Προς το περιεχόμενο

Space Hulk

Millennium

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...

τα πρώτα review πάντως είναι αρκετά αρνητικά

http://www.rockpapershotgun.com/2013/08/16/wot-i-think-space-hulk/

αν το δοκιμάσει κανείς ας πει εντυπώσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

To συγκεκριμένο review είναι παντελώς της πλάκας.

Διαμαρτύρεται γιατί:

α) κινούνται αργά οι Terminators

β) γιατί του ξεφεύγουν πόρτες (επειδή αυτός δεν προσέχει, φταίει το παιχνίδι γιατί "δεν έχει καλή γωνία η κάμερα" -μάλλον δεν πήρε πρέφα ότι μπορείς να περιστρέψεις την κάμερα...)

γ) στις 6-8 ώρες που ισχυρίζεται ότι ασχολήθηκε του έτυχε 1 (ολογράφως ένα) glitch με genestealer

δ) τον ενοχλεί που στο hotseat δεν κρύβεται το counter των genestealers (αλλά δεν απαντάει πώς κρύβεις κάτι σε μια οθόνη όπου και οι δύο βλέπουν τα ίδια πράγματα -απλά "ΦΤΙΑΧΞΤΕ ΤΟ" -εποικοδομητική κριτική, όχι αστεία)

ε) δεν του φαίνεται αρκετά τρομακτικό όταν σε πλησιάζουν οι genestealers στο overwatch.

Δεν ξέρω πού το ξεφύτρωσαν αυτό το φυντάνι, αλλά του απάντησαν ουκ ολίγοι ωραιότατα στα σχόλια.

Το παιχνίδι έχει τα θέματα του boardgame (κοινώς, δεν δένεσαι αρκετά με τους Terminators σε επίπεδο role-playing και οι αποστολές είναι λίγες -ακολουθεί εντός των ημερών mission editor, από ό,τι διαβάζω) και ως base game είναι ακριβό.

Οι δύο πρώτες αποστολές του κυρίως campaign και οι 3 tutorial (στη v. 1.0.1, δεν έπαιξα την unpatched) βγήκαν ωραιότατα, χωρίς graphical glitches ή ό,τι "πόρτες που μου ξέφυγαν". Το μόνο θέμα που έχω δει ως τώρα είναι τα αργά animations, αλλά δε θάβεις ένα παιχνίδι γι' αυτό. Ο χειρισμός είναι απλός και σαφής, κι αν παίξεις σωστά μπορείς να τα καταφέρεις -ενώ και πάλι, όπως στο boardgame, ένα bolter jam μπορεί να σου στοιχίσει πανάκριβα.

Κατά τα άλλα, δεν του αξίζει το θάψιμο που έφαγε από αυτό τον απίθανο κι ελπίζω να γράψει ο Meer κάτι -αν και θα ήταν τελείως άδειασμα στον κύριο Robert Florence. 

• Super Moderators

Δεν ξέρω, δεν παρακολουθώ τα reviews για τα επιτραπέζια ιδιαίτερα.

Προφανώς το έχει παίξει το boardgame -φροντίζει να διανθίσει το review (οπ, συγγνώμη, το Wot I Think) με διάφορες αναφορές στον Αυτοκράτορα, για να μας δείξει ότι το κατέχει το σπορ.

Αυτά που γράφει, όμως, με καμία δύναμη δεν οδηγούν στο "είναι ό,τι χειρότερο έχει βγει" και είναι "shitty" που γράφει μέσα.

Ως εδώ που έχω δει, είναι ένα ωραιότατο και πιστό conversion ενός boardgame με δεδομένους περιορισμούς. Ε, αν βγάλουν και mission editor που λένε, δεν υπάρχει θέμα.

Χτυπιόταν ο τύπος για το bug στην έκτη αποστολή με το extraction που αν δεν τους έβγαζες με μια συγκεκριμένη σειρά έχανες την αποστολή και οι Full Control το έφτιαξαν στις 24 ώρες.

Για μένα, το μόνο που θα εμπόδιζε κάποιον να το αγοράσει, είναι το κόστος. Τα άλλα που λέει είναι να γελάς, πραγματικά. Και είναι κρίμα που ο Meer έχει τρεχάματα με το μωρό και αντί να γράψει αυτός το WiT το πήρε ο ανεκδιήγητος.

Δε θα με πείραζε η όποια αρνητική κριτική (σιγά, τι, μέτοχος της FC είμαι ;) αλλά να λες ότι ένα παιχνίδι είναι "σκατένιο" γιατί δε βλέπεις που έχουν βάλει τις πόρτες ή γιατί δεν κουνιούνται οι Terminators αρκετά γρήγορα, είναι φαιδρό.

Δεν διάβασα μόνο αυτόν πάντως. Αρκετά review γράφουν για πάρα πολλά bug στο παιχνίδι. Αφού ασχολείσαι με τον τίτλο πες μας τις δικές σου εντυπώσεις και αν αξίζει να το αγοράσουμε

• Super Moderators

Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ πολύ περισσότερο (είμαι στην 3η αποστολή του main campaign) αλλά ξαναέπαιξα τις 2 πρώτες για να τις βγάλω χωρίς απώλειες (απολύτως εφικτό στο normal) και πραγματικά το μόνο που μπορώ να σχολιάσω αρνητικά είναι τα animations των Terminators που (ρεαλιστικά μεν) κρατούν πολύ ώρα.

Στην 3η αποστολή που περνάς σε 2 squads αυτό μπορεί να είναι ένα θέμα -στο multi περισσότερο, φαντάζομαι, αν παίζεις τους genestealers και χάνεις ώρα βλέποντας τα μεταλλικά θηρία να κινούνται αργάααα.

Όμως, αν ξέρεις πού θέλεις να τους κινήσεις, δε χρειάζεται να περιμένεις να δεις όλο το animation, περνάς στον επόμενο. Δεν είναι ιδανικό, ίσως, αλλά κερδίζεις χρόνο έτσι.

Bugs δεν έχω εντοπίσει ως τώρα, ούτε glitches. Φαντάζομαι υπάρχουν και είμαι τυχερός, αλλά πόσο πια; Για να πεις ότι κάτι αποτελεί "πρόβλημα", θα πρέπει να συμβαίνει με μια ενοχλητική συχνότητα. Αν είναι να παίξω 10-12 αποστολές (τόσες έχω παίξει περίπου, ίσως και λίγο παραπάνω) για να πω ότι μία φορά έγινε κάτι, εντάξει. Μία φορά, ας πούμε, άργησε κάπως να λήξει ο γύρος των genestealers, αυτό θυμάμαι μόνο.

Ως εδώ που έχω δει λοιπόν, μιλάμε για μια πολύ καλή μεταφορά του boardgame. Ενδιαφέροντα γραφικά, η ένταση υπάρχει, τις ζαριές που ρίχνει το παιχνίδι μπορείς να τις δεις, οι πίστες είναι (από όσο θυμάμαι) πιστή αντιγραφή των χαρτών του παιχνιδιού. Οι ανοησίες πληρώνονται, υπάρχει και η τύχη (με τα bolter jams και τα assault cannon explosions), η AI κινείται αξιοπρεπώς και στοχεύει το αδύναμο σημείο συστηματικά. Στη 2η αποστολή, ας πούμε, όταν την έβγαλα χωρίς απώλειες, στάθηκα τυχερός καθώς σκότωσα 3 αντιπάλους με υποχώρηση και ξοδεύοντας +6 command points, αλλιώς δεν έβγαινε αφού είχα προωθηθεί υπερβολικά κάποια στιγμή. Αντίστοιχα, έχω υποστεί απώλειες, από αλλεπάλληλες διπλές ζαριές και jams.

Δεν έχω δει κάτι χτυπητά αρνητικό ως τώρα. Για την ακρίβεια, πέρα από τα αργά animations των Terminators, δε βλέπω προβλήματα-προβλήματα. Αυτό με τις "αόρατες πόρτες", ας πούμε, αν αφορούσε πιο δημοφιλές παιχνίδι, ήταν γκαραντί το επόμενο "I took an arrow in the knee": πώς είναι δυνατό να μην δεις τις πόρτες, που φαίνονται και στο στρατηγικό χάρτη εκτός των άλλων, είναι μυστήριο. 

Για το αν αξίζει τα 28 ευρώ (23 αν βρείτε έναν ακόμη να πάτε στο 2-pack) είναι ένα ερώτημα: με mission editor, αποκτά πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά το campaign είναι μικρό σε διάρκεια και (για όσους δεν ξέρουν το επιτραπέζιο) δεν έχει rpg στοιχεία και το να βγεις τελείως αλώβητος μεταφράζεται απλά σε κάποια achievements, δεν επηρεάζει τη στρατηγική του παιχνιδιού. Οπότε αν μπει κανείς στη λογική των διαφόρων bundles, προσφορών κτλ., προφανώς τα 28 είναι πολλά χρήματα.

Αν αυτό το μηχανισμό τον συνέδεαν και με ένα χάρτη στρατηγικής (τύπου DoW) και διαχείριση προσωπικού (να έχεις ας πούμε 40 ή όσους Terminators και fix αριθμό ειδικών όπλων για όλο το campaign) θα περνούσε πραγματικά σε άλλες διαστάσεις το παιχνίδι κι εκεί δε θα το συζητούσα καν.

• Like 1

• Super Moderators

Ανέβηκε ήδη νέο update (1.0.2) στο Steam με επιβλέον βελτιώσεις.

Η λίστα, αναλυτικά, βρίσκεται εδώ.

1.0.2
------
Reduced memory usage substantially to counter out-of-memory crashes
Mission 4 victory logic fixes
Improved menu performance substantially
Discard corrupt save slots and allow loading of game
Difficulty now preserved on mission restart (caused easy and hard games to go into normal mode)
Passing CAT in multiplayer crash fixed
Genestealer UI hang fixed
Sometimes broodlord reveal button was visible in Genestealer interface
Fixed overlapping menus on pressing back
Assault cannon shooting in the air fixed
Genestealer reveal sound bug fixed
Personal banners on debriefing screen in MP
Nick name displayed in debriefing screen in MP
Banner configurator selection fixes
Only gain personal banner unlocks on winning
Exit zone markers fixed in mission 9
Exit zone markers added to mission 12
No sustained fire info added to objective list in mission 10
Mission 4 says 2 squads instead of 1 squad
Only play destroyed door voice over when Terminators kill a door
Dont show framerate in non-editor mode
Fix missing desktop icon for Win+Mac when setting icon from Steam
Various spelling mistakes
Updated intro movie to fix visual errors

Known issues:
Battle log on debriefing screen is cut off wrong

• Super Moderators

Nέο update (1.0.3) ανέβηκε ήδη στο Steam, το changelog αναλυτικά:

1.0.3 
------ 
Going into Hotseat mode on continue fixed 
Difficulty levels being reset after continue game are fixed 
Broodlord skins now follow the DLC skin option 
Achievements now also include overwatch kills 
“Exemplar of the Codex Astartes” bugs fixed 
“Relic Bearer” fixed not to be achieved with a dead bearer 
“Light in the Darkness” description updated and bugs fixed 
“For the Emperor and Sanguinius” spelling and bugs fixed 
Genestealers walking on dead genestealers will splat them 
Exit marker on mission 11 
Assault cannon now uses Mac friendly overheated material 
Disabled restart button in options menu for hotseat and MP 
Ingame UI fixes

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...