Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδια,θα ηθελα τη βοηθεια σας.Εχω ενα προβλημα με την καρτα γραφικων.Μολις την συνδεω στο 1ο slot και κανω εκκινηση για λιγο(1-2 sec)ολα ειναι καλα.Μετα ο υπολογιστης κλεινει τελειως και ξανανοιγει μονος του.Αν τον αφησω να συνεχισει μπιπαρει κανονικα ακουω τον ηχο των windows χωρις ομως να εχω εικονα.Αν την βαλω στο 2ο slot ολα ΟΚ.Εχω δοκιμασει παρα πολλα και πια δεν ξερω τι να υποθεσω,κατεληξα να αλλαξω RAM,MOBO,PSU εκανα μια μινι αναβαθμιση.Η καρτα σε αλλο pc λειτουργει κανονικα.

Το συστημα μου

CPU>>i5 2500k

MOBO>>Gigabyte GA Z77 D3H

PSU>>XFX PRO 550W Core EDition

RAM>>Corsair XMS3 8GB

SSD>>OCZ Agility3 60 GB sata3

HDD>>Seagate Barracuda 500GB sata2

OS>>Windows 7 Ultimate SP1 x64

και η"ενοχη" καρτα>>Saphire Radeon 7770 GHZ Edition

EYXAΡΙΣΤΩ

Δημοσ.

Mα αλλαξα και την μητρικη.Το εκανε και στην Asrock που ειχα και στην Gigabyte τωρα.Δοκιμασα μια EN9600GT της ASUS και ηταν μια χαρα.Εχω αρχισει κι αναρωτιεμαι μηπως φταιει κανα καλωδιο η ανταπτορας(καλα θα ειναι τελειως για γελια,εχω αλλαξει το μισο πισι!!)και το μονο που δεν εχω ευκαιρο,τουλαχιστον μεχρι δευτερα-τριτη(λογω αφραγκιας αφου αγορασα το μισο vision studio)MAMOTO!!!!!!! :confused: :confused: :confused: :confused:

Δημοσ.

Κάτσε γιατί λιγάκι κουφό ακούγεται το πρόβλημα λοιπόν ...

1)η 7770 είναι εντάξει.Την δοκίμασες σε άλλο pc και είναι οκ under load

2)Άλλαξες mobo.Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς στο καινούργιο.Λαχείο να είναι προβληματικά και τα 2 με τα ίδια συμπτώματα.

3)Δουλεύει στην pciX4 και όχι στην Χ16.

Δοκίμασες να βάλεις κάποιο άλλο τροφοδοτικό επάνω?

(χαζό αλλά...το 6πινο power connector το συνδέεις ε? )

Δημοσ.

Σε ολα ναι.Αλλαξα και PSU.Σκεφτομαι να την παω στο Multirama που την πηρα κι ας γινω ρεζιλι των σκυλιων(αφου σε αλλο πισι δουλευει)δεν ξερω τι αλλο να κανω.Γιατι εχω ηχο ομως?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχυει οτι μπορει να ειναι και θεμα CPU καθως αναλαμβανουν και χρεη chipset?και αν ναι τι να κανω?

Επισης ειχα αποδεδειγμενα προβληματικο PSU,δοκιμασμενο κι αυτο σε αλλο πισι.Λες να εχει κι αυτο τη σημασια του?

Και κατι ακομα,δεν εχω δοκιμασει να κανω underclock στην καρτα.Αυτη τη στιγμη ειναι ρυθμισμενη στα 1000 MHZ η GPU και 1125 MHZ η μνημη της(deafault ρυθμισεις).Θα εχει νοημα να το κανω,και αν ναι οταν αλλαξω slot θα κρτατησει τις ρυθμισεις?Kαι ποιες τιμες να ορισω?

ΜοviemakerGr η μητρικη που ειχε το αλλο πισι ειναι μια asus P5k se epu και εχει πρωτευων slot x16

Επεξ/σία από darkheretic
Δημοσ.

Πραγματικά περίεργο πρόβλημα. Έχεις ελέγξει την κάρτα για πυκνωτές σκασμένους? (αν φαίνονται από την ψύκτρα που έχει πάνω)

Εχω αρχισει κι αναρωτιεμαι μηπως φταιει κανα καλωδιο η ανταπτορας(καλα θα ειναι τελειως για γελια,εχω αλλαξει το μισο πισι!!)και το μονο που δεν εχω ευκαιρο,

Εδώ για ποιο καλώδιο αναφέρεσαι?

Δημοσ.

To HDMI-DVI που καταληγει στην οθονη.Ναι,εκανα ελεγχο για σκασμενους πυκννωτες η τυχον λειψα πινακια αλλαξα την παστα στο chipset μπας και(αν και το CCC,CPUID δεν δειχνουν ανεβασμενες θερμοκρασιες).Περισσοτερο γιατι ηθελα να τσεκαρω αν εφυγε παστα πανω στα κυκλωματα.Και στην αρχη νομισα πως ηταν θεμα PSU το παλιο δεν εκκινουσε καν το αλλο πισι που το δοκιμασα,αλλα μολις βρηκα χρονο κι εβαλα το καινουριο,παλι τα ιδια

Την πηγα πριν απο λιγο στο Multirama,μου παν πως ειναι θεμα mobo,τους ειπα οτι την αλλαξα κι αυτην,τελσπα την κρατησαν και τωρα αναμενω αν και για να πω την αληθεια δεν περιμενω οτι θ'αλλαξει κατι

Δημοσ.

Έχω φάει τρελό κόλλημα με την περίπτωσή σου..Αν ήσουν Σαλόνικα θα σου έλεγα φέρ' το σήμερα να το δω...

Μπορείς να δοκιμάσεις την κάρτα σου σε άλλο PC με πιο σύγχρονη ΜΒ από αυτήν που ήδη την δοκίμασες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστηχως οχι και η αλλη καρτα(ΕΝ 9600 GT)που δοκιμασαειναι κι αυτη λιγο παλια.Τομονο καλο στην υποθεση ειναιοτι τωρα εχω καποια spare parts που λειτουργουν αψογα(Αsrock Z75 Pro3,Corsair XMS3 8gb ram)ειναι καινουρια,ισως να τα "σκοτωσω" και να παρω καποια αλλη καρτα αν τελικα στο multirama μου πουν οτι η καρτα ειναι μια χαρα και δεν υπαρξει RMA

Κατι πηρε το ματι μου,μια "φημη", για ασυμβατοτητα των BIOS μητρικων και microcode των 7770,ενα πιθανο update της μητρικης(στην παλια ειχα κανει χωρις αποτελεσμα)θα βοηθουσε?

Η ενα VGA Flash?http://www.techpower...024.120223.html

H αυτο?

http://www.techpowerup.com/downloads/1962/TechPowerUp_Radeon_Bios_Editor_v1.28.html

Επεξ/σία από darkheretic
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι η μητρική σου έχει θέματα ασυμβατότητας με οποιαδήποτε VGA...

Το φλασάρισμο άστο για μετά το RMA (αν δεν κάτσει)

Δημοσ.

Σκεφτομαι πριν παρω την καρτα να κανω update στο BIOS.Η εκδοση που εχω ειναι η F14,η Gigabyte εχει κυκλοφορησει τις F19g(beta version) και  F18.Πρεπει πρωτα να κανω update previous versions,F15-16 κλπ η κατ'ευθειαν τις F18-F19g?

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z77-d3hrev_10/download/bios

Δημοσ.

Πολύ όμοια ιστορία και από εμένα.

Καθώς  ο υπολογιστής ξεκινάει, η οθόνη κολλάει στην welcome screen ενώ απο πίσω τρέχει κανονικά. Δοκίμασα με μια απλη κάρτα που δεν θέλει εξωτερική τροφοδοσία  και κανένα πρόβλημα. Έστειλα την κάρτα ( GTX470) για service και μου λένε δεν εχει πρόβλημα.

Σημείωση: Στο δεύτερο PCI-express σλοτ ξεκινούσε αλλά κολλούσε ο driver σε τυχαία διαστήματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...