Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

προσπαθώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα σε C# με χρήση του Pcap.NET που να κάνει trace route σε κάποια διεύθυνση.

Έχω ήδη φτιάξει την διαδικασία για να βρίσκει τους κόμβους αλλά θέλουν να το εφανίσω γραφικά στην οθόνη (κάπως έτσι υποθέτω - λίγο πιο απλά με απλούς υπολογιστές). Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά με τέτοιου είδους απεικονίσεις οπότε δεν έχω ιδέα ούτε καν από που να ξεκινήσω.

Για την ανάπτυξη του προγράμματος χρησιμοποιώ C# και Windows Forms.

Αν μπορούσε κάποιος να μου δώσει καποια βοήθεια - οδηγία ή κάτι αντίστοιχο σε κώδικα θα με βοηθούσε πάρα πολύ.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την βιβλιοθήκη System.Drawing (αν θυμάμαι καλά) για να σχεδιάσεις απλά σχήματα πάνω στην φόρμα, ή σε κάποιο Bitmap. Χοντρικά αυτό που κάνεις είναι να ορίζεις ένα αντικείμενο τύπου Graphics το οποίο περιλαμβάνει πολλές μεθόδους σχεδίασης απλών σχημάτων. Παράδειγμα κώδικα για σχεδιασμό απευθείας πάνω στην φόρμα.

>
Pen p = new Pen(Color.Black) //το "στιλό" που θα σχεδιάσει το γραφικό
Graphics G = this.CreateGraphics(); // οπου this η φόρμα
G.DrawRectangle(pen, 10,10,100,100) // Pen, x, y, width, height
G.Dispose();

Ψάξε τις άλλες μεθόδους που περιέχει η G για να βρείς τι θα χρειαστείς. Υπάρχουν για σχεδίαση γραμμών, κύκλων, ακόμα και εικόνας απο αρχείο. Καποιες αντι για Pen χρησιμοποιούν ένα αντίστοιχο αντικείμενο το Brush, θα βρείς λογικά πολλά παραδείγματα.

Αντί να σχεδιάζεις πάνω στην φόρμα(που αν θυμάμαι καλά μαλιστα δεν γινεται αυτόματα redraw, οπότε αν την κουνήσεις εκτός οθόνης θα διαγραφούν τα γραφικά) μπορείς να σχεδιάσεις πάνω σε ενα αντικείμενο Bitmap αλλάζοντας απλά την 2η εντολή στο παραπάνω παράδειγμα με:

>
Bitmap bitmap = new Bitmap(width, height);
Graphics G = Graphics.FromImage(bitmap);

και μετά μπορείς αυτό το Bitmap να το αποθηκεύσεις σε αρχείο, ή να το ρίξεις σε καποιο picturebox πάνω στην φόρμα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις βοήθειες.

Δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να το υλοποιήσω (δεν ξέρω αν θα γίνει τελικά) αλλά ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...