Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μια γνώμη παρακαλώ.

Έχω ένα Toshiba A100-906 (σχεδόν αντίκα πλέον) με C2D 1.83 το οποίο όμως αποδείχτηκε σκυλί μαύρο και ακόμη και τώρα σε αυτό κάνω την περισσότερη δουλειά μου. Το μόνο που του έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι να ανεβάσω τη μνήμη από 1 στα 2g, και να αλλάξω μπαταρία. Σκεφτόμουν να ζητήσω από ένα φίλο να μου φέρει έναν m4 SSD 128γ από Αμερική, που θα βγει περίπου 80 ευρώ, να τον βάλω σαν βασικό και να περάσω τον παλιό 100άρη με caddy στη θέση του DVD. Η απόδοση δεν θα είναι κορυφαία (θα αδικηθεί ο δίσκος, το ξέρω), αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερη από τώρα γιατί έχει αρχίσει και σέρνεται άσχημα. Ανησυχώ κάπως μήπως το μηχάνημα δεν ξυπνήσει ποτέ από τη νάρκωση μετά την.."εγχείρηση" και πάει άκλαφτο άτσι άδοξα. Δεν ξέρω ούτε καν αν το interface του σκληρού είναι IDE ή SATA και αν θα μπαίνει στο caddy, ούτε και πως να το δω. Λεφτά για άλλο pc δεν παίζουν αυτό το διάστημα, και έτσι κι αλλιώς έλεγα να πάρω ένα καλό ultrabook μια και καλή κατά την άνοιξη ή καλοκαίρι. Ο SSD δεν θα πεταχτεί, όπως και να'χει, αλλά και πάλι δνε ξεκινάς τόση φασαρία με την λογική να σου πεθάνει το μηχάνημα. Έλεγα να το κάνω στο MacMini μου αλλά κι εκεί άλλαξα γνώμη.

Τί λέτε;

Δημοσ.

Αντι για ssd μπορεις να παρεις εναν υβριδικο δισκο ο οποιος ειναι περιπου τοσο γρηγορος οσο ενας ssd μονο που εχει μιση τιμη και διπλασιοα-τριπλασια χωρητικοτητα

Δημοσ.

Νομίζω πρωτού κάνες οτιδήποτε θα πρέπει να αναρωτηθείς σε περίπτωση που όπως λές γίνει το μοιραίο και το Toshiba μείνει off τί θα κάνεις ? Εγώ θα έλεγα να κάνεις όπως μπορείς την δουλειά σου με αυτό και σε κανα 6μηνο το συνταξιοδοτείς μια και καλή. Αν μπορούσες να βρείς έναν δανεικό SSD για δοκιμή θα ήταν το καλύτερο.

Δημοσ.

Νομίζω πρωτού κάνες οτιδήποτε θα πρέπει να αναρωτηθείς σε περίπτωση που όπως λές γίνει το μοιραίο και το Toshiba μείνει off τί θα κάνεις ? Εγώ θα έλεγα να κάνεις όπως μπορείς την δουλειά σου με αυτό και σε κανα 6μηνο το συνταξιοδοτείς μια και καλή. Αν μπορούσες να βρείς έναν δανεικό SSD για δοκιμή θα ήταν το καλύτερο.

Η μονη περιπτωση να μεινει οff ειναι να κανει ο ιδιος κάτι οταν θα ανοιξει το λαπτοπ και να το χαλασει ...Οπότε τη λογική του να παρει ssd Και να τον δοκιμασει δε τη καταλαβαινω...Και ετσι θα ανοιξει το λαπτοπ και μπορει να το χαλασει αν δε ξερει τι κανει. Πχ μπορει να αποσυνδεσει κατα λαθος καποιο καλώδιο και να μη το δει οτι εφυγε απο τη θεση του.

Εαν δε κανει καποιο λαθος δε παιζει το λαπτοπ να μην παιζει μετα.

Σχεδον σιγουρα ο δισκος ειναι sata. Εγω θα προτεινα απλώς να βαλεις εναν ssd να αφησεις το dvd οπως ειναι και να βαλεις τον παλιο σκληρο σε ενα εξωτερικο κουτακι. Ειδικά αν δεν εχεις εμπειρια στο ανοιγμα λαπτοπ μη μπλεξεις με πολλά. Ο σκληρός αφαιρειται πανευκολα σχεδον παντα.

Δημοσ.

Φαίνεται ότι δέχεται μέχρι 4gb ram , τον δίσκο μπορείς να τον βάλεις με 10€ σε ένα εξωτερικό κουτάκι για να μην χάσεις το dvd σου .. σίγουρα ο ssd θα του δώσει έναν αέρα .... ;)

Γενικά θα προτιμούσα να βάλω το DVD σε εξωτερικό κουτάκι (αφού καίω 2-3 δικάκια το χρόνο) και να έχω άλλα 100g μέσα στον φορητό :)

Δανεικός SSD δυστυχώς δεν υπάρχει. Η λογική του SSD και όχι πχ ενός hybrid είναι ότι δεν τον πετάς, αν το λαπτοπ παραδώσει πνεύμα και πάρω άλλο λαπτοπ με μηχανικό δίσκο μέσα, απλά θα του βάλω τον ίδιο SSD, οπότε γενικά δεν θεωρώ ότι χαραμίζεται.

Έχω την εντύπωση ότι το DVD βγαίνει για πλάκα, το ίδιο και ο σκληρός. Δεν χρειάζεται μεγάλο ξήλωμα, δεν είναι κάτω από το πληκτρολόγιο ο σκληρός όπως σε άλλα λαπτοπ. Συγκεκριμένα, βρήκα το service manual των Satellite Α100/Tecra A7 και η "πόρτα" είναι και στο δικό μου ακριβώς εκεί που δείχνει η παρακάτω εικόνα. Έχει δύο μαξιλαράκια που κρατάνε τον δίσκο, αλλά τίποτε άλλο. Υπάρχει τρόπος να βεβαιωθώ ότι ο δίσκος είναι SATA χωρίς να το ανοίξω;

post-86058-0-02664700-1355158519_thumb.jpg

Δημοσ.

Μπορεις να κατεβασεις καποιο προγραμματακι (π.χ speccy), και στο "hard drives" θα σου εχει και σε παρανθεση και στο "sata type/interface" τον τυπο συνδεσης..

Δημοσ.

Φίλε δες ποιό chipset έχει πάνω και άμα έχει support για ahci. Νομίζω χωρίς να 'μαι και σίγουρος οτι πρέπει να 'χει το 945PM με southbridge ICH7-M το οποίο έχει AHCI και είναι SATA2 ~275mb περίπου δλδ. Με 4GB μνήμη και SSD θα 'σαι κομπλέ. Και CPU μπορείς να αλλάξεις σε κανένα στα 2-2.2GHz αλλά δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο εκτός και αν είναι σε πολύ καλή τιμή.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ

λοιπόν το speccy δείχνει SATA I, και το site της Crucial δείχνει ως compatible recommended upgrade τον συγκεκριμένο δίσκο. Τώρα γιατί δνε παίρνω φθηνότερο αφού ο Μ4 δεν θα αξιποιηθεί όπως πρέπει; Επειδή όπως είπα είναι πιθανόν σε λίγο καιρό το μόνο που θα μείνει είναι αυτός ο δίσκος, οπότε ας είναι κάτι αξιόλογο :)

Edit έβαλα και τη mobo

post-86058-0-82273500-1355161028_thumb.png

post-86058-0-20815000-1355161048_thumb.png

post-86058-0-28603000-1355161382_thumb.png

Δημοσ.

Αρχαγγελε,εγω θα την εκανα με τα χιλια,αυτην την αναβαθμιση (μη σου πω οτι ηδη την εχω κανει,στο παρομοιο συστημα που εχω).

Βαλε τον ssd (αν καποτε πεταξεις το Toshiba,δεν θα παει χαμενος),φουλαρε την ram οσο παει (4 Ghz),φρεσκα 7αρια,κρατα τον σκληρο σε εξωτερικο κουτι (να μην σου τραβαει απο την μπαταρια) και θα δεις το Toshiba να απογειωνεται...

Δημοσ.

Αρχαγγελε,εγω θα την εκανα με τα χιλια,αυτην την αναβαθμιση (μη σου πω οτι ηδη την εχω κανει,στο παρομοιο συστημα που εχω).

Βαλε τον ssd (αν καποτε πεταξεις το Toshiba,δεν θα παει χαμενος),φουλαρε την ram οσο παει (4 Ghz),φρεσκα 7αρια,κρατα τον σκληρο σε εξωτερικο κουτι (να μην σου τραβαει απο την μπαταρια) και θα δεις το Toshiba να απογειωνεται...

Να σου πω ένα κλικ είμαι, απλά φοβάμαι λόγω παλαιότητας μήπως κάνει κανένα τσαφ η mobo και πάνε όλα σε τόπο χλοερό, μαζί με τον M4. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα γίνει, ούτε καν σε καινούριο λαπτοπ...

Δημοσ.

Τι τσαφ να σου κανει βρε συ?

Δεν θα το κοπανας.Το γυρνας,ξεβιδωνεις τον σκληρο με αγαπη και προδερμ,τον αλλαζεις και παπαλα...

Δημοσ.

Έτσι απλά; Τον κοτσάρω στην υποδοχή μπουτάρω και κάνω install όπως συνήθως; Όσο για το τσαφ, δεν φοβάμαι τόσο για μένα όσο για τις διαθέσεις της ίδιας της mobo :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...