Προς το περιεχόμενο

Αγορά Τηλεόρασης

GTI890

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι μεχρι τα χριστουγεννα να παρω μια καινουργια τηλεοραση και θα ηθελα να μου προτινεται την καλυτερη value for money επιλογη....

Λοιπον πιο συγκεκριμενα,

καταρχας δεν ξερω τι να διαλεξω δηλαδη led ή plasma...

η αποσταση θεασης μου ειναι 2,5 - 3 μετρα περιπου...

το ποσες ιντσες ειναι ιδανικες για αυτη την αποσταση δεν το ξερω και θα ηθελα να με βοηθησετε σε αυτο αν και ψαχνω πανω απο 42 ιντσες tv.....

θα ηθελα να ειναι και 3D και δεν θα με χαλαγε να ειναι και smart tv....

Το μεγιστο ποσο που διαθετω ειναι 600 ευρώ.....

α και τελος η χρηση της θα ειναι εκτος απο τηλεοπτικο σημα και για ταινιες αρκετα σε blueray full HD αναλυση καθως και για gaming να συνδεω δηλαδη καμια φορα το λαπτοπ ή το σταθερο υπολογιστη και να παιζω στην tv τα games.....

θα ηθελα να με βοηθησετε ωστε να παω στην καλυτερη επιλογη για τα 600 ευρω που διαθετω.....

Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1. Η απόσταση θέασης σηκώνει 50" και πάνω

2. Το παίξιμο παχνιδιών δυσκολεύει τα πράγματα με την Plasma.

3. Το όριο των 600 δυσκολεύει την επιλογή ακόμη περισσότερο και μάλιστα με 3D.

για 50 ιντσες μαλλον θα παω .. ετσι σκεφτομαι και γω... τωρα για ολα τα αλλα εσυ τι προτινεις δηλαδη? εχω δει και με 600 και με λιγοτερα αξιολογες αλλα δεν ξερω και πολλα ......οποτε τι προτινεις?

50" και με όριο τα 600 δεν θα βρεις.

Εάν ψάξεις στο skroutz, θα δεις ότι οι τηλεοράσεις γύρω στις 50" και 3D, μέχρι 695 ευρώ είναι HD Ready και όχι Full HD.

Οι Full HD ξεκινάνε από 780.

Επομένως, με τις προϋποθέσεις που βάζεις δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις.

εγω κοιταω γενικα απο 42 και πανω και εχω βρει σ εμαγαζια που εριξα μια ματια και full hd kai smart tv...αν πεσω σε ιντσες και ανεβω και 50 ευρω δεν μπορουμε να βρουμε πολυ καλη σε 46 ιντσες? σε λιγο θα ποσταρω κανενα λινκ απο μερικες να μου πειτε τη γνωμη σας γιατι οπως ειπα δεν ξερω και πολλα και δεν εμπιστευομαι στα μαγαζια τους υπαλληλους :-D ...

Στα 2,5 μέτρα 50+!! Δηλαδή αμα είχε 4 μέτρα το θα του προτείνατε 104"??

Καλα τα πινάκια τις THX που διαβάζετε και έχετε ως ευαγγέλιο, αλλα αναφέρονται μονον για χρήση σε full HD σήμα σε dedicated χώρους. Στα σαλόνια μας δεν μπορούμε πάντα να εξιδανικεύουμε το χώρο μας για χάριν της |TV ώστε να ειναι THX certified.

Δηλαδή στα 2,5 μέτρα εαν δει κάποιο κανάλι της digea η κάποιο DVD (αναφέρθηκε για χρήση καναλιών) τι θα κάνει? Θα τραβιέται πίσω για να μην βλέπει τα πιξελ η θα δουλεύει με την ευκρίνεια στο -50??

40 αντε με βαρια 46 στα 2,5 μέτρα για ενα επιπλωμένο σαλονι υπολογισμένο κατα Visual Acuity είναι οκ.

Λοιπον GTI890 me 600 ευρω δεν παιρνεις 50 αρα σε lcd led. Μονον καποια πλασμα με sd αναλυση η μετριας γενικα απόδοσης. Περαν αυτου ειναι και ακατάλληλη για μακρυωρο gaming η για χρήση ως monitor για το pc σου (στα ασπρα θα σε ενοχλει το flickering).

Στις40-42 βαρια 46'' βρίσκεις προτασεις.

SAMSUNG 40ES6100

LG 42 LM620S

SAMSUNG 46EH6030

• Like 2

Στα 2,5 μέτρα 50+!! Δηλαδή αμα είχε 4 μέτρα το θα του προτείνατε 104"??

Καλα τα πινάκια τις THX που διαβάζετε και έχετε ως ευαγγέλιο, αλλα αναφέρονται μονον για χρήση σε full HD σήμα σε dedicated χώρους. Στα σαλόνια μας δεν μπορούμε πάντα να εξιδανικεύουμε το χώρο μας για χάριν της |TV ώστε να ειναι THX certified.

Δηλαδή στα 2,5 μέτρα εαν δει κάποιο κανάλι της digea η κάποιο DVD (αναφέρθηκε για χρήση καναλιών) τι θα κάνει? Θα τραβιέται πίσω για να μην βλέπει τα πιξελ η θα δουλεύει με την ευκρίνεια στο -50??

Δεν ξέρω σε τι στοιχεία στηρίζεσαι για να προτείνεις 40-46" σε απόσταση θέασης 2,5-3 μ.

Όταν ερευνούσα το θέμα πριν 1 χρόνο, για την ίδια ακριβώς απόσταση, είχα τηλεόραση 32" και νόμιζα ότι 40-46 θα ήταν ικανοποιητική. Όταν επισκέφθηκα σπίτι φίλου που είχε αγοράσει 51" για μικρότερη απόσταση θέασης από τη δική μου αναθεώρησα τη γνώμη μου και αφού γύρισα αρκετά καταστήματα κατέληξα σε 50" και την απολαμβάνω ίτε σε τηλεοπτικό είτε σε ταινίες.

Άλλωστε, σε άλλα fora, που ειδικεύονται στην τηλεόραση, αναφέρεται ως κανόνας ότι στην απόσταση αυτή ταιριάζει τηλεόραση 50". Το σχόλιο για τα 4μ. είναι τουλάχιστον άστοχο, μιας και για την απόσταση αυτή υπάρχουν οι τηλεοράσεις 65" και πάνω απ' αυτήν οι προτζέκτορες.

ΥΓ Οι προτάσεις που δίνουμε πρέπει να είναι σωστές για να μην μετανιώσει ο υποψήφιος αγοραστής μετά την αγορά.

Τηλεορασεις άνω των 65" υπάρχουν. Αλλα το είπα δίνοντας έμφαση στην υπερβολή και όχι ότι το εννοουσα κυριολεκτικά.

Στην τελική είναι θέμα γουστου το τι θα βάλει ο καθένας στο χώρο του.

Η θέαση digea λόγω χαμηλής ανάλυσης σε τόσο μικρή απόσταση θα είναι κακη εμπειρία. Το τονίζω ο καθένας πρώτα βλέπει και μετα αγοραζει.

Όλα τα forum που διαβάζεις συμβουλευονται τα πινακακια της THX. Αναφέρθηκα σε αυτο άνωθεν. Ψαξε περι visual acuity.

Αναφορικά υπάρχει μεγάλη διάφορα το να διαβάζεις θεωρεία απο την πρακτική. Έχοντας κάνει εκατοντάδες εγκαταστάσεις ο καθε πελατης είχε ιδιομορφίες στο χώρο η το γούστο του που καθοριζαν το μέγεθος της tv.

Εάν του αρέσει η 50αρα ας την προτιμήσει. Κακό δεν θα του κάνει. Αλλα είμαι κατα στο να προτείνουμε αυστηρά μεγέθη συμβουλευομενοι πληροφορίες του Διαδικτύου που δεν έχουμε κατανοήσει και πλήρως.

Φιλικά

Μάριος

AV Group.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δεν ξέρω σε τι στοιχεία στηρίζεσαι για να προτείνεις 40-46" σε απόσταση θέασης 2,5-3 μ.

Όταν ερευνούσα το θέμα πριν 1 χρόνο, για την ίδια ακριβώς απόσταση, είχα τηλεόραση 32" και νόμιζα ότι 40-46 θα ήταν ικανοποιητική. Όταν επισκέφθηκα σπίτι φίλου που είχε αγοράσει 51" για μικρότερη απόσταση θέασης από τη δική μου αναθεώρησα τη γνώμη μου και αφού γύρισα αρκετά καταστήματα κατέληξα σε 50" και την απολαμβάνω ίτε σε τηλεοπτικό είτε σε ταινίες.

Άλλωστε, σε άλλα fora, που ειδικεύονται στην τηλεόραση, αναφέρεται ως κανόνας ότι στην απόσταση αυτή ταιριάζει τηλεόραση 50". Το σχόλιο για τα 4μ. είναι τουλάχιστον άστοχο, μιας και για την απόσταση αυτή υπάρχουν οι τηλεοράσεις 65" και πάνω απ' αυτήν οι προτζέκτορες.

ΥΓ Οι προτάσεις που δίνουμε πρέπει να είναι σωστές για να μην μετανιώσει ο υποψήφιος αγοραστής μετά την αγορά.

εσυ σε τι στοιχεια βασιζεσαι που προτεινεις 50"+..?

Εξήγησα παραπάνω ότι δεν συμβουλεύτηκα πινακάκια αλλά είδα τηλεόραση 51" στην ίδια απόσταση με τη δική μου και κατέληξα να αγοράσω τις 50" και ΔΕΝ το μετάνιωσα. Όσοι επισκέπτονται το σπίτι μου για ποδόσφαιρο-ταινίες, και είναι αρκετοί, χαίρονται την εικόνα που βλέπουν και μου δίνουν συγχαρητήρια για την επιλογή. Έγραψα, επίσης, ότι σε fora που ειδικεύονται στις τηλεοράσεις προτείνουν αυτή τη διάσταση για τη συγκειμένη απόσταση.

Επειδή αυτοί που ερευνούν για την αγορά νέας τηλεόρασης δεν έχουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, τη δυνατότητα να την δουν σε πραγματικό χώρο αλλά τη βλέπουν σε καταστήματα, είναι καλό να μεταφέρουμε τη γνώση και την εμπειρία μας και όχι τις πληροφορίες που έχουμε.

εσυ σε τι στοιχεια βασιζεσαι που προτεινεις 50"+..?

Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις το μήνυμα που παραθέτεις, δεν θα είχες απορία.

επειδη μπερδευτηκα....για μια 50 αρα τηλεοραση, full hd, smart tv, 3D και γενικα οπως ακριβως τι θελω και την ζηταω στην αρχη του θεματος ποσα λεφτα πρεπει να δωσω????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξήγησα παραπάνω ότι δεν συμβουλεύτηκα πινακάκια αλλά είδα τηλεόραση 51" στην ίδια απόσταση με τη δική μου και κατέληξα να αγοράσω τις 50" και ΔΕΝ το μετάνιωσα. Όσοι επισκέπτονται το σπίτι μου για ποδόσφαιρο-ταινίες, και είναι αρκετοί, χαίρονται την εικόνα που βλέπουν και μου δίνουν συγχαρητήρια για την επιλογή. Έγραψα, επίσης, ότι σε fora που ειδικεύονται στις τηλεοράσεις προτείνουν αυτή τη διάσταση για τη συγκειμένη απόσταση.

Επειδή αυτοί που ερευνούν για την αγορά νέας τηλεόρασης δεν έχουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, τη δυνατότητα να την δουν σε πραγματικό χώρο αλλά τη βλέπουν σε καταστήματα, είναι καλό να μεταφέρουμε τη γνώση και την εμπειρία μας και όχι τις πληροφορίες που έχουμε.

Οκ, εφόσον αποτελεί προσωπική σου επιλογή και είσαι ικανοποιημένος, αυτό είναι μια επιτυχημένη αγορά για εσένα. Να υποθέσω οτι έχεις πλάσμα και δεν έχεις θέμα έντονο με digea?

Εδώ όμως πιο κάτω, δεν εξηγείς οτι αυτό είναι δική σου επιλογή, απλως τον συμβουλεύεις για το σωστό μέγεθος.

Αυτομάτως κάποιος με ελάχιστες η καθόλου γνώσεις στο κομμάτι το θεωρεί ως δεδομένη απάντηση.

Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρεις στα 2 και 3, με βρίσκουν απολυτά σύμφωνο.

Να αναλύσω γιατι οι 50'' στα 2,5 μετρα ειναι λαθος.

Εαν είχαμε ενα ωραίο χώρο για προβολές ταινιών σε 1080p και επιθυμούσαμε να αξιοποιήσουμε πλήρως την ανάλυση αυτη ως προς το πλεονέκτημα της ευκρίνειας που μας δίνει, τοτε υπάρχουν κάποιοι τύποι που εχουν προκύψει απο μελέτες εταιριών που ασχολούνται με παράγωγη ταινιών.

Μια απο αυτές ειναι η ΤΗΧ του George Lukas. Με βάση τα δεδομένα που μας δίνουν διαιρούμε την διαγώνιο μιας TV με τον αριθμό 84 και το αποτέλεσμα που προκύπτει ειναι η ιδανική απόσταση θέασης για 1080. http://www.thx.com/c...er/hdtv-set-up/

Στην περίπτωση μας Στα 2,5 μέτρα που εχει ο φίλος βάση THX απαιτείται 70+. Σε περίπτωση μειωμένου χώρου το minimum είναι 60'' και οχι 50''

Ολα αυτά ομως αφορούν το κοινό που θέλει να πετύχει επιδόσεις και εμπειρία cimema room και οχι καθημερινό οικιακό περιβάλλον. Στο cimema η χρήση του μέσου γίνεται απο 2 μεχρι 4 ώρες max. Παραπέρα κουραζόμαστε απο την ιδια την πηγή φωτισμού. (αν και στο cinema δεν έχουμε backlight αλλα αντανάκλαση, πράγμα που είναι πιο ήπιο και ξεκούραστο) Στο σπίτι μπορεί να κάτσουμε παραπάνω, εαν η θέαση συνδυαστεί με gaming κτλ. Τελος οι αποστάσεις αυτες υπολογίζονται αυστηρά μόνο για χρήση 1080p και οχι για τα 560i της digea. H αυξημένη ευκρίνεια των lcd led θα αναδείξει ολες τις ατέλειες του σήματος απο την απόσταση αυτη. Οι πλάσμα λογω ασταθούς dot pitch έχουν πιο smooth πιξελιασμα και δεν ενοχλεί τόσο.

Ενας κάλος οδηγός ειναι αυτός http://myhometheater...calculator.html που εξηγεί και καθορίζει τα μεγέθη και για 1080 αλλα και 560. Μια μέση τιμη που προκύπτει ειναι 42 με 46 ωστε να καλύπτει και τις 2 περιπτώσεις.

Πάραυτα δεν αποτελεί παράπτωμα κάποιος έχοντας την απόσταση αυτη να προτιμήσει 50'' ειναι θεμα γούστου και δεν δημιουργεί καποιο πρόβλημα καθως δεν εκπέμπουν ακτινοβολία ωστε να κάνουμε κακο στα ματια μας οπως οι παλιές crt. Ανετα στα 3 μέτρα βλέπω 3ωρη ταινία με πανί στις 120'' Παραπάνω ομως αρχίζει η ενόχληση. Κάποιοι αντέχουν. Καποιοι αλλοι οχι.

επειδη μπερδευτηκα....για μια 50 αρα τηλεοραση, full hd, smart tv, 3D και γενικα οπως ακριβως τι θελω και την ζηταω στην αρχη του θεματος ποσα λεφτα πρεπει να δωσω????

Ελπίζω ολα οσα επεξήγησα άνωθεν να σου έδωσαν μια ιδεα. Το 50'' για χρήση cimema και ποιοτικη κινηματογραφική εμπειρία ειναι απο οκ ως μικρο. Για all around, all day use tv ειναι too much. Ποσο μάλλον για πολύωρη χρήση.

Πάραυτα καλες εταιρίες οπως Sony, LG κτλ σε LCD-LED, παραγουν μετα το 46''-47'' κατευθείαν 55'' Εξαίρεση αποτελεί η Samsung που παράγει LCD-LED με smart και 3D που θες στις 50''

Ειναι η Samsung 50 ES 6100 και την βρίσκεις στα 1130€ Ειναι full smart και 200Hz ροη κίνησης που ειναι το ελάχιστο για μενα για σωστα αποτελέσματα, ποσο μάλλον σε τοσο μεγάλο πανελ.

Σε αυτα τα λεφτά που δινεις πας μονο σε πλάσμα σε αυτο το μέγεθος.

πχ

Panasonic TX-P50X50E

Samsung PS51E490B1W

LG 50PA5500

H πρώτη είναι καλη εταιρία με παράδοση στις πλάσμα άλλα ειναι τελείως απλή χωρίς τιποτα και hd ready

H δεύτερη ειναι 3D αλλα επίσης hd ready

Η τρίτη ειναι full HD αλλα οχι 3D.

Για smart ουτε λογος... Τελος και οι 3 ειναι αρκετά μέτριες σε εικόνα σε σχεση με την 6100. Περαν αυτου οι πλασμα δεν προτείνονται για gaming λογω burn in, ουτε για χρηση ως monitor λογω flickering.

Επεξ/σία από graphist83
  • Like 3

@ graphist83

Καλή η ανάλυση που κάνεις αλλά στηρίζεσαι σε λάθος δεδομένα.

Ο topic starter ζήτησε συμβουλές, στο πρώτο μύνημα, για απόσταση θέασης 2,5-3μ. και όχι για απόσταση 2,5μ. Το εύρος αυτό δείχνει ότι υπάρχει περιθώριο στο χώρο για άνετη θέαση. Γι' αυτή την απόσταση μίλησα και εγω, έχοντας ακριβώς την ίδια.

@GTI890

Σήμερα το πρωί διάβασα για την προσφορά της Electronet για την Panasonic 50ut50 στα 499 ευρώ.

Δεν ξέρω αν είναι πραγματιη αυτή η τιμή αλλά για 50", Full HD, 3D και Plasma είναι μεγάλη ευκαιρία όταν στον skroutz αναφέρεται με ελάχιστη τιμή 780 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...