Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχην αν εχεις Hol ζητα να σου βαλουν το Margin στο 9.θα κερδισεις κανα 1,5 mbit.τωρα εισαι στο 11 οπως ολοι απο default.

μετα δεν ξερω ποσο ευκολα θα βρεις ρουτερ που να αλλαζει το margin.στα Netgear υποτιθεται οτι αλλαζει απο Telnet(οχι dmt).και θα βρεις και netgear με gigabit.απο εκει και περα αν εχεις iptv η voip δεν θα παιξει αμα αλλαξεις adsl router.επισης μπορεις αμα θες να παρεις ενα gigabit switch απλα και να τα ριξεις ολα εκειπανω.οποτε ολα μεταξυ τους θα παιζουν gigabit.ιντερνετ θα βγαινουν διαμεσω 100 αρας port αλλα δεν σε νοιαζει αφου το ιντερνετ ειναι μεχρι 24 ετσι και αλλιως.αν μετα θες να παρεις αλλο ρουτερ για καλυτερα οκ εκει δεκτο.οπως μπορεις να παρεις και ρουτερ που να ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση αλλα παμε σε πιο ακριβα κοστολογια.τωρα περα απο τα netgear που λενε οτι αλλαζουν Margin μεσα απο το Telnet(cli)δεν ξερω σε ποια αλλα μπορεις πλεον να αλλαξεις το margin ειτε απο cli ειτε με dmt.οποτε για μενα το να παρεις ρουτερ δεν εχει νοημα εκτος αν θες να εχεις dual band η 802.11n στο wireless κτλ.αλλα και αυτο να θες εγω θα πηγαινα σε adsl router για να παρω και κατι καλυτερο απο το Netfaster.αλλιως κρατας αυτο που εχεις και απλα βαζεις ενα gigabit switch.

Με τρέλανες! too much info!

θα το κάνω decode άυριο γιατί νυστάζω...κρατάω τα εξής ("τροφή για σκέψη")

1. Tηλεφωνο στην Hol για σνρ 9

2. Ποιο router (σκέτο) gigabit να πάρω για να το βάλω πάνω στο netfaster? (θέλω να κάνει traffic limit σε συγκεκριμένες mac)

Ερώτηση, αν πάνω στο netfaster (100άρι) βάλω gigabit switch, θα μπορώ να έχω μεταξύ των μηχανημάτων πάνω στο switch gigabit μεταφορές (π.χ απο Pc-pc πάνω στο gigabit switch)?

Tέλος, Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις πληροφορίες!

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με τρέλανες! too much info!

θα το κάνω decode άυριο γιατί νυστάζω...κρατάω τα εξής ("τροφή για σκέψη")

1. Tηλεφωνο στην Hol για σνρ 9

2. Ποιο router (σκέτο) gigabit να πάρω για να το βάλω πάνω στο netfaster? (θέλω να κάνει traffic limit σε συγκεκριμένες mac)

Ερώτηση, αν πάνω στο netfaster (100άρι) βάλω gigabit switch, θα μπορώ να έχω μεταξύ των μηχανημάτων πάνω στο switch gigabit μεταφορές (π.χ απο Pc-pc πάνω στο gigabit switch)?

Tέλος, Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις πληροφορίες!

2.αν εχεις τα λεφτα δες σε draytek .αλλιως κοιτα για netgear.αν θες μοντελα πες μου να το ψαξω αν και θα ειναι καλυτερα να το δεις εσυ για να δεις τι χαρακτηριστικα δινει το καθενα και ποσο κανει για να δεις αν σου κανει.

2β.ναι αν βαλεις 100 switch και ριξεις ολα τα Pc εκει και απλα αφησεις το ρουτερ σε μια απο ολες τις πορτες οπως εγραψα και πιω πανω θα παιζεις 1000αρι αναμεσα στα pc.αυτο γινεται διοτι οταν μεταφερεις αρχεια στο δικτυο δεν θα περνας απο το ρουτερ.απο το ρουτερ θα περνας μονο οταν ειναι να βγεις στο ιντερνετ που ετσι και αλλιως η συνδεση σου ειναι Max 24 mbit οποτε παλι ειναι μεγαλυτερη απο την 100αρα.Οποτε ναι αν παρεις ενα gigabit switch τα ριχνεις ολα πανω στο switch και εισαι κομπλε.απλα πρεπει να ριξεις Utp προς το καθε Pc.απλα αν εχειs voip απο τηνHol αν αλλαξεις ρουτερ το χανεις.αν εχεις Iptv ισως να καταφερεις να το σεταρεις στο νεο ρουτερ αλλα κανεις δεν εγγυαται οτι θα παιζει .καποιοι που το δοκιμασαν επαιξαν ενω καποιοι αλλοι ειχαν διαφορα θεματακια.τα draytek επισης ξερω οτι εχουν bandwidth management μεσα.τουλαχιστον τα adsl.αλλα λογικα και τα σκετα ρουτερ θα εχουν.απλα ειναι λιγο ακριβα.σε πιο φτηνα ρουτερ δεν ξερω αν θα βρεις τετοια λειτουργεια.ισως βρεις qos που δεν μπορεις να κανεις πολλα.πολλες φορες δεν διαλεγεις καν Ip απλα δινεις priorities σε services.high,medium,low.οτι αλλο θες εδω ειμαστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2.αν εχεις τα λεφτα δες σε draytek .αλλιως κοιτα για netgear.αν θες μοντελα πες μου να το ψαξω αν και θα ειναι καλυτερα να το δεις εσυ για να δεις τι χαρακτηριστικα δινει το καθενα και ποσο κανει για να δεις αν σου κανει.

2β.ναι αν βαλεις 100 switch και ριξεις ολα τα Pc εκει και απλα αφησεις το ρουτερ σε μια απο ολες τις πορτες οπως εγραψα και πιω πανω θα παιζεις 1000αρι αναμεσα στα pc.αυτο γινεται διοτι οταν μεταφερεις αρχεια στο δικτυο δεν θα περνας απο το ρουτερ.απο το ρουτερ θα περνας μονο οταν ειναι να βγεις στο ιντερνετ που ετσι και αλλιως η συνδεση σου ειναι Max 24 mbit οποτε παλι ειναι μεγαλυτερη απο την 100αρα.Οποτε ναι αν παρεις ενα gigabit switch τα ριχνεις ολα πανω στο switch και εισαι κομπλε.απλα πρεπει να ριξεις Utp προς το καθε Pc.απλα αν εχειs voip απο τηνHol αν αλλαξεις ρουτερ το χανεις.αν εχεις Iptv ισως να καταφερεις να το σεταρεις στο νεο ρουτερ αλλα κανεις δεν εγγυαται οτι θα παιζει .καποιοι που το δοκιμασαν επαιξαν ενω καποιοι αλλοι ειχαν διαφορα θεματακια.τα draytek επισης ξερω οτι εχουν bandwidth management μεσα.τουλαχιστον τα adsl.αλλα λογικα και τα σκετα ρουτερ θα εχουν.απλα ειναι λιγο ακριβα.σε πιο φτηνα ρουτερ δεν ξερω αν θα βρεις τετοια λειτουργεια.ισως βρεις qos που δεν μπορεις να κανεις πολλα.πολλες φορες δεν διαλεγεις καν Ip απλα δινεις priorities σε services.high,medium,low.οτι αλλο θες εδω ειμαστε.

παρέλαβα το Νetgear WNR3500L ρυθμίζει το bandwith για mac adresses, η τουλάχιστον στο wi-fi του? Είναι open-source

Toυ πέρασα tomato by shibby να δω μήπως έχει bandwith contro, το default firmware του δεν κάνει.

Επεξ/σία από moredread
Δημοσ.

αν βρεις κατι για bandwidth πεστο απλα να το ξερει ο κοσμος.επισης αν δεν εχει για bandwidth λογικα ισως να εχει τιποτα για qos.

δες και αυτο

http://www.myopenrouter.com/forum/thread/26431/Bandwidth-monitoring-per-IP-and-download-upload-usage-quotas/

και εδω εχει για qos

http://documentation.netgear.com/wnr3500/enu/202-10305-01/WNR3500_RM-07-15.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν βρεις κατι για bandwidth πεστο απλα να το ξερει ο κοσμος.επισης αν δεν εχει για bandwidth λογικα ισως να εχει τιποτα για qos.

δες και αυτο

http://www.myopenrouter.com/forum/thread/26431/Bandwidth-monitoring-per-IP-and-download-upload-usage-quotas/

και εδω εχει για qos

http://documentation.netgear.com/wnr3500/enu/202-10305-01/WNR3500_RM-07-15.html

Το Default δεν έχει τίποτα για bandwidth limit... to tomato by shibby works like a charm!!

και για του λόγου το αληθές,

Τεσταρισμένη η mac με speedtest είναι ακριβώς αυτό που του έχω βάλει max!

Μια ερώτηση,,, το έχω βάλει να δουλεύει σαν Gateway ¨οχι router (γιατί μάλλον κάτι έκανα λάθος, είναι λίγο πολυπλοκο το μενου του)! Ποια η διαφορά (έχω βάλει φωτογραφία)?

post-121954-0-66037800-1394917231_thumb.jpg

post-121954-0-87310800-1394921337_thumb.jpg

Επεξ/σία από moredread
Δημοσ.

Το Default δεν έχει τίποτα για bandwidth limit... to tomato by shibby works like a charm!!

και για του λόγου το αληθές,

Τεσταρισμένη η mac με speedtest είναι ακριβώς αυτό που του έχω βάλει max!

Μια ερώτηση,,, το έχω βάλει να δουλεύει σαν Gateway ¨οχι router (γιατί μάλλον κάτι έκανα λάθος, είναι λίγο πολυπλοκο το μενου του)! Ποια η διαφορά (έχω βάλει φωτογραφία)?

μια χαρα με το custom firmware.

τωρα για το αλλο μπορεις να βρεις απειρα αρθρα

http://www.techrepublic.com/article/understanding-the-differences-between-gateways-and-routers/

οπως υπαρχουν και αλλα αμα ψαξεις differences between router and gateway.αν και στην περιπτωση σου πιστευω οτι router θα ηθελες και οτι λογικα απο Default αυτο πρεπει να ειχε.αλλα και με τα 2 πιστευω οτι θα εισαι οκ.αφου παιζεις τοτε εισαι οκ μαλλον:P

Δημοσ.

εχω αυτο το ρουτερ ZXHN H108L που δινει η forthnet.

pls πειτε μου αν γινεται με αυτο το ρουτερ και πως να αλλαξω το snr margin

ευχαριστω

Δημοσ.

εχω αυτο το ρουτερ ZXHN H108L που δινει η forthnet.

pls πειτε μου αν γινεται με αυτο το ρουτερ και πως να αλλαξω το snr margin

ευχαριστω

Η forthnet δινει 6 Margin ηδη.Ποσο πιο κατω θες να το πας?

Τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου??

Αν εισαι σε alcatel dslam=broadcom chipset θα μπορουσες να κερδισεις λιγο ταχυτητα ακομα με αλλο Profile.Πρεπει να τους ρωτησεις ομως για να δεις σε τι dslam εισαι διοτι μεσα στο zte δεν νομιζω να το αναφερει.

Εκτος αν εχεις κανα thomson και καταφερες και το δεις απο εκει.

Επισης νομιζω γινεται απο cli να αλλαξεις snr αλλα δεν ξερω αν εχεις προσβαση στο cli του ρουτερ

Για μενα παντως πετα το ρουτερ και παρε αλλο.Δεν αξιζει ουτε σαν καδρο στον τοιχο.

Μονο για ανακυκλωση αξιζει .

Με αλλο ρουτερ θα παιζεις πιο σταθερα και παιζει να εχεις και καλυτερο συγχρονισμο.Οπως θα δεις στο insomnia απο τοτε που ολοι οι παροχοι δινουν zte εχουν ανοιχτει 500 θεματα για τα zte με διαφορα προβληματα.Απο εμβελεια μεχρι ασταθεια και παει λεγοντας.

Κανα αλλο ρουτερ δεν εχεις που να σου εχει ξεμεινει ?

Δημοσ.

εχω                                                                                                                                          up               down

SNR Margin
:
15.2 10.2 db

.εχω 2 ρουτερ απο wind,1:zte που δινει για adsl και 2:ενα για vdsl ειναι και τα 2 της zte

Δημοσ.

μαλλον φορας καποιο Profile>αν μπορεις γραψε αναλυτικα τα χαρακτηριστκα της γραμμης.

και παρτους τηλ και πεστους να σου βγαλουν το Profile και ρωτα και σε τι dslam εισαι.αυτα τα zte.ελεος γαμοτο

και οπως το κοβω για καποιο λογο φορας 15 αρι Profile που σου κοβει παρα πολυ ταχυτητα.ισως ειχε ξεμεινει για καποιο λογο.

εκτος αν το down ειναι το 10 και τo up 15 οποτε εκει ισως φορας κανα 11 αρι Profile.η κανε ενα print screen αμα ειναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια χαρα με το custom firmware.

τωρα για το αλλο μπορεις να βρεις απειρα αρθρα

http://www.techrepublic.com/article/understanding-the-differences-between-gateways-and-routers/

οπως υπαρχουν και αλλα αμα ψαξεις differences between router and gateway.αν και στην περιπτωση σου πιστευω οτι router θα ηθελες και οτι λογικα απο Default αυτο πρεπει να ειχε.αλλα και με τα 2 πιστευω οτι θα εισαι οκ.αφου παιζεις τοτε εισαι οκ μαλλον :P

Τα χω κάνει κ*λ*...  :X

Το Netgear μου δείνει διαφορετικές IP στα μηχανήματα που έχει πάνω, ενώ τo Netfaster (HOL) μου δίνει άλλα. Πώς γίνεται να κρατάει τις ίδιες IP? Τώρα το έχω σε gateway , όχι για κανένα αλλο λόγο, αλλά σε router λειτουργια δεν μου δούλευε σωστά. Όταν πάω σπίτι θα ανεβάσω ενα Screenshot μήπως μπορείς να με βοηθήσεις λίγο να μου πεις τι μ@λ@.. έχω κάνει.

Όρισα 192.168.2.1 το Netgear και το Netfaster 192.168.1.1. Και DHCP On και στα 2 router, με στατιc ip/gateway για να συνδεθούν.

post-121954-0-98017300-1395323680_thumb.jpg

Επεξ/σία από moredread
Δημοσ.

Τα χω κάνει κ*λ*...  :X

Το Netgear μου δείνει διαφορετικές IP στα μηχανήματα που έχει πάνω, ενώ τo Netfaster (HOL) μου δίνει άλλα. Πώς γίνεται να κρατάει τις ίδιες IP? Τώρα το έχω σε gateway , όχι για κανένα αλλο λόγο, αλλά σε router λειτουργια δεν μου δούλευε σωστά. Όταν πάω σπίτι θα ανεβάσω ενα Screenshot μήπως μπορείς να με βοηθήσεις λίγο να μου πεις τι μ@λ@.. έχω κάνει.

Όρισα 192.168.2.1 το Netgear και το Netfaster 192.168.1.1. Και DHCP On και στα 2 router, με στατιc ip/gateway για να συνδεθούν.

οσο ξερω γιατι σαν gateway ειχα ορισει και εγω καποτε ενα air live το gateway mode κανει Nat κανονικα σαν να εχεις δευτερο δικτυο οποτε μοιραζει διαφορετικες ip απο το αρχικο adsl router για αυτο και εχει και δικο του dhcp.δεν ξερω αν μπορεις να το βαλεις σε κατι που να μην κανει nat αλλα ταυτοχρονα να δουλευει και το bandwidth management.αλλιως θα αναγκαστεις μαλλον να βαλεις το Netfaster να μην δινει ip πουθενα και ολα τα Pc να ειναι πισω απο τo netgear.εκτος αν γινει bridge το adsl router ωστε να εχεις μονο ενα Nat και το Netgear να παιζει σαν ρουτερ και να κανει κληση στο adsl royter..η και παλι σαν gateway αν γινεται να κανει κληση Pppoe.αν σε βολευει να γινει bridge το adsl router βεβαια.

Δημοσ.

Downstream Upstream      

SNR Margin
:
6.0 8.0 db    
Line Attenuation
:
17.6 11.8 db    
Data Rate
:
15789 1021 kbps

Δεν επρεπε να ημουν γυρω στα 20000? Wind με το κλασσικο H108L

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...