Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει το προβλημα να ειναι απλα το καλωδιο της κεραιας απο την πριζα στον τοιχο μεχρι την τηλεοραση.

Μου εχει τυχει σε 2 σπιτια και μια απλη αλλαγη του 1.5μετρου καλωδιου ελυσε το προβλημα και επιαναν και τα κρατικα.(που συνηθως ειναι τα πρωτα που αποσυντονιζονται)

Really looooooong shot. Με αυτη τη λογικη μπορει να φταιει και το καλωδιο της κεραιας μεσα στον τοιχο και ετσι να μην μπορουν ποτέ να βρουνε και να διορθωσουν το προβλημα. :-D

Αν και ειναι πραγματι πιθανο. Μου εχει τυχει σε καλωδιο του ΟΤΕ τετοιο προβλημα, απο αγορασμενο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ καλωδιο να εχει προβλημα. Αλλά πρωτα προσπαθεις να εξερευνησεις τις πιο πιθανες αιτιες.

Δημοσ.

Τα πράγματα και εδω έχουν μια λογική.

1. Έλεγχος κεραιας ως προς την στόχευση με την πεδιομετρηση αυτής. Ο μεσοβέζικος τρόπος μεσώ του δεκτή σε καρφωτές συχνότητες.

2. Έλεγχος καλωδίωσης για πιθανά βραχυκυκλώματα γείωσης με την μεσαία λήψη. Σε δεύτερο επίπεδο έλεγχος διακλαδώσεων, επαφών στις πρίζες και στους ακροδέκτες rf των καλωδίων εάν δεν είναι fixed τερματισμένο .

3. Έλεγχος του ενισχυτή, ως προς τα επίπεδα ενίσχυσης που δίνει. Είτε πολύ υψηλά είτε πολύ χαμηλά (συνήθως το πρώτο). Σωστή μέτρηση με πεδιομετρο. Τέλος γενικά εαν λειτουργεί ο ενισχυτής καθώς καμιά φορά σφάλουν ολοκληρωτικά.

Η Digea μια χαρα τα στέλνει. Αμα το σύστημα μας εχει θέματα παντού τοτε λογικό. Το αναλογικό συγχωρούσε αυτά τα λάθη και σου έβγαζε χιονιά, παράσιτα, είδωλα κτλ. Εδω η κλειδώνεις η οχι.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημερα και απο μενα περιοχη κατεχακη ελληνορωσων. Τηλεοραση samsung b650 κατι τετοιο δε θυμαμαι καλα. Προβλημε με ετ1 νετ συγκεκριμενα στη αυτοδιαγνωση της tv μου βγαζει ισχυς σημΑτος 50% επιπεδο bit σφαλματος 10 δοκιμη εικονας τη βγαζει κανονικα και γραφει να κοιταξω περι εξωτερικες συνδεσεις. Ολα τ αλλα καναλια παιζουν και καποιες φορες παιζουν και τα κρατικΑ. Τι να κανω;; Ν αλλαξω καλωδιο;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Καλημερα και απο μενα. Εχω μια τηλεοραση b650 αν θυμαμαι σωστα.περιοχη κατεχακη ελληνορωσων. Εχω προβλημα με νετ και ετ1 καποιες φορες παιζουν και καποιες αλλες οχι. απο την αυτοδιαγνωση της τηλεορασης πηρα ισχυς σηματος 50%.bit σφαλματος 10.δοκιμη εικονας κανονικη και ελεγε να κοιταξω εξωτερικες συνδεσεις.τι να κανω ν αλλαξω καλωδιο;;;

Δημοσ.

Καλημερα και απο μενα. Εχω μια τηλεοραση b650 αν θυμαμαι σωστα.περιοχη κατεχακη ελληνορωσων. Εχω προβλημα με νετ και ετ1 καποιες φορες παιζουν και καποιες αλλες οχι. απο την αυτοδιαγνωση της τηλεορασης πηρα ισχυς σηματος 50%.bit σφαλματος 10.δοκιμη εικονας κανονικη και ελεγε να κοιταξω εξωτερικες συνδεσεις.τι να κανω ν αλλαξω καλωδιο;;;

Πολλα μπορει να ειναι.

Ειτε καλώδιο βραχυκυκλωμένο, ειτε καποια διακλάδωση αυτου, ειτε η κεραία σου δεν κοιτα σωστά το κέντρο εκπομπής, ειτε εχει φθαρεί το δίπολο της, ειτε εχει σφάλμα ο ενισχυτής σου, ειτε εαν εχεις πρίζες διελεύσεως μπορει κάποιος γειτονας να πείραξε την πριζα του και κατόπιν εχεις πρόβλημα και εσυ. Ακομα και και κάποιο φισακι απο το καλώδιο σου μπορεί να φταίει.

Θέλει έλεγχο σειριακά ενα ενα μεχρι να βρεθεί η λυση. Εαν η κεραία ειναι σε πολυκατοικία κεντρική, δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Εαν ειναι ατομική αρχίζεις να ψάχνεις.

Εαν δεν κατέχεις καθόλου απο αυτα πάντως ακρη  ευκολα δεν θα βγαλεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...