 11mbit.δηλαδη αν βαλεις φιλτρο αναποδα ανεβαζει το attenuation αλλα ριχνει και την ταχυτητα.τωρα αν σου κανει αποσυνδεση και ξανασυνδεθει κανονικα δεν θεωρειται καθυστερηση αλλα θεωρειται αποσυνδεση.θα κανει πανω απο 20 seconds να ξανασυνδεθει που εκεινη την στιγμη δεν θα εχεις καν ιντερνετ.αν κατεβαζεις τωρα τορρεντ οκ απλα θα φανει οτι πεφτει η ταχυτητα στο μηδεν και θα συνεχισει οποτε ναι μπορεις να το ονομασεις καθυστερηση:P

αλλα αμα βλεπεις καθυστερησεις ή μεταβολες στην download speed εκει ή σηκωνει errors ή κατι θεμα με το wireless.

Καλησπέρα

Τα παρακάτω είναι τα χαρ/κα της γραμμής μου

Ρυθμός            Λήψη Αποστολή
Ρυθμός Bit        4441000 509100
Ρυθμός Κελιών 10474 1200
Σήμα                             Τοπικό  Απομακρυσμένο
Απώλεια Σήματος         0           0
Σήμα προς Θόρυβο      9.00 dB 22.0 dB
Εξασθένηση Γραμμής  40.0 dB  20.5 dB
Ισχύς Εκπομπής          12.3 dB 19.0 dB

Έχω σύνδεση της tellas και το modem είναι ένα oxygen gennet. Παλιότερα είχα και ένα bautec από τον ΟΤΕ, με το οποίο είχα γύρω στα 5 στο download, αλλά κάποια στιγμή κάηκε και επανήλθα στο oxygen.

Παλιότερα μας είχαν πει πως είμαστε μακρύα απο το καθαο, εξού και η χαμηλή ταχύτητα. Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να κάνω τίποτα να βελτιωθεί η κατάσταση (με διαφορετικό modem ίσως)?

τα gennet απλα sucks αυτο ειναι σιγουρο.απο εκει και περα ναι εισαι 3km+ μακρυα απο τον οτε.και το baudtec μαπα ειναι.αν βρεις για δοκιμη κανα thomson v8 θα ηταν καλη φαση.απο εκει και περα παιζεις με 9 margin.δεν ξερω αν η tellas/wind μπορει να στο κατεβασει στο 6 για να κερδισεις σε ταχυτητα .δεν θα κερδισεις πολυ βεβαια και επισης μπορει και να εχεις θεματα αποσυνδεσεων μετα λογω χαλια γραμμης.αν τωρα πιανουν τα χερια σου κανε μετρηση κατανεμητη/χωνευτη να δεις ποσο συγχρονιζεις απευθειας πανω στο καλωδιο του οτε χωρις την καλωδιωση του σπιτιου ωστε να ξερεις αν χανεις ή οχι.αν τωρα στην περιοχη σου εχουν αλλαχτει τα καφαο με τα νεα kv ναι θα μπορουσες να πας σε vdsl.επισης το netgear dgn2200 οσο ξερω εχει δυναοτητα να σου ριξει το margin περισσοτερο απλα ειναι ενα ρισκο διοτι δεν ξερεις αν θα παιζεις σταθερα μετα ή οχι και δεν ξερεις και ποσο θα συγχρονισει λογω chipset.τα thomson/technicolor γενικοτερα ειναι οτι πιο stable σε χαλια γραμμες και εχουν σχετικα καλο συγχρονισμο απλα ναι δεν μπορεις να πειραξεις snr με ελαχιστες εξαιρεσεις.απλα με παραξενευει κατι?τι πακετο εχεις?24 αρι δεν πρεπει να εχεις γιατι βλεπω 512 upload αντι για 1mbit.οποτε 8 αρι εχεις βαλει?και στο 8αρι δινουν 512 upload αντι για 1 mbit?βεβαια για 40 attenuation θα μπορουσες και λιγο καλυτερα.με το baudtec θυμασαι ποσο attenuation ειχες?γιατι και το gennet δειχνει λιγο παραπανω attenuation απο αλλα routers/analyzers που εχω δει.οποτε αν βρεις κανα αλλο ρουτερ για δοκιμη καντο και αν μπορεις δοκιμη στον κατανεμητη/χωνευτη επισης καντην.αν δεν πιανουν ταχερια σου τοτε απλα βγαλε ολα τα τηλεφωνα και τα σπλιττερ,φιλτρα απο παντου και ασε το ρουτερ στην κεντρικη πριζα με μικρο τηλεφωνικο καλωδιο.μην εχειςκανα 5-10 μετρο καλωδιο τηλεφωνικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και εγώ σε forthnet είμαι αλλά είχα πρόβλημα με αποσύνδεσεις στην αρχή ήμουν με snr 6 μετά με snr 9 και μετά από κάνα μήνα πήγαν ανεβάσουν και άλλο έπεσε η ταχύτητα στο δεκα με πήρε ένας τεχνικός και εκανε κάτι restart στο ρουτερ και μέχρι στιγμής δουλεύει καλά δύο μέρες τώρα με 19 κλειδώνει σε snr 6. Μου είπε ότι ίσως φταίει το ρουτερ εχω ενα ZXHN H108L

οτι παιζεις 11638 με 11 margin με 48 attenuation ειναι ειτε θαυμα ειτε κατι γραφει λαθος το ρουτερ(πιθανοτατα τα attenuation).

για αρχη το σιγουρο που μπορεις να κανεις ειναι να πεταξεις το zte και να βαλεις κατι αλλο στην γραμμη.αν μπορεις να δανειστεις απο κανα φιλο κανα δανεικο θα ηταν καλη φαση για να δουμε αν ειναι πραγματικο το 48 attenuation.γιατι αν ειναι πραγματικο πρεπει να παρεις καποιο καλο ρουτερ που να ειναι σταθερο στο μεγαλο attenuation.και σε αυτες τις περιπτωσεις το thomson/technicolor ειναι μια πολη καλη λυση πχ thomson 585.επισης κανε ενα Reboot και δες απευθειας αν το margin ειναι 10.8 ή αν ειναι 11.αν ειναι 11 τοτε φορας καποιο Profile οποτε θεωρητικα μπορει να παιξεις ακομα παραπανω.οι καθυστερησεις μηπως ειναι λογω wireless?το λεω διοτι το zte πασχει λιγο στο wireless οποτε αν εισαι με wireless ειτε αλλαξε καναλι για δοκιμη στο ρουτερ ειτε δοκιμασε να μπεις με καλωδιο να δεις αν το κανει.επισης θα μπορουσε να κανε καθυστερηση αν το margin επεφτε χαμηλα.αν κανει αποσυνδεση τοτε δεν θα κανει καθυστερηση αλλα δεν θα εχεις ιντερνετ.και εκει θα σβηνει καποιο λαμπακι συν οτι και μεσα στο ρουτερ αν καπου μετραει ποσο χρονο ειναι Up η συνδεση θα δεις οτι θα μηδενιζει.τωρα αυτο για το android μπορει θεμα wireless παλι μπορει θεμα να πεφτει το margin οπως ειπα να σηκωνει errors και να εχεις θεμα μπορει απλα το ρουτερ να κανει κουφα.το ρουτερ να ειναι σεταρισμενο Pppoe/llc Που λογικα ετσι ειναι.παντως παιζει και τα νουμερα να ειναι λαθος διοτι το zte κανει κατι κουφα με τα attenuation κτλ.εκτος αν εχεις κανα θεμα καλωδιωσης που παλι δεν θα εστεκε το 11mbit.δηλαδη αν βαλεις φιλτρο αναποδα ανεβαζει το attenuation αλλα ριχνει και την ταχυτητα.τωρα αν σου κανει αποσυνδεση και ξανασυνδεθει κανονικα δεν θεωρειται καθυστερηση αλλα θεωρειται αποσυνδεση.θα κανει πανω απο 20 seconds να ξανασυνδεθει που εκεινη την στιγμη δεν θα εχεις καν ιντερνετ.αν κατεβαζεις τωρα τορρεντ οκ απλα θα φανει οτι πεφτει η ταχυτητα στο μηδεν και θα συνεχισει οποτε ναι μπορεις να το ονομασεις καθυστερηση :P

