Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή είχα πρόβλημα και δεν έπαιρνα ικανοποιητικές αναπνοές, έκανα μια επέμβαση στις κόγχες, τώρα με υπερήχους ήταν, με laser δε θυμάμαι.

Από τότε ο γιατρός μου είχε πει πως θα αναπνέω πολύ καλύτερα και πως ποτέ δε θα ξαναβουλώσει η μύτη μου, όπως και έγινε. Μέχρι να το συνηθίσω είχα μαστουρώσει από το οξυγόνο.

Ωπα, δεν ανεπνεες καλα γενικα ή ησουν μυξομενος μονιμως? Επισης ποσα ειχες δωσει θυμασαι?

Δημοσ.

Ωπα, δεν ανεπνεες καλα γενικα ή ησουν μυξομενος μονιμως? Επισης ποσα ειχες δωσει θυμασαι?

Δεν ανέπνεα καλά. Είχε να κάνει και με το γεγονός ότι έχω αλλεργική ρινίτιδα.

Δε θυμάμαι πόσα είχα δώσει, αλλά πάνω κάτω γύρω στα 200, 250..

Δημοσ.

http://www.bionat.gr/el/herbal-medicines/herbal-medicines/Rinomad.html

Ιδιότητες των συστατικών του που προέρχονται από τη διεθνή βιβλιογραφία:

Ευκαλυπτόλη: προέρχεται από το ουσιώδες έλαιο του ευκαλύπτου, χαρακτηρίζεται από ισχυρή κατα-

πραϋντική δράση και ανακουφίζει απο τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας και των πονοκεφάλων που προέρχον-

ται από αυτή.

Τζίντζερ: φυσικό συστατικό με αντιφλεγμονώδη δράση.

Υαλουρονικό οξύ: παρεμβαίνει στη διαδικασία της ανάπλασης του ιστού του ρινικού επιθηλίου και ενυδα-

τώνει.

Χλωρεξιδίνη: συστατικό με υψηλή απολυμαντική ικανότητα.

GSE: εκχύλισμα από σπόρους γκρέιπφρουτ, έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ακετυλοκυστεΐνη: συστατικό με υψηλή ρευστοποιητική και αποτοξινωτική δράση.

Μινθόλη: προέρχεται από το ουσιώδες έλαιο της μέντας, χρησιμοποιείται και για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: αφαιρέστε το πώμα και αφού έχετε τοποθετήσει το αεροζόλ σε ένα από τα ρουθούνια, εφαρμόστε 1 - 2 ψεκασμούς ή και περισσότερους ημερησίως, ανάλογα με τις ανάγκες σας. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: κλείστε καλά το μπουκάλι μετά τη χρήση. Διατηρεται σε θερμοκρασία μικρότερη από τους 25οC. Φυλάξτε το προϊόν μακριά από τα παιδιά.

Δημοσ.

Δεν ανέπνεα καλά. Είχε να κάνει και με το γεγονός ότι έχω αλλεργική ρινίτιδα.

Δε θυμάμαι πόσα είχα δώσει, αλλά πάνω κάτω γύρω στα 200, 250..

καμία σχέση με το "ρεκτιφιέ" στο διάφραγμα, έτσι;

Δημοσ.

Γιατι κανετε καταχρηση του φαρμακειου με το παραμικρο..Ενα βουλωμα ειναι 5-7ημερων,καθε χειμωνα θα σας ερθει.Και εδω μια απο τα ιδια εχω,ελπιζω σε 4-5 μερες να περασει και να μην γινει χειροτερο,και να μην ειναι η επισκεψη της ρινιτιδας..

Δημοσ.

Επειδή είχα πρόβλημα και δεν έπαιρνα ικανοποιητικές αναπνοές, έκανα μια επέμβαση στις κόγχες, τώρα με υπερήχους ήταν, με laser δε θυμάμαι.

Από τότε ο γιατρός μου είχε πει πως θα αναπνέω πολύ καλύτερα και πως ποτέ δε θα ξαναβουλώσει η μύτη μου, όπως και έγινε. Μέχρι να το συνηθίσω είχα μαστουρώσει από το οξυγόνο.

Σμίκρυνση κογχών; Επέμβαση που κρατάει κανά 20λεπτο και υποτίθεται δεν πονάει πολύ (προσωπικά πέθανα, αλλά γενικά δεν αντέχω και πολύ στον πόνο). Για 3-4 μήνες ήμουν τέλεια και λέω σώθηκα, αλλά πλέον γυρίσαμε στις παλιές καταστάσεις με μόνιμα βουλωμένη μύτη. Η ΩΡΛ που ξαναεπισκέφτηκα (δεν ήταν αυτή που έκανε την σμίκρυνση κογχών) είπε πως η μόνη μόνιμη λύση είναι

επέμβαση για το διάφραγμα και κόψιμο κογχών με νυστέρι ώστε να μην ξαναμεγαλώσουν.

Αναγκαστικά θα το κάνω γιατί η κατάσταση τώρα δεν παλεύεται με τίποτα, κοντεύω να σαλτάρω από την έλλειψη ύπνου

και με βλέπω να ξαναπέφτω στο Otrivin, απλά επειδή θυμάμαι πως ήταν η φάση προσπαθώ να κρατηθώ.

Γιατι κανετε καταχρηση του φαρμακειου με το παραμικρο..Ενα βουλωμα ειναι 5-7ημερων,καθε χειμωνα θα σας ερθει.Και εδω μια απο τα ιδια εχω,ελπιζω σε 4-5 μερες να περασει και να μην γινει χειροτερο,και να μην ειναι η επισκεψη της ρινιτιδας..

Δεν είναι για όλους ένα βουλωματάκι των 4-5 ημερών. Μερικοί έχουμε μόνιμα προβλήματα είτε λόγω αλλεργικής ρινίτιδας είτε λόγω κατασκευής της μύτης, είτε λόγω διογκομένων κογχών και αυτά τα φάρμακα, τα αποσυμφορητικά τύπου Dexa, Otrivin, Ronal κτλ. προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση. Καταστρέφουν βέβαια την μύτη όταν γίνεται μακροχρόνια χρήση, αλλά όποιος είχε βουλωμένη μύτη για 5-6 μέρες, μπορεί να φανταστεί πως είναι να είσαι μόνιμα έτσι και πως στο τέλος αναγκάζεσαι να πάρεις το αποσυμφορητικό ώστε να κοιμηθείς 5-6 ώρες σαν άνθρωπος.

@Physics_Rulez

Αν είχες δώσει 250 ευρώ standard σμίκρυνση κογχών με υπέρηχους έκανες. (ΔΕΝ μιλάμε για καυτηριασμό που είναι εντελώς προσωρινή λύση). Και εμένα με είχε διαβεβαιώσει πως λύθηκε το πρόβλημα και δεν θα με ξανααπασχολήσει αλλά δυστυχώς επανήλθε μετά από 3-4 μήνες. Βέβαια κάθε μύτη είναι διαφορετική, άλλα άτομα που γνωρίζω και κάνανε την ίδια επέμβαση σώθηκαν.

Δημοσ.

Θυμάμαι από παλιά, κάποιο χάπι που λεγόταν ornade. Είχαν ακουστεί τα χίλια μύρια αρνητικά (ότι είναι έως και επικίνδυνο) αλλά δεν ξέρω αν ήταν ή όχι βάσιμα. Πάντως, μια και μόνη φορά που το δοκίμασα, «ξέφραξε» το σύμπαν σε χρόνο dt. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω;

Δημοσ.

ναι οκ ρε φιλε κλαπ κλαπ το ξέρεις ΚΑΙ αυτο μπραβο ναι οκ ναι

κλαπ

ΕΤΣΙ. Γιατί νούμερα είναι όλες τους.

ΤΟΠΙΚΑΡΟΣ!

Δημοσ.

όποιος δεν το έχει,δεν μπορεί να καταλάβει τι περνάν οι άλλοι, ρωτήστε να δείτε τι ωραία που είναι με 2 μπουκάλια ροναλ / εβδομάδα και να μην μπορείς να απαλλαγείς με τίποτα... μιας και έχω το ίδιο με είπαν για κάτι σαν κονχεκτομή αλλά να περάσω από ολική αναισθησία για αυτό το βλέπω ως χαζομάρα...

ps1: πήγα στους καλύτερους της Β. Ελλάδος (όλους τους διευθυντές νοσοκομείων / τμημάτων / ειδικούς και και και και και) πιστεύω ότι ουσιαστικά ΚΑΝΕΙΣ (ούτε ο "Μέγας" ούτε ο Μάλτας ούτε ΚΑΝΕΙΣ) δεν μπορεί να κάνει κάτι και να βοηθήσει κάπως... απλά λένε για να λένε / προτείνουν λύσεις

ps2: μιας και είναι σοβαρό (σχετικά) ιατρικό θέμα και είναι αρκετά άτομα που πάσχουν από αυτό, εάν είναι να τρολάρετε / το χέσετε, πάτε αλλού εάν γίνεται... ty

Δημοσ.

χωρίς φάρμακα: εκπνοή όλο τον αέρα, κρατάς την αναπνοή κουνώντας το κεφάλι πάνω κάτω, εισπνοή από τη βουλωμένη μύτη, κρατάς αναπνοή, και το ίδιο για 2-3 λεπτά. Ανεβάζεις το διοξείδιο του άνθρακα, διαστέλλεις τους βρόγχους κι αν δεν λιποθυμήσεις από την έλλειψη οξυγόνου αναπνέεις ψιλοκαλά για κανα μισάωρο.

Σοβαρό δεν είναι. Ο καρκίνος κι ο Εμπόλα είναι σοβαρά.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο ΩΡΛ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ RINOMAD ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ 3 ΕΤΩΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...