pmav99 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Κατι δεν δουλεύει σωστά στο laptop στο συνδυασμό UEFI/GPT. Επειδή βαριέμαι να το ψάχνω, λέω να βάλω legacy/MBR. To θέμα είναι ότι το desktop είναι σε GPT. Υποστηρίζεται αυτή η μεταφορά; Το restore.sh μου ζητάει να διαλέξω ντε και καλά $esp.
tritonas00 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 ναι και απο GPT σε MBR μπορεις να πας. σου ζηταει esp γιατι εισαι σε uefi περιβαλλον, αρα υποθετει οτι θα μεταφερει ενα UEFI συστημα. σβησε/κανε comment BR_EFI_DETECT_DIR="/sys/firmware/efi" στην αρχη του script και δεν θα σου ζητησει. θα το βαλω optional το esp καποια στιγμη σε UEFI
tritonas00 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Μπηκε elapsed time, εξω και στο backup.log start=$(date +%s) δουλεια elapsed=$(($(date +%s)-$start)) echo "Elapsed time: $(($elapsed/3600)) hours $((($elapsed%3600)/60)) min $(($elapsed%60)) sec" Γινεται καλυτερα ή ειναι κομπλε? Προστεθηκε -C ή --conf για alternative backup file path (οποτε με -C ./backup.conf πχ θα χρησιμοποιησει αυτο που ειναι στο ιδιο dir με το script)Μπηκε -B ή --bios στο restore.sh που να κανει ignore το UEFI περιβαλλον.Ετσι:1. Δεν θα ζητησει esp (/boot/efi)2. Μπορουμε να ορισουμε το esp στο /boot (ή οπου αλλου) για να βολευει τον custom bootloader που θελουμε3. Μπορουμε να κανουμε transfer απο UEFI σε BIOS. (περιμενουμε νεα απτον pmav ) 1
pmav99 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 To έκανα αλλά δεν boot-άρει για κάποιο λόγο... Φορτώνει ο grub αλλά μόλις πάει να ξεκινήσει ο kernel βγάζει το εξής μήνυμα και κολλάει για πάντα. Loading Linux linux ... Loading initial ramdisk ... error: no suitable video mode found Booting in blind mode edit #!!@#$!@#$!$ Τα ΒΙΟS των laptop μέσα Έχω ένα docking station, βάζω τον SSD δίσκο εκεί και βάζω πρώτο στο boot sequence το USB Disk και ενώ βγάζει το ίδιο μήνυμα, μπουτάρει!
tritonas00 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 οεο, αρα τι φταιει δεν καταλαβα και ενα /tmp/restore.log θα ηταν χρησιμο ετσι για την ιστορια α, επισης καλο ειναι να ξαναχτισεις το initramfs σου στο λαπτοπ πλεον, γιατι χτιστηκε με βαση το desktop που εκανες transfer
pmav99 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δεν έχω ιδέα τι φταίει. Το μήνυμα που βγάζει από ότι λέει το google βγαίνει σε Mac OS... Εγκατέστησα drivers της nvidia, κάνω reboot, και τώρα πάλι δεν boot-αρει. Μου φαίνεται θα κάνω ένα clean install να τελειώνω. Δεν το έχω πια το log.
tritonas00 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Εγκατέστησα drivers της nvidia, κάνω reboot, και τώρα πάλι δεν boot-αρει. Το ιδιο μηνυμα βγαζει? Παντως δοκιμασε να κανεις mkinitcpio -P σε chroot απο καποιο livecd στο laptop, ειναι σημαντικο γιατι αλλαξε το hardware, και απο uefi σε legacy (/sys/firmware/efi) εκτος αν ειναι καποια ρυθμιση απο το bios. δεν μπορει να μπουταρει μια φορα και μετα να μην ξαναμπουταρει...
pmav99 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Τι να σου πω... Και εγώ δεν πίστευα στα μάτια μου όταν bootαρε. Τέλος πάντων, to make a long story short, έκανα μια clean εγκατάσταση arch στον νέο SSD. Μετέφερα από το desktop με rsync * το /home * το /var/cache/pacman/pkg γιατί έχω πακέτα από AUR που θα θέλουν ώρες για να τα κάνει compile το laptop (πχ mysql-workbench, python{2.5,2.6,3.2,3.3} κτλ) Και θα κάτσω αύριο να στήσω ότι χρειάζεται. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια πάντως ΥΓ. Το laptop φυσάει τώρα 1
tritonas00 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 καμια αλλη γνωμη στο να φυγει η bsdtar?
Oxygene Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Στο debtap απ' την πρώτη κιόλας μέρα που ξεκίνησα να το γράφω, χρησιμοποίησα την GNU tar σε συνδυασμό με την xz και δεν συνάντησα το παραμικρό πρόβλημα! Χρησιμοποιώ την bsdtar μόνο στο σημείο που γίνεται generate το αρχείο .MTREE, με τον ίδιο τρόπο που το χρησιμοποιεί και η makepkg.
tritonas00 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 μια βοηθεια, τα αγγλικα μου μεσαThe target system may not boot properly in different hardware from the one (που εκτελεστηκε το script?) (που εγινε η διαδικασια?). This is due to missing modules in the initramfs image. (ή οτι το initramfs image δενεται με το hardware)Το σκοτωσα πολυ? Κατι καλυτερο?
warlock9_0 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ας το παίξω ευρωπαίος System may not boot properly when restored in different hardware from the one that backup was created. This is because of missing modules for the new hardware in the initramfs, which has to be rebuilt. Cheers.
tritonas00 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) System may not boot properly when restored in different hardware from the one that backup was created. Αν γινοταν αυτο τοτε θα ειχαμε χοντρο θεμα Αυτο που θελω να πω ειναι: Το target συστημα (δηλαδη αυτο που εγινε restore ή transfer) μπορει να μην μπουταρει σωστα σε διαφορετικο hardware απο αυτο που εγινε το restore/transfer. Αυτο ειναι σωστο? The target system may not boot properly in different hardware from the one that the process took place. This is because of missing modules for the new hardware in the initramfs, which has to be rebuilt. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2014 από tritonas00
warlock9_0 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 αν σου πω οτι κατάλαβα θα σου πω ψέμματα έχεις ένα backup αρχείο, και το κάνεις restore σε κάποιο pc μετά εννοείς να αλλάξεις hardware στο pc και να παίζει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα