Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για δίσκο μιλάμε. Ας υπάρχει η χωρητικότητα και ας πάει χαμένη. Κατά τα άλλα αν ήταν τον έναν χρόνο παραπάνω εγγύηση να τον πληρώσει δεν ξέρω και γω πόσο παραπάνω, τότε θα είχε νόημα αυτό που λες. Eπίσης αν μιλάμε αποκλειστικά για αποθήκη, με λίγα παραπάνω πάει σε 2TB.

Διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και τα τοιαύτα. Σταυρώστε με!

Μα σου λέει για 500 - 750 max και συ αναφέρεις ακόμα και 2tb??? Θα μας λωλάνετε εντελώς? Τι να τα κάνει???

Ειλικρινά σου λέω, ότι ευτυχώς που δεν άνοιξα θέμα για βοήθεια σχετικά με τη σύνθεση του pc μου, όταν μου το πρότεινες...

Επί του ειδικότερου, σου έχει απαντήσει 3 φορές ότι πάει για 500άρι άντε το πολύ πολύ 750άρι κι εσύ επιμένεις για 1tb ακόμα και 2tb! Δε θα σου πω, πως το λέω εγώ αυτό που κάνεις, αλλά μάλλον κατάλαβες.

Έτσι όπως σχολιάζετε και προτείνετε, αποθαρρύνετε κάποιους άλλους που σκαμπάζουν 5 πράγματα, απ' το να βοηθήσουν κι αυτοί όσο μπορούν και θέλουν.

...πέρα απ' το αποπάνω ορθολογικό ποστ του Δεινόσαυρου, έχουμε τα εξής :

Κούλερμαν, να σου εγγυηθεί κάποιος ότι σκληρός που θα πάρεις θα κρατήσει τάδε διάστημα, δεν παίζει. Από 'κει και πέρα έχουμε...θεολογικές προσεγγίσεις, όπως του Γκιόκου που λέει ότι ο Τοσίμπας που έχει πάρει...πρόσφατα, "είναι μια χαρά". Πέρα απ' το αυτοννόητο ότι ο κάθε δίσκος θα έπρεπε να είναι μια χαρά, αναρωτιέμαι αν θα το μετανιώσει έστω ΑΝ ΤΥΧΟΝ του χαλάσει, ας πούμε στους 25 μήνες. Ίσως τότε να σκεφτεί πως πέραν της "φήμης" που ακολουθεί την οποιαδήποτε εταιρία, ίσως και πέρα ακόμη της προσωπικής εμπειρίας του καθ' ένα, οι εταιρίες δεν αποφασίζουν αυθαίρετα για τις εγγυήσεις ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, αλλά τις δίνουν με βάση στατιστικές.

Ε τώρα υπερβάλλεις!

Μια χαρά στη καθομιλουμένη μίλησα κι όχι για τα θεία, λάθος μήνυμα έλαβες!

Ναι το αυτονόητο ισχύει. Με το ''αν'' έχουν καεί σπίτια... 5 χρόνια έχει φίλος έναν απλό 500άρι της WD με την ίδια χρήση που το προορίζει κι ο coolerman και δεν έπαθε τίποτα. Οπότε άσε τα ''αν''...

Είναι απλά τα πράγματα και τα κάνετε πολύπλοκα. Δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν σκέφτονται όλοι όπως εσείς. Κάποιος θέλει κάτι που να κάνει απλά τη δουλειά του κι εσείς αρχίζετε τα εξεζητημένα.

Στη τελική σχεδόν κανείς δεν κατέχει ήδη αυτά που προτείνει, οπότε μη κάνετε έτσι γιατί δε θ' αγοράσετε εσείς το προϊόν αλλά άλλος.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ευχαριστω παρα πολυ τους συμφουριτες φιλους μου που με βοηθησαν να κανω την καλυτερη αγορα για τα χρηματα που διαθετω 70-80 ευρω συνολο! αυτο κραταω

ειμαι σε αυτον http://www.visionstu...?id=29959&cat=6

και σε αυτον http://www.computerb...=com_virtuemart

θα παρω τηλ αυριο να δω εαν υπαρχουν..

Δημοσ.

Koύλερ, ο Μπλου που δείχνεις έχει 1 χρόνο εγγύηση (του μαγαζιού). Σκέψου ότι υπό μία έννοια όταν αγοράζεις σκληρό, αγοράζεις κι εγγύηση εκτός από χωρητικότητα. 70€ για 1 χρόνο; Δε λέει. Με τίποτα. Ακόμη κι ο πατρινός καλύτερη φάση είναι, αν δεν αποφασίσεις να πάρεις τον WD Black.

Περί διαθεσιμότητας, το VS συνήθως αναφέρει βδομάδα. Αν δεν έχεις λόγο να βιάζεσαι, δεν είναι άσχημα.

Γκιόκου, μην παίρνεις αμυντική στάση. Κανένας δεν προσπάθησε να σε προσβάλλει/μειώσει/whatever (ώστε να δικαιολογείται η "αντίδραση"). Πώς έχουνε τα πράγματα λέμε, παραθέτωντας στοιχεία. Κι όταν λες "ο δίσκος που πήρα πρόσφατα είναι μια χαρά" και (γι' αυτό) προτείνεις Τοσίμπα, ε δεν μιλάμε για αντικειμενικότητα, αλλά για θεολογία. Μεταφορικά εννοείται. Καλύτερα αντί ν' αντιδράς, κρίνε αν αυτά που σου λέει κάποιος άλλος, έχουν βάση ή όχι. Με την δε έκφρασή σου, κανένα πρόβλημα (το λέω επειδή είπες περί "καθομιλουμένης"). Μπορεί δε η δική μου έκφραση να σου φάνηκε κάπως (σίγουρος είμαι), αλλά δεν είχε κάτι λιγότερο απ' ό,τι έπρεπε.

...και μιλώντας για "πρέπει", μιας και με συμβουλεύεις για το τί ν' αφήσω, θα σου πω ότι όπως δεν πρέπει να βγάζεις συμπεράσματα με βάση τί βλέπεις τώρα, έτσι δεν πρέπει να βγάζεις συμπεράσματα με βάση τί γίνεται με τον δίσκο ενός φίλου. Κι εγώ έχω φίλο με δίσκο που τον έχει 10 χρόνια. Αυτό όμως σημαίνει ότι οι φίλοι μάλλον κωλόφαρδοι είναι, και όχι ο κανόνας, καθώς οι δικές μου εμπειρίες με τους δίσκους είναι κομμάτι περισσότερες. Τα δε "αν" που λες, ισοδυναμούν με το να σου λέω "ασφάλισε το παπάκι σου, γιατί αν σε πιάσουν την μπούλεψες". Αν τώρα εσύ έχεις ν' απαντήσεις με σπίτια και φωτιές, με γειά σου με χαρά σου και κανένας δεν σε πιάνει απ' το λαιμό ούτως ώστε να μην συνεχίσεις να το ρισκάρεις. Το να...περιμένεις όμως, με μια σου δήλωση, παντελώς αβάσιμη, να της δώσω προσοχή, ε τουλάχιστον γελιέσαι. Δεν πρόκειται λοιπόν να...σταματήσω να μιλάω για τα "αν". Κι όποιος σκέφτεται αρκετά ώριμα, ας δώσει στην συμβουλή μου την αξία που της πρέπει και ΤΟΥ αξίζει. Επίσης δικαίωμά σου να μη θες να παρασκοτίζεσαι. Προφανώς τα χρήματα για τα οποία μιλάμε για έναν δίσκο, ούτε ο ίδιος σου τα βγάζεις, ούτε σου είναι ιδιαιτέρως περιορισμένα. Όπως όμως σωστά είπες, δεν είναι όλοι το ίδιο. Γι' αυτό όταν δίνουμε συμβουλές, καλό είναι να το κάνουμε έχοντας κατά νου το συμφέρον του άλλου γιατί αυτουνού μπορεί να μην του περισσεύουν.

Τέλος, η τελική σου πρόταση είναι εντελώς φάουλ, γι' αυτό και δεν αξίζει καν σχολιασμού. Μακάρι να την ξανασκεφτείς και να κρατήσεις κάτι θετικό απ' ολ' αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

Μα σου λέει για 500 - 750 max και συ αναφέρεις ακόμα και 2tb??? Θα μας λωλάνετε εντελώς? Τι να τα κάνει???

