Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Τις τελευταίες 2 μέρες έχω πρόβλημα με τις μνήμες στο PC.

Το πρόβλημα που διαπίστωσα είναι ότι μετά από κάποια μικροπροβληματάκια που είχα, κάτι μικροκολλήματα κυρίως

έκανα ένα check στις μνήμες με το memtest σε boot εκδοση και η διάγνωση έβγαλε ότι στο test#7 εμφανίζει errors (σχεδον 1εκατομμύριο errors) και μετά από πολύ ώρα μαυρίζει η οθόνη. Επανέλαβα τον έλεγχο με το Microsoft memory diagnostic tool για μια δεύτερη γνώμη και εκεί ακριβώς το ίδιο.

Το ωραίο είναι οτι το μηχάνημα κάνει boot κανονικά και δεν εμφανίζει κάποια μπλέ οθόνη ή κολλάει. Δείχνει να

συμπεριφέρεται σωστά και εδώ είναι που με πιάνει αδιαβάστο. Έχω το τελευταίο bios στην μητρική και δεν υπάρχει δυνατότητα δυστυχώς να ελέγξω τις μνήμες αλλού.

Το κιτ μνήμης είναι από το Πλαίσιο αγορασμένο τον Μάιο του 2009 και έως τώρα λειτουργούσε τέλεια.

Ποτέ δεν έκανα κάποιες αλλαγές για O.C ή στις τάσεις της μνήμης. To cl το ρύθμιζα πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες

των μνημών που γράφεται στο sticker τους αν και πολλές φορές το σύστημα έριχνε το cl στο 5-5-5-15.

Η σύνθεση είναι:

Intel Core 2 Quad q8300 2.5Ghz

Asus P5q P45 chipset

GEIL MEMORY GREEN PC2 8500 1066MHz 2x4GB (kit) CL= 6-6-6-18

Αύριο θα πάω Πλαίσιο να δω από κοντά τι γίνεται, δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει. Στο site της GEIL Memory αναφέρει για lifetime warranty αλλά δεν ξέρω τι να περιμένω από το plaisio γιατί σκέφτομαι μήπως και τις στείλω κατευθείαν στην GEIL έπειτα από συνεννόηση μαζί τους.

Περισσότερο γράφω αυτό το post για να δω αν σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο και αν ναι πώς το λύσατε?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Επειδή παίζει λόγω του οτι πλέον δεν υπάρχουν μνήμες ddr2 των 4gb το πλαίσιο να μην εχει ισάξιες να στις αντικαταστήσει. Οπότε κ θα σου προτείνει ένα πιστωτικό για να διαλέξεις οτι θες.

Αποψη μου να τις ζητήσεις πίσω και να επικοινώνησεις με την εταιρεία να κανεις rma και να τις στείλεις έξω ώστε αν υπάρχουν απ την εταιρία διαθέσιμες να στις αντικαταστήσουν. Η αν βρεις τον επίσημο εισαγωγέα των μνημων και εχει διαθέσιμες.

Εγω πάντως με κατι Kingston DDR2 που είχα τις έστειλα Αγγλία κ μου τα αντικατέστησαν με ίδιες.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Κάτι τέτοιο σκέφτομαι θα δείξει άυριο και θα επικοινωνήσω με την GEIL.

Δημοσ.

Λοιπόν τελικά οι μνήμες μου είναι οκ. Τις πήγα στο πλαίσιο και ζήτησα να γίνει επιβεβαιωτικός έλεγχος μπροστά μου και όντως δεν βγάζουν σφάλμα. Στην μητρική γίνεται το εξής.

Η κατώτερη τάση που μπορεί να δώσει για μνήμες είναι 1.8ν και οι μνήμες που έχω είναι τύπου ''Green'' και θέλουν 1.6ν. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αυτό σφάλμα να το χαρακτηρίσω? αλλά δεν φάνηκε ποτέ κάτι ύποπτο.

Σκέφτομαι μήπως τις πουλήσω αφού δεν έχουν σφάλμα και να πάρω ddr2 1066Mhz κανονικές όχι green και ξέρω γω.

Αυτά.

Δημοσ.

Καλημερα pas2007 τι εννοεις τις ελεγξαν μπροστα σου? Για να σαι σιγουρος ότι δεν εχουν Errors πρεπει να αφησεις το memtest86+ να τρεξει τουλαχιστον 1 ωρα τεσταροντας το κάθε dimmακι ξεχωριστα, όχι και τα 2 μαζι! Αν είναι και τα 2 dimms κουμπωμενα και μονο το ενα ειναι προβληματικο μπορει να κανει και 2:30 ωρες να βγαλει το memtest τα Εrrors.Αφου τις ειχες ελεγξει εσυ και σου εβγαζαν Errors στο memtest τοτε σχεδον σιγουρα εχουν θεμα εκτος και αν εφταιγαν τα timings! Ξαναελεγξε τες τεσταροντας τις 1-1 κι αφησε το memtest να κανει πολλα passes.Αυτοι ποση ωρα το ετρεξαν και συμπεραναν ότι οι μνημες είναι οκ? Λιγα λεπτα? Μην εχεις πολυ εμπιστοσυνη στους τεχνικους του Πλαισιου!

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Οι μνήμες ελέγχθηκαν και οι 2 στο πλαίσιο. Στο τεστ που είμουν παρών περίμενα να ολοκληρώσει το memtest ένα πλήρη έλεγχο χωρίς σφάλμα. Επαν πως τις αφηναν ενα βραδυ και δεν εβγαλαν τιποτα και μου ελεγαν να τις αφησουμε και αλλο για να κανουν και αλλα περασματα με τα memtest. Δεν θυμάμαι ρε γμτ αν μου είπαν πως τις έλεγχαν 1-1 γιατί μετάνιωσα που τις πήγα στο πλαίσιο και τις ηθελα οπωσδηποτε πισω, το έκανα μόνο και μόνο γιατί από κεί αγοράστηκαν και γιατί δεν βρήκα άλλο PC με ddr2 μητρική. Σκέφτομαι να κάνω κάτι άλλο. Το σύστημα μου τώρα λειτουργεί και πάλι όπως πρώτα δηλαδή σαν να μην έχει κάτι. Αύριο θα δανειστω μια μνήμη και θα την Τεσταρω στην μητρική μου να δώ τι θα συμβεί.

Δημοσ.

Απ'οσο ξερω εγω για να εχεις ΣΩΣΤΑ αποτελεσματα με το memtest πρεπει να το αφησεις 16+ ωρες,7+ passes

Κανονικα δεν παει με την ωρα αλλα με τα passes.Πχ μια μικρη μνημη 256MB DDR1 μεσα σε 1 ωρα εχει κανει 8 passes οποτε μπορουμε να πουμε με ασφαλεια οτι ειναι οκ.Κι εγω το αφηνω αρκετες ωρες ή ενα ολοκληρο βραδυ να κανει αρκετα passes.Η 1 ωρα που ειπα ειναι το ελαχιστο και το ειπα γιατι εχει τυχει μπροστα μου σε service γνωστου μαγαζιου να βαλουν πανω μνημη και να τρεξουν το memtest λιγα λεπτα να και να αποφανθουν οτι ειναι οκ.Δες κι εδώ

http://hcidesign.com...est/manual.html

2.Test for 1 hour (this will catch everything except intermittent of errors)

3.Test overnight

Δημοσ.

λοιπόν έκανα μια δοκιμη με δανεικη μνημη. kingston kvr 667mhz 1024Mb και το memtest βγάζει ακριβώς στο ίδιο τεστ το ίδιο σφάλμα.

καμιά ιδέα? ευτυχώς που δεν αγόρασα τις νέες μνήμες. Η μνήμη πάντως λειτουργεί κανονικά στο pc.

Δημοσ.

Μια ερωτηση, με το τροφοδοτικο εισαι οκ?ποσο καιρο το χεις, γιατι στο λεω.

Προχθες αλλαξα το δικο μου. οταν κλοκαρα τον υπολογιστη στα 3,4 εσβηνε αν του κανα κανα τεστ με το παλιο τροφοδοτικο. με το καινουριο no problem. Θελω να πω μηπως δεν τροφοδοτειτε σωστα με τα ρευματα.

Και ανοιξα το παλιο τροφοδοτικο ειχε 4-5 πυκνωτες ετοιμους να εκραγουν, και ενας πρεπει να ηταν σκασμενος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...