Doug21 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Λίγο πιο πάνω δεν είπες ότι στην τράπεζα έχεις το πατρικό σου κι ας μη μένεις εκεί, κι ότι τα πράγματα που αγοράζεις τα στέλνεις είτε στο πατρικό είτε σε φίλους; ΥΓ. Γαμάτα δε γράφω από την κούνια, δεν μπορείς να πεις; Η πραγματικα δεν εχεις ιδεα απο αυτα η απλα κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Οταν αγοραζεις κατι με πιστωτικη και στο στελνουν παντα βαζεις 2 διεθυνσεις. Καλα ως εδω? 1η διευθυνση = billing address = Η διευθυνση που εδωσες στην ΤΡΑΠΕΖΑ οταν σου ανοιξε την πιστωτικη. 99% η διευθυνση στην οποια και εμενες τοτε. Κανεις δε σε αναγκαζει να την αλλαξεις με την νεα σου οταν μετακομισεις αν και καλο θα ηταν. Εγω εχω αλλαξει 4 σπιτια απο τοτε αλλα ποτε την διευθυνση 2η διευθυνση = shipping address = Η διευθυνση στην οποια θες να πανε τα πραγματα. Μπορει να ειναι η δικη σου, του θειου σου, του μπατζανακη σου η οποια τελοσπαντων θες εσυ. Έχεις δίκιο, ευτυχώς δεν μου έμαθαν την αγωγή σου. Μάλιστα. Οπότε πιάνω "κώτσο" τους κουτόφραγκους του Amazon και του Barnes And Noble που μου στέλνουν σπίτι μου κάποια DVD Region 1 ή παιχνίδια των οποίων η πώληση δεν επιτρέπεται εκτός ΗΠΑ, αφού προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι τα στέλνουν Ελλάδα, παρ' ότι ως χώρα αποστολής είναι το "Greece"... ουτε απαντηση δεν αξιζεις.
Vole Maulder Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για το μάθημα, αλλά οι όροι στις τράπεζες, απ' όσο θυμάμαι, λένε πως αν αλλάξεις διεύθυνση πρέπει να τους ενημερώσεις. Επιπλέον, με τον τρόπο που γράφεις, όταν λες "στην τράπεζα έχω το πατρικό μου και τις παραγγελίες τις στέλνω αλλού, άρα κανείς δεν ξέρει πού μένω" φαίνεσαι λίγο παρανοϊκός, δε νομίζεις; Edit: Και, τέλος πάντων, τώρα κάνουμε σωστή σύγκριση, όχι όπως έκανες εσύ πριν με το Insomnia. H Blizzard κρατάει τα λεφτά σου στο auction house, πιο κοντά στο paypal και στις τράπεζες είναι η ασφάλεια που θα πρέπει να έχει, παρά σε ένα φόρουμ στο ίντερνετ.
nfeel Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Παράνοια: Η παράνοια αναφέρεται στην ύπαρξη καχυποψίας χωρίς λόγο και στην πεποίθηση του ατόμου ότι οι άλλοι φέρονται κακόβουλα και θέλουν το κακό του, ότι το παρακολουθούν, ότι μηχανορραφούν εναντίον του κ.λπ. Μπορεί να έχει πολλές μορφές, από τις πιο ήπιες όπου το άτομο καταλαβαίνει ότι οι υποψίες του μπορεί να είναι αβάσιμες, ως τις πιο βαριές όπου το άτομο δεν μπορεί να διακρίνει την πραγματικότητα από τις ιδέες που έχει στο μυαλό του. Η δυσκολία του ατόμου που υποφέρει από παράνοια να εμπιστευθεί τους άλλους συχνά το οδηγεί σε απομόνωση. Το άτομο μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε αναμονή κάποιας πολύ αρνητικής εξέλιξης και να προσπαθεί να «μαντέψει» τις σκέψεις αυτών που θέλουν το κακό του. Κυριαρχούν συναισθήματα θυμού, φόβου, καχυποψίας και σε ορισμένες περιπτώσεις οργής ή μελαγχολίας. Είναι δυνατόν μία συγκεκριμένη παρανοϊκή ιδέα να κυριαρχήσει στην ψυχική ζωή του ατόμου, ενώ στις βαρύτερες περιπτώσεις το άτομο μπορεί να ακούει φωνές που σχολιάζουν τη συμπεριφορά του, επαναλαμβάνουν τις σκέψεις του ή του δίνουν διαταγές. 4
marios_geo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Και για να τελειώνουμε ιδίως με το Amazon, είμαι 3 χρόνια prime member, και δεν έχω δώσει ποτέ προσωπικά στοιχεία, πέρα από διεύθυνση αποστολής πακέτων. Μάλιστα, για να πάρω την ακαδημαϊκή έκπτωση, το μόνο μου ζήτησε είναι ένα mail με την κατάληξη του πανεπιστημίου. Ούτε id (ακαδημαϊκό η κανονικό) ούτε τίποτα. Αν τώρα το Amazon θέλει να βρει τα στοιχεία μου, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να το κάνει. Αλλά να δίνω οικειοθελώς τόσα στοιχεία, και να το θεωρώ και λογικό, με ξεπερνάει. 1
