dazeman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Φίλοι μου Χρόνια Πολλά και Καλα Χριστούγεννα σε όλους !! Πλίζ Χέλπ! Σήμερα πήρα και το κουτί, έχω ξεκινήσει το στήσιμο και θέλω τη βοήθειά σας. Έχω το εξής πρόβλημα: Πώς καταλαβαίνω την πολικότητα απο τα καλώδια του frontpanel του κουτιού μιάς και δεν έχουν χρώματα; Είναι όλα μαύρα. Συγκεκριμμένα πως θα ξεχωρίσω το + ή το - στα παρακάτω ζευγάρια : powerled, HDled kai reset ; To μόνο που βλέπω είναι ότι το βυσματάκι έχει προς την μεριά του ενός καλωδίου, ένα βελάκι, αλλά αυτό τι σημαίνει το + ή το - ; Στις διόδους ξέρω ότι το σημάδι δείχνει κάθοδο(-), εδώ όμως τι παίζει;
djjohnnie13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 αποκλειεται να μην εχει σημαδια πανω + - κοιταξες καλα?αν παντως ειναι ενωμενα τα βαζεις στην μητρικη με τα γραμματα να κοιτανε προς τα εξω οποτε δεν σε απασχολουν τα συμβολα θα μπουνε σωστα ετσι κι αλλιως
dazeman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ παιδιά το βρήκα απο εδώ. Το μαύρο βελάκι πάνω στο βυσματάκι δείχνει το + . Ελπίζω να μην τα μπουρδούκλωσα, τα παρατάω τώρα ... Χριστούγεννα γάρ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Με υγεία και ευτυχία Σημείωση: Απο εδώ βοηθήθηκα για τα power fan και cha fan Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2012 από dazeman 1
dazeman Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Φίλοι μου Γειά σας! Το Pc στήθηκε Χριστουγεννιάτικα και μιας κι έχω χρόνο θα κάνω μια ανακεφαλαίωση κι έναν απολογισμό. Ήταν η πρώτη μου φορά που έστησα εξαρχής ένα υπολογιστή, ήθελα να το κάνω όμως για να μπαίνει στο πνεύμα κι ο πιτσιρικάς... Σας ευχαριστώ όλους εδώ για την πολύτιμη βοήθειά σας, και τις γνώσεις σας. Ο σκοπός μας ήταν να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν το ρίσκο της συναρμολόγησης και κυρίως να μην κάνουμε κάτι που δεν είμαστε σίγουροι απο πλευράς συνδέσεων. Με την πρώτη ευκαιρία βέβαια θα ανεβάσω και φωτογραφίες. Αισθάνομαι αρκετά ικανοποιημένος, γιατί δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα αξεπέραστα, και όλα τα εξαρτήματα λειτούργησαν κανονικά. Οι αγορές έγιναν με διερεύνηση τιμών απο Αθήνα, και παραλαβή απο το μαγαζί. Κατ' αρχή να πώ ότι δεν συμφέρει για διαφορές λεπτών του ευρώ ή ακόμη και ευρώ να επιλέγεις τον φτηνότερο, όταν θα ξοδέψεις περισσότερα για βενζίνη στις μετακινήσεις για την αγορά του κάθε εξαρτήματος, ή και σε χρόνο ακόμη και τέντωμα νεύρων όταν άλλα γράφει το site, άλλα σου λέν στο τηλέφωνο, και άλλα όταν πηγαίνεις στο μαγαζί. Διεπίστωσα ότι και στα ηλεκτρονομάγαζα υπάρχει χρηματιστήριο τιμών (στο skroutz). Να αναφέρω χαρακτηριστικά ότι κάρτα γραφικών που στα περισσότερα καταστήματα δεν υπήρχε, εμφανίστηκε σε κάποιο σε απόθεμα, με διαφορά τιμής 15Ε προς τα κάτω και μετά απο δύο ώρες ανέβηκε 15Ε! 'Εμεινα ικανοποιημένος απο τους : mgmanager, computerbeast, okcomputer, και e-gate. Έμεινα ικανοποιημένος με την έννοια ότι ήταν συνεπείς σε αυτό που έλεγαν και έγραφαν, ευγενικοί και φιλικοί. Υπήρξαν και δύο καταστήματα που δεν τα αναφέρω, αλλά θέλω να πιστεύω ότι η ασυνέπεια τους οφείλεται στις ημέρες των γιορτών και την αυξημένη κίνηση. Όλο το σύστημα μου κόστισε 988Ε + ένας υπάρχων δίσκος HD WD10EARX αγορασμένος απο πέρυσι, δηλαδή ξεπεράσαμε κατά κάτι το χιλιάρικο. Οπότε για να μην είναι παραπλανητικός ο τίτλος του θέματος, όποιος mod μπορεί ας τον διορθώσει. Πάμε λοιπόν: 1. Κουτί Corsair 300R: 88,50Ε H γνώμη μου ότι είναι υπερτιμημένο για αυτά που προσφέρει. Πιστεύω ότι θα είχα την ίδια ποιότητα με κάποιο που θα κόστιζε 50 ή 60Ε. Δεν έχει πλαστικά γύρω απο τις τρύπες που περνάν τα καλώδια, έχει κοντό καλώδιο ήχου για το front panel, και τα αρκούντως απαραίτητα απο βίδες και tie wraps. Απο χώρο πάντως δεν προβληματίστηκα στην εγκατάσταση ήταν αρκετός. 2. Τροφοδοτικό thermaltake berlin 630W: 55Ε Ποιοτικό, πιστεύω αξίζει τα λεφτά του. Θα ήθελα τα καλώδια power12v (2η τροφοδοσία της μητρικής να ήταν πιο μακριά για να τα περνούσα απο το πίσω μέρος. (Είναι κοντά και τα δίνω μόνο απο το εσωτερικό του κουτιού.) Με προβλημάτισαν (προφανώς λόγω της ασχετοσύνης μου) εάν πρέπει να συνδεθούν και οι δύο τροφοδοσίες (PowerATX - και power12v) στην μητρική. Το καθένα απο αυτά τα κλίπς ήταν σε δύο τμήματα. και μέχρι να βεβαιωθούμε ότι πρέπει να τα συνδέσουμε και τα τέσσερα μας πήρε αρκετή ώρα. 3. Μητρική asrock z77 extreme4: 140E Πολύ καλές εντυπώσεις, ποιοτική, με ψηφιακή ένδειξη και χειρισμούς που γίνονται απο μπουτονάκια επάνω της. (ON-OFF, klp). To manual βοήθησε καθώς προβληματιστήκαμε για τις συνδέσεις του frontpanel αφού τα καλώδια του corsair ήταν ολόμαυρα καθώς και για τις τροφοδοσίες. Ευχάριστη έκπληξη στο menu του bios αφού δούλευε και το ποντίκι σε usb, και ήταν ευκολορύθμιστο (το menu). Καταπληκτική μητρική η οποία αναγνώρισε στις usb της ακόμη και δίσκους που στα λαπιτοπια του σπιτιού δύσκολα βλεπόντουσαν. Δεν αναβάθμισα (ακόμη) firmware και η επιλογή για τους δίσκους έμεινε στο AHCPI. 4. Μνήμες Corsair Vengeance Low Profile White 8GB Dual Channel DDR3 (2Χ4GB) (CML8GX3M2A1600C9W): 58Ε Aγόρασα αυτές γιατί ήταν οι μόνες σχετικές low profile που βρήκα αφού οι αντίστοιχες μαύρες (και φθηνότερες) είχαν εξαφανισθεί απο την αγορά. Αναγνωρίσθηκαν κανονικά απο την extreme4 και ας μην τις αναφέρει η asrock ως επίσημα συμβατές. Προσοχή θέλει για να λειτουργήσουν σωστά να μην εγκατασταθούν σε δύο διπλανές θέσεις αλλά στις 1 και 3 (ή 2 και 4) της μητρικής. 5. Κάρτα γραφικών Gigabyte GV-N660OC-2GD, GeForce GTX660, 2GB DDR5: 233Ε Άν και φοβόμουν ότι τα ανεμιστήρια της θα ακούγονται ενοχλητικά, ευτυχώς είναι αθόρυβη, ποιοτική και εγκαταστάθηκε εύκολα mε τους drivers απο το cd της gigabyte. 6. SSD Samsung 840 Series 120GB: 99E Στην αρχή τον έκανα format απέξω στον φορητό, αλλά χωρίς να ξέρω επέλεξα mbr και όχι gpt, οπότε στην εγκατάσταση των windows μου έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση. Οπότε ξανά απέξω και μεταροπή σε gpt. Ευτχώς όλα καλά, και bootάρισμα αστραπή! (Κατέληξα σε αυτόν γιατί δεν βρήκα τον kingston και μετά τον intel). 7. DVD LG GH24NS95: 18E Καλό φαίνεται, είναι sata 1,5 gb 8. HDD WD10EARX 1T: 0Ε (...αγοράστηκε πέρσι) 9. Υδρόψυξη ANTEC KUHLER H2O 620: 68Ε Με παίδεψε το εξάρτημα που μπαίνει πίσω απο τον επεξεργαστή πίστεψα ότι δεν ταιριάζει στην asrock μέχρι που ανακαλύψαμε ότι στις τρυπίτσες είχε χαρακτηρισμό για το επιθυμητό socket (με πολύ μικρά γράμματα είναι αλήθεια). Είναι μάλλον νέα έκδοση χωρίς τα χρωματιστά πλαστικά, προσεγγίζει περισσότερο την αντίστοιχη υδρόψυξη της intel της οποίας και τελικά ακολούθησα ένα καταπληκτικό βίντεο, και η εγκατάσταση έγινε απρόσκοπτα. Βέβαια θα ήθελα (και αργότερα μπορεί να το κάνω) να βάλω τον ανεμιστήρα της υδρόψυξης να βάζει στο κουτί και τον ανεμιστήρα της πρόσοψης να βγάζει, αλλά με σταμάτησε το πάνω μέρος του corsair που είναι διάτρητο και χωρίς φίλτρο. 10. Wireless Wifi, TP LINK Wireless USB 150Mbps: 12E 11. Επεξεργαστης Intel Core i5-3570K: 213E Πιστεύω με την πρώτη ευκαιρία να ανεβάσω και δικές μου φωτογραφίες. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2012 από dazeman 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα