Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν φορτιστη απο παλια αγορα LG κινητου που ειναι πολυ εξυπηρετικος γιατι ειναι "2 σε 1", και φορτιστης και καλωδιο USB δηλαδη. Δοκιμασα να φορτισω το Samsung Galaxy Mini 2 που αγορασα προσφατα και ειδα οτι φορτιζει κανονικα.

Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει περιπτωση χρησιμοποιωντας τον παραπανω φορτιστη LG στο Samsung κινητο, να κανω ζημια στο τελευταιο. Οριστε και μια φωτο του φορτιστη...

fortistis.png

Δημοσ.

Δηλαδή να φανταστώ πως για το galaxy βάζεις το δικό του καλώδιο USB πάνω στον φορτιστή;

Εφόσον είναι USB σημαίνει πως ακολουθεί αυτό το πρότυπο άρα δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα. Ίσως όμως τα mAh να είναι διαφορετικά στου LG τον φορτιστή σε σύγκριση με του samsung οπότε αν είναι λιγότερα θα φορτίζει πιο αργά, αν είναι περισσότερα θα φορτίζει πιο γρήγορα, αλλά αυτό σε βάθος χρόνου δεν είναι καλό για την μπαταρία. Γενικώς όταν η μπαταρία φορτίζει αργά είναι καλύτερο για την ζωή της.

Της samsung θα είναι μάλλον 750 mAh ενώ του LG υποψιάζομαι κάνα 500άρι (όπως είναι και τα συνηθισμένα USB στα PC) Τα χαρακτηριστικά αναγράφονται πάνω στους φορτιστές.

Δημοσ.

Εχεις δικιο...

ΟΚ, επειδη δεν τα κατεχω τα ηλεκτρολογικα, αντιγραφω αυτα που γραφουν πανω...

Samsung:

Input:100-240V

50-60Hz 0.15A

Output: 5.0V ==0.7A

LG:

Input: 100-240V

50/60Hz 0.2A

Output: 5.1V ==0.7A

It's all... "greek" to me! :-D

Δηλαδή να φανταστώ πως για το galaxy βάζεις το δικό του καλώδιο USB πάνω στον φορτιστή;

Οπως ειναι ο φορτιστης του LG στη φωτο, ετσι τον χρησιμοποιω και για το Samsung.

Το Samsung εχει ξεχωριστα καλωδια για φορτιση και USB...

Δεν εχω δοκιμασει να αλλαξω καλωδια.

Δημοσ.

Στα mAh είναι ίδιοι τελικά οπότε άκυρο αυτό που είπα για την διάρκεια της φόρτισης :P

Τώρα για τα Volt δε νομίζω πως το 0,1 παραπάνω θα σου χαλάσει το κινητό επειδή όλα έχουν ανοχές για επιπλέον τάσεις (και μάλιστα προφανώς μεγαλύτερες κι από 0,1V), αλλά εγώ προσωπικά ίσως δεν το προτιμούσα :P

Δημοσ.

Ίσως όμως τα mAh να είναι διαφορετικά στου LG τον φορτιστή σε σύγκριση με του samsung οπότε αν είναι λιγότερα θα φορτίζει πιο αργά, αν είναι περισσότερα θα φορτίζει πιο γρήγορα, αλλά αυτό σε βάθος χρόνου δεν είναι καλό για την μπαταρία. Γενικώς όταν η μπαταρία φορτίζει αργά είναι καλύτερο για την ζωή της.

Χωρίς να παρατήρησα για ποια ακριβώς τηλέφωνα μιλά το παιδί, να τονίσω ότι δεν ισχύει αυτό που λες και ότι το κάθε κινητό είναι σχεδιασμένο/προγραμματισμένο για στάνταρ φορτίσεις. Δηλαδή για παράδειγμα, στα android κινητά ο παράγοντας φόρτιση εξαρτάται άμεσα από τον παράγοντα kernel, το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι η γέφυρα μεταξύ του hardware του κινητού και του software του. Αν λοιπόν ο kernel του εκάστοτε κινητού είναι γραμμένος έτσι ώστε πχ με ανοικτή συσκευή και 5% μπαταρία να φορτίσει πλήρως σε 3 ώρες και με σβηστή συσκευή και 5% μπαταρία να φορτήσει αργά και καλά σε 5 ώρες, τότε ότι φορτιστή και να του βάλεις θα φορτίσει έτσι με αυτό τον τρόπο. Σαφώς και η αργή φόρτιση είναι καλύτερη για την μπαταρία σε όλες τις περιπτώσεις γιατί δεν στρεσσάρεται όταν ο επεξεργαστής του κινητού τραβά φορτία.

Σκέψου και το άλλο.

Τα USB ports του υπολογιστή σου δίνουν ρεύμα 5V 500mA αν θυμάμαι σωστά. Σύμφωνα με αυτό δεν θα έπρεπε να έχουν σκάσει όλες οι μπαταρίες και να κλαίνε όλοι τα κινητά τους όταν τα συνδέουν στον υπολογιστή;;;

Τα παραπάνω που ανέφερα ισχύουν και για τα dumpphones με μικρές διαφορές

Οι φορτιστές πάλι έχουν μικροδιαφορές σε επίπεδο όπου δεν θα δεις καμία διαφορά. Και εκτός αυτού επειδή ο φορτιστής μέσα έχει ολοκληρωμένο κύκλωμα και όχι πηνίο σε περίπτωση όπου το κινητό τραβά περισσότερα ρεύματα καιι δεν μπορεί να να δώσει, τότε θα καεί. Επίσης λόγω του ολοκληρωμένου όπως ανέφερα πριν, τα χαρακτηριστικά που αναγράφονται πάνω είναι το σχεδιασμένο του και όχι το πραγματικό του. Το πραγματικό του το πιο πιθανό να είναι ανώτερο από την αναγραφόμενη τιμή, μιας και αν ήταν χαμηλότερο κατά την χρήση του θα έκαιγε ή και θα καιγόταν

Αυτά είχα να πω, πάντα φιλικά

Δημοσ.

Καλά αυτά που λες περι κέρνελ κλπ και σίγουρα παίζει ρόλο ο κέρνελ και το γνωρίζω γιατί στο δικό μου με custom kernel έχω τη δυνατότητα σε φορτιστές που αναγνωρίζει το κινητό σαν θύρα USB (μερικοί φορτιστές αυτοκινήτου) αντί να τραβάει 500mAh (που είναι το standard USB 2) να τραβάει 700mAh όσα δηλαδή του δίνει και ο φορτιστής της samsung.

Αλλά δεν κατάλαβα για πιο λόγο να σκάσουν οι μπαταρίες στον υπολογιστή; Όταν συνδέετε σε USB αυτό αναγνωρίζεται από το κινητο και πράττει ανάλογα όπως λες κι εσύ (kernel στα smartphones, και οτιδήποτε άλλο έχουν προγραμματίσει στα dumpphones) Φορτίζουν πολύ πιο αργά με τα 500mAh και από ότι βλέπεις η τάση και των φορτιστών αλλά και του USB στο PC είναι 5V. Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να σκάσει η μπαταρία. Προσωπικά έχω δει τεράστια διαφορά στην διάρκεια της φόρτισης στο PC και με το φορτιστή της πρίζας. (κι αυτο προφανώς γιατί στον υπολογιστή ούτε καν 500mA δε θα παίρνει γιατί αμφιβάλλω αν μπορεί να τα δώσει ένας usb controller όταν έχεις συνδεδεμένες πολλές συσκευές χωρίς εξωτερική τροφοδοσία.)

Αν το κινητό δεν ζήταγε λιγότερα mA από την USB του PC τότε δε νομίζω να έσκαγε η μπαταρία, αλλά ο USB Controller αφού το κινητό θα προσπαθούσε να τραβήξει 700mA που είναι και ο φορτιστής του.

Και σίγουρα τα κυκλώματα που διαχειρίζονται την φόρτιση υπάρχουν όχι μόνο στον φορτιστή, αλλά και μέσα στο κινητό. Για αυτό είπα ότι κανονικά δε θα έχει πρόβλημα με το 0,1V επιπλέον γιατί αυτά τα κυκλώματα έχουν ανοχές και μάλιστα μεγάλες.

ΥΓ: Η αργή φόρτιση γνωρίζω ότι γενικότερα είναι καλή στις μπαταρίες λιθίου όπως επίσης είναι καλό να μην μένει στην φόρτιση πολλές ώρες όταν είναι 100% και να μην φτάνει συνέχεια στο 0%. Αυτά τα γνωρίζω πολύ γενικά από ότι έχω διαβάσει κι εγώ και όχι από επιστημονικής άποψης :P Επίσης πολλά κινητά δε φτάνουν καν στο 100% και δεν κλείνουν ποτέ στο 0%. Αντιθέτως στο 98% σταματάει η φόρτιση και περίπου στο 2% κλείνει η συσκευή.

Δημοσ.

στο θέμα του σκασίματος μπαταρίας μπερδευτηκα εγώ, άκυρο αυτό που είπα. Δεν είδα το output tou fortist;h all;a to input.

όπως και να έχει το θέμα μας είναι ότι δνε θα έχει πρόβλημα ούτε με την τάση ούτε με τα ρεύματα

Δημοσ.

ΥΓ: όπως επίσης είναι καλό να μην μένει στην φόρτιση πολλές ώρες όταν είναι 100%

Αυτό δεν ισχύει νομίζω...γιατί έχουν έξυπνο σύστημα μέσα τους που σταματάει την φόρτιση...

Δημοσ.

Αυτό δεν ισχύει νομίζω...γιατί έχουν έξυπνο σύστημα μέσα τους που σταματάει την φόρτιση...

Πλέον ναι έχουν. Αλλά στο δικό μου το κακό είναι πως στο 98% σταματάει να φορτίζει και μερικές φορές ενώ είναι στην πρίζα πέφτει κανονικά η μπαταρία σαν να το έχεις αποσυνδέσει και δεν ξαναφορτίζει μέχρι το 98% πάλι. Οπότε το αποτέλεσμα είναι ότι ξεσυνδέεις τον φορτιστή μετά από ώρες και βλέπεις μπαταρία: 92% :shock: εντάξει αυτό συνέβαινε σε κάποιες ρομς στον γαλαξία μου αλλά δεν θεωρώ απίθανο να συμβαίνει και αλλού. Οπότε είναι ψυχολογικό το ζήτημα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...