NeTeD Δημοσ. 7 Ιουλίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2003 H πρώτη αντιγραφή στα μέτρα μου είναι γεγονός! Την μοιράζομαι μαζί σας μήπως υπάρχουν κι άλλοι που ψάχνονται! Λοιπόν.. Τελικά για την ώρα κατέληξα σε 2 μονάχα προγράμματα! DVD Decrypter 3.1.6.0 + Pinnacle Instant Copy 7.1.1 (+ InstantCopy Hidden Settings Editor - http://www.mrbass.org/instantcopy/'>http://www.mrbass.org/instantcopy/InstantCopySettings.zip'>http://www.mrbass.org/instantcopy/InstantCopySettings.zip ) Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν από ένα DVD 8GB να πετάξω τα extra, commentaries κτλ και να κρατήσω μονάχα την ταινία και τα menu! Με dvd-shrink 2.3 δε γίνεται. Τα κρατάει όλα με το ζόρι και απλά τα συμπιέζει πάρα πολύ όσα δε θες. Το dvd2one 1.2.1 απορρίπτεται κι αυτό. Έχει μόνο 2 επιλογές, ή μόνο την ταινία, ή όλο το dvd. Και είδα το φως! Rippαρα την ταινία σε backup mode(all files) με DVD Decrypter(καιρό είχα να το δοκιμάσω αυτό, έχει κάνει αλματώδη βήματα!). Την φόρτωσα στο Instant Copy και εκεί άρχισε το παιχνίδι! Μια παρένθεση για το hack. Από default το ΙnstantCopy ΔΕ σε αφήνει ούτε αυτό να πειράξεις τα extra και να πετάξεις ότι δε σου αρέσει. -Εδώ έτρεξα το hack απ'το οποίο τσέκαρα το DVDMagic(enables VTS selection) για να μπορώ να πειράξω ότι θέλω. -Επίσης τσέκαρα το DVDHideConversionPicture που απ'ότι λέει στο http://www.mrbass.org/instantcopy/ γλιτώνεις λίγο χρόνο στο transcode. -Τσέκαρα το DVDAlwaysEnableOKButton γιατί το InstantCopy έχει ένα χαζοπρόβλημα(ας ελπίσουμε να λυθεί σύντομα) και βγάζει την ταινία μερικές φορές τελικά μικρότερη από 4,37GB, οπότε εφαρμόζουμε compression μικρότερο(να δείχνει 4,50GB πχ το InstantCopy) και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη μας αφήνει να προχωρήσουμε. Με το τσεκ αυτό όμως όλα ok. -Τέλος uncheck την επιλογή Use Internet. To ΙnstantCopy πριν το transcode ρίχνει ένα analyse στην ταινία που παίρνει λίγη ώρα για καλύτερα αποτελέσματα στο transcode. Με την επιλογή αυτή πάει και κοιτάει σε μια database στο net για να γλιτώσει το analyse αλλά όπως λέει ο mrbass "If checked it could potentially crash the transcoding process because evidently they're not bit for bit identical each time for various reasons." Εγώ πάλι σκέφτομαι ότι στην Ελλάδα τα dvd που έχουν φάει ελληνοποίηση προφανώς διαφέρουν λογικά σε κάποια μέρη(αν όχι και στο compression της ταινίας) απ'αυτά που υπάρχουν στη database οπότε το αφήνω να κάνει analyse κανονικά. Υπάρχουν κι άλλα κόλπα για πείραγμα πέρα απ'αυτά! Για λεπτομέρειες δέιτε εδώ: http://www.mrbass.org/instantcopy/ (thanks Αστακέ ) Τέλος πατάμε Set ώστε να αποθηκευτούν οι αλλαγές στη registry και να τις δει το InstantCopy όταν ξανανοίξει. ----- End of παρένθεση! Mε το InstantCopy διαλέγοντας κάτω στις ρυθμίσεις DVD(Copy Method: Customized Resize), ανοίγει άνετα η ταινία και μπόρεσα να πειράξω και να πετάξω ότι ήθελα. Next, next και η ταινία ετοιμάζεται σε image σε Pinnacle format (.pdi) το οποίο φορτώνει από το DVD-Decrypter και έτοιμο το DVD! Μονάχα 2 αρνητικά στην όλη ιστορία, 1) Πολύ περισσότερη ώρα σε σχέση με τα άλλα προγράμματα (σε [email protected] το dvd2one/dvdshrinker κάνει 25 περίπου λεπτά για 8gb ταινία, ενώ το InstantCopy περίπου 1.30-2ώρες). 2) Μερικές φορές δε πιάνει όλο το dvd (4,37gb) και θέλει παιχνίδι (αφού φας 2ώρες transcode και το αντιληφθείς μετά , ας ελπίσουμε να διορθωθεί σύντομα) ορίζοντας παραπάνω χωρητικότητα thanks to hack. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trustfm Δημοσ. 7 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2003 pws eixa thn ais8ish oti kanei KAI Stripping to dvdshrink ?!?! eisaai sigouros oti de mporeis na kaneis extract mono thn tainia me dvdshrink ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeTeD Δημοσ. 7 Ιουλίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2003 Μπορώ, αλλά εγώ θέλω και τα menu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trustfm Δημοσ. 7 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2003 aaaaa etsi pes !!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wraeththu Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 To stripping pou 8es ginetai me to Ifoedit ;-) Kratas ta vob cells pou periexoun tin tainia kai tou les na tou antigrapsei kai ta VIDEO_TS.* pou periexei ta menu ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeTeD Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Χμμμμ, οκ! Θα παίξω και με το ifoedit να δω τι γίνεται Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το The others(movie-only) που έκανα με το InstantCopy το κάνει 3,8GB πάση θυσία, δε πάει με τίποτα παραπάνω. Έκανα επίσης movie-only και με το dvd-shrink και παρ'όλο που πιάνει σχεδόν όλο το space (4,30GB) το αποτέλεσμα είναι εμφανώς καλύτερο στο InstantCopy! Αλλά είναι αυτές οι καταραμένες 2 ώρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trustfm Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 allo transcode allo reencode ! Epishs h sugkekrimenh tainia einai compressible para polu olo maures skhnes kai ta loipa einai apo tis liges poou exw se ena cd kai pistepse me paizei telia . Opote mhn se para3eneuei ka8olou ma ka8olou . Apla mallon dinei polu bitrate kai mpoukwnei se shkwnei pio polu. Eissai sigouros oti h tainia einai panw apo 4.3 gb ? 8arrw oti htan single layer re ... ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeTeD Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Και το InstantCopy transcode κάνει όχι reencode, θα τρώγαμε 9ωρα διαφορετικά Σχετικά με το compressibility της ταινίας κι εγώ εκεί το απέδωσα! Το έχω ξαναπαρατηρήσει άλλωστε στην σχεδόν still-image Οδύσεια του διαστήματος όταν την έκανα divx χεχε! To main-movie είναι 6.05GB Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trustfm Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 kai omws ... reencode kanei ! des edw : http://forum.doom9.org/showthread.php?s=a52eb02c1a14735fbe6ef5e227988a03&threadid=47756&highlight=InstantCopy+reencode Gi auto exeis auto to effect sthn tainia ! O transcoder de blepei skotines / anoiktes skhnes . Shni8ws petsokobei mias kai 8ewrei to bitrate arketo .... Gi auto sou bgenei h tainai 3,6 gb kai oxi 4,3 Enw to dvd shrink sto kanei ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeTeD Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Μπερδεμένα τα πράγματα! Κι ο ίδιο ο τύπος λέει: "My best guess is that DVD95Copy and InstantCopy are decoder/encoder combinations." Anyway! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trustfm Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Nai pantws diabazontas sto doom9 (twra de briskw links) einai pio polu reencoder kai oxi transcoder . Auto exe to upopsin sou . 8a sou pei kai o astakos autos 8a 3erei ... :S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astakos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2003 Ουσιαστικά παιδιά το Instant Copy είναι κάτι μεταξύ encoder-reencoder/transcoder. Δηλαδή, κάνει ένα μικρό bit allocation χωρίς να δίνει την πληθώρα ρυθμίσεων ενός VBR encoding (πχ CCE), ενώ παράλληλα δεν κρατάει διανυσματικές πληροφορίες κατά την ανάλυση. Απλά κάνει ένα μικρό GOP analysis στα πρώτα του περάσματα. Στη συνέχεια λειτουργεί σαν pure transcoder, και επαναχρησιμοποιεί πληροφορίες από το original encoding, χωρίς βέβαια να μπαίνει σε τεχνικές scene change detection. Λόγω βέβαια του bit allocation που κάνει προέρχεται και το πρόβλημα (που στην ουσία δεν είναι πρόβλημα) του NeTeD. Στην φιλοσοφία λειτουργεί κάπως όπως και ο DiVX. Ανάλογα με το στυλ της ταινίας, υπάρχει περίπτωση ο εσωτερικός του codec να γίνει maxed out, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση degradation της ταινίας...απλά φτιάχνει ένα vts μικρότερου filesize! Δεν θα πρέπει να σας προβληματίζει αυτό το πράγμα. Η ποιότητα της τελικής ταινίας είναι πολλές φορές καλύτερη από αυτή ενός pure transcoder που γεμίζει και τα 4.37 GB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CENTAURUS Δημοσ. 13 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2003 egw etoimasa thn tenia dvd mou me to shring, alla pws tha to kapsw sto dvd-r mou? exw to easy cd creator 5 pl... apla tha to kapsw san dvd data cd? thelei tipota parapanw na kanw me ta arxeia pou mou etoimase to dvd shring? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astakos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2003 CENTAURUS κοίτα την απάντηση στο thread που άνοιξες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Imagine Δημοσ. 17 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2003 Μια και είμαι και του λόγου μου newbee στο sport, υπάρχει κάποιος οδηγός εγγραφής DVD to DVD; Γιατί έχω παιδευτεί λίγο με το Instant Copy (αφού με ενδιαφέρει η συμπίεση σε 1 DVD και η κάπως καλή ποιότητα χωρίς να με απασχολεί ιδιαίτερα ο χρόνος συμπίεσης), αλλά δεν μπορώ να καταφέρω τίποτα... Το DVD που δοκιμάζω να αντιγράψω (εννοώ να κάνω backup ) είναι το Transporter. Χρησιμοποιώ το DVD Decrypter 3.1.6.0 για Ripping... Σε τι mode πρέπει να το κάνω; IFO? FILE? Το ISO δεν το βλέπει...το κατάλαβα...είναι και καταγρατσουνισμένο το δείγμα και με παιδεύει... Γενικά δεν μπορώ να πολλά πολλά...με λίγα clic το θέλω ρε παίδες...αλλιώς θα έμενα στα DivX που με έχουν κουράσει απο πολύ καιρό. Ευχαριστώ για την υπομονή σας... Imagine P.S. Το DVD+RW μου είναι το Plex PX-504A...ξέρω δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά το πήρα boxed €120...βρωμοδουλειά από UK... P.S.2: Κατέβασα και τα DVDXCopy και CopytoDVD 2.2.2.174(και κάτι ψιλά ) αλλά πάλι ηλίθιος αισθάνομαι...έχω κολλήσει τελείως... Αν υπάρχει ένα fool-proof guide ή κάποιο topic στο οποίο θα μπορούσατε να με στείλετε θα είμουν ευγνώμων... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.