Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα παιδες,προ ημερών αγόρασα αυτόν εδώ

Link.png Site: http://www.corsair.c...rive.html'][/url]

Corsair-Force-3-120GB-Top.png

Τον εχω σε σάτα 3 σύνδεση με win7 64bit. Διαβάζω για ταχύτητες ακολουθιακής εγγραφής /αναγνωσης 510/550 ΜΒ/s αντίστοιχα ,,Eτρεξα το CrystalDiskMark 3 απο περιεργεια να δω αν ισχύουν αυτές οι τιμές.Δεν περίμενα να τις φτάσει μιας και αυτες είναι θεωρητικές μέγιστες αλλα έστω κοντά.Ψιλοαπογοητευτηκα με τα αποτελέσματα..Για πειτε καμια γνώμη.Εχω κάνει τπτ λάθος?Έχει κανεις τον ίδιο να μου πει τα δικά του αποτελέσματα?

Οριστε το printscreen

post-245798-0-10395800-1355005433_thumb.png

Y.γ: trim ενεργοποιημένο και απο τις 2 μεριες..

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρόσφατα πηρα τον 830 - 128gb και δεν ενθουσιαστηκα ιδιαιτερα απο την επενδυση των χρηματων μου, απο τη στιγμη που παταω το κουμπι ανοιγει σε οθονη στα 30-35 sec , και οχι κατι 10-15sec που ακουγα πριν αγορασω, παιχνιδια που εβαλα μικρη διαφορα ειδα σε loading times ..

τα αποτελεσματα του καλα ειναι σε σχεση με αλλους?

post-244793-0-80826600-1355007420_thumb.jpg

Δημοσ.

Kαλησπέρα παιδες,προ ημερών αγόρασα αυτόν εδώ

Link.png Site: http://www.corsair.c...rive.html'][/url]

Corsair-Force-3-120GB-Top.png

Τον εχω σε σάτα 3 σύνδεση με win7 64bit. Διαβάζω για ταχύτητες ακολουθιακής εγγραφής /αναγνωσης 510/550 ΜΒ/s αντίστοιχα ,,Eτρεξα το CrystalDiskMark 3 απο περιεργεια να δω αν ισχύουν αυτές οι τιμές.Δεν περίμενα να τις φτάσει μιας και αυτες είναι θεωρητικές μέγιστες αλλα έστω κοντά.Ψιλοαπογοητευτηκα με τα αποτελέσματα..Για πειτε καμια γνώμη.Εχω κάνει τπτ λάθος?Έχει κανεις τον ίδιο να μου πει τα δικά του αποτελέσματα?

Οριστε το printscreen

post-245798-0-10395800-1355005433_thumb.png

Y.γ: trim ενεργοποιημένο και απο τις 2 μεριες..

Είσαι σίγουρος ότι τον έχεις σε sata3? Ποιά είναι η μητρική σου? Το ahci είναι ενεργοποιημένο? Τρέξε και ένα ΑΤΤΟ να δούμε τι λέει. Σ αυτό το πρόγραμμα είναι λογικό να έχεις μικρά νούμερα με τον συγκεκριμένο ssd αλλά όχι τόσο μικρά.

@sep01 μια χαρά είσαι. Στο loading των win τον ίδιο σημαντικό ρόλο με τον ssd πάιζει και το bios που φοράς. Ο ssd αναλαμβάνει δουλειά μετα την post screen και απο κει πρέπει να μετράς.

Δημοσ.

το bios δηλαδή πρέπει να το κάνω αναβαθμιση? (η αλήθεια είναι οτι στεκετε εκει το πισι για 5-6 sec , και επισης η εικονα του ειναι καπως στραβη στην οθονη , οχι οταν μπινω μεσα , μονο απ εξω.

ειναι σιγουρο οτι δεν θα δημιουργηθει κανα προβληματακι με blue screen και κολλήματα αν το κανω Update?

εχω αυτην http://www.asrock.co...75M&o=All��

Δημοσ.

Με έβαλες σε σκέψεις και χρονομέτησα τη δικιά μου Asrock B75M GL που φοράει το bios P1.00. Από τη στιγμή που θα πατήσω το κουμπί μέχρι να είναι έτοιμα τα win στην επιφάνεια εργασίας θέλει 35 δευτερόλεπτα αλλά με hdd. Από τη στιγμή που θα πατήσω το κουμπί μέχρι να αρχίσουν να φορτώνουν τα windows θέλω 7 δευτερόλεπτα (μέσα είναι και ο χρόνος που κάνει το pc να δώσει σήμα στην οθόνη). Οπότε είσαι οκ απο δω. Δεν φταίει το bios αλλά το τι φορτώνοπυν τα windows. Πόσταρε τις καρτέλες εκκίνησης από το msconfig αν θες.

Ποιό bios φοράς? Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα πάνε όλα τέλεια με το bios update. Αναβαθμίζεις με δικό σου ρίσκο διαβάζοντας αναλυτικά τις οδηγίες που θα βρεις στο site της asrock. Aν δεν καταλαβαίνεις κατι από τις οδηγίες δεν προχωράς.

Δημοσ.

λοιπόν εκατσα και το χρονομέτρησα για να μάθουν και οι υπόλοιποι τα πραγματικά νούμερα

από τη στιγμή που πατάω το κουμπί το bios τελιώνει σε 7 μιση sec , κατόπιν είναι στα windows se 27 sec ( δηλαδή 20 sec από bios έως την επιφάνεια εργασίας ) κατόπιν για να σταματίσει η ροδέλα να φορτώνει έχουμε φτάσει στα 33-34 sec ( με samsung 830 128 gb)

-- έχω βαλει 1st boot dvd drive (και ισως τρωει και 2-3 sec πιστευω για να το ψάξει)

έσυ φίλε δεινόσαυρε με hdd φοβερή ταχύτητα εχεις νομίζω.

το βιοσ -έκδοση της μητρικής που το βλέπω?

Δημοσ.

Τα ίδια νούμερα έχουμε αλλά αυτό δεν είναι καθόλου καλό γιατί εγώ μπουτάρω από spinpoint sata2 250gb 6ετιας. Κατέβασε το cpu-z για να δεις την έκδοση του bios και βάλε 1st boot device τον δίσκο προφανώς.

Δεν μου είπες όμως το σημαντικότερο: Τι φορτώνει όταν ξεκινάνε τα windows?

Aν και παίζει απειροελάχιστο ρόλο, ποιός είναι ο επεξεργαστής σου?

Δημοσ.

το βιος , cpu o g540 , (αν και νομιζα ειχα τον g840)

4 gb ram

φορτώνεί το ατι προγραμμα , windows essentials, power iso , logitech smart poiont , systran

http://www.asrock.co...BIOS&Model=B75M

δε νομιζω να το ρισκαρω να το αναβαθμισω απο 1.4 σε 1 .5 , εκτος και αν βρεθεί καποιος που εκανε και ηταν ολα good!

post-244793-0-26741500-1355065012_thumb.jpg

Δημοσ.

Κλείσε ότι δεν χρειάζεται (το power iso σίγουρα). Έχεις το προτελευταίο bios. Βγήκε και το 1.50. Διάβασε τις οδηγίες και αν τις καταλαβαίνεις και θέλεις να ψαχτείς αναβάθμισε.

http://www.asrock.co...BIOS&Model=B75M

δε νομιζω να το ρισκαρω να το αναβαθμισω απο 1.4 σε 1 .5 , εκτος και αν βρεθεί καποιος που εκανε και ηταν ολα good!

Δημοσ.

99% όλα οκ θα πάνε. Απο κει και πέρα είναι το πόσο σε απασχολεί το ζήτημα. Δεν σου εγγυάται βέβαια κάποιος ότι θα διορθωθεί το θέμα σου καθώς δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στις βελτιώσεις του νέου bios.

Δημοσ.

Εγώ να επιμείνω λίγο πτιν γίνει Bios Update, στο να μας δείξεις που έχεις συνδέσει τον ssd σου?

Κάνε ένα κύκλο στην παρακάτω φωτογραφία αν μπορείς.

B75M(m).jpg

εντιτ: Ασχετο εντελώς, νόμιζα ότι ήταν ο topic starter. Με μπερδέψατε....

Ακυρο :-(

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι τον έχεις σε sata3? Ποιά είναι η μητρική σου? Το ahci είναι ενεργοποιημένο? Τρέξε και ένα ΑΤΤΟ να δούμε τι λέει. Σ αυτό το πρόγραμμα είναι λογικό να έχεις μικρά νούμερα με τον συγκεκριμένο ssd αλλά όχι τόσο μικρά.

Λοιπον κατα αρχάς να ευχαριστήσω όλους όσους εσπευσαν να βοηθήσουν. το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Τωρα το achi είχα ξεχάσει να το ενεργοποιήσω μόλις το έκανα.Η μητρική μου είναι αυτή

http://www.msi.com/p...b/H55M-E33.html

Τώρα για το σατα3 μόλις είδα κάτι που δεν είχα προσεξει..δεν έχει σατα 3 η μητρική μου... :(.

Ξανα έτρεξα λοιπόν το harddiskmark με τα αποτελεσματα να ειναι λιγάκι βελτιωμένα αλλα και παλι χαμηλά

post-245798-0-41441700-1355072324_thumb.png

Ετρεξα και το αττο..

post-245798-0-22929500-1355072318_thumb.png

Οποτε με σατα2 δεν παω πουθενα ετσι?

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, ας γράψω κι εγώ εδώ την εμπειρία μου μιας και νέωπας στο ssd σύμπαν. Έχω λοιπόν τον Vertex 3 120gb και τον επέλεξα για τη ποιότητα που συνοδεύει τ' όνομα και για τις ταχύτητες που ανακοινώνει η OCZ.

Η διαφορά χαοτική από έναν hdd, αλλά δεν ήξερα και δεν είχα ενεργοποιημένο το AHCI μεν, όμως εννοείται ότι τον είχα σωστά συνδεδεμένο σε sata 3 port. Έλυσα το θέμα με το AHCI μέσω Microsoft fixit και είδα το φως κυριολεκτικά!

Επισύναψα φωτό με πριν και μετά AHCI εποχή. Οι διαφορές μεγάλες και με χαροποίησε το γεγονός, αλλά και πάλι δεν ανταποκρίνονται οι ταχύτητες στις εξαγγελίες της OCZ.

Οπότε η αυτονόητη ερώτησή μου είναι: μπορώ να κάνω κάτι να βελτιώσω ακόμα περισσότερο τα πράγματα?

* Τα άνω σχόλια του Δεινόσαυρου βοήθησαν στην γενικότερη εξέλιξη του ''αγώνα'' μου προς το καλύτερο! :-)

post-245726-0-04022100-1355076876_thumb.pngpost-245726-0-81742100-1355076877_thumb.pngpost-245726-0-70817300-1355076879_thumb.pngpost-245726-0-29368400-1355076881_thumb.pngpost-245726-0-73143500-1355076882_thumb.pngpost-245726-0-22841000-1355076884_thumb.png

Κι όσο για τους χρόνους εκκίνησης, από το πάτημα του power σε 20'' είμαι στην επιφάνεια εργασίας! :D

• Super Moderators
Δημοσ.

Για sandforce based ssds Atto μόνο αν θέλετε να βλέπετε τις ταχύτητες που αναγράφει η OCZ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...