imitheos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 ιμηθεε, οσον αφορα το προηγουμενο μου post, υπαρχει τροπος να κανουμε force τον cursor τερμα αριστερα ή δεξια και να μενει εκει? (βλεπε pacman -Syy) η μονο να τον κρυψουμε τελιως κατα δοκουν οπως το εβαλα? πχ κατα το calculating Συνήθως μετακινείς τον cursorα εκεί που θέλεις αλλά είναι όντως σπαστικό το πήγαινε έλα. Σίγουρα υπάρχει κάποιος τρόπος να σταματάει ο cursor αλλά δεν μου έρχεται στο μυαλό κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 χμμ προσεξα οτι αν βαλουμε \r και στο τελος, τον κραταει στην αρχη:echo -en "\rCalculating: $a Files\r"θα το δοκιμασω οταν πανω σπιτι στο vbox, που μου κανει το πρε δωθε.να ειναι overkill? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 χμμ προσεξα οτι αν βαλουμε \r και στο τελος, τον κραταει στην αρχη: echo -en "\rCalculating: $a Files\r" θα το δοκιμασω οταν πανω σπιτι στο vbox, που μου κανει το πρε δωθε. να ειναι overkill? Δεν το πρότεινα ως τώρα γιατί δεν μου καθόταν και τόσο καλά ως ιδέα. Στο μυαλό μου έχω ένα πρόγραμμα backup να χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότερες dependencies ώστε να τρέχει κάτω και από το πιο minimal setup (το restore τουλάχιστον). Η ncurses βέβαια χρησιμοποιείται από 100άδες προγράμματα οπότε υπάρχει και στα πιο minimal server installs αλλά και πάλι δεν υπήρχε λόγος ως τώρα να το προτείνω. Αν όμως πρόκειται να χρησιμοποιήσεις πολλές μαγκιές με σβησίματα δρομέα, escape sequences, κτλ, η καλύτερη λύση είναι να μεταβείς σε ncurses όπου θα παίζουν όλα χωρίς hacks. Χωρίς ncurses, μπορούν και πάλι να γίνουν πολλά πράγματα αλλά οι τρόποι δεν υποστηρίζονται από όλα τα τερματικά (το konsole είναι γνωστό να μην υποστηρίζει πολλά πράγματα), μπορεί να παίζουν σε τερματικό αλλά όχι σε tty κονσόλα, μπορεί να παίζουν τζάμι σε απλό τερματικό αλλά όχι μέσα από tmux ή μέσα σε κάποιο container. Γενικά γίνεται ένα ψιλομπάχαλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 μα εχουν τα scripts και ncurses interface (με dialog) Μωρε λες να το κανει μονο στο vbox λογο αργο acceleration ξερω γω? να χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότερες dependencies ώστε να τρέχει κάτω και από το πιο minimal setup το εχω στο νου μου απο την αρχη.αλλιως για τις progress bars πχ θα πεταγα ενα pv και τελος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Τρίτωνα μόλις είδα ότι απέχτησες ανταγωνιστή, κάποιος ανέβασε πριν λίγο στο AUR ένα πακετάκι που λέγεται "rback", check it Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Τρίτωνα μόλις είδα ότι απέχτησες ανταγωνιστή, κάποιος ανέβασε πριν λίγο στο AUR ένα πακετάκι που λέγεται "rback", check it Ηδη κοιταξα τον κωδικα για τυχον παντεντες Τελικα εκανα revert τις αλλαγες για τον cursor, δεν γ@μιεται, extra κωδικας για το τιποτα και στην τελικη δεν ειναι προβλημα των scripts. Δεν εχω κατι αλλο στο νου μου, και η δουλεια αραιωσε προς ωρας. Requests καλοδεχουμενα, οπως παντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 ^Τρίτωνα Θα σου κλέψει τους πελάτες ο Lennart με τα btrfs snapshots 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 τα snapshots ειναι ζωαρα, αν μιλαμε για το ιδιο συστημα. το star ξεκινησε τοτε με σκοπο να μην χρειαζεται να (ξανα)εγκαθιστω arch σε ολα μου τα μηχανηματα. αφου ειχα ηδη ετοιμη minimal εγκατασταση στο vbox, στα μετρα μου με ετοιμο openbox οπως το θελω κλπ. ο σκοπος ηταν να μπορω να την παρω απο το vbox και να την περναω σε φυσικο μηχανημα, αλλα οχι απαραιτητα και στο ιδιο partition layout με του vbox. Να μπορω να αλλαξω αν θελω πχ απο απλο / σε /boot / /home ή σε αλλο filesystem κλπ... μερικες χρησεις εχω αναφερει στο archwiki.με τον καιρο και κυριως με την βοηθεια των παιδιων εδω, εξελιχθηκε σε... οτι εξελιχθηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 update στο περα δωθε του κερσορα: urxvt (>all ) και konsole δεν το κανουν lxterminal gnome-terminal το κανουν (το δευτερο πιο λιγο) tty εννοειται δεν το κανει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 στο restore.sh, εβγαλα το -u που ειχε πιασει αραχνες (και ηταν το ιδιο με το -f), και αλλαξα το -U με -u (tar/rsync user options) για να ειναι ιδιο με το backup.sh επισης και στα 2 scripts, εβαλα το -H (--hide-cursor) το οποιο κρυβει τον cursor oταν καλειται (bsd)tar/rsync, στο cli interface. ετσι αν μας σπαει τα νευρα σε καποια terminal emulators (πχ lxterminal gnome-terminal), κοτσαρουμε -H ας υπαρχει επιλογη, καλο ειναι. Εγινε λιγο καθαρισμα και καποιες μικροαλλαγες στο --help. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giso Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Αγαπητέ Τρίτωνα μετά από την εκτέλεση του restore.sh σε ένα εξωτερικό usb disk με τα ίδια partitions με το πρώτυπο (sdb1 -> /, sdb2 -> /home, sdb3 -> swap) στην έναρξη του λειτουργικού βγάζει το μήνυμα: error hibernation device /dev/disk/by-uuid/... γιατί ψάχνει για το αρχικό partition του swap και όχι του νέου swap partition που ορίστηκε στη διαδικασία του restore.sh. Αυτό είναι πρόβλημα του script, ή έχω κάνει κάποιο λάθος; Κατά τα άλλα δεν έχω διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία στη νέα εγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 με grub εισαι? μαλλον ναι. το script δεν πειραζει το target /etc/default/grub (μονο στην fedora και σωζει το παλιο) προφανως στο αρχειο αυτο εχει μεινει το παλιο resume partition (resume=/dev/disk/by-uuid/...) ενημερωσε το και μετα ενημερωσε και τον grub (ποια διανομη?) και εισαι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giso Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι είμαι με grub στην Archlinux διανομή. Ακριβώς όπως τα έγραψες. Σ' ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Eγω ευχαριστω, για το feedback. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 χμμ, ενα θεματακι. για να φτιαξουμε το target syslinux.cfg χρησιμοποιουμε την file για να δουμε τι φαινεται σαν kernel στο /mnt/target/boot: for FILE in /mnt/target/boot/*; do RESP=$(file "$FILE" | grep -w "Linux kernel") if [ -n "$RESP" ]; then μπλα μπλα fi done Αλλα ελα που, σε arch ή debian: file /boot/vmlinuz-linux/boot/vmlinuz-linux: Linux kernel x86 boot executable bzImage, version 3.16.3-1-ARCH (nobody@var-lib-archbuild-testing-x86_64-tobias) , RO-rootFS, swap_dev 0x3, Normal VGA και σε suse: file /boot/vmlinuz-3.11.10-17-desktop/boot/vmlinuz-3.11.10-17-desktop: Linux/x86 Kernel, Setup Version 0x20c, bzImage, Version 3.11.10, Version 3.11.10-17, RO-rootFS, swap_dev 0x4, Normal VGA Τι string να βαλω να πιανει πιο γενικα, αντι για "Linux kernel"? Linux σκετο? bzImage? Να τα σπασω με -e? (Λεω και γω γιατι δεν παιζει ο syslinux με restore/transfer απο suse και παιζει απο τα αλλα... ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα