tehAllantin Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα παλικάρια. Wall of text incoming! Η κοπέλα μου έχει ένα λάπτοπ (hp pavillion dv6 - 3100sv) το οποίο ερχόταν με ένα δίσκο 250gb. Της έπεσε από το τραπέζι και έκλεινε με το που το κουνούσε ελάχιστα. Το πήγε σε ένα "ΜΑΣΤΟΡΑ" στην Ιασωνίδου (χαμηλά προς καμάρα) και την επόμενη μέρα της είπε ότι είναι κατά 99% θέμα σκληρού (της προτεινε να της πουλήσει ο ίδιος ένα σκληρό, μεταχειρισμένος 80 ευρω, καινούριους 120 ο.Ο ). Φυσικά η κοπέλα μου αρνήθηκε και τον πήρε. Πλέον δεν άνοιγε καν. Όταν άνοιξε ένας γνωστός μας το καπάκι βρήκε έναν 320αρη δίσκο με μία κόκκινη βουλα(λογικά καμένος). Όταν πήγε να διαμαρτυρηθεί της είπε ότι κάνει λάθος και "δεν εχω άλλο σκληρό δίσκο εδώ πέρα". Του είπε ότι έχει τα χαρτιά του λαπτοπ και ότι ο δίσκος έιναι 250άρης και θα το έκανε θέμα. Της εμφάνισε ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ 5-6 δισκους και έδωσε τον ένα. Ποιο είναι το θέμα μας. 1ον, ο δίσκος είναι χαλασμένος, της δόθηκε εννοείται άδειος.. Επισυνάπτω μία εικόνα απο το crystal disc info. Σημειώνω ότι το λαπτοπ αγοράστηκε μάρτιο του 2011. Βλεποντας τις ώρες λειτουργίας έχω πάθει πλακα.. 2ον. Το πρόβλημα ήταν η υποδοχή της τροφοδοσίας στη μητρική (είχε φύγει λιγάκι). Εννοείται ότι το λαπτοπ σέρνεται γενικά, στο startup, στο να ανοίξει έστω o browser κλπ.. Μπορώ να εντοπίσω μέσω του σειριακού του λαπτοπ τον σειριακό αριθμό του σκληρού; Αν ναι, παίζει να βγάλω άκρη με τον ¨ΜΑΣΤΟΡΑ";
kos1606 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) το λαπτοπ που εχεις αγοράσει είναι αυτό;http://www.getitnow..../prod1022220pp/, Αν ναι τοτε ψάχνεις για 250γιγα στις 7200rpm. O toshiba που σου εβαλε ειναι στις 5400rpm. Απο το λίγο που έψαξα δεν βρηκα τι μάρκας σκληρο φοράει το συγκεκριμένο λαπτοπ αλλά αν πας στο μάστορα που στο ''εφτιαξε'' δε νομιζω να έχει πολλούς 250άρηδες στις 7200rpm. edit:μεγάλη πιθανότητα δίνω ο δίσκος να είναι hitach (HGST),επειδή βρήκα πολλούς από αυτή τη σειρά λαπτοπ dv6 να τον έχουν,χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό απλά δίνω μία παραπάνω πιθανότητα. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2012 από kos1606 1
tehAllantin Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) ναι αυτο είναι. θα παω τωρα κιολας και θα δω τι θα κανω. Σιγουρα ομως δεν θα το αφησω έτσι. update. Πηγαμε και φυσικά αρνήθηκε τα πάντα, όταν του είπα ότι αυτος ΔΝ ειναι ο σκληρός του λαπτοπ. "Θα μπορούσατε να τον έχετε βγάλει εσείς" κλπ. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να αποδείξω τιποτα, any ideas? εκτός από την επιλογή καταγγελίας δλδ. A, η "εταιρία" ονομάζεται.. http://www.comnet.gr/ Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2012 από tehAllantin
anonymous-root Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Τηλέφωνο - εμαιλ στην ΗΡ ίσως βγάλεις άκρη, κάπου θα έχουν καταγραμμένο το σειριακό του σκληρού σου. Δυσφήμιση σε όλα τα φόρα και εν τέλει πάνε με 2-3 φιλαράκια... Κάποιοι θα με κραξουν στο τελευταίο, αλλά αν μιλάμε για "μάστορα" ε και αυτος θέλει τον "μάστορα" του. φαντάζομαι θέλεις ΚΑΙ τα αρχεία που είχε ο δίσκος σου..
tehAllantin Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Το θέμα είναι (κακώς) ότι αργήσαμε 10-15 μέρες από το συμβάν να πάμε, δεν ανέβαινα κι εγώ σαλονίκη.. Στην hp θα πάρω τηλ, δεν μπόρεσα σημερα δυστυχώς. Δυσφήμηση σίγουρα και καταγγελεία στο ινκα ή όπου αλλού γίνεται, Δεν θα του κάνω τη χάρη να ασκήσω βία εναντίον του. Τα αρχεία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης. Ποιος ξέρει τι τύπος μπορεί να είναι ο καθένας. Τέλος, για οποιοδήποτε πρόβλημα σε γνωστές αλυσίδες ή γνωστούς σου, για να έχεις (όσο το δυνατόν) το κεφάλι σου ήσυχο..
isixos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Μη του λες τίποτα κανε καταγγελία στο σδοε οτι του έδωσες 250 ευρω και δεν σου έδωσε απόδειξη ,και αν εχεις όρεξη καντου και μηνηση για απάτη και αδικαιολογτο πλουτισμό 100 ευρώ το κόστος ,εναλλακτικά πανε με δυο φίλους στο μαγαζι του και ζητα την αντικατασταση του δίσκου μετά πάνε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχης και πες οτι σε απείλησε με κατσαβίδι και οτι φοβάστε για την ζωη σου . Και μετα αστον 3000-4000 ευρω το ΣΔΟΕ και κανα 10000 τα υπόλοιπα. ,και μετα θα σου πω εγω ,εναλλακτικά και μονο το ΣΔΟΕ φτάνει ,απλός σιγουρέψου οτι είναι αυτος ο φταίχτης 1
coolerman Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 εαν κανεις "απερισκεπτες" ενεργειες ισως βρεθεις σε αλλα προβληματα!! με το να ασκεις βια δεν κανεις τπτ..προβληματα θα φερει!! **Θα σου ελεγα να πας σε εναν δικηγορο( εαν εχεις σκοπο να προχωρησεις) και να τους πεις το προβλημα σου!!και αυτος θα κανει το καλυτερο!
anonymous-root Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Επίσης, έαν ο δισκος ήταν του λάπτοπ της ΗΡ, επάνω θα πρέπει να έχει αυτοκολλητάκι που να λεει: replace with HP space xxx-xxxxxx (νούμερα). Έαν βρεις το service manual του λαπτοπ σου, θα γράφει εκεί τι δίσκους φοράει και τι spare μπορεί να έχει το αυτοκόλλητο.
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Ότι και να επικαλεστείς υπάρχει αντίλογος αφού κανένας δεν καταγράφει αναλυτικά τι παραδίδει κ τι παραλαμβάνει.. Οπότε η λύση δυστυχώς είναι μόνο μια,να μείνεις μακριά απο τεχνικούς που δεν σέβονται την δουλειά τους και να είσαι σίγουρος ότι αυτά τα 40 ευρώ που έβγαλε από εσένα,κάποια στιγμή θα τα πληρώσει πολλαπλάσια κάπου.Είναι κλασική λαμογια που ευτυχώς όμως δεν χαρακτηρίζει όλους,και δεν έχει να κάνει με "Μεγάλους' η Μικρούς",Επώνυμους η Ανώνυμους" αλλά με έντιμους η ανέντιμους ανθρώπους. 3
Roger Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Μη του λες τίποτα κανε καταγγελία στο σδοε οτι του έδωσες 250 ευρω και δεν σου έδωσε απόδειξη ,και αν εχεις όρεξη καντου και μηνηση για απάτη και αδικαιολογτο πλουτισμό 100 ευρώ το κόστος ,εναλλακτικά πανε με δυο φίλους στο μαγαζι του και ζητα την αντικατασταση του δίσκου μετά πάνε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχης και πες οτι σε απείλησε με κατσαβίδι και οτι φοβάστε για την ζωη σου . Και μετα αστον 3000-4000 ευρω το ΣΔΟΕ και κανα 10000 τα υπόλοιπα. ,και μετα θα σου πω εγω ,εναλλακτικά και μονο το ΣΔΟΕ φτάνει ,απλός σιγουρέψου οτι είναι αυτος ο φταίχτης Stephen King?
tehAllantin Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά! Διάβασα τις προτασεις σας, το να μπλέξεις με μηνύσεις είναι από τη μία κοστοβόρο (με τα ίδια λεφτά παιρνεις δίσκο για αλλαγή) αλλά από την άλλη πρέπει να δώσει κάποιος ένα μαθημα σε μαλάκες σαν και του λόγου του. Update λοιπόν.. άνοιξα το hd tray ή πως λέγεται και σας επισυνάπτω μία φωτογραφία. Προσέξτε στο κάτω αριστερό μέρος της ετικέτας ότι είναι σημειωμένος (ΒS), άσχετα αρχικά με την κοπέλα μου. Επίσης είναι γεμάτο με δακτυλικά αποτυπώματα (ναι ξέρω, το πάω μακρυά). Δυστυχως εγώ φέυγω από ελλάδα αύριο μεσημέρι, δεν θα είμαι σε θέση να προχωρησω το ολο θέμα, παρά μόνο ίσως να του κάνω κάποια καταγγελία στο ινκα κλπ. Για εμπλοκή αστυνομίας, μηνύσεις και δείγμα δακτυλικών αποτυπωμάτων ούτε λόγος, ε; Είναι δυνατό; Ίσως θα ηταν καλό να μιλήσει με κάποιο δικηγόρο. Ευχαριστώ πάντως.
anonymous-root Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Επίσης, έαν ο δισκος ήταν του λάπτοπ της ΗΡ, επάνω θα πρέπει να έχει αυτοκολλητάκι που να λεει: replace with HP space xxx-xxxxxx (νούμερα). Έαν βρεις το service manual του λαπτοπ σου, θα γράφει εκεί τι δίσκους φοράει και τι spare μπορεί να έχει το αυτοκόλλητο.
kyriakh Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Θες να μπούμε στο site τους καμιά 10 άτομα και να τπους πούμε ότι δεν είναι φερέγγυοι; Κάλεσε προστασία καταναλωτών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα