Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω ένα πρόγραμμα που να:

• είναι δωρεάν
  • ειναι ελαφρύ
  • είναι εύχρηστο
  • έχει καλό interface

και να δείχνει τις συσκεύες που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό μου.

Επίσης όταν συνδέεται κάποια να με ειδοποιεί και με αυτό τον τρόπο να προλαμβάνω ενδεχόμενες κακοπροαίρετες παραβιάσεις του δικτύου μου.

Υπάρχει κάτι?

Δημοσ.

Δεν μπορεί να με ειδοποιεί όμως για νέες συνδέσεις.

Επίσης έχει τόσες πολλές παραμέτρους και είναι τόσο χαοτικό που δεν μαρέσει.

Βρήκα αυτό. Αν έχει κανένας άλλο να προτείνει κάποιο καλύτερο ας μας πει.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορεί να με ειδοποιεί όμως για νέες συνδέσεις.

Σου καλυπτει 4/5 απαιτησεις σου, και προσθετει μια εξτρα ευκολια, δεν επιβαρυνει κανενα συστημα σου με εξτρα εγκαταστασεις, ram footprint, κλπ. Your call προφανως.

Επίσης έχει τόσες πολλές παραμέτρους και είναι τόσο χαοτικό που δεν μαρέσει.

Απο απορια, ποιο router εχεις?

Και μετα το reply του lexmark, εννοεις μονο απο την wifi πλευρα του δικτυου ή για ολο το δικτυο?

Δημοσ.

Σου καλυπτει 4/5 απαιτησεις σου, και προσθετει μια εξτρα ευκολια, δεν επιβαρυνει κανενα συστημα σου με εξτρα εγκαταστασεις, ram footprint, κλπ. Your call προφανως.

Απο απορια, ποιο router εχεις?

Και μετα το reply του lexmark, εννοεις μονο απο την wifi πλευρα του δικτυου ή για ολο το δικτυο?

Αυτό έχω. Η wifi πλευρά με ενδιαφέρει για ασφάλεια αλλά δεν είναι άσχημο να βλέπω και τις υπόλοιπες συσκευές μου.

Γενικά αυτά τα προγράμματα είναι βαριά? Το επαναλαμβανόμενο scan θα μου βαρύνει το σύστημα ή όχι?

• Moderators
Δημοσ.

Γενικά αυτά τα προγράμματα είναι βαριά? Το επαναλαμβανόμενο scan θα μου βαρύνει το σύστημα ή όχι?

Οχι δεν ειναι βαρια οταν ειναι idle. Αν και δεν γνωριζω το συγκεκριμενο, θα υποθεσω πως θα χρησιμοποιει μερικα mb ram. Το scanning ειναι αλλη υποθεση, ισως σου "κλεβει" λιγη cpu, καθως εξαρταται απο τον τροπο που το κανει και τη συχνοτητα του.

Trial and error, δοκιμαζεις και βλεπεις εαν σου ταιριαζει.

Δημοσ.

Ναι για την cpu με νοιάζει κυρίως, επειδή θέλω να το τρέχω μόνιμα να μην βαραίνει το σύστημα με τα σκαναρίσματα που θα κάνει για να ανανεώνει την κατάσταση δικτύου. Οπότε το δοκιμάζω και βλέπουμε.

Edit: 12-15 MB RAM και 2-3% CPU σε netbook με atom 2MHz

Καλά είναι.

Αυτό που λείπει απ το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πως δεν έχει ηχητική ειδοποίηση και καταγραφή σε log file.

Δημοσ.

Άλλαζε τον κωδικό κάθε μήνα χρησιμοποιώντας νούμερα/γράμματα/σύμβολα σε συνδυασμό, απέκρυψε το ssid του router και απενεργοποίησε το dhcp και κανένας δεν θα σου κλέψει internet. Αν θέλεις ενεργοποίησε και το mac filter για πρόσθετη προστασία που ποτέ δεν είναι αρκετή βέβαια από κάποιον αποφασισμένο.

Αν τώρα έχεις κάποιον hacker στην γειτονιά που σπάει τα δίκτυα για την πλάκα και δουλεύει το backrtrack με κλειστά μάτια καθώς και έχει μια τεράστια συλλογή (αρκετά GB) rainbow codes, τότε μην την ψάχνεις καθόλου. Όχι μόνο δεν πρόκειται να τον δεις πότε θα μπαίνει αλλά το πιθανότερο είναι να σε κλειδώσει εσένα έξω από το δίκτυο σου ή να σου χώσει κανέναν backdoor trojan και να μην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.

Εξ' άλλου, και να δεις ότι κάποιος συνδέθηκε το μόνο που μπορείς να του κάνεις είναι ban, τίποτε άλλο.

Δημοσ.

απέκρυψε το ssid του router

Τί είναι αυτό?

απενεργοποίησε το dhcp

Τί είναι αυτό?

mac filter

Τί είναι αυτό?

Εξ' άλλου, και να δεις ότι κάποιος συνδέθηκε το μόνο που μπορείς να του κάνεις είναι ban, τίποτε άλλο.

Ε ναι τι άλλο να ήθελα...

Βασικά έχω κοινόχρηστους δίσκους γι αυτό με ενδιαφέρει κυρίως να ξέρω πως δεν μπήκε κάποιος,

Δημοσ.

Ορίστε ένα παράδειγμα απάντησης της 1ης σου ερώτησης :) http://bit.ly/Z6qLUH

Link.png Site: Επίσης μπορείς να κοιτάξεις και εδώ.

Μ'αρέσει που θες να παίξεις και με clustering και beowulfs!!

Google it! :D

Και αν δεν σ'αρέσει το Google, Yandex it! :P http://www.yandex.com/

• Like 1
Δημοσ.

Ορίστε ένα παράδειγμα απάντησης της 1ης σου ερώτησης :) http://bit.ly/Z6qLUH

Link.png Site: Επίσης μπορείς να κοιτάξεις και εδώ.

thanks

Μ'αρέσει που θες να παίξεις και με clustering και beowulfs!!

Google it! :D

Και αν δεν σ'αρέσει το Google, Yandex it! :P http://www.yandex.com/

Μπα δεν θα παίξω μάλλον, γι αυτό ρώτησα να δω αν γίνετια με εύκολο τρόπο, και μιας και δεν γίνεται δεν παίζει να κανώ γιατί δεν μου χρειάζεται για κάτι σημαντικό.

Όσο για το google, φυσικά και το χρησιμοποιώ αλλά να μην ξεχνάμε γιατί υπάρχουν και τα forums. Υπό αυτή την λογική θα το είχαμε κλείσει το μαγαζί... Δεν είναι κακό να υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένες απαντήσεις σε τέτοια ερωτήμα ώστε μελλοντικά να διευκολύνουν κι άλλους ούτε είναι υποχρεωμένος κάποιος να απαντήσει. Πολλές φορές πάντως έτυχε να βρω συγκεντρωμένες απαντήσεις σε forums που στο google υπήρχαν σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες.

Δημοσ.

Μπα δεν θα παίξω μάλλον, γι αυτό ρώτησα να δω αν γίνετια με εύκολο τρόπο, και μιας και δεν γίνεται δεν παίζει να κανώ γιατί δεν μου χρειάζεται για κάτι σημαντικό.

Όσο για το google, φυσικά και το χρησιμοποιώ αλλά να μην ξεχνάμε γιατί υπάρχουν και τα forums. Υπό αυτή την λογική θα το είχαμε κλείσει το μαγαζί... Δεν είναι κακό να υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένες απαντήσεις σε τέτοια ερωτήμα ώστε μελλοντικά να διευκολύνουν κι άλλους ούτε είναι υποχρεωμένος κάποιος να απαντήσει. Πολλές φορές πάντως έτυχε να βρω συγκεντρωμένες απαντήσεις σε forums που στο google υπήρχαν σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες.

Έχεις δίκιο. Επίτρεψέ μου να σε βοηθήσω για άλλη μια φορά όμως :)

sshot_1.png

Δημοσ.

Όλα αυτά που αναφέρω είναι στις ρυθμίσεις του router σου.

Το SSID Broadcast είναι στο τμήμα του wireless, κάπου που λέει Channel & SSID

Το mac filter είναι και αυτό στο wireless κάπου για access control δες.

Το Enable DHCP Server ασ' το καλύτερα γιατί πρέπει μετά να βάλεις καρφωτές ip στα μηχανήματα σου.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Επίτρεψέ μου να σε βοηθήσω για άλλη μια φορά όμως :)

sshot_1.png

Δεν θεωρώ πως κάτι τέτοιο με βοηθάει στο να μάθω τι είναι ssid για παράδειγμα. Πράγματι αν διαβάσω και αποκωδικοποιήσω όλα αυτά τα threads πιθανώς να καταλήξω σε κάτι αλλά δεν μου φαίνεται πρακτικό.

Είναι προφανές πως αυτό που ήθελα ήταν μια απάντηση 1-2 σειρών από κάποιον γνώστη, αν δεν του ήταν δύσκολο. Εναλλακτίκα, πράγματι θα μπορούσα να το ψάξω στο google ή σε βιβλία ή να το σπουδάσω αλλά εγώ ήθελά μια σύντομη επιφανειακή απάντηση μιας και σε τέτοιο βαθμό με ενδιαφέρει.

Προσπάθεια εξήγησης πρηξίματος:

-Αν υποθέτεις πως δεν ξέρω το google ή την αναζήτηση του forum τότε οι προτάσεις είναι αποδεκτές αλλά αποτυχημένες γιατί τα ξέρω.

-Αν προτείνεις τα παραπάνω επειδή βαριέσαι να απαντήσεις αναρωτιέμαι γιατί δεν βαριέσαι να ποστάρεις τις προτάσεις.

-Αν θεωρείς πως για την γνώση πρέπει να κοπιάσει κανείς ή να πολεμήσει μυθικά τέρατα ή να περάσει δοκιμασίες γιατί μόνο τότε του αξίζει, γιατί εσύ δεν θα την δώσεις στο πιάτο ενώ εσύ προσπάθησες για να την αποκτήσεις, τότε χμ, οκ.

-Αν επιδιώκεις να προασπίσεις την οικονομία ηλεκτρικού ρεύματος του server ή την οργάνωση του forum επιτελώντας το ιερό σου καθήκον τολμώ να πω πως στην θέση του hall θα συγκινούμουν και σε διόριζα mod. Σε αυτή την περίπτωση όμως αναρωτιέμαι τι αξία έχει να ποστάρεις και να ξοδέυεις κι άλλο ρεύμα στον server ή να ενισχύεις το thread μου που χαλάει την οργάνωση του forum όπως κρίνεις αλλά δεν κάνεις μια αναφορά για κακή χρήση από εμένα.

Γενικά είναι πιο πρακτικό και ευγενικο να αφήσεις αναπάντητη μια ερώτηση που κρίνεις πως δεν της αξίζει απάντηση παρά να πετάξεις μια απάντηση με φωτάκια και πυροτεχνήματα του τύπου "ε βλάκα γιατί ρωτάς και δεν ψάχνεις".

Αυτά γιατί με κούρασε η φοβία να ποστάρω αυθόρμητα μια ερώτηση σε μια συζήτηση πριν κάνω ενδελεχή έρευνα για να μην εμφανιστούν οι άτυποι θεματοφύλακες της οργάνωσης του forum.

Όλα αυτά που αναφέρω είναι στις ρυθμίσεις του router σου.

Το SSID Broadcast είναι στο τμήμα του wireless, κάπου που λέει Channel & SSID

Το mac filter είναι και αυτό στο wireless κάπου για access control δες.

Το Enable DHCP Server ασ' το καλύτερα γιατί πρέπει μετά να βάλεις καρφωτές ip στα μηχανήματα σου.

Ευχαριστώ, θα τα ψάξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...