Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια νέα τεχνολογία που κατασκεύασαν Βέλγοι ερευνητές επιτρέπει την προβολή πληροφοριών όπως γραπτά μηνύματα από κινητό τηλέφωνο να εμφανίζονται απευθείας στους φακούς επαφής του ανθρώπινου ματιού.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ghent και συγκεκριμένα κατασκευάστηκε μια σφαιρική LCD οθόνη η οποία ενσωματώνεται στους φακούς επαφής και διαχειρίζεται προβαλλόμενες σε αυτήν εικόνες χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία.

"Από τη στιγμή που κατασκευάσαμε επιτυχώς τη βασική τεχνολογία, μπορούμε να επικεντρωθούμε σε πραγματικές εφαρμογές οι οποίες πιθανότατα να είναι ευρύτερα διαθέσιμες τα επόμενα χρόνια" δηλώνει ο καθηγητής Herbert De Smet. Σε σύγκριση με προηγούμενες τεχνολογίες οθονών φακών επαφής που περιορίζονται σε ελάχιστα pixel για τη δημιουργία εικόνας, η νέα τεχνολογία επιτρέπει την αξιοποίηση ολόκληρης της επιφάνειας του φακού επαφής.

Μία από τις εντυπωσιακές εφαρμογές που προτάθηκαν είναι η χρήση των pixel ως κινητά γυαλιά ηλίου. "Δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία" αναφέρει ο καθηγητής De Smet, ο οποίος ευελπιστεί να δούμε τα πρώτα εμπορικά αποτελέσματα της έρευνάς του μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Link.png Site: telegraph.co.uk

• Like 1
Δημοσ.

Ότι πρέπει για να κάνεις σκονάκια στις εξετάσεις! Όλο το βιβλίο στα μάτια σου. Επανάσταση!

:-D :-D :-D

• Like 29
  • Moderators
Δημοσ.

Έξυπνη ιδέα. Είναι το επόμενο βήμα για το augmented reality. Αλλά ναι, θα το προτιμούσα και εγώ σε κανονικά γυαλιά σε πρώτη φάση. Για non-"spy"-ish :P και περισσότερο "πρακτικές" εφαρμογές.

Δημοσ.

Ότι πρέπει για να κάνεις σκονάκια στις εξετάσεις! Όλο το βιβλίο στα μάτια σου. Επανάσταση!

:-D :-D :-D

αυτο ακριβως σκεφτηκα κι εγω

θα οργιασουν οι φοιτητες

Δημοσ.

αυτο ακριβως σκεφτηκα κι εγω

θα οργιασουν οι φοιτητες

Ναι γιατι τωρα ή τοτε που σπουδαζα εγω δεν υπηρχαν ψείρες ακουστικα με bluetooth απο το ebay, ενα κινητο με what's up και δωστου 9αρια και 10αρια στις θεωρίες.

Μονο εγω δεν τα κανα και....

Δημοσ.

Οι παρεμβολείς gsm είναι must για όλους τους καθηγητές.. Και μετά σου λέει τους έκαναν παράνομους (να αγοράσεις παρεμβολέα είναι "παράνομο", ΕΛΕΟΣ).

Οπως είπε και ένας καθηγητής μου τότε σε γνωστό αντιγραφέα συμφοιτητή μου (τότε είχαμε φωτοτυπιες σμικρύνσεις).

"Εσένα δεν πρέπει να σου δώσουμε πτυχίο σε περγαμηνή στο τέλος. Σμίκρυνση πτυχίο πρέπει να σου δώσουμε"

Έτσι και σήμερα αντί πτυχία με κάθε πτυχίο να δίνουν ένα BT handset δώρο :P

Και μετά ο μάγκας τρώει την θέση γιατί είχε 9 και όχι 7,5 σε σχέση με τον άλλο που διάβαζε.. Τι να πείς..

Καλό πάντως το γκατζετάκι..

• Like 1
Δημοσ.

Στο βίντεο δεν παρουσιάζεται τίποτα που να έχει σχέση με οθόνη σε φακούς επαφής.

Η οθόνη θα πρέπει να έχει το μέγεθος της κόρης (το μαύρο στο κέντρο του ματιού) και όχι του φακού επαφής. Ελπίσεις φανταστείτε τί ανάλυση θα πρέπει να έχει.

Φυσικά όλα αυτά είναι άδικος κόπος. Ο άνθρωπος ,όπως και οι φακοί των φωτ. μηχανών, μπορεί να διακρίνει αντικείμενα από μια απόσταση και μετά (2 με 3 cm). Μια οθόνη πάνω στο μάτι δεν έχει νόημα γιατί δεν μπορείς να δεις τι δείχνει.

*Για παράδειγμα φέρτε το δάκτυλό σας προς το μάτι σας (μην το ακουμπήσετε ασφαλώς) και υπολογίστε την απόσταση από την οποία και μετά μπορείτε να διακρίνετε λεπτομέρειες.

Στο βίντεο λοιπόν έχει μια κυκλική ημιδιάφανη οθόνη τραγικής ανάλυσης στο μέγεθος ενός φακού και όχι της κόρης.

Οκ, απέχουν τόσο από αυτό που λέει ο τίτλος όσο ο αχινός από το κυπαρίσσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...