Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό με το MAC filter είναι καλή φάση!!!! Προσθέτεις τις MAC διευθύνσεις τον συσκευών σου σε μια λίστα κάπου στις ρυθμίσεις του router και μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυό σου, μόνο αυτές. Για να συνδεθεί κάποια άλλη συσκευή, πρέπει να προσθέσεις στην λίστα την MAC διεύθυνσή της.

Δημοσ.

Επίσης μόλις ανακαλυψα ότι ssid είναι το όνομα που φαίνεται το δίκτυο σου στις συσκευές που συνδέονται και το είχα αλλάξει ήδη.

Αυτό με το mac filter που εξήγησε η sofoula123 τι είναι, είναι καλη φάση αλλά αν σε επισκεφθεί κάποιος και θέλει να μπει στο δίκτυό σου θα δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα για να καταφέρει να συνδεθεί...

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό με το MAC filter είναι καλή φάση!!!! Προσθέτεις τις MAC διευθύνσεις τον συσκευών σου σε μια λίστα κάπου στις ρυθμίσεις του router και μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυό σου, μόνο αυτές. Για να συνδεθεί κάποια άλλη συσκευή, πρέπει να προσθέσεις στην λίστα την MAC διεύθυνσή της.

Ή να κανει ενα απλο MAC spoofing και να μπει σε δευτερολεπτα χωρις προβλημα, εαν βασιζεται εκει η ασφαλεια του δικτυου σου.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό υποθέτω πως είναι η εικονική αλλαγή mac κάποιας συσκευής, αλλά μπορεί να γίνει εύκολα. Γίνεται δηλαδή με κάποιο software?

Δημοσ.

Αυτό υποθέτω πως είναι η εικονική αλλαγή mac κάποιας συσκευής, αλλά μπορεί να γίνει εύκολα. Γίνεται δηλαδή με κάποιο software?

Ναι γίνεται με software. Μια αναζήτηση στο google γράφοντας "change mac address" θα σου φέρει πολλά αποτελέσματα να κοιτάξεις.

Δημοσ.

Ή να κανει ενα απλο MAC spoofing και να μπει σε δευτερολεπτα χωρις προβλημα, εαν βασιζεται εκει η ασφαλεια του δικτυου σου.

Μμμ... τότε θα μπορεί να το κάνει αυτό και ο γείτονας αν ξέρει την MAC σου!!! :(

• Moderators
Δημοσ.

Μμμ... τότε θα μπορεί να το κάνει αυτό και ο γείτονας αν ξέρει την MAC σου!!! :(

Yep. Και γι αυτο δεν θεωρειται "ασφαλεια" το συγκεκριμενο, παρα ενα ακομα (αδυναμο imho) μετρο

• Like 1
Δημοσ.

Ναι γίνεται με software. Μια αναζήτηση στο google γράφοντας "change mac address" θα σου φέρει πολλά αποτελέσματα να κοιτάξεις.

Τότε δεν είναι πρακτικό για κάποιον επισκέπτη που θέλει να μπει για λίγο στο δίκτυό σου.

Τι θα του πεις δηλαδή? Εγκατέστησε στα γρήγορα ένα πρόγραμμα για mac spoofing για να μπεις και βάλε αυτή την mac που έχω μάθει απέξω για τέτοιες περιπτώσεις?

• Moderators
Δημοσ.

Τότε δεν είναι πρακτικό για κάποιον επισκέπτη που θέλει να μπει για λίγο στο δίκτυό σου.

Τι θα του πεις δηλαδή? Εγκατέστησε στα γρήγορα ένα πρόγραμμα για mac spoofing για να μπεις και βάλε αυτή την mac που έχω μάθει απέξω για τέτοιες περιπτώσεις?

Προφανως και οχι. Θα την χαρακτηριζα -στην καλυτερη περιπτωση- τραγικη τετοια λυση.

Εαν αποφασισεις να βαλεις mac filtering, εξυπακουεται πως εσυ θα παρεις την mac του επισκεπτη σου και θα την περασεις στη λιστα με τις αποδεκτες για συνδεση mac addresses.

Δημοσ.

funbreaker το προγραμμα που βρηκες το χρησιμοποιω ενα μηνα τωρα και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.

Κανει αυτοματο scan και σε ειδοποιει με μήνυμα οταν συνδεθει κατι στο δικτυο.

ειναι πολυ ελαφρυ και ευκολο. μην κουραζεσαι με περισσοτερες λεπτομερειες αν δεις αγνωστες συσκευες αλλαξε κλειδι

Δημοσ.

funbreaker το προγραμμα που βρηκες το χρησιμοποιω ενα μηνα τωρα και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.

Κανει αυτοματο scan και σε ειδοποιει με μήνυμα οταν συνδεθει κατι στο δικτυο.

ειναι πολυ ελαφρυ και ευκολο. μην κουραζεσαι με περισσοτερες λεπτομερειες αν δεις αγνωστες συσκευες αλλαξε κλειδι

Εννοείς το πρόγραμμα που βρήκα εγώ στο #3 post ή αυτό που μου προτάθηκε στο #4 post?

Γιατί αυτό που βρήκα εγώ διαπίστωσα πως τελικά δεν δουλεύει σωστα, δεν έκανε backround scan αν και το προγραμμάτιζα να κάνει ανα κάποια λεπτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...