αλλα αμα βλεπεις καθυστερησεις ή μεταβολες στην download speed εκει ή σηκωνει errors ή κατι θεμα με το wireless.

Με speedtest (όσο αξιόπιστο μπορεί να θεωρηθεί) δείχνει 10Mbit down και 0,8 up. Το routerακι ναι παίζει με Pppoe/lc. Είναι Up 2 μέρες τώρα και το Attenuation συνεχίζει να είναι 48,9. To SNR δείχνει 10,7.

Με τη καλωδίωση δε πρέπει να έχω θέμα. Το σπίτι είναι σχετικά καινούριο. Όσον αφορά το Android σίγουρα έπαιζε ρόλο ότι το routerακι έπαιζε με IPv6 και μόλις το γύρισα να παίζει με 4αρι τα πράγματα βελτιώθηκαν. Συνεχίζει όμως νομίζω να μη παίζει καλά.

Ναι παίζω με wireless οπότε ίσως τελικά αυτό να είναι το θέμα και η μ@λ@κι@ το TP Link που έχω γράψει και σε άλλο θέμα μου κάνει νούμερα.

Ξέρω ότι είμαι 2,5 περίπου χιλιόμετρα από το DSLAM οπότε υποθέτω ότι το attenuation είναι λογικό.

Μέχρι 50 euros ποιο routerακι προτείνεις; Έχω ένα Linksys Wag200G, λες να κάνει καλύτερη δουλειά; Αν και ψάχνομαι να το κάνω repeater με openwrt.

Ευχαριστώ πολύ man.

p.s Να έλυνα και το θέμα με το ότι WIndows XP δε μπορουν να πάρουν IP.

τα gennet απλα sucks αυτο ειναι σιγουρο.απο εκει και περα ναι εισαι 3km+ μακρυα απο τον οτε.και το baudtec μαπα ειναι.αν βρεις για δοκιμη κανα thomson v8 θα ηταν καλη φαση.απο εκει και περα παιζεις με 9 margin.δεν ξερω αν η tellas/wind μπορει να στο κατεβασει στο 6 για να κερδισεις σε ταχυτητα .δεν θα κερδισεις πολυ βεβαια και επισης μπορει και να εχεις θεματα αποσυνδεσεων μετα λογω χαλια γραμμης.αν τωρα πιανουν τα χερια σου κανε μετρηση κατανεμητη/χωνευτη να δεις ποσο συγχρονιζεις απευθειας πανω στο καλωδιο του οτε χωρις την καλωδιωση του σπιτιου ωστε να ξερεις αν χανεις ή οχι.αν τωρα στην περιοχη σου εχουν αλλαχτει τα καφαο με τα νεα kv ναι θα μπορουσες να πας σε vdsl.επισης το netgear dgn2200 οσο ξερω εχει δυναοτητα να σου ριξει το margin περισσοτερο απλα ειναι ενα ρισκο διοτι δεν ξερεις αν θα παιζεις σταθερα μετα ή οχι και δεν ξερεις και ποσο θα συγχρονισει λογω chipset.τα thomson/technicolor γενικοτερα ειναι οτι πιο stable σε χαλια γραμμες και εχουν σχετικα καλο συγχρονισμο απλα ναι δεν μπορεις να πειραξεις snr με ελαχιστες εξαιρεσεις.απλα με παραξενευει κατι?τι πακετο εχεις?24 αρι δεν πρεπει να εχεις γιατι βλεπω 512 upload αντι για 1mbit.οποτε 8 αρι εχεις βαλει?και στο 8αρι δινουν 512 upload αντι για 1 mbit?βεβαια για 40 attenuation θα μπορουσες και λιγο καλυτερα.με το baudtec θυμασαι ποσο attenuation ειχες?γιατι και το gennet δειχνει λιγο παραπανω attenuation απο αλλα routers/analyzers που εχω δει.οποτε αν βρεις κανα αλλο ρουτερ για δοκιμη καντο και αν μπορεις δοκιμη στον κατανεμητη/χωνευτη επισης καντην.αν δεν πιανουν ταχερια σου τοτε απλα βγαλε ολα τα τηλεφωνα και τα σπλιττερ,φιλτρα απο παντου και ασε το ρουτερ στην κεντρικη πριζα με μικρο τηλεφωνικο καλωδιο.μην εχειςκανα 5-10 μετρο καλωδιο τηλεφωνικο.

Μου φαίνεται πως ο αδερφός μου είχε ρίξει το πακέτο απο 24αρι σε 8αρι, αφού δεν πιάναμε υψηλή ταχύτητα, για να μην πληρώνουμε εξτρα. Δεν είμαι σίγουρος, θα τον ρωτήσω να μάθω.

Ίλιον μένω και δεν πρέπει να παίζει εδώ vdsl, στην ανακοίνωση του Οκτωβρίου η περιοχή δεν ήταν στην λίστα με τις καινούριες καμπίνες, και στα τεστ για διαθεσιμότητα όλες οι εταιρείες λένε μη συμβατό.

Τώρα για τα λοιπά, την Τετάρτη που θα χω χρόνο θα κάτσω να ξεθάψω όλα τα μόντεμ(πρέπει να έχω και ένα thomson) που έχω και να κάνω τεστ να δω τι ταχύτητες πιάνουν.

Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου :)

Και εγώ σε forthnet είμαι αλλά είχα πρόβλημα με αποσύνδεσεις στην αρχή ήμουν με snr 6 μετά με snr 9 και μετά από κάνα μήνα πήγαν ανεβάσουν και άλλο έπεσε η ταχύτητα στο δεκα με πήρε ένας τεχνικός και εκανε κάτι restart στο ρουτερ και μέχρι στιγμής δουλεύει καλά δύο μέρες τώρα με 19 κλειδώνει σε snr 6. Μου είπε ότι ίσως φταίει το ρουτερ εχω ενα ZXHN H108L

καιρος να αλλαξεις ρουτερ και να σου ξαναβαλουν κανα 6 snr γιατι πιστευω οτι θα παιζεις ενταξει.ειδικα κανα thomson ή κανα technicolor θα ειναι οτι πρεπει διοτι ειναι πολυ σταθερα.οποτε ακομα και αν εχει καποιο θεματακι η γραμμη σου θα στην κρατησει αρκετα σταθερη.αλλα δεν το νομιζω οτι εχει θεμα αφου με profile παιζεις με 19 mbit.παντως το 6 ειναι το default margin εκτος αν σου εχει βαλει καποιο αλλο Profile με 6 margin.αλλα ναι τα zte ειναι για πεταμα ειναι γνωστο αυτο.απειρα θεματαθα δεις για προβληματα με αυτα.απο αποσυνδεσεις μεχρι αλλα τοσα με το wifi.

Με speedtest (όσο αξιόπιστο μπορεί να θεωρηθεί) δείχνει 10Mbit down και 0,8 up. Το routerακι ναι παίζει με Pppoe/lc. Είναι Up 2 μέρες τώρα και το Attenuation συνεχίζει να είναι 48,9. To SNR δείχνει 10,7.

Με τη καλωδίωση δε πρέπει να έχω θέμα. Το σπίτι είναι σχετικά καινούριο. Όσον αφορά το Android σίγουρα έπαιζε ρόλο ότι το routerακι έπαιζε με IPv6 και μόλις το γύρισα να παίζει με 4αρι τα πράγματα βελτιώθηκαν. Συνεχίζει όμως νομίζω να μη παίζει καλά.

Ναι παίζω με wireless οπότε ίσως τελικά αυτό να είναι το θέμα και η μ@λ@κι@ το TP Link που έχω γράψει και σε άλλο θέμα μου κάνει νούμερα.

Ξέρω ότι είμαι 2,5 περίπου χιλιόμετρα από το DSLAM οπότε υποθέτω ότι το attenuation είναι λογικό.

Μέχρι 50 euros ποιο routerακι προτείνεις; Έχω ένα Linksys Wag200G, λες να κάνει καλύτερη δουλειά; Αν και ψάχνομαι να το κάνω repeater με openwrt.

Ευχαριστώ πολύ man.

p.s Να έλυνα και το θέμα με το ότι WIndows XP δε μπορουν να πάρουν IP.

ενταξει αφου σου βγαζει κοντα σε αυτο που συγχρονιζει εισαι οκ.συν οτι το data rate δεν το εχω δει ποτε λαθος

σε ρουτερ.συνηθως βλεπεις το attenuation.ναι φορας profile.αλλα 11mbit με 11αρι Profile και 48 attenuation

δεν ταιριαζει.σιγουρα το zteκατι βγαζει λαθος.αν ηταν 38 οκ.καλα οτι ενα σπιτι ειναι νεο δεν λεει κατι.

τα περισσοτερα θεματα σε νεα σπιτια τα ειχα δει.οχι απο πλευρας φθορας καλωδιου αλλα το πως τα ειχαν

συνδεσει.ενω σε παλια σπιτια που οκ εχει μπει adsl  5 φορες στο καθενα συνηθως η καλωδιωση ειναι σωστη.

λογικα το ipv6 και ipv4 δεν πρεπει να σου αλλαξουν κατι.τωρα με repeater ακομα χειροτερα τα πραγματα και

σιγουρα χανεις και απο εκει.εχει που εχει χαλια σημα το zte βαζεις και repeater αστα ναπανε.

το speedtest απο το tp link το κανες?(για το repeater θα σου γραψω στο αλλο θεμα σου).

γενικα επειδη εχεις ηδη ενα χαλια ρουτερ μην κανεις τεστ και δοκιμες διαμεσω repeater.ολα τα τεστ

να τα κανεις απευθειας με το zte αλλιως δεν θα βγαλεις ακρη τι φταιει.μια συσκευη καθε φορα.

αν προσπαθεις να βγαλεις νοημα ε δεν γινεται οταν εχεις και ρουτερ και repeater γιατι δεν θα βρεις ευκολα

τι φταιει.One at a time.2,5 Km ειναι 32 attenuation περιπου οχι 48.οποτε ναι στεκει η ταχυτητα που εχεις

με το margin που εχεις.

αν εχεις το wag200 βαλτο πανω.βαλτου το τελευταιο firmware 1.01.09 και χρησιμοποιησε το.να δουμε

με αυτο τι attenuation θα εχεις.επισης αν παιξεις σταθερα τοτε ζητα και πιο μικρο Profile απο wind>δηλαδη

να σου αλλαξουν το margin ειτε με 9 ειτε με 6 αμα δινουν.θα κερδισεις σε ταχυτητα καμποσο ειδικα με το 6αρι.

αλλιως στα 50 ευρω αυτο που αγοραζουν οι περισσοτεροι ειναι tp lin 8970 ή το 8980 λιγο πιο ακριβο

ή και το netgear dgn2200.

για το θεμα με την ip θα δω και το αλλο σου θεμα.αν και καιρος να τα καταργησεις επισης τα xp:p.

Μου φαίνεται πως ο αδερφός μου είχε ρίξει το πακέτο απο 24αρι σε 8αρι, αφού δεν πιάναμε υψηλή ταχύτητα, για να μην πληρώνουμε εξτρα. Δεν είμαι σίγουρος, θα τον ρωτήσω να μάθω.

Ίλιον μένω και δεν πρέπει να παίζει εδώ vdsl, στην ανακοίνωση του Οκτωβρίου η περιοχή δεν ήταν στην λίστα με τις καινούριες καμπίνες, και στα τεστ για διαθεσιμότητα όλες οι εταιρείες λένε μη συμβατό.

Τώρα για τα λοιπά, την Τετάρτη που θα χω χρόνο θα κάτσω να ξεθάψω όλα τα μόντεμ(πρέπει να έχω και ένα thomson) που έχω και να κάνω τεστ να δω τι ταχύτητες πιάνουν.

Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου :)

ναι λογικα το εχει αλλαξει για αυτο και το 512 upload.ναι οσο ξερω δεν παιζει vdsl ακομα σε ηλιον περιστερι και τα απο εκει προαστια..

δεν ειναι οτι θα συγχρονισεις παραπανω με το thomson απλα ειναι καλυτερο απο το gennet και αρκετα σταθερο.αν παιξεις σταθερα μετα μιλα με wind αν μπορουν να ριξουν το snr Πιο κατω για να παιξεις λιγο καλυτερα.αν πιανουν και τα χερια σου για κατανεμητη καντο.αν οχι ασε μονο το ρουτερ στηνκεντρικη πριζα  αφου τα βγαλεις ολα να δουμε  αν θα παιξεις καλυτερα.ή αν μπορεις ναλυσεις το κεντρικο πριζακι και να αποσυνδεσεις ολα τα αλλα πριζακια και να κρατησεις μονο το ζευγαρι απο τον κατανεμητη θα ηταν ακομα καλυτερα.απλα θελει πολυμετρο για να κανεις πιο ευκολα δουλεια και να δεις ποιο ζευγαρι ερχεται απο κατω.αν δεν εχεις πολυμετρο πρεπει να βαλεις συσκευη τηλεφωνου να δεις ποιο ζευγαρι θα σου δωσει τονο.

• Like 1

καιρος να αλλαξεις ρουτερ και να σου ξαναβαλουν κανα 6 snr γιατι πιστευω οτι θα παιζεις ενταξει.ειδικα κανα thomson ή κανα technicolor θα ειναι οτι πρεπει διοτι ειναι πολυ σταθερα.οποτε ακομα και αν εχει καποιο θεματακι η γραμμη σου θα στην κρατησει αρκετα σταθερη.αλλα δεν το νομιζω οτι εχει θεμα αφου με profile παιζεις με 19 mbit.παντως το 6 ειναι το default margin εκτος αν σου εχει βαλει καποιο αλλο Profile με 6 margin.αλλα ναι τα zte ειναι για πεταμα ειναι γνωστο αυτο.απειρα θεματαθα δεις για προβληματα με αυτα.απο αποσυνδεσεις μεχρι αλλα τοσα με το wifi.

ενταξει αφου σου βγαζει κοντα σε αυτο που συγχρονιζει εισαι οκ.συν οτι το data rate δεν το εχω δει ποτε λαθος

σε ρουτερ.συνηθως βλεπεις το attenuation.ναι φορας profile.αλλα 11mbit με 11αρι Profile και 48 attenuation

δεν ταιριαζει.σιγουρα το zteκατι βγαζει λαθος.αν ηταν 38 οκ.καλα οτι ενα σπιτι ειναι νεο δεν λεει κατι.

τα περισσοτερα θεματα σε νεα σπιτια τα ειχα δει.οχι απο πλευρας φθορας καλωδιου αλλα το πως τα ειχαν

συνδεσει.ενω σε παλια σπιτια που οκ εχει μπει adsl 5 φορες στο καθενα συνηθως η καλωδιωση ειναι σωστη.

λογικα το ipv6 και ipv4 δεν πρεπει να σου αλλαξουν κατι.τωρα με repeater ακομα χειροτερα τα πραγματα και

σιγουρα χανεις και απο εκει.εχει που εχει χαλια σημα το zte βαζεις και repeater αστα ναπανε.

το speedtest απο το tp link το κανες?(για το repeater θα σου γραψω στο αλλο θεμα σου).

γενικα επειδη εχεις ηδη ενα χαλια ρουτερ μην κανεις τεστ και δοκιμες διαμεσω repeater.ολα τα τεστ

να τα κανεις απευθειας με το zte αλλιως δεν θα βγαλεις ακρη τι φταιει.μια συσκευη καθε φορα.

αν προσπαθεις να βγαλεις νοημα ε δεν γινεται οταν εχεις και ρουτερ και repeater γιατι δεν θα βρεις ευκολα

τι φταιει.One at a time.2,5 Km ειναι 32 attenuation περιπου οχι 48.οποτε ναι στεκει η ταχυτητα που εχεις

με το margin που εχεις.

αν εχεις το wag200 βαλτο πανω.βαλτου το τελευταιο firmware 1.01.09 και χρησιμοποιησε το.να δουμε

με αυτο τι attenuation θα εχεις.επισης αν παιξεις σταθερα τοτε ζητα και πιο μικρο Profile απο wind>δηλαδη

να σου αλλαξουν το margin ειτε με 9 ειτε με 6 αμα δινουν.θα κερδισεις σε ταχυτητα καμποσο ειδικα με το 6αρι.

αλλιως στα 50 ευρω αυτο που αγοραζουν οι περισσοτεροι ειναι tp lin 8970 ή το 8980 λιγο πιο ακριβο

ή και το netgear dgn2200.

για το θεμα με την ip θα δω και το αλλο σου θεμα.αν και καιρος να τα καταργησεις επισης τα xp:p.

ναι λογικα το εχει αλλαξει για αυτο και το 512 upload.ναι οσο ξερω δεν παιζει vdsl ακομα σε ηλιον περιστερι και τα απο εκει προαστια..

δεν ειναι οτι θα συγχρονισεις παραπανω με το thomson απλα ειναι καλυτερο απο το gennet και αρκετα σταθερο.αν παιξεις σταθερα μετα μιλα με wind αν μπορουν να ριξουν το snr Πιο κατω για να παιξεις λιγο καλυτερα.αν πιανουν και τα χερια σου για κατανεμητη καντο.αν οχι ασε μονο το ρουτερ στηνκεντρικη πριζα αφου τα βγαλεις ολα να δουμε αν θα παιξεις καλυτερα.ή αν μπορεις ναλυσεις το κεντρικο πριζακι και να αποσυνδεσεις ολα τα αλλα πριζακια και να κρατησεις μονο το ζευγαρι απο τον κατανεμητη θα ηταν ακομα καλυτερα.απλα θελει πολυμετρο για να κανεις πιο ευκολα δουλεια και να δεις ποιο ζευγαρι ερχεται απο κατω.αν δεν εχεις πολυμετρο πρεπει να βαλεις συσκευη τηλεφωνου να δεις ποιο ζευγαρι θα σου δωσει τονο.

Θα βάλω το linksys wag200G που εχω να δω πως πάει. Μέχρι στιγμής με κάτι ρύθμισης που έκανε ο τεχνικός μέσω τηλ δούλευει το ZTE με margin 6

Σημερινα νούμερα συγχρονισμού: 3100/990 και χτες 2700/880...

σε τηλ στην wind μου λενε οτι δεν βλεπουν τιποτα, και οτι γραμμη συγχρονιζει στο μεγιστο, δεν παει παραπανω.

Ρε καραμητρο, πριν 1 μηνα η ιδια γραμμη επιανε 4,5 εως 5!

Τι να κανω; πως μπορω να φτιαξω τα πραγματα μονος μου. Στα τηλ κεντρα, μονο με τεχνικους δεν μιλας...

Θα γράψω λίγο το θέμα που αντιμετωπίζω αναλυτικά, μπας και βρούμε καμιά λύση, γιατί τα νεύρα μου έχουν γίνει τσαντάλια.

Λοιπόν είμαι κάποια χρόνια συνδρομητής wind, αρχικά η γραμμή μου συγχρόνιζε στα περίπου 7,5.

Μετά από κάποιον καιρό, η γραμμή έπεσε στα 6,5 (πες 6) με τα εξής χαρακτηριστικά: SNR ~35, Att ~ 9

Οι ταχύτητες που κατέβαζα ήταν από 580 έως 630. Με ότι μοντέλο ρούτερ και να είχα πάνω, τα χαρακτηριστικά ήταν αυτά.

Να σημειωθεί πως η απόστασή μου απο το κέντρο του οτε είναι περίπου 2,5χλμ (πες 3 χαριστικά)

Ξαφνικά πέρσι τον Οκτώβριο, η γραμμή σερνόταν. Μπαίνω στο ρούτερ και συγχρόνιζε στα 2,1. Επανεκκίνηση στο ρούτερ, έλεγχο των καλωδίων κλπ κλπ, τέλος πάντων το αποτέλεσμα ήταν ότι στην καλύτερη συγχρόνιζε με 4,5. Το καλύτερο όμως ήταν ότι άλλαξαν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της γραμμής. Το SNR πήγε ~45 και το Att ~6-9.

Τηλέφωνο στην wind, και τους εξηγώ την κατάσταση. Πως να τους χαρακτηρίσω ακόμα και σήμερα δεν ξέρω...

Απο την μια να μου λένε πως δεν σηκώνει η γραμμή παραπάνω, να τους εξηγώ πως μέχρι το προηγούμενο βράδυ τα χαρακτηριστικά ήταν αυτά πιο πάνω, να μου λένε πως είμαι μακρυά απο το κέντρο, να τους λέω εγώ δεν μετακόμισα σε ένα βράδυ, πως γίνεται να άλλαξε η απόστασή μου; κλπ

Μου στέλνουν τεχνικό να ελέγξει την γραμμή στο σπίτι. Τα βρίσκει όλα κομπλέ και το μέγιστο που μου λέει πως μπορεί να δώσει ως έχει η γραμμή είναι 5. Του λέω για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της γραμμής, ότι άλλαξαν σε ένα βράδυ, του λέω τα νούμερα που είχα,  και μου λέει ότι αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα στα καφάο (νομίζω) και ότι πρέπει να το ελέγξουν οι εταιρείες.

Απο τότε, μέχρι και σήμερα σε αλλεπάλληλα τηλ μου στην wind, δεν έχουν ενδιαφερθεί να κάνουν τίποτα, μου έστειλαν ένα ρούτερ ζτε, το οποίο είναι άθλιο, και φυσικά το πέταξα στα σκουπίδια, κυριολεκτικά!

Απο τότε στην καλύτερη συγχρόνιζε η γραμμή στα 5, κατα βάση όμως πήγαινε με ~4,5.

Τις τελευταίες εβδομάδες συγχρόνιζε στα ~3,8, ώσπου απο χτες, συγχρόνιζε στα 2,6 με 3,1 με SNR ~48.

Πάλι τηλ στην wind, πάλι τα ίδια, ότι δεν μπορεί να συγχρονίσει παραπάνω κλπ.

Τους εξήγησα ότι πριν μια ώρα η γραμμή έπαιζε στα 3,8, και τώρα που μιλάμε είναι στα 2,9, αυτοί εκεί τα ίδια (ή μάλλον τα γίδια, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά να μην ακούς τι σου λέει ο πελάτης σου)

Εγώ απο την μεριά μου τι να κάνω? Τι? Προφανώς και το πρόβλημα δεν οφείλεται σε εμένα, έχω φτιάξει καλώδια, έχω δοκιμάσει πόσα ρούτερ κλπ κλπ, κάτι πρέπει να έχει γίνει ή στο κέντρο ή στο καφάο ή δεν ξέρω που αλλού. Μέσα σε μια νύχτα μου δίνει ότι είμαι σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη και απο την πραγματική μου αο το κέντρο, αλλά και αυτή  που έδειχναν για χρόνια όλα τα ρούτερ που έχουν μπει στην γραμμή.

Τι να κάνω;

Σημερινα νούμερα συγχρονισμού: 3100/990 και χτες 2700/880...

σε τηλ στην wind μου λενε οτι δεν βλεπουν τιποτα, και οτι γραμμη συγχρονιζει στο μεγιστο, δεν παει παραπανω.

Ρε καραμητρο, πριν 1 μηνα η ιδια γραμμη επιανε 4,5 εως 5!

Τι να κανω; πως μπορω να φτιαξω τα πραγματα μονος μου. Στα τηλ κεντρα, μονο με τεχνικους δεν μιλας...

α.το zte σιγουρα ειναι για πεταμα.

β.εγω θα αλλαζα παροχο και θα ζηταγα κιολας να ενεργοποιηθω σε νεα γραμμη στον καινουριο για να μην παρω τον ιδιο χαλκο.

ειναι πιο ακριβο το τελος ενεργοποιησης.κοντα στα 70 ευρω αντι για 35 αλλα τουλαχιστον υπαρχει περιπτωση να παρεις καλυτερο ζευγαρι.αλλιως θα εστελνα ενα email στην wind να εξηγησω αναλυτικα τι εχει γινει.αν με γραφαν θα αλλαζα παροχο ειτε με νεα γραμμη ,ειτε με την υφισταμενη αν δεν σε περνει οικονομικα για νεο βρογχο.απλα αν πας με την υφισταμενη ισως χρειαστει μετα να παει βλαβη απο τον παροχο στον οτε και απλα ελπιζεις να  ενδιαφερθει ο αλλος παροχος και να ασχοληθει με την βλαβη σου.πιο καλα θα ηταν να πας με νεα γραμμη παντως ωστε να δοκιμασεις την τυχη σου με αλλο ζευγαρι εφοσον ξερεις οτι το υπαρχον εχει τοσα προβληματα.αν τωρα ειναι ολα τα ζευγαρια προβληματικα τι να πω.να πετυχεις σε χειροτερο απο αυτο που εχεις ε θα ειναι δυσκολο.

Εφοσον παντως εγινε ελεγχος να υποθεσω και στον κατανεμητη/χωνευτη και εχεις και εκει τα ιδια χαρακτηριστικα/ταχυτητα σημαινει οτι κατι φταιει στο καλωδιο του οτε οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι παραπανω.Αν τωρα ο τεχνικος τσεκαρε απλα πανω στο σπιτι (μου φαινεται δυσκολο)και οχι κατω τοτε πρεπει να γινει ελεγχος και κατανεμητη/χωνευτη ωστε να ξερουμε οτι δεν φταιει κατι στην καλωδιωση σου.Το zte τζαμπα στο εφεραν.μαυρο χαλι ειναι και δεν θα βελτιωνε κατι ειδικα αφου τους εξηγησες τι εχει γινει που δειχνει οτι δεν ειναι θεμα του εξοπλισμου.απλα αυτοι βλεπουν το attenuation για αυτο σου λενε οτι το μεγιστο που μπορεις να παιξεις ειναι χ ταχυτητα.αν βλεπουν 48 θα σου πουν πχ οτι το max ειναι 3 Mbit αν εβλεπαν πχ 45 θα σου λεγαν το max ειναι 3,5 πχ  οποτε σου λενε μια χαρα εισαι με βαση το attenuation.γενικοτερα ειναι πολυ δυσκολο σε μια γραμμη να αλλαξει το attenuation>δεν μιλαω για μια δυο μοναδες που αυτο μπορει να γινει απο ρουτερ σε ρουτερ ή ακομα και σε αλλαγη Profile αλλα για 10 μοναδες που εχει αλλαξει εσενα.πρεπει να γινει κατι πολυ χοντρο πανω στην γραμμη ή να υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα στην καλωδιωση ή να εχει μπει καποιο φιλτρο αναποδα κτλ.για αυτο και ο παροχος σου λεει αυτα που σου λεει.απλα συνηθως τα dslam καταγραφουν και τις προηγουμενες μετρησεις που εχουν γινει οποτε θα μπορουσαν να δουν απο προηγουμενη μετρηση ΑΝΝΝΝ ειχε γινει οτι επαιζες παραπανω ταχυτητα και με λιγοτερο attenuation>σιγουρα θα ειχαν τρεξει τεστ κατα την ενεργοποιηση σου.οποτε θα μπορουσαν να δουν οτι αυτο που λες δεν ειναι οτι νανε.αν και δεν ειχες λογο αλλωστε να τους πεις ψεμματα αλλα οκ.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τους λέω να δουν το ιστορικό της γραμμής, για να διαπιστώσουν τα νούμερα, και να βρουν το πρόβλημα, αλλά δεν...

Ο τεχνικός είχε τσεκάρει και στον κατανεμητή και μου είπε πως και με βάση τα προηγούμενα νούμερα, είναι θέμα των εταιρειών η βλάβη.

Το ΖΤΕ έμεινε πάνω στην γραμμή μόνο μια βδομάδα με το ζόρι, κι αυτό για να τσεκάρουν αυτοί τι ήθελαν για τα τεστ. Ε, δεν άντεξα ούτε βδομάδα με το μπρίκι.

Για να ενεργοποιηθώ σε νέα γραμμή σε νέο πάροχο, αυτό σημαίνει να αλλάξω και νούμερο έτσι; Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι οτι θα συγχρονισεις παραπανω με το thomson απλα ειναι καλυτερο απο το gennet και αρκετα σταθερο.αν παιξεις σταθερα μετα μιλα με wind αν μπορουν να ριξουν το snr Πιο κατω για να παιξεις λιγο καλυτερα.αν πιανουν και τα χερια σου για κατανεμητη καντο.αν οχι ασε μονο το ρουτερ στηνκεντρικη πριζα  αφου τα βγαλεις ολα να δουμε  αν θα παιξεις καλυτερα.ή αν μπορεις ναλυσεις το κεντρικο πριζακι και να αποσυνδεσεις ολα τα αλλα πριζακια και να κρατησεις μονο το ζευγαρι απο τον κατανεμητη θα ηταν ακομα καλυτερα.απλα θελει πολυμετρο για να κανεις πιο ευκολα δουλεια και να δεις ποιο ζευγαρι ερχεται απο κατω.αν δεν εχεις πολυμετρο πρεπει να βαλεις συσκευη τηλεφωνου να δεις ποιο ζευγαρι θα σου δωσει τονο.

Το thomson δεν το βρήκα, πρέπει να το είχα δώσει παλιότερα σε ενά φίλο μου. Στο κατανεμητή δεν το έχω να καταπιαστώ οπότε έβγαλα το τηλέφωνο και μέτρησε 0,1Μbit παραπάνω download, ίδιο snr, attenuation. Σήμερα το πρωί πάντως η γραμμή έχει πέσει στο 1,5Mbit και το snr είναι στο 22,5. Υποπτεύομαι πως φταίει η βροχή, τα ίδια είχαν γίνει και με τις μεγάλες πλυμμήρες πριν 15 μέρες. Παίζει κάτι τέτοιο σαν ενδεχόμενο;

ΥΓ λόγω του ότι είμαι στα όρια Ιλιον-Πετρούπολη, το ΑΚ της Πετρούπολης είναι πιο κόντα απο στο σπίτι μου. Γίνεται να μεταφερθεί η γραμμή;

ΥΓ2 Στο IP του μόντεμ ξεκλίκαρα την επιλογή data boost και την κλικαρα καπάκι πάλι και αφου έσβησε τελείως το Internet, μετά ξαναγύρισε στα αρχικά νούμερα.... Δεν έχω ιδέα τι ακριβώς έγινε, την επιλογή αυτή στο adslgr έλεγε ένας πως αυξάνει την ταχύτητα και είπα να δώ αν όντως θα έπεφτε αν την έκλεινα.

Επεξ/σία από Gabe-

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τους λέω να δουν το ιστορικό της γραμμής, για να διαπιστώσουν τα νούμερα, και να βρουν το πρόβλημα, αλλά δεν...

Ο τεχνικός είχε τσεκάρει και στον κατανεμητή και μου είπε πως και με βάση τα προηγούμενα νούμερα, είναι θέμα των εταιρειών η βλάβη.

Το ΖΤΕ έμεινε πάνω στην γραμμή μόνο μια βδομάδα με το ζόρι, κι αυτό για να τσεκάρουν αυτοί τι ήθελαν για τα τεστ. Ε, δεν άντεξα ούτε βδομάδα με το μπρίκι.

Για να ενεργοποιηθώ σε νέα γραμμή σε νέο πάροχο, αυτό σημαίνει να αλλάξω και νούμερο έτσι; Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει...

ειναι θεμα εταιρειων?ποιον εταιρειων ειναι η βλαβη δηλαδη?σου ειπαν οτι πρεπει να το δουν οι εταιρειες.για να το δει ο οτε μια που ο χαλκος ειναι δικος του πρεπει να το δωσει βλαβη η wind αλλιως ο οτε δεν θα παει μονος του ουτε θα παει αν του το πεις εσυ.πρεπει να δηλωθει βλαβη απο τον παροχο.

Β.Αν ειχες τα ιδια χαλια στον κατανεμητη τοτε ειναι θεμα χαλκου οτε.αν σου αφησε καποιο χαρτι εκει θα γραφει ποσο επαιξε κατω και ποσο πανω.αν δεν σου αφησε χαρτι και απλα στο ειπε οτι και πανω και κατω εισαι το ιδιο τοτε ξερουμε τι φταιει ασχετα που η wind.....

ναι σοβαρο τεστ θα κανουν με το zte:P.να ηταν κανα thomson/tecnhnicolor να πω ναι μπορει να παιζε πιο σταθερα η γραμμη απο καποιο after sales router ειδικα στην γραμμη σου.αλλα το zte:P.

εκτος αν στο δωσαν για να το δοκιμασεις μηπως το αλλο ειχε θεμα και για αυτο επαιζε χαλια η γραμμη.

οχι δεν χρειαζεται να αλλαξεις νουμερο.ζητας το ιδιο νουμερο απλα σε νεο ανενεργο βρογχο.σιγουρα μπορει να σε ρωτησουν γιατι θες ανενεργο και εκει ειτε τους λες οτι θες νεο βρογχο για τους λογους που ειπες ειτε πολυ απλα τους λες οτι θες να βεβαιωθεις οτι θα παιξει πρωτα η νεα γραμμη και μετα να κοπει η παλια διοτι το τηλεφωνο σου ειναι απαραιτητο και δεν θες να γινει καποιο προβλημα πανω στο γυρισμα. σε forthnet σε professional πακετα πχ ετσι γινεται.δινουν ανενεργο με το ιδιο νουμερο.λογικα και οι αλλες εταιρειες το κανουν.δεν χανουν κατι αλλωστε αφου το χρεωνουν παραπανω το τελος ενεργοποιησης.ετσι θα ενεργοποιηθει νεα γραμμη και θα δεις ποσο συγχρονιζει και ευχομαι να παιζεις καλυτερα.με την wind εφοσον δεν ασχολουνται αλλο με την γραμμη δεν βρισκω λογο να συνεχισεις την συνεργασια.καλυτερα δες για αλλο παροχο.αν τωρα δεν θες να πληρωσεις τα λεφτα για νεα γραμμη οκ αλλαξε παροχο και δοκιμασε με τον νεο παροχο να δηλωσεις βλαβη ωστε να παει στον οτε η βλαβη και να το δει ο οτε μπας και κανει τιποτα.

εκτος οπως ειπαν αν υπαρχουν kv κοντα σου οποτε αλλαξε σε vdsl απο το kv να παιζεις 50 αρι ή 30 αρι ανετα.κανεις δεν εχει αντεξει με το μπρικι το zte.μονο αν το αλλαξεις με του εμποριου βρισκεις ηρεμια.τοσα θεματα καθε μερα για προβληματα με τα zte.αστα να πανε

Το thomson δεν το βρήκα, πρέπει να το είχα δώσει παλιότερα σε ενά φίλο μου. Στο κατανεμητή δεν το έχω να καταπιαστώ οπότε έβγαλα το τηλέφωνο και μέτρησε 0,1Μbit παραπάνω download, ίδιο snr, attenuation. Σήμερα το πρωί πάντως η γραμμή έχει πέσει στο 1,5Mbit και το snr είναι στο 22,5. Υποπτεύομαι πως φταίει η βροχή, τα ίδια είχαν γίνει και με τις μεγάλες πλυμμήρες πριν 15 μέρες. Παίζει κάτι τέτοιο σαν ενδεχόμενο;

ΥΓ λόγω του ότι είμαι στα όρια Ιλιον-Πετρούπολη, το ΑΚ της Πετρούπολης είναι πιο κόντα απο στο σπίτι μου. Γίνεται να μεταφερθεί η γραμμή;

ΥΓ2 Στο IP του μόντεμ ξεκλίκαρα την επιλογή data boost και την κλικαρα καπάκι πάλι και αφου έσβησε τελείως το Internet, μετά ξαναγύρισε στα αρχικά νούμερα.... Δεν έχω ιδέα τι ακριβώς έγινε, την επιλογή αυτή στο adslgr έλεγε ένας πως αυξάνει την ταχύτητα και είπα να δώ αν όντως θα έπεφτε αν την έκλεινα.

δοκιμασε και κανα αλλο αμα εχεις εκτος απο το thomson.

αν δεν το εχεις με κατανεμητη μονο αν λυσεις κεντρικο πριζακι και δοκιμασεις εκει .Αλλιως μονο αυτο που εκανες ήδη που ειναι ενα καλο σημαδι οτι δεν ειδες διαφορα. Απλα  αυτο που εκανες ειναι το πιο απλο τεστ απο ολα αυτα που θα θελαμε.οτι επεσε στο 1,5 mbit και το snr στο 22 δειχνει οτι η γραμμη κανει σκαμπανεβασματα. οποτε καποια στιγμη επεσε το margin πολυ εκανε αποσυγχρονισμο ,συγχρονισε χαμηλα λογω χαμηλου margin και μετα οταν ηρθε η γραμμη στα κανονικα της απλα ανεβηκε το margin.δεν υποστηριζει καποιος παροχος sra ωστε οταν ανεβει το margin να επιστρεψει η γραμμη στα κανονικα της.οποτε εκει πρεπει να κανεις εσυ connect disconnect.

Μπορει να φταιει και η γραμμη.πολυς κοσμος εχει προβληματα οταν βρεχει ή οταν φυσαει.απο εναερια καλωδια που κουνιουνται μεχρι καλωδια που πιανουν υγρασια /νερο και παιζουν χαλια.

αλλες φορες δεν φταιει το καλωδιο αλλα η ενωση που μπορει να ειναι εκτεθειμενη σε νερο υγρασια κτλ.εχω δει καλωδια οξειδωμενα σε χωνευτες ,boxakia που δεν εχουν καπακι και φλατζα και μπαινει νερο.αστα να πανε.μεχρι σκουριασμενοι κατανεμητες που αντι να τους αλλαξει ο οτε παρακαμπτει τον κατανεμητη και ενωνει στριβοντας τα καλωδια.εχω δει και ενωση πανω σε εισοδο πολυκατοικιας που τα καλωδια ηταν χυμα στο κυμα και πληρως οξειδωμενα .ουτε καπακι ουτε μεσα σε καποιο κουτι τιποτα.

οπως το ιδιο εχω δει και σε εναεριο καλωδιο που ειχε κοπει και το ενωσαν χυμα ουτε με scotchlok ουτε με εστω ενα θερμοσυστελομενο.οποτε παιζει το ενδεχομενο αυτο που λες η γραμμη να χαλαει οταν βρεχει/φυσαει.

υγ.οχι δεν γινεται.για να γινει αυτο θα πρεπε ακριβως διπλα σου να εχεις box που να παιρνει απο το ακ της πετρουπολης και να μπορουσε ο οτε να σου δωσει απο εκει.

πιθανοτητες one in a million.και αν παιρνεις απο box και οχι πχ απο κατανεμητη που εκει δεν γινεται με τιποτα.

υγ2.ξαναγυρισε στα αρχικα νουμερα επειδη εβαλες το ρουτερ να ξανασυγχρονισει.ειτε το κλεινες και το ανοιγες

ειτε εβγαζες το καλωδιο το τηλεφωνικο απο πανω ειτε αλλαζες την επιλογη data boost θα εκανε το ρουτερ να συγχρονισει παλι οποτε το margin απο 22

θα πηγαινε στο 9 που ειναι το default οποτε θα ειχες και την σωστη ταχυτητα.

εσυ οπως καταλαβες την εκλεισες και αντι να πεσει η ταχυτητα ανεβηκε.αν θες να δεις αν κανει κατι

απλα τσεκαρε την δες ποσο συγχρονιζει και μετα ξετσεκαρε της και ξαναδες παλι ποσο συγχρονιζει.αλλα καντο λιγο γρηγορα οχι μετα απο 2 ωρες που μπορει λογω της γραμμης σου

το margin να εχει κανει τα δικα του.

επισης σε καποια gennet(σε αυτο που δινει η wind δεν το βλεπω)

στο internet και μετα dsl line εχει και μια επιλογη (δεν θυμαμαι τι γραφει) που εχει επιλογες fixed και startup.

εκει θελει να διαλεξεις fixed και οχι startup αλλιως παιζει να τρως disconnects για αυτο.

λογικα το μοντελο αυτο δεν εχει αυτην την επιλογη.την εχω δει μονο σε ενα δυο μοντελα hda14201 hda14201v και καποια αλλα που ειναι Hda***** που ειναι με 2 fxs και μια bri ειτε μια bri.

Λοιπόν, κοιταξα τα νουμερα του internet στο κομμωτηριο που είναι στο ισόγειο και έχει 7,8Mbit και 28 attenuation. Πηρα την wind και ρωτηδα γιατι συμβαινει αυτό και αφού έκαναν καποιες μετρήσεις βαζοντας βγαζοντας καλώδια μου είπε πως θα στειλει αίτημα στο τεχνικό τμήμα. Την επόμενη μέρα απλά έριξαν το snr στο 6 και πήγε η ταχύτητα στα 5 Mbit. Πήρα πριν απο λίγο πάλι τηλέφωνο και αυτη την φορά μου είπαν για την διαφορά στο attenuation πως μπορεί να έχει μεγαλυτερη διαδρομή καλωδίου το σπίτι μου απο το κομμωτηριο στο ΑΚ ή να είναι σε άλλο ΑΚ απο το δικό μου. Παίζει κάτι απο τα 2?

28 attenuation αυτοι και εσυ 40 ειναι αρκετη διαφορα.οκ το gennet βγαζει λιγο παραπανω αλλα 12 μοναδες διαφορα απο το κομμωτηριο ειναι λιγο too much.εκτος αν και στο κομμωτηριο βγαζει κατι λαθος.
καλο που σου ριξαν το margin στο 6 αρκει να μην σου κανει disconects.
τωρα εφοσον το κομμωτηριο ειναι στο ισογειο αρα ιδια πολυκατοικια αρα ιδιο καφαο οχι δεν γινεται να κανει μεγαλυτερη αποσταση.να εχουν φερει δυο απερχομενα το ενα απο το χ καφαο και το αλλο απο αλλο καφαο το θεωρω μια στο εκατομμυριο.
το να εισαστε σε διαφορετικο α/κ απλα αυτο και αν ειναι μια στο δισεκατομμυριο.πρεπει να σας εχουν
δωσει απο διαφορετικο box για να πετυχεις αλλο α/κ και να εισαι στα συνορα κτλ κτλ.σχεδον απιθανο.
οπως και να εχεις δυο απερχομενα απο διαφορετικο καφαο παρα πολυ δυσκολο.οποτε ή κατι γινετια με το δικο σου καλωδιο και για αυτο παιζεις ετσι ή κατι γινεται με την εσωτερικη καλωδιωση.αλλα αυτο θελει τεστ στον κατανεμητη/χωνευτη για να δει καποιος τι παιζει.
αλλωστε αν ειναι κατανεμητης πολυκατοικιας και κατεβεις κατω και δεις μονο ενα καλωδιο και δεις και μονο
ενα κκ πανω στις ρεγκλετες τοτε αυτοματως εχεις ακυρωσει αυτο που λεει η wind.επισης αν ειναι χωνευτη και ακολουθησεις το καλωδιο και δεις οτι ειναι το ιδιο και για το κομμωτηριο που ερχετια απο ενα box παλι την ακυρωνεις αυτοματα.

ειναι δυο πραγματα που τσεκαρονται πολυ ευκολα.αλλα και να μην τα τσεκαρεις οπως σου ειπα ειναι One in a million αυτα που λενε.

εχω ενωσει δεν ξερω ποσες χιλιαδες γραμμες και εχω πετυχει ελαχιστες φορες να ειναι δυο απερχομενα απο ιδιο καφαο ομως.εχω πετυχει μονο μια φορα σε μεγαλο εμπορικο το ενα καλωδιο να ειναι σταθερο ενω το αλλο να περναει απο καφαο οπως και εχω πετυχει επισης μονο μια φορα στον πελατη να πηγαινει και εναεριο και υπογειο.ιδιο καφαο αν θυμαμαι καλα απλα με διαφορετικο τροπο.αυτο σε πανω απο 5000 ραντεβου.τετοια ποσοστα δηλαδη.απο διαφορετικο α/κ δεν εχω δει ποτε.

Λοιπόν, κοιταξα τα νουμερα του internet στο κομμωτηριο που είναι στο ισόγειο και έχει 7,8Mbit και 28 attenuation. Πηρα την wind και ρωτηδα γιατι συμβαινει αυτό και αφού έκαναν καποιες μετρήσεις βαζοντας βγαζοντας καλώδια μου είπε πως θα στειλει αίτημα στο τεχνικό τμήμα. Την επόμενη μέρα απλά έριξαν το snr στο 6 και πήγε η ταχύτητα στα 5 Mbit. Πήρα πριν απο λίγο πάλι τηλέφωνο και αυτη την φορά μου είπαν για την διαφορά στο attenuation πως μπορεί να έχει μεγαλυτερη διαδρομή καλωδίου το σπίτι μου απο το κομμωτηριο στο ΑΚ ή να είναι σε άλλο ΑΚ απο το δικό μου. Παίζει κάτι απο τα 2?

να παραθεσω και εγω τα δικα μου στατιστικα.ειναι απο siemens sl2-141 το οποιο στην ουσια το χρησιμοποιω σαν μοντεμ γιατι για ρουτερ εχω ενα mikrotik

καλο ειναι να ξερω αν υπαρχει περιθωριο βελτιωσης ωστε να πραξω αναλογα.ο παροχος ειναι οτε.

ευχαριστω προκαταβολικα

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 10595 Kbps 1023 Kbps

Attainable Line Rate 10424 Kbps 1032 Kbps

Noise Margin 8.6 dB 9.7 dB

Line Attenuation 19.5 dB 8.1 dB

Output Power 18.9 dBm 12.6 dBm

MSGC (number of bytes in overhead channel message) 51  11

B (number of bytes in Mux Data Frame) 188  63

M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame) 1  1

T (Mux Data Frames over sync bytes) 2  2

R (number of check bytes in FEC Data Frame) 0  0

S (ratio of FEC over PMD Data Frame length) 0.5693  1.9845

L (number of bits in PMD Data Frame) 2656  258

D (interleave depth) 1  1

Delay 0  0

Super Frames 28663620  29065937

Super Frame Errors 3036  90

RS Words 0  0

RS Correctable Errors 0  0

RS Uncorrectable Errors 0  0

HEC Errors 2285  12980

OCD Errors 167  0

LCD Errors 0  0

Total Cells 3031785495  2349485122

Data Cells 787461702  1372635615

Bit Errors 0  635970

Total ES 2920  5

Total SES 0  0

Total UAS 17  0

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...