Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκανάρoντας τον αέρα σήμερα, βλέπω μια συσκευή που πιάνει 2 κανάλια ταυτόχρονα.Γνωρίζει κανείς περί τίνος πρόκειται;Παραθέτω την εικόνα :

2vw8enp.png

Οι δικές μου συσκευές είναι οι δύο με το πράσινο χρώμα.

Με την ευκαιρία της εικόνας πιστεύετε ότι τις έχω βάλει στα σωστά κανάλια;

Δημοσ.

Και τα δικα μου routers, σε δυο καναλια εκπεμπουν.

Ειναι αυτη η επιλογη...

router.png

Το router χρησιμοποιει και το bandwidth των 40Mhz για να εκπεμψει, και αυτο δημιουργει ενα δευτερο extra καναλι...

Κανονικα βεβαια αυτο δεν επιτρεπεται.

Δημοσ.

Καλά εμένα το μανίσιο της cyta δεν έχει τόσα options.Και μάλιστα σήμερα δε συνδεόταν πάνω του το sony vaio που έχω και το έβαλα και αυτό πάνω στο airport express όπου είναι συνδεδεμένο (ασύρματα πάντα) το macbook pro μου.

corrupted : Λες να αλλάξω το wireless mode του modem σε b + g; (τώρα το έχω σκέτο g)

Δημοσ.

Εγω θα το εβαζα b+g.

Καλη - χρυση η Cyta, αλλα το να μην μπορεις να βαλεις το δικο σου modem-router πανω και να εχεις και τηλεφωνο ταυτοχρονα... εμενα δεν μου αρεσει.

Δημοσ.

Αυτο συμβαινει μονο σε ρουτερς 802.11n οταν αυτα ειναι ρυθμισμενα να δουλεουν σε ονομαστικες ταχυτητες ανω των 90mbps αν δεν απατωμαι.

Κι αυτο διοτι για να πιασει τετοιες ταχυτητες απαιτειται μεγαλυτερο bandwidth και συνεπως απαιτειται 2ο καναλι εκπομπης το οποιο συνηθως δεν ειναι ορατο στις ρυθμισεις του ρουτερ η σε τυπικα wifi scanners, αλλα πχ στο inssider φαινεται.

Για να το πουμε πιο κατανοητα και μπακαλικα. Ενα μπουκαλι μισου λιτρου νερου θελει καποιο χρονο για να αδειασει. Αν αυτο το μισο λιτρο νερο θελουμε να το αδειασουμε σε πιο συντομο χρονικο διαστημα τοτε πρεπει να μεγαλωσουμε το στομιο του μπουκαλιου. Αντιστοιχα οταν θελουμε να μεταδωσουμε περισσοτερο ογκο δεδομενων πρεπει να "μεγαλωσουμε" την χωρητικοτητα του μεσου μεταδοσης, κι αυτο στην περιπτωση του 802.11n επιτυγχανεται με την παραλληλη εκπομπη και ληψη σε ενα 2ο καναλι, περαν του βασικου.

Additional info. Καθε καναλι στην μπαντα των 2.4ghz εχει bandwidth 20mhz. Αν το ρουτερ ρυθμιστει να χρησιμοποιει 40mhz bandwidth (προτυπο 802.11n) προφανως χρειαζεται 2ο καναλι.

Eπισης το ss του topic starter ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση overlaping σε 802.11n mode απο το ιδιο το ρουτερ...

• Like 1
Δημοσ.

corrupted : Σα να είμαι καλύτερα τώρα με το b+g και συνδέθηκα και κατευθείαν πάνω στο modem από το vaio.

Εντωμεταξύ μετά το 150άρι conn-x εμφανίστηκε και ένα wind 3e δίκτυο 300άρι! (4+8 channels)

Επίσης έχει ενδιαφέρον ποιος μεταφέρει τόσα data από τον αέρα και γιατί (μια γραμμή adsl είναι 24mbps maximum).

Δημοσ.

Η ταχυτητα του LAN δεν εχει σχεση ετσι κι'αλλιως με την ταχυτητα της ΑDSL.

Aσε που οι ταχυτητες μεταφορας δεν εχουν καμια σχεση με 300Mbps, ειναι τραγικα χαμηλοτερες...

ΕΔΩ ενα δικο μου post με παραδειγμα μεταφορας μεγαλου αρχειου απο αερα.

Δημοσ.

Πάντως πριν από λίγο είχα και 100% packet loss από το vaio στο cyta modem-router.

Αντίθετα το macbook pro είναι πάντα βράχος στην επικοινωνία του με το airport express.

Είναι και λίγο πιο ψηλά βέβαια τοποθετημένο το airport express.

Αφαίρεσα από τη μέση και ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο κερί.

Ίσως έφταιγε αυτό.

Θα δείξει.

21 δίκτυα μετράω τώρα (μαζί με τα δύο δικά μου).

Καλά είναι;

Δημοσ.

Λες να εφταιγε το κερι? :-D

Οσο περισσοτερα Access Points γυρω σου, τοσο χειροτερα για σενα...

Κοιτα εδω σε μενα τι γινεται... 38 + 1 το δικο μου = 39 AP.

Xαμος! :wacko:

inssider.png

Και ολα αυτα με μια καρτα των 100mW με κεραια 2dBi...

Δημοσ.

Η μπαντα των 2.4ghz ειναι πιτα, γιαυτο δε θα δειτε και ποτε σοβαρες ταχυτητες ή αξιοπιστια.

tip: Το 802.11b ειναι το πιο σταθερο και αξιοπιστο προτυπο απο ολα, αν δεν εχετε σοβαρο λογο να χρησιμοποιειτε σε wifi ταχυτητες μεγαλυτερες των 11mbps γυριστε το σε 802.11b και παιξτε με τα καναλια μετα για να πιασετε την καλυτερη δυνατη αποδοση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...