Προς το περιεχόμενο

System tar & restore Project

tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μα φυσικα ειμαι και με legacy mode (compatibility support module), αλλη ορεξη δεν ειχα να μπλεκω με UEFI :P

οταν μπηκα bios και ειδα ποντικι, με επιασε ενα ψιλο-νευρικο...

απλα ηταν μια αφορμη ο haswell να μπει UEFI support στο script, ποτε δεν ξερεις τι μας ξημερωνει... :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Μάλλον ανακάλυψα ένα bug στο restore.

Θέλησα να κάνω ένα restore στο pc του ξαδέρφου που του έχω βάλει arch. Βασικά πήρε ssd και είπα να κάνω transfer.

Και στο transfer και στο restore στο Dialog interface δεν μπορούσα να ορίσω το που θα εγκατασταθεί ο grub με αποτέλεσμα να μου πετάει error.

Στο CLI όλα κανονικά.

Προφανως θα ειδες error του τυπου:

[ERROR] Wrong disk for grub:
Error: Expected 2 arguments, found only 1.
Use --help to list options.

Αυτο γινεται γιατι ο dialog περιμενει ζευγαρια με items της μορφης: δισκος μεγεθος

Για παραδειγμα:

/dev/sda 59.6G
/dev/sdb 119.4G

Αν δεν ανιχνευτει το μεγεθος του δισκου και του δωσεις ας πουμε:

/dev/sda 59.6G
/dev/sdb

τοτε βγαζει error ο dialog, και για αυτο σου δουλεψε το CLI interface.

Αρα ή η lsblk δεν μπορουσε να βρει το μεγεθος καποιου δισκου, ή ειχε συνδεσει στο pc καμια περιεργη συσκευη που μπορει να φαινεται σαν δισκος αλλα να μην ειναι (πχ usb 3g internet stick)

Δεν ειναι bug του script, αλλα οταν βρω χρονο θα δω μηπως το συνταξω καπως αλλιως.

Δοκιμασε να φτασεις μεχρι το σημειο που σε ρωταει το που να βαλει τον bootloader, στο pc σου ή σε vbox να δεις οτι θα στα δειξει κανονικα.

Ευχαριστω για το reporting.

Επίτηδες δεν είχα συνδεμένο τίποτα πάνω στο PC. Μόνο τον ssd που θα γινόταν η εγκατάσταση και το stick που περιείχε το archive.

δεν ξέρω μόνο αν του έφταιγε τίποτα απο ακουστικά κάμερα η gamepad. Αυτα ξέχασα να τα βγαλω.

τεσπα αφου δεν είναι bug όλα καλά. Για την ιστορία το restore επετεύχθη και όλα λειτουργούν άψογα.

Εσπρωξα την αλλαγη. Το εκανα οπως και με τα partitions, δηλαδη με --column-separator. Ετσι τους δειχνει ανεξαρτητα με το αν θα διαβαστει το size.

2014_02_19_101351_1280x1024_scrot.jpg

Aν θες δοκιμασε μεχρι εκεινο το σημειο στου ξαδερφου σου και αν ειναι OK να ανεβασω minor εκδοση*.

Βασικά πήρε ssd και είπα να κάνω transfer
Μόνο τον ssd που θα γινόταν η εγκατάσταση και το stick που περιείχε το archive.

Με μπερδεψες :P. Transfer εκανες ή restore?

*Και ελπιζω να μην ξανακανει σεισμο γιατι οταν ανεβασα την 3.9, μετα απο λιγο κοντεψε να γκρεμιστει η μιση κεφαλονια και να μου ερθει το pc στο κεφαλι... <_<

Μα δεν γινονται αυτα τα πραματα... 15:38 ανεβασα εκδοση 15:55 εγινε ο σεισμος...

Στο τσακ προλαβα ο ερμος...

Δεν το έγραψα καλά γιατί ήμουν από κινητό. 

Πήγα να κάνω transfer αλλά μου έβγαζε το σφάλμα που έλεγα. Μετά λέω αφού έχω το archive δεν δοκιμάζω με restore; Ούτε restore έκανε από dialog. 

Τελικά χρησιμοποίησα το CLI στο restore και έκανα δουλειά. 

Δυστυχώς δεν μπορώ να το δοκιμάσω γιατί δεν μένουμε και πολύ κοντά. Αν υπάρχει καποιος άλλος τρόπος να το ελέγξω, ευχαρίστως.

Τα modes ειναι ανεξαρτητα απο τα partitions/bootloaders selections ουτως η αλλως, αν δεν οριστουν ολα οπως πρεπει δεν προχωραει το script (function check_input). Για αυτο σου εβγαζε το error ανεξαρτητως mode.

Dont worry, θα το τεσταρω αυριο στο netbook της μανας που εχει 3g στικακι.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Για πειτε κανα directory, τα περιεχομενα του οποιου μπορουν να γινουν exclude (ειτε στο restore ειτε στο transfer), ωστε το target συστημα να βγει οσο πιο καθαρο και μικρο γινεται.

Ας πουμε στο arch αν δεν θελουμε την cache του pacman μπορουμε να κανουμε:

--exclude=/var/cache/pacman/pkg/*

To ~/.cache/* μπορει να γινει exclude? Τα περιεχομενα του ξαναδημιουργουνται με το ανοιγμα καθε εφαρμογης? (Νομιζω ναι)

To /var/log/* ?

Να θυμισω οτι τα defaults των scripts ειναι exclude ολο το hardware (/proc/* /sys/* /dev/*) και /tmp/* /run/* /media/* /mnt/* .gvfs lost+found

To ~/.cache/* μπορει να γινει exclude? Τα περιεχομενα του ξαναδημιουργουνται με το ανοιγμα καθε εφαρμογης? (Νομιζω ναι)

Ναι. Πρακτικά όλο το home θα μπορούσε να γίνει exclude :P

• Like 1

Καλα ειπαμε, μη χασουμε και ρυθμισεις που εχουμε κοπιασει τοσο πολυ. :P

Για αυτο εχουμε και επιλογη για να τραβαει μονο τα κρυφα του /home/*/

Για τα /var/cache/* και /var/tmp/* ξερουμε?

εσυ εισαι κακως και υπουλος

πας να μας βγαλεις το log του pacman για να μας την λες με την παλια σου εγκατασταση :P

η cache του pacman για καποιον που δεν καθαριζει παντως μαζευει αρκετα mb

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...