Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Ψαχνω καποιο τροπο για να κραταω κλειδωμενα καποια προσωπικα αρχεια.

Μεχρι τωρα χρησιμοποιω αποθηκευση σε σκληρο δισκο συμπιεσμενα σε winrar με κωδικο.

αν προκυψει και χτυπησει ο σκληρος και τον γυρισω εγγυηση ομως θα πεσουν σε ανεπιθυμητα χερια τα αρχεια και απο οτι καταλαβα ειναι πανευκολο να σπασει καποιος ενα winrar αρχειο.

Εχει κανεις καποια καλη και ασφαλη προταση?

Δημοσ.

Ευχαριστω αλλα αυτο απο οτι ειδα δημιουργει ενα ''κρυμμενο'' partition οποτε πρεπει να τοποθετησω ολα τα αρχεια εκει?

Εγω ψαχνω να κρυβω διαφορα αρχεια σε συγκεκριμενους φακελους των windows χωρις να τα αλλαξω θεση, υπαρχει τετοια δυνατοτητα?

Δημοσ.

Μπορείς να δημιουργήσεις ξεχωριστά αρχεία/φακέλους και να βάζεις τα δικά σου μέσα (δεν παίζει, δηλαδή, μόνο με partition). Από εκεί και πέρα μπορείς να κοιτάξεις και το folder lock (εμπορικό): δημιουργεί κλειδωμένους φακέλους.

Σε κάτι πιο απλό είναι το easy file locker που απλά* κλειδώνει τον φάκελο που θα του πεις.

Σημ.

*Όταν λέω «απλά» το εννοώ. Απλά έχει ένα κωδικό ο φάκελος. Δεν κρυπτογραφεί τα δεδομένα που θα του πετάξεις μέσα.

Δημοσ.

Οτι και να κάνεις με την προϋπόθεση αυτήν που έβαλες (αν προκυψει και χτυπησει ο σκληρος και τον γυρισω εγγυηση) τα δεδομένα είναι αδύνατον να τα κλειδώσεις.

Αυτός είναι ένας λόγος που η εγγύηση των σκληρών δίσκων ουσιαστικά είναι άχρηστη για προχωρημένους χρήστες

Δημοσ.

Θες να πεις οτι σε ενα χτυπημενο δισκο αν καποιος θελησει να τραβηξει δεδομενα μπορει να το κανει οτι και ασφαλεια να εχω ετσι?

Αλλη ενναλακτικη να τα εχω σε καποιο server του ιντερνετ αλλα ειδικα αυτο δεν ακουγεται ασφαλες.

Lexmark ευχαριστω για τις προτασεις θα τα δοκιμασω.

Δημοσ.

Θες να πεις οτι σε ενα χτυπημενο δισκο αν καποιος θελησει να τραβηξει δεδομενα μπορει να το κανει οτι και ασφαλεια να εχω ετσι?

Not really. Εκτός και αν μιλάμε για καμιά υπηρεσία με 4 αρχικά και κάτω ;)

Αλλη ενναλακτικη να τα εχω σε καποιο server του ιντερνετ αλλα ειδικα αυτο δεν ακουγεται ασφαλες.

Εξαρτάται πάντα από το συνολικό μέγεθος των αρχείων σου και την (ω, τι έκπληξη!) κρυπτογράφηση τους. Εγώ πχ που τρέχω ένα wiki τοπικά, έχω ένα script που αντιγράφει όλα τα αρχεία του (όλα όμως) στο skydrive (25 GB όντας παλιός χρήστης). Και πάλι, όμως, εκεί μπαίνουν μέσα σε ένα container του truecrypt, με 10ψήφιο κωδικό (τον οποίο και σκέφτομαι να τον μεγαλώσω κάποια στιγμή - που δεν θα βαριέμαι!).

Αν τα αρχεία σου είναι πολλά τότε 2ος σκληρός και παίζεις με bitlocker (από Windows 7 Pro και πάνω) ή με truecrypt (επιμένω ότι σου κάνει :P ).

Edit:

Η εγγύηση των δίσκων είναι άχρηστη στους προχωρημένους χρήστες από την άποψη ότι:

α) μπορούν/ξέρουν πως να ξαναβρούν τα αρχεία τους με διάφορα προγράμματα, και

β) (το πιο σημαντικό) έχουν εξασφαλισμένα τα αρχεία τους (3πλο backup τουλάχιστον).

Δεν είναι, όμως, εξασφαλισμένοι από την άποψη ασφάλειας, εκτός και αν έχουν κρυπτογραφήσει τους δίσκους τους.

Δημοσ.

Λοιπον μετα απο διαβασμα εδω και τριγυρω ειδα οτι ακομα και ενα κλειδωμενο winrar με καλο κωδικο για να το σπασεις θελει πολυ δουλεια.

Οποτε μαλλον θα κρατησω αυτη την επιλογη.

Απο εκει και περα αν καποιος εχει εμμονη να τα σπασει και κανει τοσο κοπο, χαλαλι του.

Δημοσ.

Ο Folder Lock κυκλοφορούσε παλιότερα στο Ίντερνετ απο όπου θα μπορούσες να το κατεβάσεις για ελεύθερη απεριόριστη χρήση, τώρα όσο έχω ψάξει βρήκα μόνο το δοκιμαστικό το Trial, γνωρίζει κανείς άν κυκλοφορεί στο δίκτυο το free?

Δημοσ.

Λοιπον μετα απο διαβασμα εδω και τριγυρω ειδα οτι ακομα και ενα κλειδωμενο winrar με καλο κωδικο για να το σπασεις θελει πολυ δουλεια.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, όλα είναι θέμα αλγόριθμου κλειδώματος και μέγεθος/περιπλοκότητας του κωδικού.

Βάλε έναν κωδικό πάνω από 12 χαρακτήρες που να περιέχει μικρά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και ειδικά σύμβολα. Ένα παράδειγμα είναι ο παρακάτω:

iW@n7to!0ckTh1$7i|€ (δηλαδή "I want to lock this file").

Είναι πολύ δύσκολο να σπαστεί ένας τέτοιος κωδικός με συμβατικά μέσα και σε εύλογο χρόνο (κάτω από έναν χρόνο με brute force) με προγράμματα σαν το rar password recovery.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...