Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνφορουμιτες τα φωτα σας.

Στο γραφειο μου υπαρχει μια πριζα δικτυου (Α) απο την οποια φευγει ενα καλωδιο τηλεφωνικο 5 ζευγων, το οποιο καταληγει σε ενα αλλο δωματιο και συγκεκριμενα σε εναν ηλεκτρολογικο πινακα (Β).

Προσπαθω να κανω δικτυο ματαξυ αυτων των 2 σημειων.

Στην πριζα ειναι συνδεμενο το μοντεμ/ρουτερ μου ενω στον πινακα εχω βαλει ενα switch

Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι το swiitch δεν βλεπει το ρουτερ, μαλιστα εχω δοκιμασει και αλλο switch αλλης μαρκας. Οταν ομως συνδεσω το λαπτοπ κατευθειαω στο καλωδιο το δικτυο δουλευει κανονικα.

Επισης ενα lan tester που εχω (κινεζια φουλ) δειχνει οτι το καλωδιο ειναι σωστο.

Η συνδεση στη πριζα εχει γινει βαση του χρωματικου κωδικα που δειχνει.

Γιατι οποιο switch η ρουτερ δοκιμασω στο σημειο Β δεν γινετε δικτυο?

Σας παραθετω επισης και ενα διαγραμα μηπως γινω πιο κατανοητος.

post-207836-0-18224800-1355085230_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό γίνεται διότι το καλώδιο είναι straight-through και όχι crossover. Για να λύσεις το πρόβλημα σου πρέπει να το μετατρέψεις στο 2ο.

Μπορείς να το κάνεις συνδέοντας μια μούφα, και σ'αυτή ένα crossover.

Δημοσ.

Δηλαδη το usr δεν εχει auto-sensing? Θα το δοκιμασω και θα επανελθω. Edit μολις τσεκαρα το manual και το 9108 υποστηριζει auto sensing/switch οπως και το switch

Δημοσ.

Ήταν η πρώτη λογική εξήγηση που μπορούσα να δώσω μιας και δεν ανέφερες νωρίτερα ποιες συσκευές είναι, αν και σχεδόν όλα τα μοντέρνα routers & switches υποστηρίζουν auto sensing όπως και επιβεβαίωσες (υπέθεσα πως θα ήταν παλαιότερα).

Δημοσ.

Καταρχην σε ευχαριστω για τον χρονο σου. Τα εχω σημειωσει στο διαγραμμα. το θεμα ειναι επειδη ειναι τηλεφωνικο καλωδιο 5 ζευγων μηπως θελει αλλη συνδεσμολογια? Δεν μπορω να σκεφτω κατι, εχω μπλοκαρει.

Δημοσ.

Τα εχω σημειωσει στο διαγραμμα.

Oops :rolleyes: :whistle: Παράληψη μου.

Κάτι δεν έχω καταλάβει εδώ. Τι ακριβώς είναι αυτή η "πρίζα δικτύου"; Γέφυρα; Φέρνει δίκτυο από κάπου αλλού; Γιατί αν είναι το τελευταίο & μοιράζει κάποιο υπάρχον δίκτυο τότε δε μπορείς να συνδέσεις εκεί το rouτer και να περιμένεις να πάρεις σύνδεση.

Δημοσ.

Αυτη ειναι μια χωνευτη πριζα δικτυου που ειναι συνδεμενο το usr.

Οπως φαινετε στην φωτο απο μπροστα το usr και απο πισω το τηλ καλωδιο 5 ζευγων

post-207836-0-12874900-1355144700_thumb.jpg

Δημοσ.

Το ερώτημα παραμένει. Από που έρχεται η καλωδίωση που καταλήγει στη πρίζα.

Και η λογική λέει πως παίρνεις υπάρχον δίκτυο εκεί οπότε δε μπορείς να συνδέσεις το router όπως ανέφερα από πάνω.

Δημοσ.

Ερχετε απο τον πινακα, σημειο Β στο διαγραμμα.Παιρνω ιντερνετ απο usr το στελνω στην πριζα A και απο εκει παει στον πινακα B.

Το εξης κουφο τωρα, δουλεψε για κανα 10λεπτο και μολις εκανα ρεσταρτ στο usr παλι δεν βλεπει το switch στο σημειο B.

Εαν θελω να μετατρεψω το καλωδιο σε patched και με δεδομενη την συνδεση στο σημειο Β οπως φαινετε στο διαγραμμα, πως πρεπει να συνδεθουν τα pin στην πριζα Α. ?

Δημοσ.

Για να έχεις patch cable αν δεν είναι ήδη, θα πρέπει τα pins να έχουν ακριβώς την ίδια συνδεσμολογία (straight-through).

Τι ακριβώς είναι αυτός ο πίνακας;

Δημοσ.

Ενας ηλεκτρολογικος πινακας ειναι που καταληγουν 3 καλωδια δικτυου. Το ενα απο αυτα, ειναι το καλωδιο απο το γραφειο μου στο σημειο Α.

Αυτο που θελω να κανω λοιπον ειναι να συνδεσω ενα switch στο σημειο Β για να συνδεθουν πανω του και αλλες συσκευες.

Σημειωση Τα αλλα 2 καλωδια που βρισκονται στον πινακα οταν τα συνδεεω στο switch δουλευουν ολα κανονικα. Το προβλημα εντοπιζεται μονο στα σημεια Α-Β.

Edit: Tο προβλημα φαινετε να βρισκεται στο usr, Θα κανω μερικες δοκιμες ακομα και θα επανελθω,

Ευχαριστω

Δημοσ.

αν ειναι τηλεφωνικο 5 ζευγων και δεν ειναι twisted δεν θα παιξει η θα παιξει αν κατεβασεις την ταχυτητα σε 10 mbit αντι για 100.δεν μπορεις να το αλλαξεις με δικτυου.τωρα για το Pinout πρεπει να κανεις πχ το b way καιαπο την μια και απο την αλλη αλλαθελει προσοχη αφου δεν εχεις utp και τα χρωματα ειναι οτι νανε.τα 2 μεσαια ζευγαρια πρεπει να αλλαξουν χρωμα μεταξυ τους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...