dimuscrossfire Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Χαιρετώ τους πάντες.Έχω μια μητρική Asus P5G41T-M LX2/GB/LPT.Λοιπόν.Στην μητρική έχει γίνει update bios (δεν ξέρω τον λόγο,άλλος το έκανε,εγώ απλώς την πήρα και θέλω να την φτιάξω) με αποτέλεσμα να μην μπαίνει καθόλου στο bios.Ρεύματα παίρνει η μητρική.Λαμπάκια ανεμιστήρες ανάβουν όλα.Σήμα δεν δίνει στην οθόνη καθόλου.Προσπαθώ να φλασάρω την μητρική μέσω usb με το bios που δίνει η asus (συγκεκριμένα με την πρώτη έκδοση των bios για αυτήν την μητρική) με κανένα αποτέλεσμα.Απλώς θα ήθελα να μάθω με κάθε λεπτομέρεια την όλη διαδικασία και όχι απλώς ιδέες του στυλ δοκίμασε αυτό,μπορεί να είναι αυτό.Έχω βρει πολλές πληροφορίες στο ίντερνετ.Για παράδειγμα έχω δει για λαπτοπ. Για τα αντίστοιχα desktop δεν έχω βρει σχεδόν τίποτα.Μόνο για κάτι asus rampage που είδα στο youtube.Παρακαλώ βοηθήστε να την φτιάξω.Απευθύνομαι στους ειδικούς. Ευχαριστώ
gsa-electronics Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Αν για κάποιο λόγο (πτώση τάσης ρεύματος, λάθος έκδοση BIOS κ.λπ.) δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αναβάθμιση του BIOS στον υπολογιστή σας και ο υπολογιστής ανοίγει μεν αλλά δεν ξεκινά η γνωστή οθόνη διαγνωστικών του BIOS, υπάρχει τρόπος επαναφοράς και αποκατάστασης της βλάβης. Η διαδικασία ισχύει για μητρικές που έχουν BIOS της εταιρείας AMI. Η AMI έχει αποθηκευμένο κώδικα επαναφοράς BIOS – fail safe emergency recovery – σε τμήμα του BIOS που ονομάζεται boot block και το οποίο δεν διαγράφεται ή επηρεάζεται από την αναβάθμιση. Έτσι, αν κάτι πάει στραβά, το σύστημα ακολουθεί μια διαδικασία με την οποία είναι δυνατός ο επαναπρογραμματισμός του. Κατεβασε την τελευταία έκδοση του BIOS από το site της εταιρείας (ΠΡΟΣΟΧΗ: ελέγξε ότι είναι συμβατό για τη δικιά σου μητρική και την έκδοσή της) ή από το site του κατασκευαστή του υπολογιστή. Μετονομασε το αρχείο σε AMIBOOT.ROM (αυτό είναι το αρχείο που θα ψάχνει αυτόματα να βρει η ρουτίνα αποκατάστασης BIOS) Αντιγραψε το αρχείο σε μια κενή δισκέτα (δεν χρειάζεται να είναι δισκέτα εκκίνησης, ούτε χρειάζεται το ειδικό αρχείο για τον προγραμματισμό – flash utility). Αφού τοποθετήσης τη δισκέτα στο drive, ανοίξε τον υπολογιστή Το σύστημα αυτόματα θα πρέπει να προσπαθήσει να διαβάσει από τη δισκέτα (το ενδεικτικό LED του drive θα πρέπει να ανάψει). Αν δεν γίνει αυτό αυτόματα, πατησε και κρατησε πατημένα τα πλήκτρα Ctrl-Home για να «αναγκάσης» το σύστημα να ψάξει για δισκέτα. Ακολουθησε τις οδηγίες που θα σου εμφανίσει για να προγραμματίσης εκ νέου το BIOS. Μόλις ακουστούν 4 beeps ή σου εμφανίσει μήνυμα για επανεκκίνηση μπορείς να βγάλης τη δισκέτα… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
dimuscrossfire Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 φίλε μου δοκίμασα και με δισκέτα και με usb χωρίς κανένα αποτέλεσμα.μου είπαν να αλλάξω το τσιπάκι του bios το οποίο είναι πάνω σε βάση και βγαίνει.έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο?ή εσύ ή κάποιος άλλος.ευχαριστώ
ninos30 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 H ASUS χρησιμοποιεί δικό της BIOS και δικό της utility για update, το AFUDOS. Για λόγους που δεν έχω καταλάβει ακόμα, στις ASUS εδώ και πολύ καιρό δεν μπορείς να κάνεις roll-back το BIOS. Μόνο update σε νεώτερη έκδοση. Οπότε η αλλαγή του BIOS-chip είναι η μόνη επιλογή. Πρέπει να βρεις όμως το κατάλληλο και δεν ξέρω αν αξίζει το κόστος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα