mask2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ε πες το και έψαχνα κανα μισάωρο χτες για το πως να τρέχει η sed πριν από το script στο μενού του openbox, για να αντικαθιστά το xterm με το urxvt. Για την ιστορία γίνεται αν βάλεις: sh -c 'sed -i 's/xterm/urxvt/' /home/chris/Scripts/Backup/star-gui.sh && /home/chris/Scripts/Backup/star-gui.sh' Θέλει δηλαδή να του πεις το shell που θα χρησιμοποιήσει. Αλλιώς έχει θέμα με το &&.
tritonas00 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Λεπον, ανεβηκαν οι αλλαγες. Η σουμα ειναι οτι: - Τα menu των partitions δεν λαγκαρουν πλεον (αν ηταν πολλα και πολλοι δισκοι υπηρχε ενα θεμα) - Μπηκε το -w argument και στα δυο script οπου τα κανει φιλικα στον wrapper - Πατωντας το RUN τρεχει την generated εντολη στο background και δειχνει progress, error reporting και το output των scripts στο Log tab. Ωραια αυτα αλλα για να γινουν εχουμε νεες απαιτησεις: - τελευταιο gtkdialog (0.8.3, το 13 βγηκε) -> οσο τρεχουν τα script το κουμπι RUN απενεργοποιειται και επανερχεται οταν τελειωσει η διαδικασια για προφανεις λογους - πρεπει ο wrapper να τρεχει σαν root (οποτε διαβαζει μονο το /etc/backup.conf αν υπαρχει) Τωρα για το δευτερο θελω γνωμες. Να το αφησω ως εχει και να το τρεχει ο καθενας πως θελει? (gksu gksudo, su sudo απο terminal, pkexec+polkit rule ξερω γω τι), ή να κανω ενα .desktop launcher και αν ναι ποια ειναι η πιο standard μεθοδος να ζηταει root privileges σε gui? mask οταν ευκαιρησεις ριξε ενα μικρο test (πχ με exclude /usr /var /home /opt). Με ενδιαφερει και το error reporting, πχ αν του πεις destination directory που δεν υπαρχει, partitions που ειναι ηδη mounted κλπ...
mask2011 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Πειράζει οι δοκιμές να γίνουν σε Lubuntu γιατί δεν έχω Arch στο virtualbox; EDIT: Σε Lubuntu δεν έτρεχε και δεν μπόρεσα να βρω το γιατί. Δοκιμάζω Manjaro. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2015 από mask2011
tritonas00 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 EDIT: Σε Lubuntu δεν έτρεχε και δεν μπόρεσα να βρω το γιατί. Δοκιμάζω Manjaro. Γιατι εχει dash απο default οχι bash... dpkg-reconfigure dash -------- εχω ενα θεμα με το τροπο που τρεχει την εντολη και μαλλον πρεπει να γραψω σε καποιον dev φελεκι μην τεσταρεις ακομα μεχρι να το διευθετησω (αν)
Oxygene Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Γιατι εχει dash απο default οχι bash... Ε ναι, τους χαλάει το bash...
tritonas00 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 εχω ενα θεμα με το τροπο που τρεχει την εντολη και μαλλον πρεπει να γραψω σε καποιον dev φελεκι Ακυρο τελικα, δεν δημιουργει προβλημα.
tritonas00 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Ε ναι, τους χαλάει το bash... Και η πλακα ειναι οτι εχω πανω πανω #!/bin/bash και εξακολουθει να το αγνοει γιατι το /bin/sh ειναι symlink στο /bin/dash... μονο με dpkg-reconfigure dash, να του πεις να μην ειναι default και τοτε κανει το /bin/sh symlink στο /bin/bash ξεφτερια... το θεμα με το dash ειναι οτι δεν υποστηριζει export συνθετες functions απ'οτι διαβαζω (πρεπει να γινουν export για να τις δει ο gtkdialog)
tritonas00 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Τελικά ποιο ήταν το πρόβλημα; Ενα γ@μημενο script στην fedora που το καλει ο dracut και δειχνει τα περιεχομενα ενoς initramfs image... Εφοσον το image γινεται generated σωστα δεν μας απασχολει. Επαιξε στο Manjaro τελικα?
mask2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Το Manjaro δεν κατέβηκε σωστά. Οπότε πάλι πίσω στο lubuntu. Κάνω τώρα δοκιμές. 1
mask2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Έχουμε και λέμε: Έχουμε μια εγκατάσταση Lubuntu με ξεχωριστό boot,home,var και usr. 1)Κάνουμε backup και restore στα ίδια partitions και όλα λειτουργούν άψογα. Το ίδιο και σε ένα partition όλα. 2)Αν βγάλουμε το usr δεν ξεκινάει. Δεν μου έβρισκε καν τον grub στο archive(το έλεγε σε σχετικό μήνυμα). Αυτό θέλω να το ξαναδοκιμάσω γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι έγινε σωστό backup. 3)Αν βγάλουμε το var ανοίγει σε tty. Με σφάλματα φυσικά. Στα του error reporting: 1) αν δηλώσεις μη φορμαρισμένο root στο λέει. 2) Αν κάνεις τυπογραφικό στο other εκεί που δηλώνεις partitions που θες να γίνουν mounted(πάντα μιλάμε για το restore) επίσης σου την λέει. 3) Αν διαλέξεις ίδια partitions επίσης παίρνεις error. Παρατήρηση: Κατά το restore δεν φαίνεται το εικονίδιο που διαλέγεις που βρίσκεται το archive. Δεν γίνεται να είναι από default λίγο πιο πλατύ το παράθυρο. Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται λίγο άσχημο αλλά κάποιος μπορεί να μην το δει. 1
tritonas00 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Thanks!Τα /usr /var απο που ενοοεις οτι τα εβγαλες? Απο το backup?αν ναι, φυσικα και το restore συστημα δεν θα τα εχει και δεν θα τρεχει. λογικο δεν ειναι? Απλα ειπα να τα βγαλεις για γρηγορο backup μονο και μονο για να δεις αν δειχνει σωστα το τριτο tab επισης οταν κανει calculating, το processing frame σου εκανε ψιλο διακοπες?
mask2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Ναι από το backup τα έκανα exclude. Βασικά ξέρω ότι δεν υπάρχει νόημα αλλά πιο πολύ το έκανα για να έχω μια ιδέα από restore όταν μου χρειαστεί. Φυσικά αν αφήσουμε άθικτα τα partitions τους θα ανοίξει. Επίσης αν δεν τα δηλώσουμε σε ξεχωριστό θα μπουν στο partition του root. Ναι έκανε κάτι σπασίματα αλλά το θεωρώ ανευ σημασίας.
tritonas00 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 gg παντως εδω με το default size φαινεται το κουμπι του restore μπορεις να βαλεις ενα screenshot να δω ποσο να το ανοιξω? κατι αλλο που σε παραξενεψε δυσκολεψε what ever? Ναι έκανε κάτι σπασίματα αλλά το θεωρώ ανευ σημασίας. Ωραια ειναι επειδη στελνει δεδομενα στο αρχειο με την ταχυτητα του φωτος και δεν προλαβαινει να ενημερωθει σωστα, ισως βαλω μονο τελιτσες και να ενημερωνεται μονο το ποσοστο. 1
mask2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Άκυρο. Είναι θέμα του lubuntu που τρέχει σε 1024χ768 στο vbox. Στο Arch φαίνεται μια χαρά. Τίποτα άλλο. Όλα κομπλέ. Τι σκέφτεσαι να κάνεις με το sudo,gksu whatever; Εγώ το έβαλα να τρέχει με gksu και όλα μια χαρά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα