nickts1 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Μερικές ερωτήσεις σε όποιον ξέρει, γιατί η κατάσταση των HDD που έχω στην κατοχή μου με έχει ανησυχήσει...Έχουμε και λέμε Ο βασικός μου δίσκος όταν αγόρασα το tower το σωτήριον έτος 2006, είναι ένα 80άρης WD. Εκεί θα στήσω τα windows προς το παρόν, καθώς είναι ο μόνος απροβλημάτιστος δίσκος που έχω (100% health). Φυσικά για storage δε φτάνει ούτε για ζήτω... Υπάρχει επίσης ένας 320gb δίσκος Samsung, στην αρχή ήταν εξωτερικός, και πριν λίγους μήνες υπήρξε θέμα με το usb controller του και τον έκανα εσωτερικό. Σχεδόν γεμάτος αρχεία. (95% health) Ακόμη έχω έναν 320gb εξωτερικό 2,5", επίσης γεμάτο. Αυτός μας χαιρετάει από στιγμή σε στιγμή αφού το health του είναι στο τραγικό 20%... Και πρόσφατα μου χάρισε φίλος έναν WD 1T, που του είχε παρουσιάσει κάποιο θέμα με φορτωμένα win. Συγκεκριμένα το ένα του partition αντιγράφει πολύ αργά αρχεία, το έχω αφήσει κενό και βάζω πράγματα μόνο στο άλλο. Χρησιμεύει ως backup των 2 320αρηδων...(99% health). Όπως βλέπετε, εντελώς αξιόπιστος δίσκος για αποθήκη δεν υπάρχει...Πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο να αγοράσω έναν άμεσα μη γίνει καμμιά στραβή;; Τι θα κάνατε στη θέση μου; (εγγύηση δεν υπάρχει για κανέναν από τους δίσκους...)
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Ότι και να κάνεις η ανασφάλεια θα παραμείνει,και πρέπει τα πολύ σημαντικά να τα πάρεις backup ακόμα κ σε dvds. Με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση όμως,και αφού βάλεις τα Win εκεί που τα προορίζεις,καλό είναι να κάνεις ένα φορματ τον WD 1TB να καταργήσεις τα διαμερίσματα του και ίσως να τον μηδενίσεις με ενα WDTool ώστε να σου δώσει ότι υγιές έχει η να ξέρεις ακριβώς τι συνέβη τότε και αν έχει κάποιο πρόβλημα.
HamerZ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Πας και κατεάζεις από την Western Digital to "Data Lifeguard Diagnostic for Windows" και κάνεις και τα 2 τεστ που έχει. κατά 99.9% θα είναι ακριβή τα αποτελέσματα. Για ασφάλεια, γενικά κρατάμε αντίγραφα σημαντικών δεδομένων και σε 2ο (άλλο δίσκο) και σε 3ο υλικο (dvd/blu-ray).
jim_p Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Αυτος ο 1ΤΒ ειναι wd green της σειρας EADS? Αν του εχεις κανει partitions, εχεις δει διαφορα στην ταχυτητα με την οποια παοθηκευει στο καθενα?
washcloud Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Ότι και να κάνεις η ανασφάλεια θα παραμείνει,και πρέπει τα πολύ σημαντικά να τα πάρεις backup ακόμα κ σε dvds. Με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση όμως,και αφού βάλεις τα Win εκεί που τα προορίζεις,καλό είναι να κάνεις ένα φορματ τον WD 1TB να καταργήσεις τα διαμερίσματα του και ίσως να τον μηδενίσεις με ενα WDTool ώστε να σου δώσει ότι υγιές έχει η να ξέρεις ακριβώς τι συνέβη τότε και αν έχει κάποιο πρόβλημα. ...πολύ ορθώς του τονίζεις την ανάγκη για αντίγραφα, που φαίνεται να την έχει ξεχάσει...(και εμ τον "λίγο χώρο" που έχει, υποθέτω ότι τ' αποθηκευμένα του ΔΕΝ είναι "αδιάφορα"). Επίσης σωστά του λες (στην ουσία) για "low level formatting" στον 1ΤΒ, υπό την έννοια "να ξέρει τί του γίνεται", αλλά χρειάζεται μια επισήμανση εδώ : υπάρχει (ειδικά με τη συμεπριφορά που αναφέρει ότι έχει ο δίσκος) η περίπτωση να τον "αποτελειώσει" έτσι. Καθώς δεν αποκλείεται να μην ξαναμπορέσει καν να του φτιάξει partitions. Κι αν ακόμη μπορέσει, ενδέχεται το "θέμα του" (αργές αντιγραφές) να "επεκταθεί" στo/στα νέο/νέα partition(s)... Οπότε, καλή σαν μέθοδος (το llf), αλλά να είναι προετοιμασμένος για "χειρότερα". Αν δεν σκοπεύει να έχει σύντομα άλλο αποθηκευτικό μέσο, εγώ θα έλεγα να αποφύγει το llf και αν συνεχίσει να "ρισκάρει" τη χρήση του 1ΤΒ WD (...όπως ήδη κάνει : ρισκάρει). Χωρίς βέβαια να αποθηκεύει εκεί "αναντικατάστατο" υλικό. Πας και κατεάζεις από την Western Digital to "Data Lifeguard Diagnostic for Windows" και κάνεις και τα 2 τεστ που έχει. κατά 99.9% θα είναι ακριβή τα αποτελέσματα. ..."ακριβή" θα είναι, αλλά τί θα του "λένε" είναι το θέμα...Γενικά το τί παίζει στην πράξη, είναι η όλη ιστορία. Μήνινγκ, καλύτερα από το όποιο "διαγνωστικό" (το οποίο εγώ το θεωρώ μέθοδο "ενδείξεων" παρά "αποδείξεων", και ουσιαστική χρήση για RMA σκοπούς), όταν υπάρχει εμφανές θέμα μ' ένα δίσκο, να γίνεται αυτό που είπε ο Μούβης (και συγκεκριμένα, ακόμη καλύτερο από ένα "zeroes writting", ένα "surface reinitialization" μέσω HD Sentinel). Nικήτα, αν έχεις αναντικατάστατα αρχεία (και πουθενά αντίγραφα), ρωτάς για το αυτοννόητο...(Μάλιστα θα έπρεπε να έχεις αντίγραφα, ακόμη κι αν όλοι σου οι δίσκοι ήταν στο 100% της υγείας). Δίσκο δηλαδή, χρειάζεσαι (...όπως η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου χρειάζεται. Και δεν το...ξέρει κι όλας μη σου πω). Το θέμα είναι αν σε παίρνει οικονομικά. Θα έλεγα λοιπόν, χρειάζεσαι ΕΝΑΝ τουλάχιστον δίσκο. Το ιδανικό θα ήταν να έπαιρνες έναν WD Caviar Black 1TB με κόστος 95-100€ (μαζί με τα μεταφορικά, αν δεν είσαι Σαλονίκη να τον πάρεις από το συγκεκριμένο μαγαζί). Δίσκος με 5χρονη εγγύηση αντικατάστασης, ιδανική αναλογία €/GB, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, από ένα από τα καλύτερα/φθηνότερα μαγαζιά εδώ και καιρό. Αν σου περισσεύει το κατοστάρι, παρ' τον. Εναλλακτικά, υπάρχουν και "φθηνότερες" προτάσεις, αλλά με εκπτώσεις σε ποιότητα, εγγύηση και μέχρι και χωρητικότητα. Αν το κατοστάρι δεν παίζει ούτε γι' αστείο, τότε και μόνο πες να δούμε κι άλλες προτάσεις.
nickts1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Επανέρχομαι μετά από καιρό! Σήμερα έστησα το νέο μου σετ cpu-mobo-ram και με το που εγκατέστησα το hd sentinel είδα ότι η υγεία του δίσκου όπου πέρασα τα windows (80gb) έχει πέσει στο 29%!!!! Έφυγα για δίσκο έτσι; Το κατοστάρι δε μου είναι εύκολο αλλά θα το βρώ.... Να πάω για HDD 1tb όπως προτάθηκε ή να κοιτάξω για ssd, τουλάχιστον να στήσω win με ήσυχο το κεφάλι μου...?
kostas_dr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Ο WD Caviar Black που σου έχει προταθεί, είναι εξαιρετικός δίσκος. 5 χρόνια εγγύηση!
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Να πάω για HDD 1tb όπως προτάθηκε ή να κοιτάξω για ssd, τουλάχιστον να στήσω win με ήσυχο το κεφάλι μου...? ...θέμα καθαρά βαλάντιου είναι. Αν τα 'χεις και θες να τα χαλαλίσεις σε έναν SSD που έχει "μικρή" χωρητικότητα (μικρότερη πάντως του 1οςGB), το κάνεις. Ό,τι πάντως και αν πάρεις, αν δεν κρατάς αντίγραφα (ακόμα και ολόκληρου του C: με τα Win, μέσω πχ True Image από Acronis), "παίζεις με την τύχη σου" (των αρχείων και των Win σου) και όσον αφορά το hardware η ουσία βρίσκεται στις καλές εγγυήσεις (με ιδανική την 5χρονη των Black της WD).
nickts1 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 γειά χαρά washcloud! Δυστυχώς παρασύρθηκα από την προσφορά του get it now και έχασα χρόνο, έφαγα και άκυρο. Αλλά σήμερα παραλαμβάνω τον caviar black 1tb στα 90,64 από mgmanager. Θα στήσω win και data εκεί, και backup τους παλιούς...Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και το ενδιαφέρον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα