Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με βαλατε σε σκέψεις και εμενα.απο οταν πατήσω το κουμπι με χρι να δω desktop θελει 45 δευτερόλεπτα.και απο οταν πατήσω το κουμπι μεχρι να βγει απο το bios θελει 15 δευτερολεπτα. φυσιολογικό ??και μια που ετρεξα το atto

post-243195-0-60048600-1355082217_thumb.png

Δημοσ.

Για να μην είμαστε με τα χρονόμετρα στο χέρι ο Bill Gates έχει φροντίσει και τα Windows κρατούν δικές τους λεπτομερειακές μετρήσεις. :o

Αν ανοίξετε τον Event Viewer και ακολουθήσετε την διαδρομή : Applications and Service Logs --> Microsoft--> Windows--> Diagnostics Performance--> Operational

θα βρείτε τους αναλυτικούς χρόνους που κάνουν τα Windows κατά το Start up (Event ID 100 ) και το Shut Down (Event ID 200)

Οι χρόνοι δίνονται σε milliseconds

Στο Event 100 μας ενδιαφέρουν κυρίως 3 πεδία,

α) το BootTime που μας δείχνει τον συνολικό χρόνο εκκίνησης,

β) το MainPathBootTime που δείχνει τον καθαρό χρόνο εκκίνησης μέχρι δηλ. πριν ακριβώς την στιγμή που αρχίζει να φορτώνει το προφίλ του χρήστη.

Ο χρόνος αυτός μπορεί να συγκριθεί με άλλους γιατί αφορά καθαρά στοιχεία των Windows.

γ) το BootPostBootTime που δείχνει τον χρόνο που κάνει να φορτώσει το προφίλ του χρήστη, με τα τυχόν προγράμματα/utilities που ενεργοποιούνται κατά το Start up.

Ο χρόνος αυτός είναι μη συγκρίσιμος με άλλους γιατί ο κάθε χρήστης έχει εντελώς διαφορετικό προφίλ και τα εγκατεστημένα προγράμματα διαφέρουν.

Με λίγα λόγια BootTime = MainPathBootTime + BootPostBootTime

Ουσιαστικά λοιπόν αυτό που μπορεί να συγκριθεί μεταξύ διαφορετικών συνθέσεων είναι μόνο το MainPathBootTime.

post-213081-0-43303400-1355144019_thumb.jpg

Στο Event 200 δεν έχει και πολλά στοιχεία, 2 πεδία κυρίως μας ενδιαφέρουν.

α) το ShutdownTime που είναι ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται το σύστημα για να κλείσει, και

β) το ShutdownUserSessionTime που δείχνει τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεφορτώσει το προφίλ του χρήστη.

Σύγκριση χρόνων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων θα μπορούσε να γίνει αν από το α αφαιρούσαμε το β.

post-213081-0-11372900-1355144051_thumb.jpg

Πάντως παράπονο δεν έχω από τους χρόνους μου, 7,6 sec εκκίνηση, 3,7 sec κλείσιμο :-D

• Like 7
Δημοσ.

πολύ χρήσιμο!! Μπράβο φίλε μου!

Με βολεύει να συγκρίνω πρίν ssd και μετά!!

Για την ώρα με sata2 3.5άρι 250gb μου βγάζει

Main Path boot time 32512

Shutdown 15263

Δημοσ.

Ατίθασε ναι μεν αλλά...

Έχεις ένα πόντο, αλλά σίγουρα καταλαβαίνεις ότι από άνοιγμα σε άνοιγμα και κλείσιμο σε κλείσιμο υπάρχουν διαφορές, έτσι?

Κάποιες φορές αυτές οι διαφορές είναι και μεγάλες, οπότε είναι μεν ένα μέσο σύγκρισης, όχι όμως (και αυτό) το ασφαλέστερο.

Ούτε φυσικά το χρονομέτρημα είναι το ασφαλέστερο ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Στο μέσο όρο βρίσκεται η χρυσή τομή και μπορούμε να έχουμε μια ασφαλέστερη εκτίμηση. ;)

Δημοσ.

με βαλατε σε σκέψεις και εμενα.απο οταν πατήσω το κουμπι με χρι να δω desktop θελει 45 δευτερόλεπτα.και απο οταν πατήσω το κουμπι μεχρι να βγει απο το bios θελει 15 δευτερολεπτα. φυσιολογικό ??και μια που ετρεξα το atto

Δημοσ.

αν πιάνεις και τα σωστά νούμερα στα benches δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας...

αυτα εννοεις εδω ή μπορω να τα τεσταρω και απο αλλου?

η δευτερη καρτελα ειναι απο τον wd 1tb black 64mb , να μου πειτε αν παει και αυτος καλα για μην εχω αλλες σκοτούρες με τους δισκους πλεον.. :-(

post-244793-0-38925800-1355230778_thumb.jpg

post-244793-0-37522800-1355230853_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...