gasgion Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπερα , ειχα 2 σκληρους sata (200 ο καθενας) σε raid0 (stripe) οπου ειχα το λειτουργικο . Τωρα αλλαξα σκληρο δισκο και εβαλα ssd που εκει εγκατεστησα το λειτουργικο . Τους raid 0 θελω να τους επαναφερω οπως ηταν πριν το raid 0 για μεμονομενη χρηση του καθενος . Πως γινεται αυτο ???? η μητρικη μου ειναι αυτη http://www.msi.com/product/mb/790FX-GD70.html#/?div=Driver&os=Win7%2064 και τους ειχα στις θυρες sata 7 και 8 οπου ειναι Jmicron.
karateka Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Θα χάσεις τα δεδομένα βέβαια. Με κάποιο πρόγραμμα όπως Partition Magic. Έχει πολλά προγράμματα στο HirensBootCD που μπορείς να το βρεις σαν iso στο ίντερνετ.
gasgion Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Θα χάσεις τα δεδομένα βέβαια. Με κάποιο πρόγραμμα όπως Partition Magic. Έχει πολλά προγράμματα στο HirensBootCD που μπορείς να το βρεις σαν iso στο ίντερνετ. Τους εχω παρει backup ειμαι κομπλε απο αυτο απλα θελω να τους βγαλω απο το raid 0 και να δουλευουν ξεχωριστα πλεον.
karateka Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Χαλαρά όπως σου είπα τότε, με ένα πρόγραμμα για partition management θα γίνουν όπως πρώτα.
gasgion Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 τους δειχνει ομως σαν ενα ενιαιο οποτε οτι και να τους κανω δεν τους ξεχωριζει .
nk_surfer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Θα πρέπει να μπεις στο bios να αλλάξεις τις ρυθμίσεις (καταργώντας το raid) για να τους βλέπει σαν δύο χωριστούς δίσκους.
gasgion Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Θα πρέπει να μπεις στο bios να αλλάξεις τις ρυθμίσεις (καταργώντας το raid) για να τους βλέπει σαν δύο χωριστούς δίσκους. στην μητρικη ειναι 2 θυρες συγκεκριμενες jmicron που εκει τους εχω και ειναι για raid . να τους βαλω σε αλλες θυρες και να το κανω αυτο ?
nk_surfer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δεν χρειάζεται να ανοίξεις κουτί. Κάνε restart και πάτα το ανάλογο πλήκτρο για να μπεις στο bios πριν φορτώσουν τα Windows, και από εκεί άλλαξε τη ρύθμιση από Raid. Σε μένα τουλάχιστον έτσι γίνεται.
karateka Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Ή απλά αποσύνδεσε τους έναν-έναν και κάνε τη διαδικασία 2 φορές.
gasgion Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Παιδες ολα κομπλε , ηταν στην μητρικη η ρυθμιση οπου τους sata στις θυρες 7 κ 8 τους εκανες raid η αλλαζες απο εκει τη ρυθμιση . Ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα