achilles_g_ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Αυτή τη στιγμή είμαι με έναν intel core 2 duo E4600 o/c στα 3 ghz, με μνήμη 4gb ram. Αποφάσισα σιγά σιγά να φτιάξω ένα κουτί ώστε να εκμεταλλευτώ sata3, usb 3 ktl. Αυτή τη στιγμή έχω πάρει τα: 1) Τροφοδοτικό thermaltake toughpower xt 750 w 2) Koυτί το αγαπημένο μου antec p280. 3) Ssd kingston 128 gb v+200 4) Hdd seagate 2 tb 7200.14 5) VGA Asus HD7770 1GB DDR5 128BIT v2 (Nα αναφέρω ότι δεν είμαι gamer οπότε μου είναι υπεραρκετή) 6) DVD RW sony & samsung 7) Οθόνη LG IPS235V.8 8) Windows 8 Aυτό που με ταλαιπωρεί είναι ποιον επεξεργαστή να διαλέξω. Μέχρι στιγμής όλοι μου οι υπόλογιστές ήταν intel. Aπό τη μια πλευρά θέλω να δοκιμάσω και amd αλλά από την άλλη με τρομάζει το άγνωστο. Για την ώρα καλοβλέπω τον amd fx8350, με μητρική την asus saberbooth v2 και μνήμη 8gb στην αρχή και αργότερα επέκταση στα 16. Τι λέτε; Να το τολμήσω ή να πάω σε i5/i7. Eπίσης έχω τη δυνατότητα να περιμένω σε περίπτωση που προσεχώς θα υπάρχει κάτι νέο. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2012 από achilles_g_
XMorsX Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Πες πρωτα τη χρηση και το budget. ΑΝ ειναι μονο γαι να εκμεταλλευτεις sataIII και usb3.0 δεν αξιζει η αναβαθμιση.
achilles_g_ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Μου έχει μπει η ιδέα της αναβάθμισης οπότε είναι θέμα χρόνου. Το θέλω κυρίως για εφαρμογές γραφείου, και κάποια προγράμματα πληροφορικής, matlab, microsoft visual studio, multisim κτλ Το budget είναι ελαστικό, 400-500 ευρώ μπορώ να διαθέσω αφού βλέπω να κρατάω τη νέα σύνθεση για 2-3 χρονια σιγουρα.
Millennium Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 8350 που σκεφτεσαι με μια καλη μητρικη θα εισαι καλυμμενος νομιζω.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Το ερώτημα είναι αν θέλεις να εξαντλήσεις όλο το μπάτζετ και να πας σε i7 ή να μην το εξαντλήσεις και να πας σε i5. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι χειρότερο και γενικά όσο και ειδικά μόνο για την "εμπειρία" αλλά από την άλλη όντως η περιέργεια είναι μεγάλο πράγμα. Σε κάθε περίπτωση απέφυγε λύσεις τύπου sabertooth σδε οποιαδήποτε πλατφόρμα εκτός αν είσαι χομπίστας overclocker. Τσάμπα λεφτά θα δώσεις.
achilles_g_ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Το ερώτημα είναι αν θέλεις να εξαντλήσεις όλο το μπάτζετ και να πας σε i7 ή να μην το εξαντλήσεις και να πας σε i5. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι χειρότερο και γενικά όσο και ειδικά μόνο για την "εμπειρία" αλλά από την άλλη όντως η περιέργεια είναι μεγάλο πράγμα. Σε κάθε περίπτωση απέφυγε λύσεις τύπου sabertooth σδε οποιαδήποτε πλατφόρμα εκτός αν είσαι χομπίστας overclocker. Τσάμπα λεφτά θα δώσεις. Η περιέργεια οφείλεται στο ό,τι υπάρχουν αρκετοί φανατικοί amd και δεν ξέρω αν έχουν κάποιο λόγο. Oι 8 φυσικοί πυρήνες του fx 8350 είναι πειρασμός, αν όχι για τώρα για το μέλλον, νομίζω ότι οι περισσότερες εφαρμογές εκεί θα οδηγηθούν. Η επιλογή της saberbooth 990fx έγινε για τις τόσο για τις εξαιρετικές συστάσεις της όσο και για ότι η μητρική είναι το Α και το Ω. Την έχω πατήσει από gigabyte και asrock και θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Επειδή είχα σκοπό να πάω σε amd, δεν ξέρω τι πολυπαίζει με μητρικές για intel, απλά ακούω για z77. Πάντως θέλω full atx ,με εσωτερικά usb 3.0 που θα βγουν στο κουτί. Οπότε έχουμε και λέμε 1) AMD fx 8350 (200 eυρώ) Asus saberbooth 990fx v2 (160 ευρώ, amazon) 2) Intel i5 3570K - 3570K (περίπου 200 ευρώ) ??????????? 3) Intel i7 ????? ???????????
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Η περιέργεια οφείλεται στο ό,τι υπάρχουν αρκετοί φανατικοί amd και δεν ξέρω αν έχουν κάποιο λόγο. Πάντα το outsider έχει τους φανατικούς του. Έχει τη γοητεία της η λογική του κυνηγημένου, αδικημένου και ενάντια στο όποιο "κατεστημένο". Εννοείται βέβαια ότι η amd έχει και αρκετές πολύ καλές λύσεις, αλλά όχι στο μπάτζετ και για τη χρήση που ενδιαφέρεσαι. Oι 8 φυσικοί πυρήνες του fx 8350 είναι πειρασμός, αν όχι για τώρα για το μέλλον, νομίζω ότι οι περισσότερες εφαρμογές εκεί θα οδηγηθούν. Δεν μιλάμε για 8 κανονικούς πυρήνες αλλά για 4 modules. Σε 2,3 χρόνια που λες ότι θα ξανααναβθμίσεις πολλά μπορεί να αλλάξουν όντως αλλά στην πράξη οι πυρήνες δεν μπορούν να συγκριθούν με βάση τον αριθμό τους γιατί δεν έχουν την ίδια απόδοση έκαστος. Μήλα με πορτοκάλια είναι. Η επιλογή της saberbooth 990fx έγινε για τις τόσο για τις εξαιρετικές συστάσεις της όσο και για ότι η μητρική είναι το Α και το Ω. Συμφωνώ. Η sabertooth μην περιμένεις όμως να είναι απαραίτητα ποιοτικότερη από μια φτηνότερη μητρική. Παραπάνω δυνατότητηες θα σου δίνει, όχι καλύτερη αξιοποίηση των ήδη υπαρχουσών. Αν δεν σε ενδιαφέρουν συγκεκριμένα πράγματα που προσφέρουν οι ακριβές μητρικές, απλά τις προσπερνάς είναι η γνώμη μου. Την έχω πατήσει από gigabyte και asrock και θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τις ίδιες πιθανότητες έχεις να την πατήσεις και με asus. Ό,τι και να πάρεις τελικά, είναι λάθος αυτή η λογική. Επειδή είχα σκοπό να πάω σε amd, δεν ξέρω τι πολυπαίζει με μητρικές για intel, απλά ακούω για z77. Πάντως θέλω full atx ,με εσωτερικά usb 3.0 που θα βγουν στο κουτί. Απ ότι καταλαβαίνω έχεις αποφασίσει ήδη οπότε δεν έχει νόημα να μπούμε στο μητρικολογία για intel. 1
achilles_g_ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Για να γράψω εδώ προφανώς είμαι αναποφάσιστος. Αν είχα αποφασίσει θα είχα πάρει ήδη Γι αυτό μέχρι στιγμής έχω πάρει όλα τα άλλα κομμάτια εκτός από μητρική, επεξεργαστή και μνήμες.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Επεξεργαστης: http://www.skroutz.gr/s/1762519/Intel-Core-i7-3770.html Μητρική: http://www.skroutz.gr/s/1655509/Asus-P8H77-V.html Μνήμη: http://www.skroutz.gr/s/395767/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600.html Σε περίπτωση που θέλεις να γλυτώσεις το κατοστάρικο είτε για να το κρατήσεις είτε για να το επενδύσεις κάπου αλλού δες αυτόν: http://www.skroutz.gr/s/2073064/Intel-Core-i5-3470-Box.html
absolom Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 i5 3570k ή i7 3770k με μητρικη http://www.skroutz.gr/s/1647421/Asrock-Z77-Extreme4.html για intel amd fx 8320 - 8350 με μητρικη http://www.skroutz.gr/s/389397/Asrock-990FX-Extreme3.html'>http://www.skroutz.gr/s/389397/Asrock-990FX-Extreme3.html αν δεν εχεις σκοπο να κανεις overclocking ποτέ παρε καποιν intel i5 ή i7 χωρις k στο τελος ι5 [3470,3570], i7 3770 και καποιο αλλο chipset πχ h77 που βγαινει λιγο πιο φτηνο, παντως προσωπικη γνωμη αν παρεις intel να δωσεις το εξτρα 20ε για i5 3570k, i7 3770k σε σχεση με τους απλους 3570 ,3770 amd fx 8320 - 8350 με μητρικη http://www.skroutz.gr/s/389397/Asrock-990FX-Extreme3.html αν δεν εχεις σκοπο να κανεις overclocking ποτέ παρε καποιν intel i5 ή i7 χωρις k στο τελος ι5 [3470,3570], i7 3770 και καποιο αλλο chipset πχ h77 που βγαινει λιγο πιο φτηνο, παντως προσωπικη γνωμη αν παρεις intel να δωσεις το εξτρα 20ε για i5 3570k, i7 3770k σε σχεση με τους απλους 3570 ,3770
benign Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Το ερώτημα είναι αν θέλεις να εξαντλήσεις όλο το μπάτζετ και να πας σε i7 ή να μην το εξαντλήσεις και να πας σε i5. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι χειρότερο και γενικά όσο και ειδικά μόνο για την "εμπειρία" αλλά από την άλλη όντως η περιέργεια είναι μεγάλο πράγμα. Σε κάθε περίπτωση απέφυγε λύσεις τύπου sabertooth σδε οποιαδήποτε πλατφόρμα εκτός αν είσαι χομπίστας overclocker. Τσάμπα λεφτά θα δώσεις. Δυστυχως ο φιλος Δεινοσαυρος ειναι φανατικος intel παραβλεποντας την πραγματικοτητα.Ο FX 8350 ειναι ισαξιος του 3770Κ και τον ξεπερνα κιολας σε καποια προγραμματα κοστιζοντας 100 ευρω λιγοτερο.Οι μετρησεις υπαρχουν για να παρατεθουν σε πολλα διεθνη sites.Μονο αν εισαι extreme gamer ειναι καλυτεροι οι intel αλλα τα επομενα games θα ειναι σιγουρο γραμμενα για πολυπυρηνους επεξεργαστες και οι 8 πυρηνες του FX θα κανουν σημαντικη διαφορα. Για μενα δεν υπαρχει λογος να πας σε intel απο την στιγμη που δεν εισαι ακραιος gamer.Αγοραζεις μονο ονομα,δεν δικαιολογειται με κανενα επιχειρημα το ακριβοτερο των cpu της intel εναντι του value for money του 8350. 1
achilles_g_ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Αυτό που με προβληματίζει με τον fx 8350 είναι ότι επειδή είναι καινούργιος επεξεργαστής με παλιό socket, φοβάμαι μήπως η μητρική δεν τον αναγνωρίσει και χρειαστεί update το bios. (το οποίο βέβαια δεν θα μπορώ να τον κάνω γιατί δεν έχω άλλον amd epεξεργαστή)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 @benign: Πέρα απ όλα τα άλλα θα σταθώ σ αυτό: Ο FX 8350 ειναι ισαξιος του 3770Κ και τον ξεπερνα κιολας σε καποια προγραμματα κοστιζοντας 100 ευρω λιγοτερο που το διαβάζω και στο τόπικ των piledriver. Πάντα είχα την απορία αν το πιστεύετε, αλλά αφού το λες και συ, μάλλον το πιστεύετε. Πραγματικά δεν μπορώ να αντιτάξω κάτι, καθώς συζήτηση γύρω από τέτοια φαιδρότητα δεν μπορεί να γίνει με τεχνολογικούς όρους. Με ψυχολογικούς ίσως, αλλά ούτε τη διάθεση έχω να εμπλακώ, ούτε ο σεβασμός μου -τουλάχιστον στην ηλεκτρονική σου περσόνα και στα γραπτά σου- το επιτρέπει. Να είσαι καλά.
GothmogGr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 * SPOILER * Ρε μην βάζεις σποιλερ ... δεν μπορώ να τα διαβάσω με το android app!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα