Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως απ ότι ξέρω ο 386 είναι ο πρώτος επεξεργαστής στον οποίο έτρεξε Linux. Για ιστορικούς λόγους καλή θα ήταν η συνέχιση της υποστήριξις του. Βέβαια δεν ξέρω πόσο πρόβλημα είναι για τους developers οπότε δε μπορώ να κρίνω.

 

Αν το σκεφτείς λίγο αυτό που λες θα καταλάβεις.

 

Θα πρέπει να λόγους "συναισθηματικούς" να συνεχίσει ο kernel του 2012 να υποστηρίζεις την παλιά-όσο-δε-πάει-για-τα-σημερινά-δεδομένα αρχιτεκτονική i386.

 

Πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές ότι όσο περισσότερο παλεύεις με την προς τα πίσω συμβατότητα, τόσο περισσότερο overhead τρως σε διάφορους τομείς ή αντίστοιχα τόσο περισσότερο αργείς να αξιοποιήσεις νέα στοιχεία που θα σε κάνουν καλύτερο.

 

Συνεπώς αν δεν υπάρχει σε πραγματικά επίπεδα η ανάγκη για πρoς τα πίσω συμβατότητα, είναι χάσιμο χρόνου-πόρων και γενικότερα στασιμότητα να την υιοθετείς.

 

[Π.χ. τα windows 64bit σταμάτησαν την υποστήριξη 16bit-ων εφαρμογών. Κάποια στιγμή πρέπει και να προχωράνε μπροστά τα πράγματα και να αφήνουν πίσω τα βαρίδια]

 

Γενικότερα η προς τα πίσω συμβατότητα είναι ένα αναγκαίο κακό! Πρέπει να υπάρχει σαφής λόγος για να υπάρχει.

 

 

 

Υ.Γ.

Πάντως κι εγώ ένα ATM που είδα κάποτε (εννοώ με κλειστή την βασική εφαρμογή συναλλαγής) windows είχα δει να έχει (και μάλιστα μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η επιλογή windows για τέτοια δουλειά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που θεωρώ ότι οι τράπεζες στο θέμα τις πληροφορικής είναι πολύ περίεργο και ανώμαλο μόρφωμα).

 

Υ.Γ.2

Πάντως έτσι όπως είναι διατυπωμένη η είδηση είναι λες και υπάρχουν εκατομμύρια i386 στη Γη (των 12 MHz με 40 MHz) αυτή τη στιγμή και μάλιστα σε τόσο λειτουργικές θέσεις που θα χρειαστούν οπωσδήποτε οι κάτοχοί τους να τους περάσουν τον kernel 3.8...

Δημοσ.

Όχι όλα

Το γνωρίζω αυτό (και έχω βρεθεί αντιμέτωπος με τέτοιο περιστατικό) -_-

Υ.Γ.2

Πάντως έτσι όπως είναι διατυπωμένη η είδηση είναι λες και υπάρχουν εκατομμύρια i386 στη Γη (των 12 MHz με 40 MHz) αυτή τη στιγμή και μάλιστα σε τόσο λειτουργικές θέσεις που θα χρειαστούν οπωσδήποτε οι κάτοχοί τους να τους περάσουν τον kernel 3.8...

Είναι απλό : Δεν υπάρχει καν ανάγκη για κάτι τέτοιο (Kernel 3.8). Αφού δεν θα τρέξεις flash player και ότι κάνεις θα είναι με βάσεις δεδομένων. Οπότε λογικό να αλλάζει το support. Όποια εταιρία έχει 386 θα έχει την διανομή της custom made και θα την φτιάξει στα μέτρα που θέλει (που αυτό γίνεται έτσι και αλλιώς).
Δημοσ.

Είναι απλό : Δεν υπάρχει καν ανάγκη για κάτι τέτοιο (Kernel 3.8). Αφού δεν θα τρέξεις flash player και ότι κάνεις θα είναι με βάσεις δεδομένων.

 

Δεν μπορώ να πω οτι ακολούθησα πλήρως το συλλογισμό σου.

 

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην απίθανη περίπτωση που υπάρχουν οπουδήποτε στη γη ακόμα 386 σε λειτουργία είναι σχεδόν απίθανο να έχουν λειτουργική θέση τέτοια ώστε να χρειάζονται και αναβάθμιση στον τελευταίο kernel του linux.

  • Like 1
Δημοσ.

Όχι όλα

 

atm_bluescreen.jpg

russian-windows-atm.jpg

 

 

:P

 

:-D :-D :-D

 

Σε πολλές ελληνικές τράπεζες τα ίδια είναι. Και το καταλαβαίνεις από μπλε οθόνη ή κρασάρισμα της εφαρμογής που διαχειρίζεται τα συρτάρια και το keyboard Και βλέπεις την οθόνη των windows xp πάνω !!!!

 

αλλά δε νομίζω ότι ασχολούνται οι τράπεζες με αυτά. έτοιμα τα παίρνουν από τις εταιρίες που τα φέρνουν ..

Δημοσ.

δε μπορώ να σκεφτώ ένα λόγο που πρέπει να έχεις τον τελευταίο kernel σε τόσο παλιό μηχάνημα

μέχρι εκεί που έφτασε μια χαρά είναι

  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οι παλιοί kernels δεν θα είναι στο εξής διαθέσιμοι δηλαδή; Δεν νομίζω. Τι πρόβλημα θα υπάρχει στο μέλλον να φορέσεις σε έναν 386 έναν παλιό kernel; Δεν θα βλέπει το δίκτυο; Όλο το hardware των 386 PCs που πιθανόν να έχουν ξεμείνει σε σπίτια στάσιμο είναι, άρα εκτιμώ ότι το να το ενεργοποιήσει κανείς στο μέλλον με Linux 3.6 δεν θα προξενήσει προβλήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...