tritonas00 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Εχουμε νεο συστημα δημιουργιας btrfs subvolumes. 1. Πλεον μπορουμε να ορισουμε οτι θελουμε για να το κανει subvolume, οχι μονο /usr /var/ και /home 2. Εφυγε αρκετος κωδικας 3. Το νεο argument ειναι -O ή --other-subvolumes, εφυγαν τα -H -V -U 4. Απλα δινουμε τα paths που θελουμε, με κενο, πχ: /home /home/arch_zwara /mpee /tragos 5. Αν υπαρχουν κοινα ονοματα subvolumes με partitions (πχ /home subvolume με ξεχωριστο /home partition, /var subvolume με /var partition κλπ) τοτε ή θα μας κοψει το script με σχετικο warning, ή θα αποκρυψει τις ερωτησεις για /home και /boot partitions, αναλογα με το τι του δινουμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Επειδη οι του gnome ειναι για πολυ ξυλο, και παλι εσπασε ο zenity, σκεφτομαι να αποσυρω τους wrappers. Eπισης ακομα να διορθωσουν/ενημερωσουν το bug με το διπλο κλικ που δεν δουλευει Συμφωνουμε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 αγαπάμε gnome! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Αν και εγώ πρότεινα να υπάρχουν, μόνο από dialog κάνω backup. Η δεύτερη επιλογή μου είναι το cli. Θα χρεισημοποιούσα τους wrappers μόνο αν ήθελα εμφάνιση. Οπότε αποσυρέ τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 γράψε και το blog σου στο gnome planet και κάνε post-rant για το τι τραβάτε και εσείς οι έρμοι οι devs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Θελουν και πλανητη... Σε ενα μικρο νησι πρεπει να τους ριξουν, και να αμολησουν 2-3 predators μαζι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Εγώ πάλι να πω την αμαρτία μου το GUI το θέλω (όχι για μένα, προσωπικά σε cli το έχω χρησιμοποιήσει όσες φορές το χρειάστηκα), αλλά για τον κόσμο που δεν γνωρίζει ή δεν νιώθει άνετα με τη κονσόλα. Να πούμε και του στραβού το δίκιο, είμαστε στο 2013 και τα cli-based dialogs σε επίπεδο χρήστη-desktop παραπέμπουν 20 χρόνια πίσω, όσο και να μη μας αρέσει έτσι είναι. Ίσως κάποιο εναλλακτικό GUI framework (πχ, Τκ...λέω τώρα...); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 @tritonas00 άμα θες πάντως, ξαναβλεπουμε το python + tk wrapper. Δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα με tk (μόνο pyqt και wxpython) αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα είναι τίποτα δύσκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 pmav, οι wrappers δεν ειναι τιποτε αλλο απο arguments generator για να καλουν το main script. set και unset συνεχια variables, οπως μπορεις να δεις, τιποτε αλλο. αν θες να γραψεις κατι, πες μου οτι χρειαστεις. τα arguments μπορεις να τα δεις με ενα απλο restore.sh ή backup.sh --help εγω πλεον τα δουλευω μονο με arguments. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Για τσίμπα ένα proof of concept. Λογικά το theming/styling βελτιώνεται λίγο αλλά θέλει να διαβάσω για το πως ακριβώς http://pastebin.com/i5uYPUMP ΥΓ. Ο τρόπος που έχεις το exclude home μου φαίνεται λίγο περίπλοκος κατά τη γνώμη μου. Θέλει δηλαδή να διαβάσεις προσεκτικά για να καταλάβεις τι γίνεται. Δεν θα ήταν πιο απλό να είχες απλά 3 επιλογές; α) inlclude /home/* β) only inlclude /home/* 's hidden files γ) exclude /home/* 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ωραιο! ΥΓ. Ο τρόπος που έχεις το exclude home μου φαίνεται λίγο περίπλοκος κατά τη γνώμη μου. Θέλει δηλαδή να διαβάσεις προσεκτικά για να καταλάβεις τι γίνεται. Δεν θα ήταν πιο απλό να είχες απλά 3 επιλογές; α) inlclude /home/* β) only inlclude /home/* 's hidden files γ) exclude /home/* Το default ειναι το include, για αυτο δεν υπαρχει argument για αυτο. Μεσα το script ρωταει ετσι οπως ειπες. Ετσι το ειχα και στον wrapper /home directory options: include, only hidden files and folders, exclude Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μόλις το έτρεξα. Ωραίος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 $ backup.sh --help System Tar & Restore 3.7.2 Interface: -i, --interface interface to use (cli dialog) -N, --no-color disable colors Destination: -d, --directory backup folder path Home Directory: -h, --exclude-home exclude /home directory (keep hidden files and folders) -n, --no-hidden dont keep home's hidden files and folders (use with -h) Archiver Options: -a, --archiver select archiver (tar bsdtar) -c, --compression compression type (gzip xz) -u, --user-options additional tar options (See tar --help or man bsdtar) --help print this page Κοιτούσα τα command line args. Ετσι όπως το έχεις για να μην μπει το /home πρέπει να δώσεις και -h και -n. Το πρόβλημα IMHO είναι το εξής: Διαβάζεις "--exclude-home" αλλά στην πραγματικότητα το /home δεν γίνεται exclude γιατί μπαίνουν τα dotfiles. Αυτό για να το καταλάβεις πρέπει να διαβάσεις τι κάνουν όλες οι επιλογές και πάλι ίσως να μην είσαι και σιγουρος. Μια άλλη επιλογή ονόματος / διατύπωσης πιθανά να το κάνει πιο σαφές. Πχ θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι --exclude-home exclude /home directory --include-hidden only include /home 's hidden files and folders. Not regular files. ΥΓ. To --help γιατί κάνει clear? ΥΓ2. Πες μου αν σου αρέσει να το προχωρήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Διαβάζεις "--exclude-home" αλλά στην πραγματικότητα το /home δεν γίνεται exclude γιατί μπαίνουν τα dotfiles. Αυτό για να το καταλάβεις πρέπει να διαβάσεις τι κάνουν όλες οι επιλογές και πάλι ίσως να μην είσαι και σιγουρος. Ναι, μπορουμε να αλλαξουμε την διατυπωση, αλλα και παλι το αναφερω τι κανει το -h σε παρενθεση, και οτι επιλογη κανουμε την δειχνει στο summary πριν ξεκινησει η διαδικασια. Οποτε οπως και να χει, δεν μπερδευεται καποιος. ΥΓ. To --help γιατί κάνει clear? Σκεφτομουν να τα βγαλω τα clear καποια στιγμη, αν ειναι ενοχλητικα τα βγαζουμε. ΥΓ2. Πες μου αν σου αρέσει να το προχωρήσω. Ναι, γ@μει. Ειδικα αν μπορεις να βαλεις και embedded terminal, ωστε να μην καλει εξωτερικο προγραμμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 βάλτε ρε και κάνα screenshot να δούμε κι εμείς με τα firewall !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα