geo1st487 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Πως μπορω να εχω μια δευτερη πριζα τηλεφωνου (οχι δευτερη γραμμη) σε ενα αλλο σημειο του σπιτιου; Τα καινουργια διαμερισματα εχουν περισσοτερες απο μια πριζα τηλεφωνου; Ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Πως μπορω να εχω μια δευτερη πριζα τηλεφωνου (οχι δευτερη γραμμη) σε ενα αλλο σημειο του σπιτιου; Τα καινουργια διαμερισματα εχουν περισσοτερες απο μια πριζα τηλεφωνου; Ευχαριστω συνηθως ναι τα περισσοτερα εχουν παραπανω απο μια.β.αν θες αλλη πριζα ριξε ενα utp καλωδια μεσα απο αυτοκολλητο καναλι για να μην φαινεται ασχημο και βγαλε δευτερο πριζακι εκει που θες.λεω Utp και οχι τηλεφωνικο γιατι το Utp ειναι καλυτερο ποιοτικα και μπορεις να περασεις 4 γραμμες μεσα απο ενα utp.εκει που καταληγει το καλωδιο βαζεις ενα αυτοκολλητο εξωτερικο πριζακι
geo1st487 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 συνηθως ναι τα περισσοτερα εχουν παραπανω απο μια.β.αν θες αλλη πριζα ριξε ενα utp καλωδια μεσα απο αυτοκολλητο καναλι για να μην φαινεται ασχημο και βγαλε δευτερο πριζακι εκει που θες.λεω Utp και οχι τηλεφωνικο γιατι το Utp ειναι καλυτερο ποιοτικα και μπορεις να περασεις 4 γραμμες μεσα απο ενα utp.εκει που καταληγει το καλωδιο βαζεις ενα αυτοκολλητο εξωτερικο πριζακι Τι εννοεις να ριξω utp καλωδιο μεσα απο αυτοκολλητο καναλι; Στην πριζα που εχω τωρα δεν εχω καμια προσβαση και δεν μπορω να παρω σημα απο εκει με καλωδιο και να το προεκτεινω.
geo1st487 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Ποσες μπριζες εχει το σπιτι Ειναι παλια πολυκατοικια και 99% εχει μονο μια στην οποια δεν εχω καμια προσβαση επειδη πανω της βρισκεται εντιχοισμενη ντουλαπα. Θα ψαξω πισω απο τα συνθετα να δω μηπως υπαρχει καποια αλλη. Το θεμα ειναι τι γινεται αν δεν βρω δευτερη.
makfil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Στις πολυκατοικίες ακόμη και 40 ετών ο κατασκευαστής έφερνε γραμμή (πολλές φορές και δύο) σε μια κεντρική πρίζα, συνήθως στο σαλόνι, σε κάθε διαμέρισμα, και από αυτή περνούσε και μια εσωτερική γραμμή, τουλάχιστον, και στο υπνοδωμάτιο. Εάν δεν μπορείς να βρεις την κεντρική στο διαμέρισμά σου, δες την κατάσταση σε ένα όμοιο διαμέρισμα άλλου ορόφου.
geo1st487 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Στις πολυκατοικίες ακόμη και 40 ετών ο κατασκευαστής έφερνε γραμμή (πολλές φορές και δύο) σε μια κεντρική πρίζα, συνήθως στο σαλόνι, σε κάθε διαμέρισμα, και από αυτή περνούσε και μια εσωτερική γραμμή, τουλάχιστον, και στο υπνοδωμάτιο. Εάν δεν μπορείς να βρεις την κεντρική στο διαμέρισμά σου, δες την κατάσταση σε ένα όμοιο διαμέρισμα άλλου ορόφου. Η κεντρικη ειναι σιγουρα αυτη που δεν εχω προσβαση, οποτε θα ρωτησω να μαθω αν υπαρχει εσωτερικη γραμμη σε καποιο αλλο μερος του σπιτιου σε ομοιο διαμερισμα.
NikosKallithea Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Aν δεν εχεις πρόσβαση στην κύρια πρίζα τοτε δεν μπορείς να δόσης και στις άλλες που ενδεχομένως να ανακαλύψεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις, αν ειναι ετσι, ειναι να παρεις απο κάπου που εχεις τηλέφωνο και με ενα καλώδιο κολλητό γύρω γυρω να το πας και σε άλλο σημείο
makfil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Μα, εάν υπάρχει δεύτερη πρίζα, πχ σε υπνοδωμάτιο, δεν χρειάζεται να βρει την κεντρική. Μπορεί να βρει λύση με τη δεύτερη πρίζα. Το θέμα, όμως, είναι να βρει τη θέση της κεντρικής πρίζας από άλλο όμοιο διαμέρισμα.
geo1st487 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Η κεντρικη πριζα ξερω οτι ειναι αυτη που δεν εχω προσβαση λογο ντουλαπας. Αν ανακαλυψω καποια αλλη λογικα θα πρεχει να εχει σημα.
NikosKallithea Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Και ναι, και οχι, η διανομή γινεται απο την κύρια πριζα
makfil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Η κεντρικη πριζα ξερω οτι ειναι αυτη που δεν εχω προσβαση λογο ντουλαπας. Αν ανακαλυψω καποια αλλη λογικα θα πρεχει να εχει σημα. λογικά, έχεις δίκιο, εκτός εάν κάποιος έχει επέμβει στην κεντρική και έχει ξεμπλέξει τα καλώδια προς τη δευτερεύουσα.
Vasileios-gr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Ακόμα και αν δεν έχεις πρόσβαση στην κεντρική , έχεις σίγουρα στο καλώδιο που φεύγει από την κεντρική και πάει στο τηλέφωνο Το Κόβεις και αποκτάς διακλάδωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα