bansumi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Έχω έναν εξωτερικό σκληρό western digital 1TB στον οποίο είχα βάλει το πρόγραμμα folder lock portable για προστασία των αρχείων με κωδικό πρόσβασης, δημιουργώντας ένα αρχείο μεγέθους 290GB (locker) με κατάληξη .flka. Ενώ όλα πήγαιναν καλά (ξεκλείδωνα τα αρχεία, έκανα τη δουλειά μου, τα ξανακλείδωνα κοκ) ξαφνικά πριν μερκές μέρες χωρίς να γίνει κάτι άλλο (να μου πέσει ο δίσκος πχ ή να τον χτυπήσω) ενώ ξεκλειδώνω me κωδικό πρόσβασης τα windows 7 home premium μου βγάζουν το μήνυμα "το αρχείο ή ο κατάλογος έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατό να αναγνώσει." κι έτσι ενώ ανοίγω τον locker δεν μπορώ να δω τα αρχεία μου! Παρακαλώ για τη βοήθειά σας, ευχαριστώ
washcloud Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Γενικά (αν και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει) αυτά τα προγράμματα γενικώς δεν τα 'χω για καλό (με βάση διάφορες εμπειρίες που ε΄χω διαβάσει). Τεσπα, ούτως ή άλλως θα έπρεπε να έχεις αντίγραφα των αρχείων σου (τα οποία αν είχες, τώρα όλα καλά θα ήταν), καθώς οι δίσκοι δεν ζουν για πάντα (ο μέσος όρος ζωής μάλιστα είναι 2-3 χρόνια). Στο προκείμενο τώρα, θα χρειαστείς ισόποσο ελεύθερο χώρο, για να προσπαθήσεις να τ' ανακτήσεις με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης. Αλλά πριν κι από αυτό ακόμα, κάνε τα εξής : 1) Δοκίμασε τον δίσκο σε άλλο υπολογιστή, μπας και. 2) Διάβασε όλη τη σελίδα αυτή : http://www.insomnia.gr/topic/243211-τα-έχασα-όλα-hard-disk-data-recovery/page__st__30 και ακολούθα τις οδηγίες, μπας και είναι θέμα partition που μπορεί ν' ανακτηθεί. Και βλέπουμε μετά για ανάκτηση αρχείων αν δεν κάτσουν τα παραπάνω. Επίσης, ίσως με τίποτε από τα παραπάνω δεν βγει άκρη. Και τότε θα συνειδητοποιήσεις πόσο λάθος είναι η αγορά (ΑΝ τον αγόρασες) ενός "έτοιμου εξωτερικού δίσκου", σε σχέση με το να πάρεις έναν σκληρό, να πάρεις και μια θήκη και να τον βάλεις μέσα, καθώς υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα η θήκη του παρόντος, την οποία αν ανοίξεις για να πάρεις τον σκληρό να τον δοκιμάσεις εσωτερικά, χάνεις την εγγύηση που -πιθανώς- έχει...
bansumi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Αυτό το πρόγραμμα, το folder lock, όταν του βάλεις τον κωδικό και ξεκλειδώσει τον locker δημιουργεί έναν έξτρα δίσκο (σε μένα με το γράμμα G:) και έτσι μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στα αρχεία όπως γίνεται με κάθε δίσκο μέσω των windows. Κατέβασα αυτό το πρόγραμμα, το testdisk, έκανα ότι γράφει και το έχω βάλει και αναλύει αυτόν τον έξτρα δίσκο που δημιουργείται (εικονικός είναι?), δεν ξέρω αν το έκανα καλά, πάντως πάνω σε αυτόν υπάρχει το πρόβλημα, όχι στον western digital αυτόν καθ' εαυτόν (έχει το γράμμα F:). Η ανάλυση θα πάρει πολύ ώρα μέχρι να τελειώσει γι αυτό σου βάζω και μιά φωτογραφία με το πρόγραμμα αφού ξεκλειδώσω με τον κωδικό Uploaded with ImageShack.us Όπως βλέπεις ενώ γράφει κανονικά το συνολικό μέγεθος του δίσκου, δεν γράφει πόσο χρησιμοποιείται και πόσο είναι ελεύθερο, γράφει 0!
washcloud Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Για τις λεπτομέρειες που ρωτάς, δεν μπορώ ν' απαντήσω - δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργεί το πρόγραμμα "σου". Το θέμα είναι να κάνεις "ό,τι μπορείς" με το TD, κι αν δεν καταφέρεις κάτι, η επόμενη πρόταση είναι πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων, και να ελπίζεις πως αυτή θα δουλέψει (θα χρειαστείς χώρο όπως είπαμε πάντως).
bansumi Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα. Χώρος υπάρχει δεν υπάρχει πρόβλημα. Όσον αφορά το TD μου βγήκε αυτή η οθόνη Uploaded with ImageShack.us Τώρα τι κάνω?
washcloud Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Αν αυτό ήταν το αποτέλεσμα του "deeper scan", τότε τίποτα (με το ΤD)...Δεν νομίζω ότι αυτα τα παρτίσιον σε FAT16 έχουν νόημα... ΑΦού έχεις χώρο, δοκίμασε πλέον ανάκτηση αρχείων, με το Recuva πρώτα που είναι φρη, κι αν δεν κάνει κάτι, βρες σπασμένο το Active File Recovery και κάνε "super scan".
bansumi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 OK βρήκα τα αρχεία με το recuva, κάνω μερικά recover στον εσωτερικό σκληρό αλλά οι φωτογραφίες δεν φαίνονται (ένα μαύρο πράγμα) και τα βίντεο δεν ανοίγουν...
washcloud Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δοκίμασε και με το άλλο που είπα - αν και δεν βλέπω χαΐρι, δυστυχώς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα