Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι εδω και πολυ καιρο να προβω σε αγορα ενος ακομα σκληρου δισκου μεταξυ 500gb & 750gb!

αυτην την στιγμη εχω seagate 500gb με τον οποιο δεν εχω κανενα παραπονο..δουλευει απροβληματιστα!

απλως γεμιζει "απειλητικα" και θα χρειαστω σιγουρα και αλλον!

εχω paypal και μπορω να αγορασω και απο εξωτερικο..αλλα απο εγγυση δεν ξερω τι γινεται σε αυτην την περιπτωση εαν παθει κατι!

τα χρηματα οσο "λιγοτερα" γινεται σε θεμα bunget!

ακουω προτασεις "συμφουριτες".. :-D

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα πάντα όλα υπάρχουν, αρκεί ν' αποφασίσεις τι θέλεις: 500, 750, 1tb? Τι ακριβώς?

Τα Hitachi έχουν 3 χρόνια εγγύηση κι όλοι εδώ έχουν φαγωθεί να τα προτείνουν συνέχεια! Εγώ πάλι, δεν έχω ιδιαίτερο θέμα για 1 χρόνο παραπάνω εγγύηση. Υπάρχουν τόσες επιλογές, αλλά μόλις προτείνει κάποιος άλλος κάτι άλλο, τσουπ και από κάτω προτείνουν Hitachi με 3 χρόνια εγγύηση! :P

Πχ 500άρης είναι κι ο Toshiba που πήρα πρόσφατα κι έχει 2 έτη εγγύηση, αλλά σίγουρα αν ρώταγα εδώ πριν επιλέξω, σίγουρα θ' αντιπρότειναν Hitachi και πιθανόν μεγαλύτερης χωρητικότητας!!! :wacko:

Πολύ απλά είναι τι χρειάζεσαι, αν χρειάζεσαι 500άρι, μη πας για 1tb. Τόσο απλά.

Αν είσαι όντως για 500gb διαλέγεις και παίρνεις:

https://www.skroutz....WD5000AAKX.html

https://www.skroutz....-5-7200rpm.html

https://www.skroutz....6GB-s-16MB.html

https://www.skroutz.gr/s/248636/Hitachi-Deskstar-7K1000-C-500GB.html

Δημοσ.

πιστευω πως ειμαι σε 500αρι και 750αρι..οχι οτι θα ειναι κακο το 1tb :-D

Για την toshiba ακουω τα καλυτερα..

μαλλον σε 500αρι θα παω!

θα ειμαι μια χαρα..για αποθηκευση εγγραφων.. καμμια ταινια..δεν παιζω παιχνιδια!

Δημοσ.

Ε τότε αφού πας για 500άρι δεδομένης της χρήσης που το προορίζεις, το 1tb είναι υπερβολικό και δεν υπάρχει περίπτωση να γεμίσει, ειδικά αφού δε παίζεις παιχνίδια.

Εγώ για τον συγκεκριμένο Toshiba, απλά θα πω ότι είναι μια χαρά. Για τη χρήση που τον προορίζεις είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικός, γιατί κι εγώ γι' αποθηκευτικό τον έχω (ταινίες, παιχνίδια κτλ), ένεκα του ssd. ;)

Δημοσ.

Για δίσκο μιλάμε. Ας υπάρχει η χωρητικότητα και ας πάει χαμένη. Κατά τα άλλα αν ήταν τον έναν χρόνο παραπάνω εγγύηση να τον πληρώσει δεν ξέρω και γω πόσο παραπάνω, τότε θα είχε νόημα αυτό που λες. Αλλά όταν μιλάμε για α) ίδια τιμή β) μεγαλύτερη χωρητικότητα γ) ίδια εγγύηση τότε με ποιά λογική να πάει κάποιος σε άλλο δίσκο? Eπίσης αν μιλάμε αποκλειστικά για αποθήκη, με λίγα παραπάνω πάει σε 2TB.

Ενημερωτικά, οι συγκεκριμένοι δίσκοι της hitachi είναι rebranded IBM.

Δημοσ.

Για δίσκο μιλάμε. Ας υπάρχει η χωρητικότητα και ας πάει χαμένη. Κατά τα άλλα αν ήταν τον έναν χρόνο παραπάνω εγγύηση να τον πληρώσει δεν ξέρω και γω πόσο παραπάνω, τότε θα είχε νόημα αυτό που λες. Αλλά όταν μιλάμε για α) ίδια τιμή β) μεγαλύτερη χωρητικότητα γ) ίδια εγγύηση τότε με ποιά λογική να πάει κάποιος σε άλλο δίσκο? Eπίσης αν μιλάμε αποκλειστικά για αποθήκη, με λίγα παραπάνω πάει σε 2TB.

Ενημερωτικά, οι συγκεκριμένοι δίσκοι της hitachi είναι rebranded IBM.

ενταξει δεν παει και χαμενος ο δισκος..δεν θελω να δωσω και 120 η 150 ευρω για σκληρο!

βεβαια φιλε δεινοσαυρε εαν εχεις κατι στο νου σου "ριχτο"!

ολοι καλη ειναι μεχρι να ερθουν το τελος τους.. κατα εμε :X

θελω να εχει μια καλη εγγυηση (3ετη) ισως

αυτον "γλυκοκοιταζω"

http://www.visionstu...?id=21736&cat=6

αλλα ρε γαμωτο με αλλα 25 ευρω αγοραζω 1tb..πονοκεφαλος με επιασε :P

Δημοσ.

Αυτός με 3 χρόνια εγγύηση. http://www.plaisio.g...21050CLA362.htm Αλλά δεν είναι κρίμα να μην πάρεις διπλάσια χωρητικότητα για 15 ευρώ παραπάνω. Σου έχω ποστάρει λινκ με τον αντίστοιχο 1TB.

1.5 ΤB: http://www.skroutz.g...-1-5TB-3-5.html

2 TB: http://www.skroutz.g...op-2TB-3-5.html

Όπως καταλαβαίνεις ο 500αρης με 50ευρώ είναι χειρότερη αγορά όταν με 70 παίρνεις 1TB και με 100 2TB.

YG. Πάντα να θυμάσαι ότι η εγγύηση δεν αφορά τα δεδομένα σου αλλά τον δίσκο ως συσκευή. Γι αυτό πάντα backup.

Δημοσ.

...πέρα απ' το αποπάνω ορθολογικό ποστ του Δεινόσαυρου, έχουμε τα εξής :

Κούλερμαν, να σου εγγυηθεί κάποιος ότι σκληρός που θα πάρεις θα κρατήσει τάδε διάστημα, δεν παίζει. Από 'κει και πέρα έχουμε...θεολογικές προσεγγίσεις, όπως του Γκιόκου που λέει ότι ο Τοσίμπας που έχει πάρει...πρόσφατα, "είναι μια χαρά". Πέρα απ' το αυτοννόητο ότι ο κάθε δίσκος θα έπρεπε να είναι μια χαρά, αναρωτιέμαι αν θα το μετανιώσει έστω ΑΝ ΤΥΧΟΝ του χαλάσει, ας πούμε στους 25 μήνες. Ίσως τότε να σκεφτεί πως πέραν της "φήμης" που ακολουθεί την οποιαδήποτε εταιρία, ίσως και πέρα ακόμη της προσωπικής εμπειρίας του καθ' ένα, οι εταιρίες δεν αποφασίζουν αυθαίρετα για τις εγγυήσεις ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, αλλά τις δίνουν με βάση στατιστικές. Όταν λοιπόν, ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής, ξέρουν ότι μια σειρά έχει μέσο όρο ζωής 2 χρόνια, 2 χρόνια εγγύηση θα δώσουν. Κι αν εσύ είσαι τυχερός, είτε θα σου χαλάσει λίγο πριν τη λήξη της εγγύησης, είτε μετά από τουλάχιστον 2.5 με 3 χρόνια. Αν πάλι είσαι "γκαντέμης", θα σου χαλάσει λίγο μετά από τα 2 χρόνια. Συμπέρασμα : το πόσο "καλός" βγήκε ένας δίσκος, δεν βγαίνει τον πρώτο καιρό, αλλά μόνο από το πόσο θ' αντέξει. Στο τέλος του, δηλαδή. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς δοξασίες, είτε γιατί μας αρέσει η Άπω Ανατολή γενικά σαν ιδέα, είτε γιατί γενικά είμαστε τύποι που γουστάρουμε Αμέρικαν Ντρημς και πιστεύουμε σε ο,τιδήποτε υπερατλαντικό, είτε γιατί ψηθήκαμε από μια διαφήμιση, είτε γιατί έχουμε βίτσιο ν' ακούμε συγκεκριμένο φίλο, είτε γιατί κάποτε είχαμε μια γκόμενα με σχιστά μάτια με την οποία περνάγαμε καλά, είτε γιατί πιτσιρικάδες γουστάραμε το Σογκούν και πάει λέγοντας. Όσον αφορά όμως τα hard facts για τους hard disks, η μόνη μας εξασφάλιση είναι η εγγύηση αντικατάστασής του. Και το αν αυτή σε σχέση με τη χωρητικότητα και την τιμή είναι συμφέρουσα.

Τα δε αποπάνω, ξαναλέω, εξασφαλίζουν απλά "τα λεφτά σου". Όχι τ' αρχεία σου. Τ' αρχεία σου τα εξασφαλίζεις ΜΟΝΟ διτηρώντας αντίγραφα σε τουλάχιστον ακόμα ένα μέσο (άλλον δίσκο ή οπτικά δισκάκια).

Όσον αφορά το τί δίσκο να πάρεις τελικώς, εξαρτάται από το εάν έχεις περιορισμένο βαλάντιο. Αν ναι, θα πάρεις τον πιο φθηνό συνδυασμό τιμής-εγγύησης-χωρητικότητας. Αυτή τη στιγμή, αυτό αντιστοιχεί περίπου γύρω στο 55άρι για έναν Χιτάτσι 500άρη.

Αν όμως μπορείς να δώσεις και περισσότερα, πιο συμφέρον είναι να πάρεις έναν μεγαλύτερο : η αναλογία €/GB είναι πολύ καλύτερη. Αν δεν υπάρχει περίπτωση όμως να τον γεμίσεις μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, τότε πάρε 500άρη, για να γλυτώσεις το περίπου παραπάνω 20άρι που θα χρειαστεί να δώσεις για έναν του 1ος ΤΒ.

Προσωπικά, σαν "ιδανική αγορά", με βάση συνδυασμό τιμής-εγγύησης-χωρητικότητας θα σου πρότεινα αυτόν πάντως : http://www.eworld.co...ts/details/2356 που είναι και στην Πάτρα το μαγαζί, οπότε θα σου βγει 65€.

Αν ξεκαθαρίσεις εάν υπάρχει περίπτωση να έχεις ταβάνι στα λεφτά που μπορείς να δώσεις, καθώς και το εάν είσαι απόλυτος για τη μέγιστη χωρητικότητα που σε ικανοποιεί, τότε ίσως και να υπάρχουν κι άλλες, πιο κατάλληλες προτάσεις...

edit : όσο έγραφα, γράφτηκαν κι άλλα παρεμφερή μ' αυτά που έγραφα...

edit ξανά-μανά : άκυρο το eworld, 2 χρόνια δίνει. Βέβαια η μανίσια εγγύηση μάλλον 2 χρόνια θα είναι, αλλά αν χρειαστεί αν κάνεις χρήση της, μπλέκεις με το να τον στείλεις ο ίδιος στην εταιρία κτλ....Δεν πολυλέει.

Καλύτερη επιλογή τελικά μάλλον ο 1ΤΒ από Vision Studio που είχε πρωτοπροτείνει ο Δεινός (του Πλαισίου ΔΥΟ χρόνια δίνει), αν μπορείς να δώσεις τα 75-80 (σύνολο με μεταφορικά, ανάλογα αν κάνεις κατάθεση ή αντικαταβολή).

Κι αν τελικά πεις να πάρεις 500άρη, και πάλι από το VS πάρε. Ίσως το πιο αξιόπιστο από τα μαγαζιά αυτή τη στιγμή.

• Like 2
Δημοσ.

"ισως" δεν το εθεσα εγω σωστα το θεμα.. και σε ευχαριστω για της διευκρινησεις σου!

η τιμη ειναι πολυ καλη παντως σε αυτα τα χρηματα.. και ειναι και στην πατρα..

θα περασω αυριο και εαν ειναι θα τον τσιμπησω τον σκληρο!

μεχρι 70 η 80 ευρω μπορω να δωσω και αυτο με καλυπτει ευρω/Gb&εγγυηση 2 χρονια

**επεξεργασια(μετεφεραν το φορουμ και δεν προλαβαινουμε να γραφουμε..και "πεταμε")

το γνωριζω το visio studio (επαγγελματιες)

θα αποφασισω και θα ξανα ποσταρω εδω ποιον επελεξα!

ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν με το θεμα μου!

coolerman

Δημοσ.

Εξαρταται τι θελεις να βαλεις εκει μεσα....αν κανεις συλλογη απο σπανια βιντεο συλλογες full hd κτλ ...και σε ενδιαφερει να εχεις την μικροτερη πιθανοτητα να χτυπησει κτλ ενας ειναι ο δρομος ... WD-RE SERIES . Αλλιως παιρνεις χυμα οτι σε συμφερει για μεγαλυτερη χωριτικοτητα στα χρηματα που δινεις.

Δημοσ.

Εξαρταται τι θελεις να βαλεις εκει μεσα....αν κανεις συλλογη απο σπανια βιντεο συλλογες full hd κτλ ...και σε ενδιαφερει να εχεις την μικροτερη πιθανοτητα να χτυπησει κτλ ενας ειναι ο δρομος ... WD-RE SERIES . Αλλιως παιρνεις χυμα οτι σε συμφερει για μεγαλυτερη χωριτικοτητα στα χρηματα που δινεις.

οχι δεν θελω κατι εξεζητημένο

για ταινιες.. αρχεια.. διαφορα προγραμματα!

Δημοσ.

"ισως" δεν το εθεσα εγω σωστα το θεμα.. και σε ευχαριστω για της διευκρινησεις σου!

η τιμη ειναι πολυ καλη παντως σε αυτα τα χρηματα.. και ειναι και στην πατρα..

θα περασω αυριο και εαν ειναι θα τον τσιμπησω τον σκληρο!

μεχρι 70 η 80 ευρω μπορω να δωσω και αυτο με καλυπτει ευρω/Gb&εγγυηση 2 χρονια

ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν με το θεμα μου!

coolerman

ΩΠΩΠΩΩΩΩΠΠΠΠΠ! Έκανα edit. Δες το πρώτα.Ο πατρινός δίνει 2 χρόνια. Δυστυχώς.

...ΟΜΩΣ, υπάρχει και άλλη πρόταση εκτός απ' του Χιτ του 1ος ΤΒ από VS :

Πάλι από VS, θα σου βγει 80 (που είναι μέσα στο περιθώριο που έδωσες) μαζί με κατάθεση στην τράπεζα και αποστολή κούριερ (γλυτώνεις την αντικαταβολή που είναι άλλο ένα 2.5άρι). Είναι 2.5άρης βέβαια (αλλά αυτό δεν σε νοιάζει, το ίδιο πράγμα είναι από άποψη συνδεσιμότητας), και στα 750GB -τα οποία με βάση αυτά που μας είπες, σου ΕΙΝΑΙ αρκετά. Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως έχει ΠΕΝΤΕ χρόνια εγγύηση. Και, έστω στη θεωρία, είναι της "καλής" σειράς Βlack (θεωρητικά ποιοτικώς εξαιρετική), της WD : http://www.visionstu...?id=29959&cat=6

Αφού λοιπόν σε παίρνει γαι ένα 80άρι, νομίζω ότι αυτή είναι όντως η ιδανική αγορά για την περίπτωση : παίρνεις έναν δίσκο που ενδέχεται να τα βγάλει τα 5 χρόνια, είναι στα λεφτά που μπορείς, έχει χωρητικότητα που σε καλύπτει, και η εγγύηση αντικατάστασης είναι η μέγιστη δυνατή για σκληρούς δίσκους. Τα 15 παραπάνω που θα σου κοστίσει από τον "πατρινό", είναι ασυζητητί συμφέρουσα επένδυση.

Σίγουρα χαλάρωσε λίγο βέβαια και σκέψου το κάποια άλλη στιγμή, μην κάνεις βιαστική αγορά. Όποιον κι αν είναι να πάρεις τελικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...