funbreaker Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Σκεπτόμενος τα διάφορα project επιστημόνων που συλλέγουν online υπολογιστική ισχύ για τις διάφορες μελέτες τους, σκέφτηκα το εξής: Στο σπίτι έχω 3 μηχανήματα μέτριας υπολογιστικής ισχύος. Υπάρχει κάποια δυνατότητα ή μέθοδος να εννοποιείται αυτή η υπολογιστική ισχύς και να εστιάζεται κάθε φορά στο μηχάνημα που δουλεύω?
MindControl Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Φυσικά και υπάρχει τρόπος αγαπητέ ! Βέβαια , δεν είναι "τόσο εύκολος" ο τρόπος. Θέλει αρκετό ψάξιμο και γνώσεις πάνω σε θέματα δικτύωσης και clustering ! Ξεκίνα με το παρακάτω Link και good luck : ) http://www.myoutsourcedbrain.com/2008/08/how-to-build-beowulf.html MindControl.
z4rx07 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Αν εισαι αρχαριος και δεν εχεις τις γνωσεις καλυτερα αστο ...
haris013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 τι θελεις να κανεις ακριβως φιλε μου? το cluster mode ειναι μια καλη λυση αναλογα βεβαια τις αναγκες σου
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Αν εισαι αρχαριος και δεν εχεις τις γνωσεις καλυτερα αστο ... Τι λογικη ειναι αυτη? Αν εισαι αρχαριος και δεν εχεις τις γνωσεις, εαν σε ενδιαφερει πραγματικα, θα το ψαξεις, θα διαβασεις, θα πειραματιστεις και θα μαθεις εστω τα βασικα, χαρη στο μαγικο εργαλειο το οποιο χρησιμοποιεις για να διαβασεις αυτο το μηνυμα, το internet. Ολοι αρχαριοι ειμαστε σε καποιο τομεα. 4
funbreaker Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 τι θελεις να κανεις ακριβως φιλε μου? Τίποτα, να παίξω :-D και φυσικά αν με διευκολύνει και στο να τρέχει καλύτερα η κάθε συσκευή που χρησιμοποιώ για καθημερινές χρήσεις θα είναι καλή φάση. Ναι αρχάριος είμαι, θα ρίξω μια ματιά να δω τι παίζει κι αν είναι απάλευτο θα το αφήσω. Απλά ήθελα κάποια αρχική καθοδήγηση, thanks.
gokuthelegend Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Τίποτα, να παίξω :-D και φυσικά αν με διευκολύνει και στο να τρέχει καλύτερα η κάθε συσκευή που χρησιμοποιώ για καθημερινές χρήσεις θα είναι καλή φάση. Ναι αρχάριος είμαι, θα ρίξω μια ματιά να δω τι παίζει κι αν είναι απάλευτο θα το αφήσω. Απλά ήθελα κάποια αρχική καθοδήγηση, thanks. Τι εννοείς να παίξεις; παιχνίδια; Σε αυτο το θέμα δεν θα σε βοηθήσει καθόλου αυτό που θες να κάνεις. Τα επιστημονικά project που αναφέρεις έχουν αναπτυχθεί καταλήλως για να υποστηρίζουν clusters, ενώ οι απλές εφαρμογές και παιχνίδια που χρησιμοποιούμε στην καθημερινοτητά μας δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. Δηλαδή δεν έχει σημασία μόνο το hardware αλλά και το software. Αν ασχολείσε με ανάπτυξη κώδικα σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού και φτιάχνεις εφαρμογές που απαιτούν μεγάλη υπολογιστή ισχύ, τότες κάτι γίνεται, πολύ απλά ψάχνεις το θέμα και φτιάχνεις μια εφαρμογή για να υποστηρίζει custers. Αν παρόλα αυτά θες να το ψάξεις το θέμα, ψάξε για linux clusters, είχε πάρει το μάτι μου και μια ελεύθερη διανομή που βασιζόταν πάνω σε αυτό, αλλά δεν θυμάμαι πως λεγόταν, θα το ψάξω και θα σου πω.
haris013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 γενικα το λινουξ υποστηριζει cluster.. παλιωτερα ειχα στησει το pc και το λαπτοπ σε cluster mode και εκανα ripping διαφορες ταινιες.(σε λινουξ παντα με το γνωστο dvd::rip)
gokuthelegend Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 γενικα το λινουξ υποστηριζει cluster.. παλιωτερα ειχα στησει το pc και το λαπτοπ σε cluster mode και εκανα ripping διαφορες ταινιες.(σε λινουξ παντα με το γνωστο dvd::rip) και είδες διαφορά στον χρόνο για το riping;
haris013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 και είδες διαφορά στον χρόνο για το riping; φυσικα! και τοτε ηταν χρεπια τα Pc σε σχεση με σημερα οποτε φανταζεσε την εκπληξη μου οταν εβλεπα τον χρονο! μιλαμε για εποχες p4 και συγκεκριμενα οταν ανακοινωθηκαν οι πρωτοι c2d
gokuthelegend Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 φυσικα! και τοτε ηταν χρεπια τα Pc σε σχεση με σημερα οποτε φανταζεσε την εκπληξη μου οταν εβλεπα τον χρονο! μιλαμε για εποχες p4 και συγκεκριμενα οταν ανακοινωθηκαν οι πρωτοι c2d Μήπως θυμάσαι ποιά διανομή χρησιμοποιούσες; Εγώ θυμάμαι παλιά (4+ χρόνια) υπήρχε μια διανομή που λεγόταν "Cluster Linux", έτσι ήταν το όνομα, αλλά δεν μπορώ να το βρω πλέον. Τους 2 υπολογιστές πως τους είχες συνδέσει μεταξύ τους; με ethernet;
funbreaker Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Τι εννοείς να παίξεις; παιχνίδια; Σε αυτο το θέμα δεν θα σε βοηθήσει καθόλου αυτό που θες να κάνεις. Τα επιστημονικά project που αναφέρεις έχουν αναπτυχθεί καταλήλως για να υποστηρίζουν clusters, ενώ οι απλές εφαρμογές και παιχνίδια που χρησιμοποιούμε στην καθημερινοτητά μας δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. Δηλαδή δεν έχει σημασία μόνο το hardware αλλά και το software. Αν ασχολείσε με ανάπτυξη κώδικα σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού και φτιάχνεις εφαρμογές που απαιτούν μεγάλη υπολογιστή ισχύ, τότες κάτι γίνεται, πολύ απλά ψάχνεις το θέμα και φτιάχνεις μια εφαρμογή για να υποστηρίζει custers. Αν παρόλα αυτά θες να το ψάξεις το θέμα, ψάξε για linux clusters, είχε πάρει το μάτι μου και μια ελεύθερη διανομή που βασιζόταν πάνω σε αυτό, αλλά δεν θυμάμαι πως λεγόταν, θα το ψάξω και θα σου πω. όχι δεν εννοούσα να παίξω παιχνίδια, εννοούσα να παίξω με τα pc πειραματιζόμενος. Έχω και στα 3 windows οπότε υποθέτω πως δεν γίνεται. Επίσης δεν το ήθελα για παράξενες εφαρμογές αλλά για καθημερινή χρήση επομένως υποθέτω πως και και πάλι δεν γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα