warlock9_0 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 εγω το ειχα δοκιμασει και μου ειχε σπασει τα φρυδια. Πάρε ένα τέτοιο http://www.skroutz.gr/c/906/aksesouar-sklhrwn-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=docking+station+usb+3 αν δεν δουλέψει θα βρω κανέναν εξωτερικό, έχω και ένα flashaki 32GB κάπου πεταμένο αυτό που σκεφτόμουνα με το uefi είναι να κάνω gpt partitions στον καινούριο δίσκο, πχ το ESP, ένα για το debian και ένα για τα windows μελλοντικά γιατί βαριέμαι να τα στήνω τώρα μετά να κάνω transfer το bios debian και πάλι με chroot να κάνω τη μετάβαση σε uefi, που από ότι είδα είναι σχεδόν μόνο η εγκατάσταση του grub-efi είχες κάνει τίποτα παρόμοιο?
tritonas00 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 οποτε μπουταρεις απο efi το livecd (υποστηριζει το crunchbang?) και εχεις 2 επιλογες:1. Στο bios chroot εγκαθιστας τα πακετα grub-efi efibootmgr και dosfstools (μονο τα πακετα οχι και τον grub), λες στο script root, esp και grub (θα σου δειξει x86_64-efi στο summary) και οταν τελειωσει τα βγαζεις για ειναι ok το bios debian2. Λες στο script μονο root και esp, skip τον bootloader και μετα με το χερι chroot στον νεο ssd και τα περνας τοτε.Στη θεωρια ολα αυτα
tritonas00 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Απο περιεργεια, μολις το εκανα απο τον server στο vbox. Πρεπει να επιτρεπει root login o ssh server και μετα απο το vbox σαν root: mkdir /mnt/koko sshfs root@ip:/ /mnt/koko -C -p θυρα mount --bind /run /mnt/koko/run mount --bind /dev /mnt/koko/dev mount --bind /dev/pts /mnt/koko/dev/pts mount -t proc /proc /mnt/koko/proc mount -t sysfs /sys /mnt/koko/sys chroot /mnt/koko Transfer, εξοδος απο chroot και ολα umount Ετσι ουσιαστικα ο server ειδε το hardware του vbox. Να το κανει σεναριο ο Nolan... Ουτε που μου ειχε περασει τετοια πιθανοτητα απτο μυαλο. War, σωραιος!
warlock9_0 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 μια χαρά δούλεψε και σε εμένα αλλά μου έφαγε όλη τη μέρα σχεδόν γιατί δεν την πάλευε και πολύ το δίκτυο και έπεσε 2-3 φορές η σύνδεση επίσης έχω να πω ΣΚ@ΤΑ ΣΤΟ EFI ΚΑΙ ΣΤΑ WINDOWS 8.1 2
warlock9_0 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 από live cd, chroot στην εγκατάσταση μετά το transfer, χωρίς bootloader τις πρώτες 10 φορές δεν έμπαινε ο grub-efi με generic error μετά μπήκε αλλά δεν έκανε εγγραφή για το debian και έμπαινε κατευθείαν στα προεγκατεστημένα windows 8.1 ε τα πήρα κι εγώ και εκανα format το efi partition ξανά εγκατάσταση grub, και με το efibootmgr βρήκε το debian αλλά δεν βρίσκει για κανένα λόγο τα windows ούτε το update-grub τα βρίσκει, ούτε το os-prober από το bios αν βάλω με το χέρι option που να δείχνει στο efi των windows μπαίνει αλλά λέει θέλουν repair και δεν πατιέται τίποτα επίσης δεν καταλαβαίνω καθόλου τη λογική του efi και μου σπάει τα νεύρα ακόμα περισσότερο :P
tritonas00 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 εκανα format το efi partition .... αλλά δεν βρίσκει για κανένα λόγο τα windows Λογικο δεν ειναι? Παντως ναι ειναι μπουρδελοκατασταση το efi, και ακομα δεν εχω καταλαβει τι προσφερει στον μεσο desktop χρηστη, εκτος απτο να του ζαλιζει τα @@ σε καθε install. Στο script εχω βαλει να αντιγραφει το grubx64.efi που φτιαχνει ο grub στο /EFI/boot/bootx64.efi ωστε ακομα και αν δεν βαλει εγγραφη ο efibootmgr τουλαχιστον να το βρισκει απο κει. (cp_grub_efi)
tritonas00 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Θα ειχε πλακα ενα απλο html backup log με κουμπακι στο τελος που να δειχνει και τα περιεχομενα του archive. Επισυναπτω ενα δειγμα, κατεβαζετε και ανοιγετε με τον web browser σας. Δεν νομιζω να το ενσωματωσω, ο κωδικας ειναι σαν τα μουτρα μου, αλλα ειχε πλακα σαν ιδεα/υλοποιηση Οποιος θελει να του πεσουν τα μαλλια: generate_html_report() { echo -e '<!DOCTYPE html>\n<html>\n<script type="text/javascript">\nfunction showSpoiler(obj)\n{\nvar inner = obj.parentNode.getElementsByTagName("div")[0];\nif (inner.style.display == "none")\ninner.style.display = "";\nelse\ninner.style.display = "none";\n}\n</script>\n' echo -e "<body>\n" echo "<font size="5"><b>$BR_VERSION - Backup Report $(date +%d-%m-%Y-%T)</b></font><br><br>" echo "<b>Backup Archive:<br><font color="blue"></b> ${BRFile}.${BR_EXT} <font color="green">$(du -h "$BRFile".${BR_EXT} | cut -f1) ($(du "$BRFile".${BR_EXT} | cut -f1)) $elapsed_conv</font></font><br>" echo "<b><br>Archiver Options:<font color="blue"></b><br> --exclude=$BRFOLDER<br> $(for i in "${BR_TAROPTS[@]}"; do echo "${i}<br>"; done)</font><br>" echo "<b>Found Bootloaders:</b><br>" if which grub-mkconfig &>/dev/null || which grub2-mkconfig &>/dev/null; then echo "<font color="blue">Grub</font><br>"; fi if which extlinux &>/dev/null && which syslinux &>/dev/null; then echo "<font color="blue">Syslinux</font><br>"; fi if [ -n "$BRgrub" ] && [ -n "$BRsyslinux" ]; then echo "</b> <font color="red">None or not supported</font><br>"; fi echo "<br>" echo -e '<div class="spoiler">\n<input type="button" onclick="showSpoiler(this);" value="Click to show archive contents" />\n<div class="inner" style="display:none;">' echo -e "\n$(while read ln; do echo "$ln<br>"; done </tmp/b_filelist)\n</div>" echo "<br><br>" echo -e "\n</body>\n</html>" } backup.html
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Θα ειχε πλακα ενα απλο html backup log με κουμπακι στο τελος που να δειχνει και τα περιεχομενα του archive. Επισυναπτω ενα δειγμα, κατεβαζετε και ανοιγετε με τον web browser σας. Δεν νομιζω να το ενσωματωσω, ο κωδικας ειναι σαν τα μουτρα μου, αλλα ειχε πλακα σαν ιδεα/υλοποιηση Οποιος θελει να του πεσουν τα μαλλια: generate_html_report() { echo -e '<!DOCTYPE html>\n<html>\n<script type="text/javascript">\nfunction showSpoiler(obj)\n{\nvar inner = obj.parentNode.getElementsByTagName("div")[0];\nif (inner.style.display == "none")\ninner.style.display = "";\nelse\ninner.style.display = "none";\n}\n</script>\n' echo -e "<body>\n" echo "<font size="5"><b>$BR_VERSION - Backup Report $(date +%d-%m-%Y-%T)</b></font><br><br>" echo "<b>Backup Archive:<br><font color="blue"></b> ${BRFile}.${BR_EXT} <font color="green">$(du -h "$BRFile".${BR_EXT} | cut -f1) ($(du "$BRFile".${BR_EXT} | cut -f1)) $elapsed_conv</font></font><br>" echo "<b><br>Archiver Options:<font color="blue"></b><br> --exclude=$BRFOLDER<br> $(for i in "${BR_TAROPTS[@]}"; do echo "${i}<br>"; done)</font><br>" echo "<b>Found Bootloaders:</b><br>" if which grub-mkconfig &>/dev/null || which grub2-mkconfig &>/dev/null; then echo "<font color="blue">Grub</font><br>"; fi if which extlinux &>/dev/null && which syslinux &>/dev/null; then echo "<font color="blue">Syslinux</font><br>"; fi if [ -n "$BRgrub" ] && [ -n "$BRsyslinux" ]; then echo "</b> <font color="red">None or not supported</font><br>"; fi echo "<br>" echo -e '<div class="spoiler">\n<input type="button" onclick="showSpoiler(this);" value="Click to show archive contents" />\n<div class="inner" style="display:none;">' echo -e "\n$(while read ln; do echo "$ln<br>"; done </tmp/b_filelist)\n</div>" echo "<br><br>" echo -e "\n</body>\n</html>" } Πολύ ωραίο σαν ιδέα! +1000 από μένα να το βάλεις!
tritonas00 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μικρο update. Στον server οταν βαζω μια sdcard φαινεται σαν /dev/sdx αλλα στο laptop φαινεται σαν /dev/mmcblk0p1Οποτε μπηκε support και για αυτο. Πιστευω ενα /dev/mmcblk[0-9]+p[0-9]+ ειναι αρκετο. Επισης πλεον στο cli interface τα partitions/δισκοι περνανε απ' την column για να φαινονται πιο ομορφα/διακριτα ειδικα οταν εχουμε πολλα πανω:Tελος εφυγε το "View Partition Table" στο dialog interface, δεν εδειχνε και τιποτα σημαντικο, χωρο επιανε.Αυτα 1
tritonas00 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2015 Ελα μωρη column ζωαρα. Πολυ πιο ευαναγνωστο partitions summary 2
tritonas00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 multi core compression support https://github.com/tritonas00/system-tar-and-restore/issues/2 Βαζουμε -m (--multi-core) argument και ενεργοποιει αυτοματα pigz ή pbzip2 στα αντιστοιχα compressions.
tritonas00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Οοοκ Το desktop (~37GB, απο ssd σε hdd) με το κλασσικο gzip εκανε περιπου 30 λεπτα. Με pigz:Elapsed time: 0 hours 7 min 3 sec Πιασανε τοπο οι cores... ημουν στην καρεκλα σε φαση:
mask2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Εγώ με τετραπυρηνο θα δω διαφορα; Να το δοκιμάσω και να στείλω τα αποτελέσματα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα