Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω για αποθηκευση ταινιων, ποσοτητα σε χαμηλη τιμη και να μην κανει θορυβο.

τελευταια φορα ειχα παρει τους 2ΤΒ Samsung στα 80Ε, τωρα πανε αυτοι...

βλεπω τωρα υπαρχουν κατι Seagate, WD, Τοshiba, και ισως Hitachi.

βρισκω Seagate 7200.14 3TB απο 135 - 142 Ε, να το τολμησω?

μερικα site λενε 1 χρονο εγγυηση, ενω η Seagate λεει οτι δινει πλεον 2, τι παιζει? υπαρχει περιπτωση να ειναι παλια κομματια με 1 χρονο?

θορυβο κανουν σε idle? (δεν θελω να το βαλω στο κουτι και να σφυριζει)

σε 2ΤΒ εχει WD Green (EARX)

Τοshiba (δεν ειχα ποτε μου)

και Ηitachi (εχω 1ΤΒ και κανει λιγο κρακ-κρακ οταν διαβαζουν οι κεφαλες)

ενω ο Seagate ειναι παλι πιο φτηνος.

Δημοσ.

Πριν από λίγες μέρες η τιμή του WD MyBook 2TB USB 3.0, που τον αγοράζω συχνά τα τελευταία χρόνια, έπεσε στις 85 λίρες, δηλαδή σε πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με το παρελθόν, στο αγγλικό Amazon.

Σημειωτέον ότι έρχεται στο σπίτι σου στα 109 ευρώ περίπου, χωρίς μεταφορικά.

Εάν καταλήξεις σ' αυτή την πρόταση, να επιλέξεις 1) στην αποστολή το Super Saver Delivery, για να μην πληρώσεις μεταφορικά και 2) να μην μετατραπεί το ποσόν σε ευρώ αλλά να χρεωθεί σε λίρες ώστε να γλυτώσεις τη δυσμενή ισοτιμία που βάζουν κατά τη συναλλαγή.

Δημοσ.

thanks, αλλα λεω να παρω εσωτερικο δισκο, μου ειναι πιο βολικος στη χρηση και πιο φτηνος.

ψηνομαι για Seagate, αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν εχουν ξεπερασει εντελως τα προβληματα που ειχαν παλιοτερα.

τωρα εχω εναν 7200.12 1T με 103 days 100% health, οποτε λεω να το τολμησω για τα 3Τb

Δημοσ.

Παρε τον seagate 3tb. Μπορει να σου χαλασει, μπορει και οχι. Το ιδιο θα συμβει και με οποιο σκληρο και απο οποια μαρκα παρεις. Για αυτο και πρεπει να κρατας back up, αν κρατας απο ταινιες.

Δημοσ.

Η Sea έχεις μόλις λίγο καιρό που ανακοίνωσε την αύξηση (μη χέσω για αύξηση) των εγγυήσεων που είχε μειώσει από αρχής του '12... Οπότε, για καιρό ακόμα, θα βλέπεις "1 χρόνο" στα καταστήματα. Λόγω στοκ.

Όσο για τα "προβλήματά της", πέραν του γνωστού καζικιού με το προβληματικό firmware των 7200.11 προ 3ετίας, άλλα δεν υπήρχαν. Οπότε, κακώς την "φοβάσαι". Τουλάχιστον γι' αυτόν τον λόγο, καθώς μετά τα περσυνά "ταϋλανδέζικα", τα απίστευτα υπερκέρδη που έβγαλε (μόνο αυτή) και την καπάκι μείωση των εγγυήσεών της παρ' ολ' αυτά, είναι για φτύσιμο (κανονικό).

Γενικά κατά τ' άλλα, "όλοι οι σκληροί ίδιοι είναι", ειδικά στις μέρες μας. Γι' αυτό αυτό που ΕΧΕΙ νόημα, είναι η καλή εγγύηση αντικατάστασης σε περίπτωση που ψοφήσει, όταν είναι σε συμφέρουσα αναλογία με την τιμή.

Οι Τοσίμπες είναι φάση 2 χρόνια. Δεν λένε.

Οι WD έχουν εγγυήσεις για όλα τα βαλάντια, με ιδανική την σειρά "Black" των 5 χρόνων.

Οι "τέως" Χιτάτσηδες (νυν και από 'δω και πέρα WD), πάιζουν στα 3. Καλή σαν εγγύηση, σε σχέση με τις τιμές τους. Και μιας και τα λέμε, ένα παληκάρι εδώ τις προάλλες εντόπισε έναν τέτοιον, 2ΤΒ, στα 105€, με ΠΕΝΤΕ, λέει, χρόνια. e-Shop το μαγαζί, κι είχα (έχω ακόμα, παρά που επικοινώνησε με δαύτους και του το "επιβεβαιώσανε" - ποιός ξέρει όμως αν είχε καπνίσει τπτ ο επιβεβαιωτής ή όχι) τις αμφιβολίες μου. Αν θες, take your chances (η τιμή του πάντως, ακόμα και αν τελικά μαλακίζονται οι ησοπατζήδες και είναι 3χρονη τελικά η εγγύησή του, μια χαρά είναι. Για 3 χρόνια δηλαδή. Πόσο μάλλον αν είναι όντως 5 τελικά...) : http://www.e-shop.gr...?id=PER.305802.

Τέλος, είναι προφανές ότι δίσκοι άνω των 2ΤΒ, δεν συμφέρουν (ακόμα) ως αναλογία €/GB, σε συνδυασμό με μια "καλή" εγγύηση πάντα. Σκέψου το κι αυτό.

Όσο για τον "θόρυβο"...ε μην τα θες και όλα...(δεν έχω ιδέα κάθε μοντέλο τί θόρυβο κάνει, αλλά δεν μπορείς να το βάζεις ΚΑΙ αυτό ως παράμετρο...Στη χειρότερη, αν όντως "κάνει" -εξαρτάται κι απ' την ευαισθησία των αυτιών σου αυτό πάντως- θα μπορέσεις να κάνεις κάποια πατέντα για την μείωσή του...).

Δημοσ.

ναι, ειναι θεμα αρκετα υποκειμενικο.

πχ εγω δεν πιστευω οτι αξιζουν τα παραπανω λεφτα οι black κλπ για 5 χρονια εγγυηση. (ασε που εχω διαβασει οτι εχουν δονηση απο το μοτερ, οποτε δεν θα τους αγοραζα ετσι κι αλλιως)

2 ή 3 χρονια ειναι οκ για μενα, ειδικα αν πχ με τα ιδια λεφτα παιρνω 2TB με 2 χρονια και 1ΤΒ με 5 χρονια, σιγουρα θα προτιμησω τα 2ΤΒ

αλλος μπορει να το βλεπει αλλιως, εγω καλυπτομαι με 2-3 για το υλικο,

αν σκασει αργοτερα λογικα θα παιρνω μεγαλυτερης χωρητικοτητας με λιγοτερα λεφτα (αν εξαιρεσεις "ανωμαλιες" οπως με την πλημμυρα),

ενω σε καθε περιπτωση μεγαλυτερη απωλεια θα ειναι τα δεδομενα.

τελικα πετυχα σε καλη τιμη εναν 3ΤΒ Seagate, ο οποιος επισης βγηκε και αθορυβος, αλλα την πατησα λιγακι στο θεμα της εγγυησης (τεσπα, δε βαριεσαι...)

Ο θορυβος ειναι σημαντικο θεμα κατα τη γνωμη μου.

Υπαρχει ο θορυβος που κανουν οι κεφαλες οταν δουλευουν, ο οποιος ενταξει μπορει και να τον αντεξεις αν ειναι δισκος αποθηκης και δουλευει μια στο τοσο,

αλλα το χειροτερο ειναι να σου τυχει δισκος που κανει θρυβο το μοτερ, ή δονειται και συντονιζει ολο το κουτι. Αυτο δεν αντεχεται με τιποτα.

Μονο οποιος εχει ολοιδιο μοντελο μπορει να το πει αυτο, μπορει να μην το κανουν αλλα μοντελα της ιδιας σειρας.

Πχ ενας 500αρης Samsung που ειχα, ειχε αυτο με τη δονηση, ενω οι 1Τ και 2Τ ηταν μια χαρα.

ΥΓ

με διαολιζει που δεν υπαρχουν πλεον oι Samsung...

Δημοσ.

Just for the record, φίλος ήθελε να στείσει νέο, σχετικά αθόρυβο pc και μεταξύ των δίσκων που του πρότεινα ήταν ο 2TB black της WD λέγοντας πως παίζει να ναι λίγο πιο θορυβώδης απ τους «απλούς». Τελικά μια χαρά ήσυχος είναι, όλο το pc είναι χτισμένος γύρω από parts χαμηλού θορύβου και σε κανονικές συνθήκες δεν ακούγεται ότι λειτουργεί, ούτε αυτό ούτε ο δίσκος.

Δημοσ.

Αυτό που θέλει να πει ο φίλος είναι επειδή η Samsung έχει εξαγοραστεί απο την Western Digital, και πλέον αυτή τους παράγει, πλην κάποιων αποθεμάτων που πιθανών να έχουν μείνει και να είναι κατασκευασμένοι εξ ολοκλήρου απο την Samsung μέχρι την ολοκλήρωση της εξαγοράς και την πλήρη λειτουργική συγχώνευσή τους.

Δημοσ.

Μετά τους Samsung F4 το χάος... (Ευτυχώς έχω ακόμα 2, τον τελευταίο τον είχα πάρει 55€ από το amazon!)

Προσωπικά πήγα σε WD RED 3TB στα 155€, πολλά χρήματα βέβαια αλλά είχε και 3 χρόνια εγγύηση.

Καλά λόγια έχω ακούσει και για τον παρακάτω Toshiba:

Toshiba DT01ACA Series 3000GB, SATA 6Gb/s (DT01ACA300)

Seagate δεν θα επέλεγα, έχω ακούσει αρκετά αρνητικά από γνωστούς.

Προσωπικά βέβαια είχα έναν 500GB Seagate Barracuda από παλιά, πρόβλημα δεν μου είχε/έχει βγάλει ακόμα.

Δημοσ.

Ακριβώς...περίπου αυτό εννοούσα Γιώργο. Ότι όντως "οι Σάμηδες ζουν",,,ως τεχνογνωσία/τεχνολογία που απορροφήθηκε από άλλη εταιρία (την Seagate όμως, όχι την WD). Όπως τα πουλιά, που είναι ο κοντινότερος (κι εναπομείναντας) "κρίκος εξέλιξης" των δεινοσαύρων...

Σαττάκ, δεν έχω ιδέα αν συνεχίζει να παράγει "καθαρόαιμους" Σάμηδες η Sea. Ίσως το κάνει, όπως για ένα διάστημα συνέχιζε να βγάζει στην αγορά, "Maxtor" δίσκους. Όπως κι η Μαξ συνέχιζε να βγάζει Κουάντουμ κτλκτλ... Αν έστελνες ένα μέιλ στην Ση, ίσως και να έβγαζες άκρη...

*edit ...πότε πρόλαβες ρε Χάρη και πετάχτηκες...Ου να μου χαθείς...Ούτε μισή ώρα δεν μπορεί να λείψει απ' το πισί κανείς...

Δημοσ.

Ooopss :-) Σωστά μίλησαν οι επόμενοι, την Seagate ήθελα να γράψω, και είχα το μυαλό μου στην WD, (που εξαγόρασε την Hitachi)

Sorry.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...