Ειλικρινά σου λέω, ότι ευτυχώς που δεν άνοιξα θέμα για βοήθεια σχετικά με τη σύνθεση του pc μου, όταν μου το πρότεινες...

Επί του ειδικότερου, σου έχει απαντήσει 3 φορές ότι πάει για 500άρι άντε το πολύ πολύ 750άρι κι εσύ επιμένεις για 1tb ακόμα και 2tb! Δε θα σου πω, πως το λέω εγώ αυτό που κάνεις, αλλά μάλλον κατάλαβες.

Έτσι όπως σχολιάζετε και προτείνετε, αποθαρρύνετε κάποιους άλλους που σκαμπάζουν 5 πράγματα, απ' το να βοηθήσουν κι αυτοί όσο μπορούν και θέλουν.

1) Δεν θα αγοράσει τυρί για να ξυνίσει για να τον πειράζει η παραπάνω ποσότητα. Δίσκο θα αγοράσει. Και αφού πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις που σου εξήγησα αναλυτικά δεν βρίσκω το λόγο να τις επαναλάβω.

2) Δυστυχώς πέτυχες το θέμα όπου τοποθετήθηκε κάποιος που δεν ξέρει 5 πράγματα, αλλά 1005. Και προφανώς δεν μιλώ για τον ευατό μου. Για να μην αποθαρρύνθηκε αυτός, δεν νομίζω να αποθαρρυνθούν και οι φανταστικοί εδήμονες που επικαλείσαι.

3) Έχω στην κατοχή μου σχεδόν όλους τους δίσκους που πρότεινα τόσο σε αυτό όσο και σε άλλα θέματα, αλλά πίστεψέ με, αυτό δεν λεει κάτι. Όσους και να έχω δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές στατιστικό συμπέρασμα. Για το καλυτερος/χειρότερος κτλ ισχύουν στο ακέραιο αυτά που είπε ο washcloud.

4) Στην χαρίζω και αυτή τη φορά καθώς κατανοώ την αψάδα που εμπεριέχει το νεαρό της ηλικίας, αλλά άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός με το ύφος σου. Μην τα παίρνεις προσωπικά όλα, κανείς δεν αντιδικεί μαζί σου. Κρίμα είναι για πείσματα να χάνεις την διαδικτυακή σου σοβαρότητα.

Δημοσ.

(...μιας και μόλις το πρόσεξα αυτό, με αφορμή την παράθεση του Δεινόσαυρου στο αποπάνω ποστ)

Παληκάρι, αν νιώθεις αποθαρρυμένος, κακώς νιώθεις έτσι. Δεν σου "απαγόρεψε" κάποιος να βοηθήσεις. Δεν μπορεί όμως και κάποιος να βλέπει να γράφεις "μόλις πω για Τοσίμπα, θα βγουν αμέσως διάφοροι να προτείνουν Χιτάτσι για 3 χρόνια εγγύησης" και να μη σχολιάσει σχετικά. Για 'μένα για παράδειγμα, είναι πρόκληση να μη δίνεις σημασία "στον ένα πάνω-έναν κάτω" χρόνο εγγύησης στα ίδια λεφτά, προωθώντας το ως "άποψη" αυτό. Πόσα ποστ έχεις διαβάσει στη ζωή σου που να χτυπιέται ο άλλος ότι ο δίσκος του χάλασε λίγο μετά την λήξη της εγγύησης; Εγώ πάντως αρκετά, και προσπαθώ ν' ανοίξω τα μάτια σε όσους προλάβω. Γιατί όταν έρχεται η ώρα να πληρώσουν για έναν ολόκληρο ολοκαίνουριο δίσκο, μερικοί τραβάνε τα μαλλιά τους. Ειδικά στις μέρες μας.

Το ίδιο αναλόγως κράζω τους "έτοιμους" εξωτερικούς δίσκους, που κάποιοι που ΔΕΝ ξέρουν πάνε κι αγοράζουν, κι όταν έρθει και γι' αυτούς η αποφράδα στιγμή, χτυπάνε το κεφάλι στον τοίχο, αφρίζουν και βρίζουν την ώρα και τη στιγμή που πήραν τέτοιον, αντί έναν σκέτο σκληρό και μια σκέτη θήκη να τον βάλουν μέσα, έχοντας άλλες εγγυήσεις κι άλλες δυνατότητες οι οποίες είναι πετσοκομμένες στους "ετοιματζίδικους". Κι όμως, θυμάμαι κάποιον πριν λίγο καιρό, που ενώ του τα λέγαμε, επιπόλαια εντελώς έλεγε "μα στην εποχή της τόσο προχωρημένης τεχνολογίας θ' ασχολιέμαι με το να συνθέτω μόνος μου τον εξωτερικό μου δίσκο;" (λες και θα έσκαβε). Ενίοτε η κυρά, που λέει μια σοφή παροιμία, κλείνει την πόρτα ΑΦΟΥ την πηδήξουν. Μόνο τότε δηλαδή καταλαβαίνει ότι θα έπρεπε να την είχε κλείσει από πριν. Λοιπόν, κάποιοι προσπαθούμε να προλάβουμε αυτά τα πηδήματα για λογαριασμό του κόσμου. Το αν θα δεχτεί τις συμβουλές ο κόσμος ή όχι, είναι δικό του θέμα, αλλά δική μας η "υποχρέωση" να του τα πούμε.

Κι αν τυχόν νομίζεις ότι έχουμε κάποιοι εδώ μέσα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, κι ότι "εμείς είμαστε κι άλλος δεν είναι", λάθος κάνεις. Καλώς λοιπόν κι εσύ κι ο οποιοσδήποτε να προσφέρει τη βοήθειά του, να δώσει τη συμβουλή του - ακόμα και να πει και τη μαλακία του, αν θες. Και κανείς δεν αποκλείεται από το να λέει και μαλακίες, μηδενός εξαιρουμένου. Μια χαρά μαλακίες λέω και εγώ, για παράδειγμα. Η διαφορά είναι, όταν κάποιος άλλος μου εφιστά την προσοχή σε κάτι στραβό που έχω πει, κι έχει επιχειρήματα για να το στηρίξει, θα του δώσω δίκαιο. Αν πάλι θεωρώ ότι έχω κάτι εμπεριστατωμένο να του αντιπαραθέσω, κι αυτό θα το κάνω. Μ' άλλα λόγια : μάθαινε από τα τυχόν λάθη σου, και συνέχιζε να βοηθάς όντας καλύτερος, και κανένας δε θα σε "αποθαρρύνει" από το να το κάνεις. Μάθαινε όμως. Καθώς κι εμείς με "καταπληκτική μόρφωση", που λέει κι η γνωστή ατάκα από Αρκά, την έχουμε επειδή...τα λάθη διδάσκουν.

Αυτά, κι αν κάπου σε στενοχωρήσαμε, δεν ήταν σκοπός μας.

• Like 1
Δημοσ.

Έχετε και πάλι άδικο. Καμία μομφή περί νεαρού της ηλικίας (απαξιώ πλήρως να τοποθετηθώ επ' αυτού) και κανένας δήθεν εξορθολογισμός δε θα με αποτρέψει από το να συνεχίσω να διαφωνώ με τις συγκεκριμένες απόψεις που εκφράσατε σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

Ένα έχει σημασία για μένα: Ο άνθρωπος ζήτησε συμβουλή για 500-750gb, ανταποκρίθηκα κι εν τέλει σε 750άρι θα καταλήξει ασχέτως αν επιλέξει τη πρότασή μου ή όχι (που παρεμπιπτόντως έχει 2 κι όχι 1 χρόνο εγγύηση, δεν υπάρχει μόνο το computerbeast). Όχι σε 1tb, ούτε σε 2tb που μανιωδώς προσπαθήσατε να τον στρέψετε, γιατί πολύ απλά δεν τα χρειάζεται για τη χρήση που θα κάνει.

Με δυο λόγια, εσείς δίνετε την εντύπωση ότι θέλετε να καταργηθεί η κατηγορία των μικρότερων από 1tb δίσκων! Αυτό δε σημαίνει ότι το θέλουμε και οι υπόλοιποι. Έχετε κι άλλα ''κολλήματα'', όπως πχ με visionstudio κτλ, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Δεν έχω κάτι άλλο να πω επί του θέματος.

Δημοσ.
Με δυο λόγια, εσείς δίνετε την εντύπωση ότι θέλετε να καταργηθεί η κατηγορία των μικρότερων από 1tb δίσκων! Αυτό δε σημαίνει ότι το θέλουμε και οι υπόλοιποι.

...α γειά σου. Αυτό ακριβώς είναι. Το βρήκες. Άντε καλό βράδυ.

• Like 1
Δημοσ.

σέχτα ">1TB" με ομαδάρχη τον washcloud. Ψήθηκα τρελά. Συμμετοχή στην ομάδα με πμ σε μένα ή τον πεφωτισμένο καθοδηγητή και ατρόμητο εξολοθρευτή των μικρών δίσκων.

Σοβαρά τώρα giokou, προσωπικά δεν θίχτηκα αλλά σοκαρίστηκα με την συμπεριφόρά σου. Ψαξτο γιατί το να το εκφράζεις στο ιντερνετ δεν είναι πρόβλημα αλλά δεν ξέρεις πως μπορεί να καταλήξει.

Δημοσ.

Ωραία η εικονούλα με τον δίσκο, πότε να περάσω να σε πάρω απ' τον παιδικό σταθμό??? ...

Κατά τ' άλλα, χιουμοράκι της πλάκας δε με πτοεί.

Έχετε από καμιά 10ριά χιλιάδες μηνύματα και τι??? Έχετε δίκιο κι όλοι οι άλλοι άδικο?

Είναι μια διαμορφωμένη κατάσταση δυστυχώς, αλλά δε πάω πουθενά.

Σοβαρά τώρα giokou, προσωπικά δεν θίχτηκα αλλά σοκαρίστηκα με την συμπεριφόρά σου. Ψαξτο γιατί το να το εκφράζεις στο ιντερνετ δεν είναι πρόβλημα αλλά δεν ξέρεις πως μπορεί να καταλήξει.

Τί ακριβώς εννοείς?

Εγώ πάλι θίχτηκα με τις μομφές περί νεαρού της ηλικίας και τα τοιαύτα, λες και με γνωρίζεις προσωπικά, αλλά πως να αντιπαλέψω 9000+ posts και μια παγιωμένη θλιβερή κατάσταση?

Δημοσ.

Η εικονούλα με τον δίσκο δεν απευθύνεται σε 'σένα, και φυσικά δεν μπήκε για να σε πτοήσει.

Όσο για τα...ποστ, μόνος σου τα βλέπεις, μόνος σου ασχολείσαι με αυτά, κανείς δεν τα επικαλέστηκε, κτλκτλ. (...αποτελεί πάντως ενδεικτική συμπεριφορά, το συγκεκριμένο σχόλιο. Δεν πρόκειται για κάτι σπάνιο...).

Τέλος, πάνε ό,που θες, γράψε ό,τι θες, μείνε, φύγε - γουατέβερ. Πάντως αρκετά το ξεχειλώσαμε το παρόν.

Δημοσ.

ευχαριστω ολους οσους μου προτειναν αυτους τους σκληρους..για μενα παιζει μεγαλο ρολο η εγγυηση! πιστευω εκανα καλη επιλογη στον σκληρο δισκο(γεια τα δικα μου "θελω") :-) και για την χωρητικοτητα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος!

πηγα πλαισιο (πατρα) τον τσιμπισα (ηλεκτρονικα) και τωρα θα τον δοκιμασω!!http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Scorpio-Black-WD7500BPKT-750GB-HDD-2-5-16MB-7200rpm-SATA-3-Gb-s.htm

να ειστε ολοι καλα

φιλικα

coolerman

Δημοσ.

ευχαριστω ολους οσους μου προτειναν αυτους τους σκληρους..για μενα παιζει μεγαλο ρολο η εγγυηση! πιστευω εκανα καλη επιλογη στον σκληρο δισκο(γεια τα δικα μου "θελω") :-) και για την χωρητικοτητα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος!

πηγα πλαισιο (πατρα) τον τσιμπισα (ηλεκτρονικα) και τωρα θα τον δοκιμασω!!http://www.plaisio.g...SATA-3-Gb-s.htm

να ειστε ολοι καλα

φιλικα

coolerman

το καταλαβες οτι πηρες δισκο για laptop, 2.5 ιντσων, σωστα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...