Doug21 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για το μάθημα, αλλά οι όροι στις τράπεζες, απ' όσο θυμάμαι, λένε πως αν αλλάξεις διεύθυνση πρέπει να τους ενημερώσεις. Επιπλέον, με τον τρόπο που γράφεις, όταν λες "στην τράπεζα έχω το πατρικό μου και τις παραγγελίες τις στέλνω αλλού, άρα κανείς δεν ξέρει πού μένω" φαίνεσαι λίγο παρανοϊκός, δε νομίζεις; το πως φαινομαι ειναι το πως με βλεπει ο καθενας και για αυτο ουτε θελω ουτε μπορω να κανω κατι. Οι οροι δεν ξερω αν το λενε αυτο που λες αλλα επειδη μεχρι και σημερα κι εγω και οι γυρω μου εχουν πολλες καρτες, μπροστα στον τραπεζικο λεμε "κατσε ποια διευθυνση ειχαμε δωσει... την ταδε? οχι εκει μενουμε τωρα, την αλλη ειχαμε δωσει" και δεν λεει κανεις τιποτα, οποτε στην πραξη δεν σε αναγκαζει κανεις. Ελπιζω εσυ να εισαι πιο τυχερος στη ζωη σου και να μην την πατησεις αρκετες φορες οπως εγω και να μην χρειαστεις ποτε να προσεξεις. Αν ομως σου τυχουν μερικα πραγματα θα με θυμηθεις. Και οταν λεω οτι ποτε δεν μπορεις να εισαι υπερβολικα προσεκτικος, το εννοω 1
marios_geo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Παράνοια: Η παράνοια αναφέρεται στην ύπαρξη καχυποψίας χωρίς λόγο και στην πεποίθηση του ατόμου ότι οι άλλοι φέρονται κακόβουλα και θέλουν το κακό του, ότι το παρακολουθούν, ότι μηχανορραφούν εναντίον του κ.λπ. Μπορεί να έχει πολλές μορφές, από τις πιο ήπιες όπου το άτομο καταλαβαίνει ότι οι υποψίες του μπορεί να είναι αβάσιμες, ως τις πιο βαριές όπου το άτομο δεν μπορεί να διακρίνει την πραγματικότητα από τις ιδέες που έχει στο μυαλό του. Η δυσκολία του ατόμου που υποφέρει από παράνοια να εμπιστευθεί τους άλλους συχνά το οδηγεί σε απομόνωση. Το άτομο μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε αναμονή κάποιας πολύ αρνητικής εξέλιξης και να προσπαθεί να «μαντέψει» τις σκέψεις αυτών που θέλουν το κακό του. Κυριαρχούν συναισθήματα θυμού, φόβου, καχυποψίας και σε ορισμένες περιπτώσεις οργής ή μελαγχολίας. Είναι δυνατόν μία συγκεκριμένη παρανοϊκή ιδέα να κυριαρχήσει στην ψυχική ζωή του ατόμου, ενώ στις βαρύτερες περιπτώσεις το άτομο μπορεί να ακούει φωνές που σχολιάζουν τη συμπεριφορά του, επαναλαμβάνουν τις σκέψεις του ή του δίνουν διαταγές. αφελής αφελής, -ής, -ές άνθρωπος όχι ιδιαίτερα έξυπνος, που δεν σκέφτεται τα πράγματα σε βάθος ή που αφήνεται και εξαπατάται από άλλους απλοϊκός (για κρίση, άποψη κ.λπ.) [] Συγγενικές λέξεις αφέλεια [] Συνώνυμα ευκολόπιστος εύπιστος ευήθης 2
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Πάμε πάλι. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ παιχνίδια (download). Το θέμα είναι ότι το Amazon δεν πιστοποιεί την διεύθυνση σου. Δεν τη ψάχνει, δεν χρειάζεται να στείλεις ταυτότητα. Απλά πράγματα. Πας να βγεις από πάνω, αλλά δεν. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά το amazon, όπως και κάθε online retailer, έχοντας την πιστωτική σου, έχει και την διεύθυνση χρέωσης (billing address), η οποία πιστοποιείται από την τράπεζα. Συνεπώς ο retailer έχει ουσιαστικά τη διεύθυνσή σου. Εκτός εάν υπάρχει κάτι άλλο που θέλεις να προσθέσεις ή να ανασκευάσεις (όπως η προσθήκη "ηλεκτρονικά" στα παιχνίδια). [...] ουτε απαντηση δεν αξιζεις. Ευχαριστώ, με τιμά το ήθος σου.
nfeel Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Είδες τον εαυτό σου στην περιγραφή κ τσίμπησες ε?! Τράβα πίσω στη γωνία σου τώρα να περιμένεις την καταστροφή του κόσμου με το Λιακόπουλο!
Doug21 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Και για να τελειώνουμε ιδίως με το Amazon, είμαι 3 χρόνια prime member, και δεν έχω δώσει ποτέ προσωπικά στοιχεία, πέρα από διεύθυνση αποστολής πακέτων. Μάλιστα, για να πάρω την ακαδημαϊκή έκπτωση, το μόνο μου ζήτησε είναι ένα mail με την κατάληξη του πανεπιστημίου. Ούτε id (ακαδημαϊκό η κανονικό) ούτε τίποτα. Αν τώρα το Amazon θέλει να βρει τα στοιχεία μου, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να το κάνει. Αλλά να δίνω οικειοθελώς τόσα στοιχεία, και να το θεωρώ και λογικό, με ξεπερνάει. εισαι ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ! χρειαζεσαι ΓΙΑΤΡΟ! Τι παει να πει δε δινεις τα στοιχεια σου? ΝΤΡΟΠΗ και πρεπει να κλειστεις σε κλινικη!
marios_geo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά το amazon, όπως και κάθε online retailer, έχοντας την πιστωτική σου, έχει και την διεύθυνση χρέωσης (billing address), η οποία πιστοποιείται από την τράπεζα. Συνεπώς ο retailer έχει ουσιαστικά τη διεύθυνσή σου. Εκτός εάν υπάρχει κάτι άλλο που θέλεις να προσθέσεις ή να ανασκευάσεις (όπως η προσθήκη "ηλεκτρονικά" στα παιχνίδια). Ευχαριστώ, με τιμά το ήθος σου. Για πες μου, αφού το Amazon ουσιαστικά έχει τη διεύθυνσή σου, πώς καταφέρνουν τόσοι Έλληνες και παίρνουν παιχνίδια με ψεύτικη διεύθυνση στις ΗΠΑ;
Vole Maulder Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Κοίτα, Doug, δεν ξέρω τι σου έχει συμβεί στη ζωή σου και σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι, γι' αυτό δε σε κρίνω. Αν είναι να κρίνω κάτι θα ήταν ο τρόπος που συζητάς, αλλά, στην τελική, μόνος μου μπήκα στη συζήτηση. Η λύση όμως στην περίπτωσή σου είναι απλή. Κόβεις το Diablo και δεν αγοράζεις ξανά τίποτα από τη Blizzard. Θα το κάνεις; 1
Doug21 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Κοίτα, Doug, δεν ξέρω τι σου έχει συμβεί στη ζωή σου και σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι, γι' αυτό δε σε κρίνω. Αν είναι να κρίνω κάτι θα ήταν ο τρόπος που συζητάς, αλλά, στην τελική, μόνος μου μπήκα στη συζήτηση. Η λύση όμως στην περίπτωσή σου είναι απλή. Κόβεις το Diablo και δεν αγοράζεις ξανά τίποτα από τη Blizzard. Θα το κάνεις; Ετσι ακριβως οπως το γραφεις, ναι θα το κανω, ΑΦΟΥ ομως παρω και παλι τον ελεγχο του λογαριασμου μου 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Για πες μου, αφού το Amazon ουσιαστικά έχει τη διεύθυνσή σου, πώς καταφέρνουν τόσοι Έλληνες και παίρνουν παιχνίδια με ψεύτικη διεύθυνση στις ΗΠΑ; Ή δεν αντιλαμβάνεσαι ή κάνεις ότι δεν αντιλαμβάνεσαι: Όταν δίνεις πιστωτική κάρτα (και όχι prepaid ή οτιδήποτε παρόμοιο), κοινοποιείς ή όχι τα στοιχεία σου στον online retailer;Οι σχολιασμοί για διαχειριστικές ενέργειες σχετικά με την εφαρμογή των Όρων Χρήσης καλό είναι να λείπουν.
-Mayhem- Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 καλο θα ήταν το topic να κλειδωθεί γιατί ο καθένας λέει τα δικά του και τρολλαρει όσο δεν πάει... ο doug δεν θέλει να δώσει τα στοιχεια του και πολύ καλά κάνει,ούτε εγώ θα έδινα τα στοιχεια μου!!!αφού δεν βρίσκεις άκρη,μιλα με κάποιον από το ΙΝΚΑ ή κάτι αντίστοιχο στον Καναδά να σου πουν τι να κανεις και να τελειώνει η υπόθεση,το να γίνεσαι επιθετικός και ιστορίας δεν βγάζει πουθενά
giorgos147 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Να'στε καλα ρε. Τι μου θυμησατε βραδιατικα youtube.com/watch?v=5ZJJnHmTjo0 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα