boombastik Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 1) Για ενσυρματη δικτιωση(με καλωδιο) Τα βασικα χαρακτηριστικα ενος modem-router ειναι το cpu και ι μνημη ραμ του. Το cpu βοηθαει στο ποσο γρηγορα περναν τα δεδομενα απο τις συνδεσεις και ι μνημη ραμ στις ποσες ενεργες συνδεσεις μπορει να επεκσεργαζετε το router-modem προτου μπουκοσει. Για τα μοντελα modem-router που δημιουργιθηκαν (παραγωγη) μετα το 2010 τα επικρατεστερα chip ειναι: -trendchip Τρεχει στα 133mhz και ολα τα ρουτερ που τον εχουν χρησιμοποιουν 8mb ραμ (120mhz) πχ baudtec.edimax,airties -Ralink Τρεχει στα 182mhz και ολα τα ρουτερ που τον εχουν χρησιμοποιουν 16-32 mb ραμ(140-210 mhz) πχ airties,ralink,mediatech,tp-link,d-link -Broadcom Τρεχει στα 320mhz και ολα τα ρουτερ που τον χρησιμοποιουν εχουν 32-64 mb ραμ(220 mhz) πχ d link, tp link, cisco -Alcatel χρησιμοπιειτε μονο απο τον thomson royter Eνα μοντελο μετα το 2010 ειναι το tg782 και εχει 64 mb ram (γι αυτο κυριε πουλινο δε μπουκωνει ποτε ) 2) Για ασυρματη δικτιωση: Πεζουν σημασια τα πανω 2 αλλα και τι ασυρματο chip exei. Για το ασυρματο δικτυο δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα απο ψαξιμο στο internet τα atheros + ralink ειναι τα καλυτερα. Το αν θα ειναι g ή n ειναι δικια σας επιλογη.
poulinos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 ειπα εγω κατι για το 782 η οτι μπουκωνουν?γενικοτερα το thomson εχω πει οτι ειναι πολυ σταθερο στο θεμα συγχρονισμου αλλα ενα κακο ειναι οτι πολλες φορες αν το ζορισεις στο wireless τραβαει Reboot.καποιοι λενε οτι δεν εχει πολυ μνημη.δεν μιλαω για συγκεκριμενο μοντελο αλλα γενικοτερα.με πιο νεα firmware γενικα εχει διορθωθει αυτο το θεμα.απλα δεν βρισκεις ευκολα firmware.Πχ με το 585 που εχω generic firmware εκλεισα πριν λιγες μερες 28 μερες Online.αντιθετα με το 784 που εχω με generic firmware κανει κατι κολληματα και κατι mini reboot που και που. τωρα καποια thomson γραφουν bdcm δηλαδη broadcom ενω αλλα γραφουν ΤΜΜΒ. βεβαια σε dslam τα brdc σημαινουν alcatel και τα infineon siemens
corrupted Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Τρεφω μεγαλη εκτιμηση απεναντι στα broadcom chips. Και επισης και στα Atheros. Σιγα-σιγα τα mainstream routers αποκτουν ολο και καλυτερα χαρακτηριστικα, μεγαλυτερη FLASH μνημη, 128/256 MB RAM και επεξεργαστες η ταχυτητα τον οποιων ξεπερνα πολλες φορες τα ΜΗz που ειχαμε 11-12 χρονια πριν στα pc... Αλλα ερχεται με το σταγονομετρο η εξελιξη (οπως παντα στα προιοντα τεχνολογιας).
poulinos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Τρεφω μεγαλη εκτιμηση απεναντι στα broadcom chips. Και επισης και στα Atheros. Σιγα-σιγα τα mainstream routers αποκτουν ολο και καλυτερα χαρακτηριστικα, μεγαλυτερη FLASH μνημη, 128/256 MB RAM και επεξεργαστες η ταχυτητα τον οποιων ξεπερνα πολλες φορες τα ΜΗz που ειχαμε 11-12 χρονια πριν στα pc... Αλλα ερχεται με το σταγονομετρο η εξελιξη (οπως παντα στα προιοντα τεχνολογιας). να κανω μια αλλαγη στην τελευταια προταση αν μου επιτρεπεις.ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΣΑΡΟΥΝ με το σταγονομετρο και ενα ενα για να οικονομανε απο παντου.σαν cpu ενα πραγμα.μια μια 100 -100 τα mhz πανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα