simply88 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Θα ηθελα να ρωτησω αν σε μια νεα συνθεση νεου pc ταιριαζει η αγορα ενος "μικρου" SSD 40-60gb. Το pc θα εχει δευτερο μηχανικο δισκο οπου εκει θα ειναι εγκατεστημενα παιχνιδια, που θα λειτουργουν συχνα (πχ adobe programs) οπως και πολλα αρχεια/ταινιες/τραγουδια. Γενικοτερα ολες οι διεργασιες open/close σε αρχεια θα γινονται στον HDD ασχετα αν ο 1ος σκληρος θα ειναι o SSD. Υπαρχει περιπτωση να μην εποφεληθω καθολου απο τον SSD επειδη μεσα απο τον SSD θα τρεχει το λειτουργικο οπου στον 2ο δισκο (μηχανικο) θα δουλευουν εφαρμογες και παιχνιδια. Ισχυει οτι ειναι καλυτερα οι εφαρμογες να ειναι εγκατεστημενες στον main σκληρο δηλαδη εκει που κανουν boot τα windows; Παραδειγμα και ας ειχα 2 HDD ειναι καλυτερα οι εφαρμογες να τρεχουν στον σκληρο που εχει γινει η εγκατασταση των windows;
antonl Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δε νομίζω να χει καμιά ορατή διαφορά στις επιδόσεις αν OS και προγράμματα βρίσκονται στον ίδιο ή σε διαφορετικούς δίσκους. Η μόνη περίπτωση είναι να χεις λίγη μνήμη και το σύστημα να χρησιμοποιεί διαρκώς το pagefile. Τότε, ναι θα ταν καλύτερα να ταν σε διαφορετικό δίσκο το pafefile απ τα προγράμματα (αλλά με τις τιμές που χουν οι RAM σήμερα, δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα). Κατά τ άλλα, προγράμματα & OS καλύτερα και τα 2 στον SSD. Τόσο μικροί SSD (<-60) δεν είναι πλέον καλό value for money, αν και πιθανότατα ακόμα και ένας 60άρης θα ταν αρκετός για nomral όγκο προγραμμάτων.
simply88 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Διαβασα επισης οτι οι SSD δεν ειναι για συνεχεια write. Αρκετες φορες μπορει να πεταω αρχεια 25-30gb στο desktop (photos, sd videos, sd movies) και μετα απο μερες η εβδομαδες να τα τακτοποιω στον HDD. Θα γεμιζουν δηλαδη τα 40/60GB του SSD αρκετα συχνα και θα σβηνοντε στη συνεχεια.
darkheretic Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Σε μενα που λειτουργω με OS.antivirus,drivers στον SSD και τα υπολοιπα στον μηχανικο,οντως εχω δει διαφορα και μαλιστα μεγαλη.Ομως εχει δικιο ο antoni(εγω εχω 60gb)καλυτερα να παρεις εναν 120-180gb(μικρη διαφορα χρηματων εχουν).Παντως για να εχουν και νοημα αυτα που λεμε πρεπει η μητρικη σου να υποστηριζει sata3 για να ΔΕΙΣ την διαφορα.Σε sata2 πολυ μεγαλες διαφορες δεν θα δεις Στο μελλον σκεφτομαι να παρω εναν απο τουσ δυο http://www.skroutz.gr/s/1700999/Intel-330-Series-120GB-2-5-Sata-III.html http://www.skroutz.gr/s/339586/OCZ-Agility-3-120GB-2-5-SSD.html
antonl Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Διαβασα επισης οτι οι SSD δεν ειναι για συνεχεια write. Αρκετες φορες μπορει να πεταω αρχεια 25-30gb στο desktop (photos, sd videos, sd movies) και μετα απο μερες η εβδομαδες να τα τακτοποιω στον HDD. Θα γεμιζουν δηλαδη τα 40/60GB του SSD αρκετα συχνα και θα σβηνοντε στη συνεχεια. Ε, μπορείς να κάνεις ένα folder στο μηχανικό, να βάλεις shortcut στο desktop και να τα πετάς εκεί. Δεν είναι τόσο ευαίσθητοι στο write αλλά ΟΚ, 30+GB/day είναι αρκετά για έναν τόσο μικρό SSD. Σε μενα που λειτουργω με OS.antivirus,drivers στον SSD και τα υπολοιπα στον μηχανικο,οντως εχω δει διαφορα και μαλιστα μεγαλη.Ομως εχει δικιο ο antoni(εγω εχω 60gb)καλυτερα να παρεις εναν 120-180gb(μικρη διαφορα χρηματων εχουν).Παντως για να εχουν και νοημα αυτα που λεμε πρεπει η μητρικη σου να υποστηριζει sata3 για να ΔΕΙΣ την διαφορα.Σε sata2 πολυ μεγαλες διαφορες δεν θα δεις Στο μελλον σκεφτομαι να παρω εναν απο τουσ δυο http://www.skroutz.g...5-Sata-III.html http://www.skroutz.g...GB-2-5-SSD.html Στην πράξη/καθημερινή χρήση, διαφορά δεν πρόκειται να δει είτε έχει sata2 είτε sata3 μητρική. Στα benchmarks, ναι θα δει.
TheELF Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δε νομίζω να χει καμιά ορατή διαφορά στις επιδόσεις αν OS και προγράμματα βρίσκονται στον ίδιο ή σε διαφορετικούς δίσκους. Η μόνη περίπτωση είναι να χεις λίγη μνήμη και το σύστημα να χρησιμοποιεί διαρκώς το pagefile. Τότε, ναι θα ταν καλύτερα να ταν σε διαφορετικό δίσκο το pafefile απ τα προγράμματα (αλλά με τις τιμές που χουν οι RAM σήμερα, δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα). Κατά τ άλλα, προγράμματα & OS καλύτερα και τα 2 στον SSD. Τόσο μικροί SSD (<-60) δεν είναι πλέον καλό value for money, αν και πιθανότατα ακόμα και ένας 60άρης θα ταν αρκετός για nomral όγκο προγραμμάτων. Όταν μιλάμε για μηχανικούς δίσκους υπάρχει διαφορά,γενικά τα προγράμματα είναι καλύτερα να είναι σε άλλο δίσκο από ότι το λειτουργικό,έτσι οι κεφαλές δεν χρειάζεται να «πηδάνε» μπρος-πίσω και δεν υπάρχει καθυστέρηση,τώρα κατά πόσο «ορατή» είναι η διαφορά συμφωνώ ότι χωρίς πρόγραμμα benchmark δύσκολα να καταλάβεις κάτι.
darkheretic Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Oταν εννοω διαφορα εννοω-επανεκκινηση σε 10-15 sec ενω με τον μηχανικο που εχω τα 8 εγκατεστημενα πανω απο 40 sec Full Scan με το Νορτον σε 1-1,5 ωρα ενω με τον μηχανικο μια νυχτα Το ΑRMA 2 FREE(ειμαι ARMAHOLIC) φτανει στο μενου των servers σε 15 sec ενω παλιοτερα και με game booster εκανε κοντα στο λεπτο.Ενταξει αυτα εχω εγκατεστημενα στον SSD, κι εχω δει διαφορα Κατα τ'αλλα τις υπολοιπες εφαρμογες τις εχω στον μηχανικο και τρεχουν οπως ετρεχαν και πριν Α στο WEI 7,9 o SSD
Heatspreader Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Διαβασα επισης οτι οι SSD δεν ειναι για συνεχεια write. Αρκετες φορες μπορει να πεταω αρχεια 25-30gb στο desktop (photos, sd videos, sd movies) και μετα απο μερες η εβδομαδες να τα τακτοποιω στον HDD. Θα γεμιζουν δηλαδη τα 40/60GB του SSD αρκετα συχνα και θα σβηνοντε στη συνεχεια. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Αυτοί οι μύθοι που κυκλοφορούν στα Forums είναι πραγματικά από ένα σημείο και μετά κουραστικοί. Τον SSD τον παίρνεις και του πίνεις το αίμα. Του συμπεριφέρεσαι κανονικά, όπως τόσα χρόνια χρησιμοποιούσες του δίσκους σου. Με τη μόνη διαφορά ότι αυτός είναι απίστευτα πιο γρήγορος. Κοιτάς κάποια αξιόπιστη μάρκα και είσαι μία χαρά. Στον SSD βάζουμε το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε, όπως games, browsers, office, photoshop, κλπ. Σε μηχανικούς δίσκους τις ταινίες, την μουσική μας και τις φωτογραφίες. Όχι επειδή χαλάνε με τα Write, απλά επειδή τα τελευταία πιάνουν πολύ χώρο και δεν είμαστε για 1TB SSD. Αν δεν υπήρχε το θέμα κόστος βάζαμε δύο τέτοιους σε Raid 0 και κατεβάζαμε κιόλας. http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=48634 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα